Reisci olduğuna sizin ile hemfikirim. Adamın istişare , toplantısı hiç bitmiyor. Sanki dersin fed başkanı :oleyo:
Printable View
twitterdaki baş dallamalarından son 1 yılın bilançosu
geçen yıl 3,50 olmuş udstry buranın üstü yok iyi yırttık tamam
çatttttt 3,92 yok yok tarihi tepe burası buranın üstü yok iyi lan gene tamam
3,70 fiyat hedef 4,20, yok eben noluyor hani tepeydi 3,92, yok yahu 4,40 hedef 4,20 de az kaldı.
Tamam 4,40 hedef peki maliyeti nerden yapalım birader, 4,40 hedef, ulan maliyeti nerden yapalım be ****tor hergün 40 tane mail geliyor, yok yan yatmış yengeç formasyonu, yok çüküşen kurbağa formasyonu eeeee maliyet nerde, efendim ben kaldıraçlılara işlem yapmıyorum spottan alın, ulan alalım mk nerden alıcaz kaçtan alalım cevap tısssssssss
Fiyat 3,46 eeeee millet battı viopda forexde hık mık banane hedef 4,40 senin hedefininde gelmiş geçmişinindeeeee bak gene sinir yaptım. Böyle dallamaları engelleyin kardeşim bunların kendine hayrı yok işleri güçleri milleti ütmek ama bizim millet biliyorsunuz yönetimdeki bademlerden belli bizim milleti en fazla üten makbuldur, o yüzden adamların 10K dan fazla takipçi var batsada var çıksada var işte.
Benim sinirim stresim artık standart para kazanırkende var kaybederkende var karadeniz + diabet = stres tez canlılık vs.vs.
125750 endeks longlar iş yapıyor orası güzel dibe yakın yakaladık
usdtry ağustos longlarda iş güzel bir gün.
125750 longlar 126450 den verildi 700 puan bereket versin olmayanada versin.
Yurt dışında dax bayrak kırdı dow desen aynı şekilde düşüşe başladı bu ortamda bizim hanzolar ne yapıyorsa yapsınlar daha fazla risk artık kumara girer.
Usd/tl'de 3.49lar ben dibim diye bağırıyodu. Zaten aktayfa da bunu dip olarak tasdikledi.
Şüphesizki dolarda artık yön yukarı, gavurların deyişiyle sky is the limit 😀
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şİmcik endeksden koyduk 700 puanı ama usdtry hala 3,6485 den uzak kaldı onuda allaım piste efenimmmm hayde şeppiiiiiiiii önden yandannnn
Endeksde 126350 noktasından orta vade ilk shortları çektim.
127250-128000 seviyelerine gelirse shortlara ek yapılacak ve orta vade yatılacak pozda şimdilik bu kadar ilgi bilgi.
Yurt dışında DOW günlük pinbarı aşağı yuttu dax günlük bayrak kırdı bizimkisi vermiycem vermiycemmmmm modunda ama yurt dışı bir iki gün daha böyle olursa bizide etkiler eli mahkum hani sahte tepe yerine tepe dedikde beceremiyor hanzolar işte.
https://resmim.net/f/m3FmFx.jpg
hadi bakalım euro 2 noktasını yapmaya gidiyor 2 bitince yallah tazzik aşağı trend noktaları ortaya çıkacak.
Bizim try anladı mevzuyu oda yukarı yani iplemiyor
3.57 ye geri döner diyolar
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu rapor kabul görürse pek dönemez:
http://www.bloomberght.com/haberler/...oru-kabul-etti
Ingbank, dövizde volatilite artınca fırsatcılığını gösterdi; makas 0.0074'lerde iken şimdi 0.0170'e çıkardı, vurguncu seni; aferin enpara ya
Çokça DCD var diyolar.mecbur TL ye dönecekler diyolar
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Polonya'nın başkenti Varşova'da Kuzey Kore'ye karşı sert çıktı. Trump, Kuzey Kore tehdidine karşı ABD'nin atacak bazı oldukça 'sert adımları' olduğunu söyledi. Trump, önümüzdeki hafta ve aylarda Kuzey Kore'ye yönelik hangi adımların atılacağına 'bakılacağını' söyledi.
