Hsbc yarın valörlü verdiği için aslında oran daha düşük oluyor.
Elinde dolar olanlar için arbitraj:
doları sat, temmuz - aralık 2023 vadeli herhangi bir viop kontratı al, yıllıklandırılmış kazanç %50 dolayında, %5 viopta dolar kazancından vergiyi düşersen %45 net eder. Az bir kontrat alım satım komisyonu, bir de dolar alım satım marjını da hesaba katmak lazım ama biraz piyasayı takip edip %50nin üstü de yakalanabilir. Dolayısıyla %45 net getiri mümkündür.
Örnek: yılsonu dolar kontratı 26,31den işlem görüyor şu anda, spot dolar 19,09. Hesabı burdan yapabilirsiniz.
Burger 24% dedi ddkkm için faize ama opsiyon yok. 25% 'i de verecek gibi sıkıştırırsam ama ben almak istiyor muyum emin olamadım. Vadem bugün doldu direk dövizi ele sayan başka bir bankaya gidesim var.
Seçim ertesinde usd/try yi çat diye bir günde 20% 30% yukarıda görmememizin önünde hiçbir sebep yok o yüzden pek sıcak bakamadım.
ytd
GURBETÇİLER EURONUN YÜKSELMESİNDEN ŞİKAYETÇİ
https://www.youtube.com/watch?v=1QICWgAkW9k
Burger verdi KKM ye 25% ama kabul etmedim henüz.
ytd
Benim miktar 82k civarında. Bakalım alabilecek miyim bir şey.
ytd
250 bine kadar olan on hesabın stopajı nedir? bilen var mı?
Rodeo bombayı patlattı 16% verdi 82k'ya DDKKM primi. Ama ilk açılış. Daha önce çalışmadım hiç.
Yoncabanka gitmicem bile :d
ytd
Çok özür dilerim yazarken yanlış yazmışım, spot dolar alıp vadeli dolar satılacak, elinde dolar olanlara göre değil TL olanlar için bu işlem.
Spot doları 19,10 alıp örneğin yılbaşı vadeliyi 26,30 satacaksınız, bu durumda risk yoktur, 9 ayda %37,6 kazanç kesindir. Ancak dolar vadeli için de teminat tutmak lazımdır, teminata piyasa faizinden nema verilir.
İyiymis pazarlik yapsaydiniz bari [emoji39]
20 de verebilir?
Bu banka odea bankmi? Birde baska bankadan bu dolari nakit cekip mi diger bankaya yatiriyorsunuz. Yoksa eft mi?
benimde haftaya pzt akbanktan normal tl faiz donusu var. dolar alip ddkkm mi yapmak lazim. yoksa bazi bankalar direk tl'yi ddkkm yapabiliyormu?ne onerirsiniz acaba.
Yoncadan oran alan varmi?bakalim 16 dan yuksekmi[emoji39]
premier hsbc 35...sıkıştırınca şubede verdi...kandırılmayın...32gün milyonüstü...
Reis adayı , KK ,malüm bir çok vaad'de bulunuyor ,
bu genç arkadaş da İstanbul Belediyesi üzerinden yola çıkarak hem de Kadıköy'de (center of CHP ) verip veriştiriyor...
kadıköy'de traktörden bahsediyor...mmmm
Etraftakiler bununu susturmak için klasik AKP taktiğini kullanmamış ?
çıkar lan cep telefonunu ,bu kadar ağlıyorsun dememişler...
https://twitter.com/i/status/1640051359671091200
sanırım bu kuyruk saçlı arkadaş , perinçeğin yoldaşı...
ya da fanatik Reisçi...
Muhalif ekonomistler muhalif anketçiler milletvekili adaylıklarını açıklıyor yapılan ekonomik yorumları izlerken dinlerken kimin ne amaçla yaptığını aman iyi tartın finans piyasasında dost diye bir şey yok herkes akbaba
Ddkkm de tutar komple tl ye dönüyor mu? Nasıl görünüyor mobilde