ayosofya ve ben cok yazdık. alın diye daha karlı bir işlem olacak diye... umarım alan olmuştur. bozulmayacak ürünlerinizi stok yapmanızda sıkıntı hiç bir zaman olmaz. faydası olur.
Printable View
Çalışır mı :)
Pek umudum yok ama teknik tekniktir.
https://i.hizliresim.com/jyhqh4e.png
DOLARDA 12 tl ince uzun yerdir.kırmızının aktığı yerdir.ya buralardan sert aşağı yahutta mutasyondur.3 günleri var karar için.3 yıllık hedef bitmiş ve büyük c dalgasıyla final olmuştur.1 cent buradan ne alır nede satarım.
Dolar sert düşerse borsayı sert satar bu inek yabancılar.
Siyasileri bilemem dolarları varmıdır yokmudur.Fakat bireysel tahminimce genel olarak dolara yatırım yapanlar bu seviyelerden mal boşaltmaya başlamışlardır.Bu seviyelerden sonra agresif yükselişlerin olacağını düşünmüyorum hatta düşüşler akabinde tepkimeler olabilir.Düşüşlerde 10 üzerinde kalıp kalmamava çabaları görebiliriz.tekrar 10 tl altına düşer mi ???? Olmaz diye bir şey yok 10 tl altınada düşer.Hükümetin yeni istikrarlı tedbirler önlemler ortaya koyması ve uygulamada başarılı olunması halinde 10 tl altınada düşer yukarı yönlü trend 8 tl oralardan başlamıştı.Her tür yatırım enstürümanında tavan olduğu gibi taban taban günlerde olabilir.
Bu dolar artık tutulmaz bence..faizi düşerseler zaten çıkacak..tamam faizi artıralım abi deseler 2-3 puan yetmez ucu acık seni %30 faize bile sürekler elin oğlu..e bunlarda bu sarmala girmeyeceğine göre artık erken seçimin yolu açıldı..Dolarda artık iyimser senaryolar bence çöp..
Arkadaşlar aklıma takılanı buradan sorayım.
Mesela ben ing menkul'den işlem yapıyorum.
Diyelim ki bu gidişatta banka patladı.
Elimdeki hisselerin akıbeti ne olur?
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
tahvil aylık da tobo kırılımı var.
https://i.hizliresim.com/9wrsfha.png
Sokak gösterileri başlamış... Hükümetin arzusu gerçekleşiyor... Bu millet vitaminsiz... Hükümet doların yükselmesinide sokakta gösterilerine vs bağlar, 3 ay sonra sade AKP'li doları sokağa çıkanlar yükseltti diye hatırlar :)
Dolarda malsız kalan, malını kaptıran, borsa rallisini kaçıran sokağa dökülmüş :) Boşkurt hadi sokağa yavrum :)
daha geçen hafta düşürmüş faizi; üstüne 1 haftadır onca laf etmişler faiz karşıtı.. şöyle savaş açtık böyle bilmemne yaptık... geçin o yüzden faiz arttırma ihtimalini.. o sıfır...
daha üstüne bir de aralıkta indirecekti ama bu kadar sopa yedikten sonra onu iptal edebilirler olsa olsa...
bir de işte yok BAE'den para gelecek yok Patagonya'yla milyar dolarlık swap anlaşması bilemedin Karadeniz'den yeni petrol keşfi vs vs gibi "sözel müdahaleler" yapılacaktır...
faizi arttırmadan bunlarla idare etmeye çalışacaklar... olduğu kadar olmadığı kader diyecekler... daha fazla konuşmazlarsa aslında buralarda stabilize olabilir bir süre ama susmuyorlar da; sorun orda... yine çıkacak faiz sebep enflasyon sonuç, bağımsız MB sevmiyoruz, moodys de kimmiş vs vs efelenecekler, yine gazlayacak bu sefer...
Elindeki hisselere hiç bişi olmaz..
Şirket batmadığı sürece..(hissesine sahip olduğun şirket)
Çalıştığın aracı kurumda nakit paran varsa kurum batarsa o zaman başka..
Ama hisse alarak şirkete ortak oluyorsun..Aracı kurum..İsmi üzerinde ARACI..
Başka da bir fonksiyonu yok..