İşler kızışıyor iyicene...
Bankaların döviz mevduatlarina verdikleri faiz ve bankaların usd bazlı 7.xx fiyattan tahvil topladıklarıni birçok insan duydu ve gözleri açıldı.
Evet ama kuru tutan avrupa birliği çıpasıdır diye düşünüyorum. Aslında erdoğan'ın en büyük derdi faiz ile değil , halihazırdaki koşullarda kur ile. Zira oy aldığı seçmen grubunun refahı kur'un seviyesinin çok yükselmemesine bağlı. Gıda'da özellikle de ette bu nedenle politikacılardaki huzursuzluk açıkça görülüyor. İktidar partisine oy veren faize duyarlı 500.000 işveren varsa, 20 milyon refahı kura duyarlı çalışan var. Hesap ortada.
Üstadım iyi güzelde adamlar ekonomik saldırı altındayız diyorlar o 20 milyon gene veriyor vereceğini hani çıkışları çok basit. Kötü ekonomi yönetimi yok ekonomik saldırı var tr ye bitti gitti.
Varlık fonunu niye aldınız ekonomik terör var bitti gitti hepsinin ağızlarında bu var.
Şuan ki aşırı yüksek faiz üretimi kısıyor peşi sıra işsizlik , işsizlere iş buluyoruz dedikleri belediyelere emir vermişler 3 aylık geçici temizlik personeli alın demişler. Yollarda 20-30 yaş arası gencecik adamlar yol süpürüyorlar hani bir yerden sonra devalüasyona mecbur bu bademler yoksa iş 2001 e doğru gidiyor göstere göstere hemde.
Kur yukseliyor, AB den kirmizi kartida yedik. ABD ye ragmen Suriyede ikinci perde acma hazirliklari yapiliyoruz... ...Ege denizinde gemilerimize ates actilar, , Bulgaristanda Turk mahallelerine saldirdilar....icerde Suriyeliler uzerinden bir provakasyon calusmasi var.....velhasil adamlar her delik ve cihetten uzerimize yigiliyorlar...
Bu durumda bir duzeltme yasanmadan kim borsaya cesaret edipte girebilir....
Duzeltmenin Agustosta yasanacagini dusunerek bugun borsada mal aldik. . Sayet Kisa vadede yanilirsak orta vadede aldigim hisseler bizi kurtarir diye hesap ettik..
YTD..
ZAR ile aynı 5 dk iğne bar..
Abaravvv..
Global pala iş başında sanırım..
Usdtry de shortçulara acıpda su verenin .......... yağmurlu havada su yok bunlara, acımak kesinlikle yok bize 3,86 ya kadar deli gibi satacak parası olan vatandaş lazım, çıktıkça ölümüne satacak hemde acımak kesinlikle yok.
Ben diyorum bu saatten sonra vahşi kapitalizm kuralları geçer endeksde 128000 de bir tepe olayı istedim yapmadı kitapsızlar yurt dışına pis çarpıldılar şuan fay hattı oluşturuyorlar.
Fay hattı olayı ise karışıktır teknik analizde benim dxy de bir çok kez şahit olduğum birşey işte ama gerçekleşme zamanı için görece güç toplanması gerekiyor aynı dün ve bugünkü endeks gibi.
1. sorun: Mutlak biat eden kesim %25 civarında, diğer %20 lik kısım eski merkez sağ seçmen. (çiller,demirel,mesut yılmaz v.s)
2. sorun: %25 lik mutlak biat eden kesim aslında AKP'yi desteklemiyor, Erdoğan'ı destekliyor. İş için gittiğim Konya'da bunu bizzat tespit ettim. Şahsen tanıdığım %25 lik kesimde bulunan mutlak biatçı bir arkadaşımız bana aynen şunu söyledi: Biz AKP'yi bilmeyiz biz Erdoğan'ı biliriz. Bize şu sandalyeyi gösterse (mizansen) ve buna oy vereceksiniz dese biz gider ona oyumuzu veririz.
