Zaten 100 yıl önce buralar sizindi,ben oralarda olamam kendi ülkemi tekrar inşaa edeceğim,siz orada ne halt ederseniz edin.,Arkadaşın Trump [emoji385][emoji385]
Printable View
Zaten 100 yıl önce buralar sizindi,ben oralarda olamam kendi ülkemi tekrar inşaa edeceğim,siz orada ne halt ederseniz edin.,Arkadaşın Trump [emoji385][emoji385]
Allah'tan Barrrack Obama ile sorun yaşanmamıştı.
https://kronos7.news/tr/wp-content/u...1313999294.jpg
https://i.resimyukle.xyz/UQKC2x.png
:oleyo:
:dvr:
:kahkah:
:evil:
blommbergte dolar yatay gidecekmişte yok biraz aşağı kayabilirmişte zırvalayıp duruyor, bakalım bu kırmızı çizgiyi kırıp 6 xx üzeri yapınca neler saçmalayacaklar https://i.hizliresim.com/V9X2JB.png
Sayın bigmaster, şu anki yapı dolar yengeyi piyasada 7₺ seviyesine getirdi,ve tekrardan reel değerine düşürdü ve 7₺ Türkiye için sorun olmadığını olamayacağını gördü...kimse sanmasın ki 16 yıl bu ülkeyi yönetmiş ve ne badireler atlatmış bir liderden habersiz bir kuşun dahi uçamayacağını anlayamadınızmı? Yoksa ....
Dünya varlık fiyatları için tehlikeli durumlar söz konusu. Bu altını da kapsar.
Bu tehlikenin büyük sebebi fedin 2,5 trilyon dolar parayı piyasadan çekiyor olması ve ECB'nin de para basmayı durdurması ve para çekmeye 2019 yılı içinde başlaması.
ABD borsalarındaki düşüş bunun sebebi olabilir, çünkü fed'e her ay 50milyar dolar ödemek zorunda olan fonlar varlıkları satıyorlar.
ŞU ANA KADAR FED ARALIK2019 AYI DAHİL SADECE 400Milyar dolar çekmiş durumda. Geride çekilecek 2.1 trilyon dolar var. Fed başkanının geçen hafta bu aprayı çekmeye devam edeceğiz demesi üstüne abd borsaları düşüşe devam etti.
Dow jones borsası 11 haftada 26800 puandan 22400 puana sert düşüş gerçekleştirdi.
Ayrıca fonlar gelişmekte olan ülkelerde RİSKLİ gördüklerinden çıkış yapıyorlar. Bizden TL değerli menkul varlıklardan ocak 2018den bu yana 2,35milyar dolar çıkış gerçekleştirdiler. Para girmediğine göre riskli konumda görüyor olabilirler. Zira bizim borsamız dolar bazında %55 düşmüş durumda. Neden para girişi yok? Tl değersiz, değerlenecek diyorlar ama yabancılardan dibs alan yok?
Türkiye bankalarından bazıları BEDELLİ sermaye artırımına gitti ve gidiyor. Yani patron cebinden para koyuyor. Bunu iyi anlamak lazım.
Haziran18'de neredeyse %100 bedelli sermaye artırımı yapan bankalarımızdan birisi önceki hafta 1 milyar dolara kadar sermayeye eklemek üzere kredi araştırmasına gideceğini açıkladı.
Bu yüzden herkes gözünü dört açsın.
http://www.gunes.com/gundem/erdogan-...esi-kim-705133
Erdoğan bizzat söylüyor...:)
Sayın abim
Ülkemizde maaşlı çalışarak konut almanın imkansızlığını yaşamaktayız
En kötü bir ev kredisine başvursan 3000 tl den başlayan taksitlerle 120 ay ödeme yapmak artık imkansız
Elin adamına satıyor çünkü nakit para maalesef
Düzen böyle hiç de tavsip ettiğim bir konu değil...
