Hissenizi 0.149 ile çarptığınızda küsuratlı kısmın 0 sıfıra yakın olmasına da dikkat edin. Özellikle hissenin yüksek değerli olması nedeniyle lot altı kısmının küçük olması hepimizin menfaatine
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Hissenizi 0.149 ile çarptığınızda küsuratlı kısmın 0 sıfıra yakın olmasına da dikkat edin. Özellikle hissenin yüksek değerli olması nedeniyle lot altı kısmının küçük olması hepimizin menfaatine
Hesap hatası mı var gerçekten kar mı olacak bedelliye katılım ile..
Ayrıca bölünme sonrası fiyat hareketleri de onemli sanırım. 7 TL den açılan klgyoR 3.70 e kadar geldi galiba bugün sonra geri topladı biraz.
GM1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
17 tl den alım garantisi vermişti sanırım r ler için
yatırım danışmanı değilim dolayısı ile yazdıklarım yanlızca şahsi fikirlerim olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır
Sabancılar şapkadan tavşan çıkarmayı sever Afyon bedellileri borsa efsanelerindendir buradada Afyon bedellileri gibi şapkadan tavşan çıkabilir
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bir sorum var. Sadece crfsa için değil. Örneğin elimde hisse yok. Rüçhan pazara çıkınca 17 TL(fiyata takılmayın 17-20 her neyse) den bende Rüçhan alabilir miyim? Aldığım Rüçhan ana hisseye dönüşür mü pazar kapanınca?
Veya 1000 lotum vardı ruchani aldim bedelliye katılacağım ama ekstradan Rüçhan alıp lot sayımı arttırabilir miyim?
Ana hisse satıp Rüçhan almıştı A1 capital ondan kafam karışti. Net bilgisi olan bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim.
Ana hissenin varken gelen rüchanları azaltabilir yada tamamen satabilirsiniz
Üzerine ekleme yapabilirsiniz
Hiç ana hisseniz olmasa dahi rüchan pazarında satılan hisselerden alabilir (fiyatı 17 değil) ve aldıktan sonra isterseniz 17 TL daha ödeyerek ana hisseye çevirebilirsiniz. Çevirirken hisse sayınız 100 rüchan İken 22,57 adet ana hisseye çevrilir.
Hesabin yanlis kardes bölünmeden önce hesabiyin degeri neyse bölündügü günde ayni olur
Hissenin kapanis fiyati 23.48
Hisse bugunku fiyattan hesap edersek
Oncelikle; %85,10794 oraninda sermaye azaltimi ve es zamanli %22,57140 oraninda sermaye arttirimi yapacak
Bugun 1000 lotu olan kisinin 23.480 TL degeri olan kisinin lot sayisi ertesi gun.
149 CRFSA
149 CRFSAR olarak ekrana gelecek
149 CRSAR ise hisseye cevrilmek istenirse 34 hisse olacak tanesi 17 TL den yaklasik 578 TL araci kuruma bedelli katilim bedeli vermemiz gerekecek.
Hisse fiyati acilista : 131.764
Ruchan fiyati acilista : 25,904 olacak
Ruchana katilio hisseye dahil edersek
183 lotumuz olacak 131.764 TL den 24.058 olacak
Ilk basta 23.480 ve odedigimiz 578 ruchanin toplamina esittir
Bu bedelli hissedarları yormayacak bir bedelli.
Extra nakit ihtiyacı oldukça az olacak çerez parası gibi ve haliyle "ana hisse satayım nakit yaratayım bedelliye öyle katılayım yada rüchanı satayım bedelliye katılmayayım bu kadar parayı ödeyemem" derdi vs olmayacak.
Atıyorum 100.000 lotu olan adam (bugün kapanış 25,82 * 100.000 =2.5 milyonu var yani) bedelli için sadece 57bin TL gibi komik bir rakam ödeyecek. Yada 100 lotu olan bir vatandaş 57 TL bedelli için ödeyecek.
Merhaba;
İlk bedellim olacak. Rüçhanlar mesela 50 birimden işleme açıldı, 51 oldu ve sattım, Ana hissem duruyor. O zaman bedellinin ek hissesini alamayıp yola devam ediyorum değil mi? Rüçhan satmazsan extra hisse alacağım.
Peki rüçhanların uçuk fiyatlara gidip gelmesinin arkasında yatan oyun nedir? Fırlıyor da, yere de seriliyor... manipülasyon mantığı ne? Bir de rüçhan işlem görmeden olmadan otomatik gerçekleşse daha mantıklı değil mi?
Her fikir için sağolunuz
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu sene bedelli senesi oldu bunu başlatan vkfyo ve kent hisseleri oldu ikisinin ortak özellikleri dolaşımdaki hisse sayısının az oluşuydu bu hisseler yaklaşık 10-15 kat değerlendiler borsada bedelli furyası başladı bazı uyanık patron şirketleride bu furyadan yararlanıp bedelli yaptı bazıları yatırımcıya fazla kazandırmadıki normaldir. burada asıl kilit dolaşımdaki hisse sayısının az olmasıdır bu tip şirketlerde hareketler çok daha kolay oluyor.Sabancılar şapkadan tavşan çıkarmayı sever derken bunu kastettim burada yapılan işlem dolaşımdaki hisse sayısını azaltmaktadır ve bu hertürlü yatırımcı için ilgi çekici bir işlem olacaktır.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sefer ruchanlar cıddı prım yapmaya bilir. Spk bültende ky koruma amaclı bilgilendirme yapma sartı verdi. Aynı zamanda hisse süreklli brüt takasta. Dün carfur almak istedigimde aracı kurumum aldırmadı .Kredili malını boşalt , hesabındaki hisselerden sat sonra carfur al dedi!(günlük hacmim 20m)
ayrıca şunuda ekledi carfur karsılıgında teminat 0!!!! yani açıga al sat yapamazsın diyince alamadım.
?
?
? Yukarda yazdıklarımla ben ne demek istedim?
hisseyi mi kötüledim ? hayır
Topiclerde tanıdıgım ve carfur almasına vesile oldugum arkadaslar var dikkatli olun operasyon devam ediyor evet ama bu malda birilerine satılacak. Ama kime?
Not: carfur 3 e katladı bence daha yolu olmalı.Beni düşündüren sey bilgilendirme yapıldıgında bu riske kim girecek(ky bakısından baktım)
Alt pazardaki her hisseyi alırken karşımıza bilgilendirme metni çıkıyor ve onaylıyoruz. Evet hissenin teminat oranı 0. Yani paran varsa alabiliyorsun kredili islem yapamıyorsun. Açığa satış zaten sadece BIST 30 için var. Bu bilgiler basit bilgiler günlük 20 M hacmi olan birisinin bu bilgiyi daha yeni aracı kurumundan öğrenmiş olmasına açıkçası ben şaşırdım.
Not; ben hisseyi ovdum mu pazarladim mi? Hayir. Sadece var olan durumu söyledim. Hiçbir hisse ilelebet yükselmez ve ilelebet düşmez. Gerçekçi beklenti nedir nereye gider benim ongorum yok. Al sat tut tavsiyesinde bulunmak zaten haddine değil.
Ne güzel işte paran ile alıyorsun kredili işlem açığa satış derhal yasaklanmalı kredili işlem araci kurumların tuzağıdır ne ocaklar battı ben şahsen kendi param ile alırım satarım
Borsada fiyat yoktur,trend vardır.
Trend varsa fiyat önemsizdir.
Piyasa carfurun yüksek prim yapması için uygun sanki. Endeks kağıtları harici çoğu yerinde sayıyor. KY yüksek prim arıyor 1 e 10 gibi kısa vadeli zengin olma hayalleri kuruyor ki önünde az zaman önce bu tarz primler yapan senetleri görmüş alamadığına tutamadığına hayıflanmış.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Arkadaşlar Crfsa ' daki eş zamanlı sermaye azaltımı ve arttırımı konusunda rüçhan konusunda çok farklı bilgiler var. Yukarıda arkadaşın belirttiği şekilde yazılanda var aşağıda belirtilen şekilde de bu nedenle kafam karıştı.
ilk aşama 1000 lot üzerinden örnek verilmiş
Sermaye azaltımı sonrası: 1000x0,1489206=148,9206 Crfsa hissesine düşer küsuratlarınınsa sadece aracı kurum tarafından alınıp satıldığı yazılmış.
Sermaye Arttırımı Sonrası
Hesaptaki lot sayısı kadar rüçhan, rüçhanında 0,2257140 kadar lota 17 TL karşılığında çevrilebilir şeklinde yani.
148,9206x0,2257140=33,6134643 den 33 Lota çevrilebilir rüçhan şeklinde açıklama yapılmış
Daha önce yazan arkadaş yanlış anlamadıysam
Hissenin bölündüğü an hesaptaki lot (148,9206 lot ) ve Toplam Rüçhanların %22,57 si olan 33 Rüchan artı + 561 Liranın (33x17 TL) ilk bakiyeye eşit olacağını yazmış.
Yukarıda verdiğim örnekteyse bölünme sonrası oluşan lot sayısının 148,9206 Lotun bölünmedeki hesap bakiyesine eşit olacağı ve sermaye arttırımı sonrası Lota çevrilebilir Rüchan sayısının (33 rüchan) dahil olmadığı anlamı çıkıyor.
Arkadaşlar borsada yeniyim hiç bölünme deneyimim olmadı ve bir çoğunuzdan bilgisiz olduğumu düşünüyorum. Arkadasın yazdıklarını, yanlış anladıysam kusura bakmasın. Sadece Crfsa Hissem var yorum almak istiyorum. Yatırım tavsiyesi Değildir. Yönlendirme veya bilgi kirliliği yaratmaya çalışmıyorum. Bilgilenmeye çalışıyorum.
Yazdıklarım kişisel görüşümdür, hiçbir şekilde al sat tut tavsiyesi değildir !
Sayın Sasa500 bilgilendirme bundan sonraki 2 yıl içerisinde yapılacak olan sermaye artırımları içinmiş. Bu akşam ilgili pay tebliğine bir bakacağım
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 krş lük kağıtlar bedellisi iptal edilen kağıt her gün yüzde 10 gidiyor bizimki bakalım onları geçecek mı?
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baktım tebliğe, fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı durumunda uygulanan bir madde.
Crfsa ile ilgili özel bir durum yok.
ilgili madde *
(13) Sermaye azaltımı ile eş anlı olarak ya da sermaye azaltımının sonuçlanmasından itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sermaye artırımlarında, artırılan sermayeyi temsil eden payları satın alacak yatırımcıların talebinin alınmasından önce, ortaklığın içinde bulunduğu genel durumu açıklayan ve içeriği Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince belirlenen risk bildirim formunun kullanılması ve bu formun sermaye artırımına katılacak yatırımcılarca imzalanması zorunludur. Satış işleminin elektronik kanallar dahil her türlü iletişim kanalları kullanılarak gerçekleştirilmesi durumunda, bu yükümlülük işlemin gerçekleştirilmesinden önce söz konusu formun yatırımcı tarafından okunduğunun yatırımcı tarafından elektronik ortamda onaylanması suretiyle de yerine getirilebilir.
ne demek yatırımcı çekebilirmi,yüksek fiatlardan başkasına satılabilirmi,allah aşkına şu anda bile satılanlar nedir,şirket yeni bir yapılanmaya girmiş,tam 6 sene sonra esas faaliyet karını artıya geçirmiş,her bilanço bir öncekinden iyi gelmeye başlamış,bedelliden gelecek en az 400 milyon parayla banka borçlarını kapatma tahattünde bulunmuş bu nasıl bir yazıdır anlamadımm tam bir carfur artniyetli bir yazı olmuş,almak istemişsin alamamışsın neden alamadın kardeşimm sen orasınıda anlamış değilimm bastırırsın parayı alırsın bu kadar basittt sana yakıştıramdımm bu yazınıııı
Arkadaşlar biz bu sayfalarda neler okumadik ki? Tkuru denen masa sandalye şirketi olduğu bile kesin olmayıp 1000 liraya gidince bedellisi onaylanmayan şirketle eşdeğer tutulduk. O bedelli iptal edildi bu da iptal edilebilir diyenler gördük..
Sebebini amacını bende çözemiyorum. Hiçbir uyarı yapmaya gerek olmadan kimse sirket uçacak kaçacak demiyor zaten. Yükseliş Yüzde 100 garanti olmasa herkes alır. Risk bistteki tüm kağıtlar gibi bunda da mevcut.