1. sorundaki sıkıntı: %20 lik , mutlak biatçılar dışındaki merkez sağ seçmen refah kaybında tercih değiştirebilir. Zira bu seçmen grubu kendi refahı konusunda çok hassastır.Kendi refahına göre oy tercihini yapar.
2. sorundaki sıkıntı: %25 lik mutlak biatçı grup aslında bir partiyi veya politikayı desteklemiyor. Bir insan'ın izinden gidiyor. Burada da uzun vadede sürdürülebilirlik ile ilgili bir sıkıntı var.
Fay hattı kopuşu işte geldimi pis gelir diyeyimde dxy de kaç kere patladık bu fay kopuşlarında fx de, bu ****tora gittim en son isim verdim.
126.350 endeks shortlar iş yapmaya başladı gibi gibi :D
sabah 700 aldık şimdide bir 2000-2500 bıraksa tamamdır bu iş :D
Endeks ne güzelde düşüyor be hey maşallah saatlik desteği kırarsa it gibi düşer daha bu ohhhh şeppi şeppiiiii gulu gulu dansı yapıyorlar bunlarr hüloğğğğğğ
feliçita lalalala lalalla feliçitaaaaaa kendime ayrı başlıkmı açsam yahu burasını kendi yerim gibi kullanıyorum içime sinmiyor artık.
Açılın enelez in kralı geldi...:oleyo:
https://i.hizliresim.com/nWRym5.jpg
enelez timam..
:oleyo:
ekşi sözlükten bulunmuştur..
puhahahahahahha :D
Dolar/TL'de son iki günde görülen hareket üzerine analizler güncelleniyor
Dolar/TL'de son iki günde görülen hareket sonrası yukarı yönlü beklentiler yeniden dile getirilmeye başlandı. Bu nitelikteki son analizlerden biri Rabobank'tan geldi.
Rabobank Gelişmekte Olan Ülkeler FX Stratejisti Piotr Matys, bugün paylaştığı piyasa notunda dolar/TL'nin gelecek aylarda Ocak ayında gördüğü 3,9415'lik seviyeyi ve hatta 4 seviyesini aşarak yeni rekor kırma ihtimali olduğunu söyledi.
Matys, baz senaryodaki yıl sonu dolar/TL tahminlerini yaklaşık 3,40 seviyesinde koruduklarını ancak 3,64-3,67 seviyeleri kırılırsa bunun trendin değiştiği anlamına gelebileceğini belirtti. Matys, "Trendin değiştiğini söylemek için dolar/TL'nin 3,64-3,67 direnç bölgesini kırdığını görmemiz gerekir. Böyle bir kırılma Nisan zirvesi olan 3,7476 ve Mart zirvesi olan 3,7860 seviyelerini potansiyel kısa vadeli hedefler haline getirir" ifadelerini kullandı.
İç siyasi belirsizliklerin azalması, TCMB’nin sıkı para politikaları ve ekonomik aktivitedeki toparlanma lirayı desteklemeye devam etiğini belirten Matys Kuzey Kore, Katar, Suriye krizi nedeniyle artan jeopolitik tansiyonun dolar/TL'yi yükselttiğini de ifade etti.
Matys, G-20 Zirvesi’nde liderlerden jeopolitik tansiyonu düşürecek açıklamalar gelmesi durumunda dolar/TL'deki yükselişin yeniden tersine dönme ihtimali olduğunu da düşündüklerini ekledi.
Rabobank, notta lirayı destekleyen ve baz senaryodaki 3,40 tahminini korumasına neden olan temel faktörler olarak TCMB’nin sıkı duruşunu koruması, ekonomik aktivitedeki canlanma, referandum sonrası reform programına ilişkin beklentiler ve Fed’in yılın ikinci yarısında faiz artırmasının beklenmemesini gösterdi.
Marbaş Raporu:
Dalga geri çekilme sırasında 3.47-3.50 aralığından geçen 200 günlük hareketli ortalama desteğini aşağı kıramayan ve bu seviyelerde güç toplayan dolar tl sonrasında yukarıdan gelen trend direncini(turuncu) aşarak düşüş dalgasının sona erdiğini göstermiştir. Önümüzdeki günlerde kırılan trend çizgisine doğru geri çekilmeler yaşanabilir. Bu geri çekilmeler return olarak değerlendirilecek ve alım fırsatları yaratacaktır. Yukarı tırmanışlarda karşımıza çıkacak en önemli direnç seviyeleri 3.65 ve 3.7050 seviyeleri olacaktır. Özellikle 3.7050 seviyesi tüm düşüşün %50 direnç seviyesi olması bakımından önem arz etmekte. Geri çekilmelerde 3.5850 seviyesi alım için izlenmesi gereken destek seviyesi olacaktır.
Tüm Analizler ve Sektör Raporları için: http://www.marbas.com.tr/sektorraporlari
Eyvallah bora reis.
Yeni başlığa bakarız da ufaktan kendi mekanıma geçiyorum beyler çok yazdım çizdim gözer yoruldu artık bir yere kadar.
Twittter işi bende olmaz ancak çöplüğümde öteyim az endeksin falan önemli yerleri geldi çok yazmaktansa artık para yapmak lazım. Sağlıcakla kalın.
ABD Merkez Bankası FED’in ardından diğer merkez bankalarının da sıkılaştırmaya gitme yani bol parayı geri çekme planlarına başlamaları gelişmekte olan ülke paralarını olumsuz etkiliyor
Dolar dün Türk Lirası karşısında yüzde 1,3 değer kazanarak 3.62’ye dayandı. Türk Lirası ile birlikte dün diğer gelişmekte olan ülke paraları da ağır değer kayıplarına uğradı. Bunun nedeni ise ağırlıklı olarak başta ABD Merkez Bankası FED olmak üzere büyük merkez bankalarının 2008 krizinden bu yana uyguladıkları bol para dönemine son verip artık dağıtıkları parayı geri çekme ve faiz yükseltme politikalarına geri dönecek olmaları.
Habertürk'ten Rahim AK'ın haberine göre global piyasalar başlangıçta FED’in faiz artırımı sürecine tepkisiz kalırken FED’e Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve diğer merkez bankalarının da katılması piyasa oyuncularını adeta yerinden zıplattı. Avrupa Merkez Bankası’nın eylülde parasal sıkılaştırma, yılbaşında ise faiz artırımı olasılığı güçlenmeye başlayınca FED’in bilanço küçültme operasyonu da tahvil faizlerinin aslında beklenenden daha fazla artacağı havası yaratarak piyasaları daha fazla etkilemeye başladı. Böylece gelişmekte olan ülke para birimlerinden çıkış son 3 günde hızlandı. Önceki gün ABD piyasaları kapalı olduğu için tepki sınırlı kalırken dün ise ertelenmiş işlemler de devreye girdi.
KATAR VE AFRİN RİSKİ AYRIŞTIRIYOR
Katar’a yaptırımların artarak süreceği haberleri gelmeye başlarken konunun sadece Katar ile sınırlı olmadığı, Türkiye ve İran’ın da dolaylı olarak dahlinin olduğu bir risk gündemde. Diğer yandan Afrin’de Türk ordusu ile ABD ordusunun karşı karşıya kalma riski de piyasa tarafından fiyatlanıyor.
FATİH KERESTECİ: PARABOL, YÖN HÂLÂ YUKARI
DNG Danışmanlık Stratejisti Keresteci, merkez bankalarının küresel anlamda şahinleşmesi piyasalardaki iyimserliği sınırlamış olsa da hâlâ ana yönün olumlu olduğunun altını çizerek “Piyasalardaki likidite bolluğu o derece fazla ki para otoritelerinin sözlü müdahalelerinin şu aşamada pek de etkili olduğunu göremiyoruz” dedi.
FED , BİLANÇOSUNU KÜÇÜLTMEK İÇİN AĞUSTOSU TARTIŞTI
ABD Merkez Bankası’nın (Fed ), karar alma organı Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 13-14 Haziran’da düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Tutanaklarda FOMC üyelerinden bazılarının politika faizinin üst sınırını yüzde 1.25’e yükseltme kararının alındığı toplantıda, bankanın bilançosunu küçültmesine yönelik adımı da ağustos ayında atması için bastırdığı görüldü. Ancak FOMC yetkililerinin özellikle hedef olan yüzde 2 yerine yeniden yüzde 1.4 seviyesine gerileyen enflasyon değerleri nedeniyle tarih konusunda uzlaşamadığı anlaşıldı. Analistler Fed ’in 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu eylül toplantısında küçültmeye başlamasını bekliyor.
FED
Yılın ikinci yarısında ABD Merkez Bankası FED’in bilanço küçültmeye başlayacak olmasının faizlere etkisini piyasa henüz yorumlamaya başladı
ECB
FED’in arkasından Avrupa Merkez Bankası’nın eylülde yine parasal sıkılaştırma, yılbaşında ise faiz artırımı olasılığı güçlenmeye başladı
AFRİN
Suriye’de Afrin’de Türk ordusunun ABD ile karşı karşıya kalma riski piyasalarda bir risk olarak görülmeye başlandı
KATAR
Türkiye açısından Katar sorunu önemli bir risk olarak duruyor. Katar’a yaptırımların artırılacağına yönelik haberler artmaya başladı
TRUMP
7-8 Temmuz’da Almanya’da yapılacak olan G-20 toplantısına ABD Başkanı Donald Trump’ın katılacak olması yeni endişe kaynağı
Kaynak:http://www.borsagundem.com/haber/bol...iniyor/1209648
https://i.hizliresim.com/N1pG1N.jpg
böyle bişi kendisi doğrudur..
Yalnız hem bizde hemde ZAR da sevmediğim bir formasyon oluştu..
Bizde 2 kere oluştu.
Kaldır vur formasyonu..
Uzun bi yeşil bar..
Aynı boyda hatta daha uzun bir kırmızı bar..
Dönüş işaretleridir genelde..
5dk lık grafik olduğundan ötürü kısa vade dönüş olabilir..
Yalnız Bu barların üstüne süpürürse sağlam süpürür...
Aynı anda da borsaya verdi..
Kimseye kazandırmak istemiyorlar..
Bir de böyle arkadaşlar var ama Sn Happy :)
Renaissance Capital’ın Küresel Başekonomisti Charles Robertson, yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisinin devam ettiğini belirterek, Türk lirasının önümüzdeki dönemde değerlenmesini beklediğini söyledi.
Charles Robertson, Türk lirasının son 2 yıllık ortalamasına bakıldığında şu anda yaklaşık yüzde 5 daha ucuz seviyede olduğunu gördüklerini ifade etti.
Gelişen ekonomilere bakıldığında bu seviyelerde fazla para birimi olmadığını, bunun da Türk lirasını kendileri için ilginç kıldığını kaydeden Robertson, "Dolar/TL’de 3,38 seviyelerini görebileceğimizi düşünüyorum. Bu bir haftada da olabilir, 3 ay içerisinde de gerçekleşebilir. Önümüzdeki aylarda Türk lirasının daha iyi bir performans göstermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Siz Rambo banka bakın.
Ben takip ederim adamlar bu konuda iyiler.
Hem adı üstünde Rambo.:kahkah:
:) Güle güle...
Bu forumda benim senin yok ama seni çok iyi anlıyorum...
Kurallar ve usul her yerde her başlıkta aynı şekilde geçerli.
Herkese çok yararlı olduğun gibi bir hissiyat kimine huzur kimine başka şeyler verir.
Bana gelince ben şahsen pek al-sat yapan biri değilim.
Elimdeki doları tutacağım zurnanın zırt dediği yere kadar.
Orasını da zaten cümle alem bilecek zamanı gelince.