Bu ABD İngiltere Fransa ve özellikle İsrail in ipiyle kuyuya inilmez. Hatırlarsanız Koalisyon güçleri Libya da Kaddafi yi son ana kadar desteklediler. Kaddafi El kaide ve İşid i son şehre kadar temizledi temizledi Libya yı tam kurtaracakken o şehri kuşatan Libya Ordusunu koalisyon güçleri birden vurdu ve Kaddafinin sonunu getirdi. Ben şahsen bunlara güvenmem. Şimdi bizi nelerin beklediğini asla bilemeyiz. Beni asıl endişelendiren olay ekonomimiz adeta pamuk ipliğine bağlı durumda. Geçen yıl bu zamanlar dolar 3.70 seviyesinde, faiz %7.5 enflasyon ise %9 seviyelerinde iken papaz meselesiyle başlayan bir kur yükselişi faizi ve ardından enflasyonu yükseltti. Dolar papaz salındıktan sonra abd ile ilişkilerin düzeleceği temelinde 6.50 lerden 5.30 lara düştü. Bu kur yükselişi toplumda derin yaralar açtı. İşin ilginç tarafı dolar değer kaybetmesine rağmen ne faiz düşebildi nede enflasyon düşebildi. Şimdi bu enflasyon sebebiyle ücret zamları fiyatlarda ikinci dalga yükselişi beraberinde getirebilir. Diğer yandan faiz belası ülke ekonomisini en derinden etkileyen unsur. faizler bu seviyelerde olduğu sürece ne inşaat nede otomobil sektörü ayakta kalabilir. Ben şahsen MB dan faiz indirimi yapmasını beklerdim ama pas geçti. Faiz piyasadaki durgunuluğu dahada derinleştirip zaten zor günler yaşayan şirketleri dahada zor duruma düşürebilir. Dolar bence en ucuz argüman. düşüşü belki zor olsada çıkışı 2 günde ülkeyi zora sokabiliyor. Doları suni tedbirler (örtülü hesaplardan satış yaparak baskılamak ve trol ağları üzerinden dolar düşeceği algısı yaratmak) yerine gerçek argümanlar ile (üretim ve ihracata dayalı ekonomik politikalar ve yabancı yatırımcıyı ülkeye çekecek eylemler) düşürmek en sağlıklısı olacaktır. Birde yüksek büyüme değil istikrarlı büyüme hedef alınmalı ve yüksek büyüyeceğim diye cari açığın bu denli büyümesine asla müsaade edilmemeli. Neyse İnşallah şu suriye belası ülkemize sıçramadan son bulur ve suriyeliler ülkesine dönderek ülkemizde açtığı ekonomik yaralar tez zamanda sarılır ve bu kötü ekonomik yönetimdeki hatalardan ders alarak doğru ekonomik politikalara geçilmek suretiyle ülkemiz ekonomisi düzelir. Aksi taktirde bu ABD ve İSRAİL e asla güvenmiyorum. Fırsatını buldukları an ülkemizi bölmeye yönelik hamle yaparlar.
Kaç kere aldatıldı ? Hesap tutan var mı ?
7 tl olsun da bi daha görelim sorun olup olmadığını :he:
Adının baş harfi vitese takmasaydı görürdük :he:
Hsbc dolar faizi 5, euro 2,25
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eskiden siyasi başlıklara ancak Güncel bölümünde izin verilirdi...
Sabahlara kadar tartışır, kavga gürültü forum sahibini zengin ederdik.
Sabah tüm yazışmalar silinirdi.
Sonra ona da izin verilmez oldu.
Şimdi hemen her yerde yasak.
Ama işe bakın ki bu başlıkta sadece siyasi güzelleme yapan, dolar çıkmayacak işte diye sabahtan akşama yazılar yazan tipler türedi.
İşin garip tarafı başlığın manasına da tümüyle zıt bu adamlar.
Bu görüşlerini uygun başlığa yaz diyorsun.
Olmaz diyorlar.
Bu başlık ve başlıkta yazanlar reisin genel stratejisine aykırı.
Bizim yerimiz de bu sebeple burası. Bir yere gitmeyiz. Özgürlük var...:)
Moderatörler, yönetici ise arada bir gelip fazlalıkları budayıp gidiyorlar.
Bu tiplere dur çüş diyen birileri yok.
Bu mudur arzulanan?
Bu olmalı.
Aksini kafam almıyor.
daha öncede yazmıştım saddam ile kuveyt arasında birkaç petrol kuyusu yüzünden ihtilaf vardı abd bu mesele sizin sorununuz demişti . bunu fırsat bile saddam kuveyte balıklama dalmıştı sonrası malum. inşallah başımıza böyle bir bela açılmaz, allah ülkemizi korusun, öyle israile bağırmak, küfürler savurmak benimde hoşuma gider ancak olayın birde realitesi var
evren, fizik yasası dediğimiz bir matematiksel fonksiyonun görünümünden başka bir şey değildir.
sonsuz detay veren başka bir matematiksel fonksiyon da mandelbrot fonksiyonudur. z(n+1)=z(n)^2+C gibi çok basit bir formülü vardır ama buna rağmen görünümü sonsuz detaya sahiptir.
dolayısıyla evrenin "büyüklüğünde" şaşılacak bir durum yoktur. zaten büyüklük dediğimizde detayların çokluğundan bahsediyoruz. hiçbir detay içermeyen çok çok büyük pürüzsüz bir kürenin büyüklüğü etkileyici değildir.
mandelbrot fonksiyonunun bir noktasındaki sonsuz detayı gösteren video: https://www.youtube.com/watch?v=9M7dTmvJxwA
Reis 'ten habersiz kuş uçmaz diyerek; bu doların bir yılda 3.5 tan 5 küsüre gelmesinin bu enflasyonun sorumlusu Reis mi diyorsun yani . Ula Reis mi istedi faizlerin böyle artmasını.
Kendi yediğiniz nanelerin suçunu Reis e mi atıyorsunuz. Reis mi dedi git maaşının 4 katına iPhone al diye .Adam faizleri düşürdü ülkeye borç harç para getirdi üretin diye siz hovardalik yaptınız.
Siz nerde kime algı oluşturmaya çalışıyorsunuz delikanlı, kimin adamsınız.
Akşam Elektrik denen cahil geldi önce buradaki indanlari hain ian etti sonra İsmet Pasa'ya sonra Reis ' e küfredip gitti ; şimdi sen böyle yapıyorsun.
Bizim liderleimizle uğraşmayın aslanım, topluma nifak sokmaya çalışmayın. Ytd
Dow/Gold 16'lara doğru......
Maaaşallah.....
Nazar değmez iiiişallah.!..
Saçma sapan çok boş konuşmalar var...coniciler yılsonu ne olur bu benjamin...7 olur mu acaba nedersiniz...:))
17 yilda 1.8 de 5 olmus dolar adam elestiriyor,biz bu artisi yoluna yuruyemeyen basbakanimizin doneminde bir gecede %200 arttigini gorduk 600 den 1800 cikarmisti..
y.t.degildir..
İstanbul kuyumcular odasi baskani dovizin 2019 da da dusmeye devam edecegini soyledi,bakalim hakli cikacakmi...
y.t.degildir..
Eski Pakistan Başbakan'ı Navaz Şerif'e yolsuzluktan 7 yıl hapis cezası
https://tr.euronews.com/2018/12/24/e...l-hapis-cezasi
Adamın adamlığı tartışılamaz yazdıklarından anlaşılır zaten .
Tayyip Erdoğan dan habersiz kuş uçmaz diyerek ülkedeki her şeyi ona yıkıyorsun bu küfürdür.
Benim soyumu Yunan lara itham edip küfür ediyorsun.
Bunlar senin küfrün, adamlığın da belli oluyor zaten . Zira ettiğin laftan bile haberin yok .
Fikir nefes konusunda seninle uğraşarak orantısız güç kullanmak da istemem . Sen daha kelimelerin nereye gittiğini anlayamayacak bir insansın. şimdi bu mesajdan da demagoji yaparak kaçacaksın. Neyse git Allah'ından bul .
10000$
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altının her yukarı hareketinde kuyumcu ciroları düşer. Hatta inşaatçılardan daha beter düşer. Belirli bir noktadan sonra yaprak dökümü inşaattan da hızlı olabilir. O nedenle altın/döviz fiyatının düşük kalması , kredi kartına taksit imkanları bu tarz sektörleri ayakta tutan unsurlardır. Böyle olunca da bu durum sektörün temsilcilerinin söylemlerine yansır.
Onu bilmiyorum da ben ilk defa ciddi ciddi bankalardaki hesaplardan tırsmaya başladım,bu gelen başka bişi.Durum çok tatsızlaşacak.Bankaların durumu zaten ayva da , bu felaket örtbas edilebiliyor nasılsa diye düşünüyordum,şaka maka felaket örtbas edilemezse sakata gelirmiyiz diye düşünmeye başladım ilk defa.Acaba hafiften hafiften başka bir yol mu şeetsek kendimize acaba bilemiyorum ki.