Pandemi fiyatlamasi bile yapmayan devasa büyüklükteki şube ve çalışan sayısıyla Türkiye'nin önemli bir market zincirinden bahsediyoruz. Tabiki yükselir diye aldık. Kim düşer diye veya düşeceğini bile bile bir şirketin hissesini alır. Şahsen benimki temenni. Mevcut beklentileri sebebiyle yükseliş beklentisiyle aldık tutuyoruz. İnşallah beklentimiz gerçekleşir ve hep beraber kazaniriz.
Eyvallah üstadım,
Arkadaşlar linç etmeye gerek yok ben bir fikri basit bir şekilde söyledim ilk yazdığım yazı çok basit Sadece Düşünün o yazıyı. Ben size sasa carfur cıkmayacak hadi satalım fikkrini oluşturmak için söylemedim veya telaşe kapılın diye asla söylemedim.
Bakın son bedelli yapan hisselerin hepsi çakıldı (çakılanlar ruchana kadar 3x yaptı seker hariç) bir tek seker bolundugu yerde.
Geçmişte carfur a ve bde de bu hısseydeydim. Kiler birleşmesindede burdaydım. ACEMŞAH güzellemelerini dahi bilirim. Bunları neden söylüyorum?
kagıdın speginin düşüncesini görün diye. carfur gibi bir kagıt eger merko hareketını yaptıramadıysa ben ard niyet ararım
herkese bol kazançlar dilerim umarım hisse gönlünüzdeki yere gider .İnşallahda bölünmeyi hemen etmez bu hava böle devam eder. hersey gönlünüzce olsun
Hiç satmadık üzerine mal bile gitmedik hala buradayız Yedili fiyatlardan aldığımız malın üzerine ekleme yaptı 22li fiyatlarda Çok süründük çok acı çektik son bir haftası kaldı bu haftada olumlu geçerse bölünme işi de adam gibi yapıldıktan sonra piyasada 500binden az bir lot kalacak 17 TL’yi taban olarak düşünmek lazım bundan sonra Bu sermaye düzeltme farklarından gelecek parayı düşünün artan ciroları düşünün 123 milyonluk sermaye ile yıllık ortalama 8 milyara yakın ciro yapmış olacak o dokuz aylık da zaten 5 milyarın üzerinde ciro var geçmiş yıl zararları kapattığı andan itibaren bir şirket kent gıda gibi olur fiyatları ve isterlerse ilerde tekrar sermaye arttırımı yapabilirler ama bu yıl dört yıl sürer
Afyon bedellisi hatırlıyorum yıl 2015 %3000 bedelli ile 2 liralık Afyon hissesi 45-50 fiyat aralığına çıkmıştı Carrefour dolaşımdaki senetleri azaltıp aynısını yapabilirmi bekleyelim görelim
SM-A750F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satanların aman dikkat edin yazıları büyük çoğunlukla çık bilinçli değil, ama büyük çoğunlukta bir şekilde düşsün algısı için yapılıyor.
Hissenin hikayesi güzel.
Üzerine emelleri de çok bu vesileyle.
Sürecin keyfini çıkaralım.
Bence Satanlar ise borsada kimseye bence tavsiye vermemeli. Veya korkutmayın veya hayal kurdurtmayın..
Alanlar ise hayal.
Buraya yazılan bu tarz yorumları artık iyi niyetli değerlendiremiyorum.
Ky üzerinde büyük etkisi olduğunu çok iyi bilirken üstelik.
Durduk yere iyi niyetliyseniz bile kendinize stres yaratır.
Gerek yok.
Güzel bir hafta olsum.
4 aydır buradayım. Kendi adıma konuşayım Biz bu şirketin kar endeksli bilançoya yönelişini sevdik, rüçhanını değil sadece.
Ytd
500 binden az lot dolaşımda kalacak demişsiniz 4.300.000 lot dolaşımda kalacak diye hatırlıyorum.ytdSM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen buralarda yokken sasa500 7 liralardan millete kağıdın geleceği var diye bilgilendirdi adam 38lere bile çıkarken çok hızlı çıktı bi sıkıntı var dedi kağıt 21li rakamlara geri çekildi ki haklıydı çoğu kişi terste kaldı o yüzden kimsin nesin bilmem adam uyarıyor yine ky dikkatli olsun diye boş konuşma sende