Rahat ol..
Yarın
Vob 200 bin
Şey 15 olur mu ki
1982'den bu yana 10.055 günün reel USD kur verisi var elimde. Bugün gördüğü en yüksek nokta 13.50 oldu. Son 40 yılda sadece 2 gün, evet sadece 2 gün bu değerin üzerinde kapanış yapmış. Onlar da 26.02.2001 ve 18.07.2001 tarihlerinde sırasıyla 14.00 ve 13.74'ü görmüş.
Normalde grafik buralar 13 ler tepe diyor ama doların aşağı hareketleri için sebep bulmak zor, faiz artışı imkansız hatta aralıkta 100bp indirim ihtimalide kesin gibi, iyimser haber ne olabilir bilmiyorum, buralarda konsolide olur olsa olsa 12-13 biraz durulur yangına benzin dökülmedikçe.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ek 27892
biri paylaşmış tarafsız sunuyorum.
Alemsin caho :)
Ben zaten fakirim, zenginler çıksın birazda sokağa,
Biz sokakta üşüyelim, milletin hakkını savunalım, bisttin palagilleri TL bazlı ralli yapsın paraları katlasın patronlar dollar lardan paraları katlasın, ohh ne ala memneket.
su veren itfaiyecinin hortumunu sen şeyt :drunk:
haberturku izliyorum... çok komik ve eğlenceli..
normalde izlemiyordum bunları da açıp bakasım geldi... palyaço ya resmen :)
Kur için geniş bir analiz yaptım aşağıda okuyabilirsiniz. Yorumunuz olursa beklerim
https://www.hisse.net/topluluk/showt...05#post5635005
Adam 13.50 tepe diyor doların reel kuru buymuş, merkez ordan müdahale etmişti .
haberturkte onur erım dıye bırı var seyredın abı....adam doları vatandas bozdun borsaya gırsın dıyo ooof:kahkah:
Öyle ama hükümetin planı da buymuş adam onu söylüyor, reel kurun olması gereken değer 13.5 tl diyor zaten istenen kur buymuş. Buraya kadar serbest bırakmalarıda bundan demekki. Bu adamın danışmanlardan biri olma olasılığu yüksek.
Nage, ekonomi-kur konuşuyor...1 dk dayanamadım:)
Bütün ekonomik modeller 13.50 gösterdiğine göre adil kuru, olaysız dağılabiliriz artık... onur erim öyle buyurdu, ben geceyi burda kapayayım en iyisi...
Bende halkb var.😊YTD
ben buralarda hatta daha aşağılarda dengelenme bekliyorum. sonsuza kadar gidecek hali yok ya...
buna da sebep ben Türkiye 'de bürokratik aklın ölmediğine inanıyorum. Er ya da geç birileri çıkıp bişeyleri düzeltecektir.
Günaydın,
İktidar olaya kurtuluş savaşı olarak baktıkça ve anlama verilemez ekonomi teorileri ürettikçe bu kur durmaz maalesef. Dün ki demeçler bunu net gösterdi. Şuana kadar da son 1 ayda yaşananlar henüz halka da tam yansımadı.
Günaydin arkadaşlar
yükselişler devam ediyor
Bar boyları uzadı
Hafta sonu bir mevzu var mühtemelen
ne olduğunu bilmiyoruz
Borsa dolar bazlı ucuzladı deyip hisse aldık yine
Fakat Kendi adıma kafama oturmayan yerler var
x100 1796
düz hesap 1800 üstünde 3-4 saat kalıp kalmayacağını bugün takıp edeceğim
oralarda soru işareti olursa
hisselere veda edeceğim
şhort için henüz bir şey demek erken
aşağı yukarı yaparak
hepimizi
düşüşler fırsat işine alıştırdı
Bankalar swap yoluyla hedge etmiş olabilirler ,yazmış bir arkadaş..USD borçlarını..
Hedge mekanizması mevcut riske tam olarak koruma sağlamaz, kısmen ve prim ödenmesi karşılığında evet.
Aynı enstrümanlar 94 ve 2001 krizinde de vardı ama birinde 10 banka diğerinde sanırım 22 banka battı.
2 TL kur riski genele 900 milyar TL kur farkı bindirdi.2 günde..