şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2
Alıntı:
Originally Posted by
Turnike
"kiracı göstermediği için daire nin yeni resimleri yüklenemedi.12 yıllık kiracı var ihtar çekildi.kira ödemede sıkıntı yok ancak yatırımcıya yarar"
Bu bir satılık ilanı, 192 gündür satılıkta, satıcı dürüstçe yazmış ama böyle durumda olup da yazmayan bir çok ilan var. Yatırım için alıyorsanız içindeki kiracı ile konuşsanız dahi renk vermeyebilir. Aynı pisliği yeni ev sahibine de yapacağı için.
10 yıldan sonra sözleşme 3 ay önceden ihtar çekmek suretiyle sonlandırılabilir. Eğer kiracınız düzenli geliri olan biriyse oluşacak icra, avukat masrafları vs.nin her türlü kendine patlayacağını bileceğinden paşa paşa 3 ay sonra çıkacaktır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alıntı:
Originally Posted by
evrakadam
hocam bende de var bu sorun kiraları biriktirip kaçıp giden oldu hiçbir şey de yapamadık. kimisi senet imzalatın diyor sizce ne yapmak lazım?
%99 sorun yaşamayacağınız çözümler: Memura ya da memur kefil getiren kiracıya kiraya vermek
Sonraki tercih edilecekler ise ücretli çalışanlar. Bu gruba kiraya verirken Findeks notu (bankaya borcunu ödemeyen size de ödemez), SGK dökümü, hatta sabıka kaydı. Ne kadar zamandır aynı işte çalıştığını kontrol etmelisiniz. SGK dökümünden aldığı ücretin kirayı karşılamaya yetip yetmediğini de değerlendirmelisiniz. Bunların hepsi internetten 5 dakikada alınabiliyor. Dürüst kiracının itiraz edeceği bir durum görmüyorum.
Ne iş yaptığı belli olmayan kişilerden, serbest meslek erbabıyım, ticaret yapıyorum diyenden uzak durmalısınız.
Bu yöntemler denendi bende şimdiye kadar çalıştı.
Elimizdeki kira kontratı kiracının size borcu olduğunu kanıtlıyor. Eğer yukarıdaki saydığım düzenli gelir elde eden ve işyeri yeri-yurdu belli olan kişilere evinizi kiralarsanız kaçmayı göze alamazlar. Kaçtılar diyelim paranızı faizi ile birlikte alırsınız.
Alıntı:
Originally Posted by
hkm
Aslında çok yazmak istemedim,ama bir konu daha var ki çok önemli.Kiracıyı seçtiniz çok makul güvenilir biri diyelim,öyle bir krize gidiyoruz ki sizin verdiğiniz anda sağlam olarak gördüğünüz bir kiracının durumu bile bir iki yıl içinde alt üst olabilir,o durumda ne yapacaksınız.Bu gelen büyük buhran benzeri bir şey.
Kiracıyla ilgili tek tavsiyem, kirayı ödemiyorsa gerekirse alacaktan fedakarlık edip en kısa sürede evden hasarsız bir şekilde tahliyesini sağlamak. Yoksa uğraşması zor oluyor. Şanslıysanız geride elektrik veya su borcu kalmaz.
Bugüne kadar icradan, anahtar vermeden kaçanına, ortalama insan boyundaki su faturasına, evli çift girip boşanına kadar farklı kişileri deneyimledim. Çok iyi kiracılarımızda oldu. Çok kötüleride.
Hisse alışta kazanılır diyorlar ya, kiracıyıda evi tutarken kazanırsınız veya kaybedersiniz. İncele eleyip sık dokuyun, paraya aldanmayın. İçinize sinmeyen en ufak bir nokta varsa vazgeçin.
Krediyle ev aldıysanız bunları yapmak zor biliyorum. Ama huzura değer biçilemiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi