Avrupa'lılar Türkiye'den verilmiş bir karbon sertifikasına güveniyorlarsa şahane.
Suistimale açık gibi.
Printable View
https://i.hizliresim.com/evkbysm.png
160 dan düşüp anlık 157 yi test edip yukarı çıkmasıda normal..retest derler..yani 160 ı test eder..o mavi bölgede bu hafta içi kalmak lazım..157 nin altına indiği ve kaldığı gün 138 e gider..
bilanço pazartesi geliyor sanırım.5 ağustos biliyorum. yanlış okumadıysam.161 den demek pahalı almışım. 138 olursa uzun vadede işimizi bitirirler.hislerim çok kuvvetli ancak heyecanıma yeniliyorum sabrım çok kötü.159.50 den iyileştirerek 161 yaptım.ona üzülüyorum.maliye bakanlığı inşallah tüpraşa takmaz kafayı.
sayın gürsel bey bilanço 5 ağustos olarak kap açıklaması var.
157 nin altınada vermezler heralde
Sertifikalar avrupadan onaylı ve tek tip,tüm dünyada aynı sertifika[emoji2].Ülkelere ait olan tek şey sadece ticaretin döneceği platformlar.Mevzuat ise tamamen Avrupa Birliğinin yayınladığına uygun hazırlanıyor.Milyar dolarlık karşılıklı ticaret altyapısı ve sertifikalar tüm dünya platformlarında üye olmak kaydıyla ticarete açık.Çocuk oyuncağımı bu işler[emoji2]
İngilizcesi olanlar yada çeviri yaptırarak okuyup öğrenmek isteyenler için linki bırakıyorum.Yatırımcı olmak derse çalışmayı gerektirir.
https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...LEX:32023R0956
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ciro, FAVÖK ve Net Kar beklentilerimiz sırasıyla 188.6 mlr TL, 11.1 mlr TL ve
3.4 mlr TL düzeyinde bulunuyor. Tacirler
https://tacirler.com.tr/upload/files...i_temmuz24.pdf
119 milyar ciro yapması muhtemel bir şirketin sadece3.4 milyar kar beklemesi akla ve mantığa izana ve vicdana nasıl uygun olabilir?kar marjı gerçekten çok düşük ve şirketler resmen göz göre göre sömürülüyor demektir.TÜRKİYENİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU BU VAZİYETTE İSE TÜRKİYEYE HANGİ YABANCI GELMEYE CESARET EDEBİLİR. GELMESİ İNTİHAR ANLAMI TAŞIR.....
Sayın bozoklu enflasyonu çıkardıktan sonra 3,4 milyar tl kar etmiş demek oluyor.Enflasyon muhasebesinin en kabaca tabiri bu şekilde.Bunun alt kırılımları var nakit olarak kuvvetliysen karın daha çok azalıyor vs. muhasebeci varsa aramızda daha iyi anlatır.
En iyi yatirim gece rahat uyutandir..
Kisiden kisiye degisir..
Herkes icin oransal, niteliksel olarak farkli olabilir.
Pozisyonunuz sizi gece rahat uyutmuyorsa gozden gecirmekte fayda vardir.
Bilançoyu mu fiyatlıyoruz?
Dünya ekonomileri şu duruma akşam fed önlem alıp bir şeyler yapmazsa hızla küresel ekonomik krize evriliyor bu artık belli oldu.Bunun yanında birde Ortadoğu kaynaklı savaş rüzgarları ve büyük küresel güçlerin mazlumlar üzerinden sert hesaplaşmaları ve siyonizm belası da eklenince ikinci dünya savaşından bu yana en berbat ortam ile karşı karşıyayız görünüyor.
Bu şartlar altında Tüpraş yönetiminin temettü verme niyeti vardıysa bile bugün itibarıyla bundan caymış olabileceğini düşünüyorum.
Bugün kimsenin tadı tuzu yok
10,74 Tl hayırlı olsun Allah bereket versin 🙂
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1321126
Moralimiz duzelsin biraz
Net 10.7 temettü hayırlı olsun 🇹🇷🇹🇷
5 milyar 🙂
Temettü ve bilançomuz hayırlı bereketli olsun. Maşallah.
Şirket yılın kalanı için beklentilerini açıkladı, üretim miktarında bir değişikliğe gitmezken marjlarda ki beklentisini 14$ dan 12$ a düşürdü.
Temettü ve bilançomuz gayet iyi ancak yılın kalanında düşmesi beklenen marjlar karlılığımızı düşürecek.Bu kötü oldu.Umarım marjlar hızla toparlanır.
2024 Yılı beklentilerimiz aşağıda yer almaktadır.
Ürün Marjı
Tüpraş Ürün Marjı beklentisi: ~ 12 $/v (önceki: ~14 $/v)
Operasyonel Hedefler
Kapasite kullanım: %85-90 (değişiklik yok)
Toplam Üretim: ~26 milyon ton (değişiklik yok)
Toplam Satış: ~30 milyon ton (değişiklik yok)
Yatırımlar
Toplam yatırımlar beklentisi: ~400 Milyon $ (önceki: ~ 500 Milyon $)
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi KAP'da yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1321139
Sirket gibi sirket...
Tam bir karagun dostu...
FROTO da verir saniyorum ikinci temettuyu...
Uzerine yatmaz cok ciddi bir sey olmadikca.
Şu keyifsiz günde teselli ikramiyesi oldu
Tuprs, Tuprs Tuprs kralsın sen..
Şükür bilancomuz ve temettümüz kötü zamanda ilaç gibi geldi :) hayırlı olsun.
ÖZET GELİR TABLOSU (milyon TL) 31 Ara 2023 30 Haz 2023 30 Haz 2024
Net Satışlar : 856.341 357.349 370.097
Brüt Kar : 136.875 55.074 31.714
Esas Faaliyet Karı : 91.840 31.779 14.893
FAVÖK : 121.403 48.643 22.815
Sürdürülen faaliyetler vergi öncesi karı/(zararı) : 72.122 22.857 11.042
Dönem Karı (Ana Ortaklık Payları) : 66.830 12.395 5.351
Dönem Karı (Azınlık Payları) : 368 242 170
2023 ile 2024 'ün aynı dönemleri karşılaştırıldığında karlarda düşme yüksek görünüyor. Marjların düşmesi de etkilidir ama enflasyon muhasebesinden dolayı bu kadar fark görünüyordur. Yoksa marj farkları bu kadar etki etmez diye düşünüyorum.(Bu konuda daha net bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.) Ki ana üretim ürünlerinde satışlar az da olsa artmış. Benzin biraz daha fazla artmış. Üretim rakamları gayet iyi bence. Artı yurt dışı satış %59 artmış. Bu da güzel birşey. Kur zararlarını azaltmıştır. Üretimin 1/3'ü ihracata gitmiş. Güzellik devam ediyor bence.
Hayırlı olsun tüm forumdaşlara.
Tabloyu sütunlarını eşleştirmiştim ama gene kaymış. Kap'tan bakmak daha iyi.
Bakım vardı birkaç ay
O yüzden düşmüştür
Finansal Veriler
2024 yılı ilk altı aylık dönemde 14.893,2 milyon TL faaliyet karı elde edilmiş, yatırımlarından gelen net 302,7
milyon TL karın, 4.614,3 milyon TL net finansman gelirinin ve 8.767,7 milyon TL enflasyon muhasebesi
sebebiyle hesaplanan parasal kayıp etkisiyle, toplamda 11.042,5 milyon TL vergi öncesi konsolide kar
gerçekleşmiş ve 5.521,0 milyon TL dönem vergi gideri sonrası ana ortaklığa ait 5.351,3 milyon TL net
dönem karı kaydedilmiştir.
8.767,7 TL enflasyon muhasebesine gitmiş. Karı esas törpüleyen faktör.
11 milyar vergi öncesi karın vergisi de 5,5 milyar . %50 Vergi. Nasıl vergi ödemiyorlar.
Öncelikle 1 Ocak 2026 ya kadar bu konuda heyecan yok.SKDM bu tarihte başlıyor zorunlu olarak.
Akabinde Entek mevcut kapasitesi halen düşük.Açıklanılan yatırımların hayata geçerek kapasitenin önce 1GW akabinde de peyderpey 2,5 GW a yükselmesi gerekiyor ki bu işten güzel paralar kazanabilelim.
Maalesef ülkemizin en büyük handikapları devreye giriyor işin bu kısmında,uzun süren yatırım izin süreçleri yani bürokratik işlemler silsilesi..ön lisans alması ayrı süreç aldığın ön lisansın akabinde yer tahsis şebeke altyapı tahsis derken birde çed süreçleri vs devreye girince bismillah dediğin an ile ilk kazmayı vurduğun an arasında 2 sene falan zaman geçiyor…Hal böyle oluncada bekle babam bekle modu..Ülkenin gerçekleri böyle maalesef bunun nadide şirketlerimizle alakası yok.Yoksa Tüpraş ve Entek sahip oldukları sermaye ve kapasiteleri ile teşbihte hata olmaz 2 yılda ülkeyi baştan başa güneş panelleri ile kaplarlar..
Özetle diğer dönüşüm kolları gibi bu kolunda zamana ihtiyacı var ama 2026 da tahminim 1GW kapasiteye ulaşmış olarak karbon sertifikası satışlarına başlamış olacağız.2026 da hesapladığım gelir 60 milyon dolar civarı..ondan sonrası kapasitenin artış hızıyla doğru orantılı artacak..yatırımların tamamlanıp devreye alınma süreçlerini takip edeceğiz o zaman diliminde artık
Yılın ikinci yarısı hem kapasite kullanım oranı hem de marjlar olarak geçen senenin altında kalacak.Çarpanlar daha pahalı hale gelecek.Önceden mallanan bizim gibilerin şanssızlılığı olan o karların hiç fiyatlanmamış olması sonradan ve halen mallananlar için şans olacak.Tabi bu normal akışında olacak olan durum, savaş vs. işleri değiştirebilir.