http://www.gunes.com/gundem/erdogan-...esi-kim-705133
Erdoğan bizzat söylüyor...![]()
http://www.gunes.com/gundem/erdogan-...esi-kim-705133
Erdoğan bizzat söylüyor...![]()
Sayın abim
Ülkemizde maaşlı çalışarak konut almanın imkansızlığını yaşamaktayız
En kötü bir ev kredisine başvursan 3000 tl den başlayan taksitlerle 120 ay ödeme yapmak artık imkansız
Elin adamına satıyor çünkü nakit para maalesef
Düzen böyle hiç de tavsip ettiğim bir konu değil...
Bu ABD İngiltere Fransa ve özellikle İsrail in ipiyle kuyuya inilmez. Hatırlarsanız Koalisyon güçleri Libya da Kaddafi yi son ana kadar desteklediler. Kaddafi El kaide ve İşid i son şehre kadar temizledi temizledi Libya yı tam kurtaracakken o şehri kuşatan Libya Ordusunu koalisyon güçleri birden vurdu ve Kaddafinin sonunu getirdi. Ben şahsen bunlara güvenmem. Şimdi bizi nelerin beklediğini asla bilemeyiz. Beni asıl endişelendiren olay ekonomimiz adeta pamuk ipliğine bağlı durumda. Geçen yıl bu zamanlar dolar 3.70 seviyesinde, faiz %7.5 enflasyon ise %9 seviyelerinde iken papaz meselesiyle başlayan bir kur yükselişi faizi ve ardından enflasyonu yükseltti. Dolar papaz salındıktan sonra abd ile ilişkilerin düzeleceği temelinde 6.50 lerden 5.30 lara düştü. Bu kur yükselişi toplumda derin yaralar açtı. İşin ilginç tarafı dolar değer kaybetmesine rağmen ne faiz düşebildi nede enflasyon düşebildi. Şimdi bu enflasyon sebebiyle ücret zamları fiyatlarda ikinci dalga yükselişi beraberinde getirebilir. Diğer yandan faiz belası ülke ekonomisini en derinden etkileyen unsur. faizler bu seviyelerde olduğu sürece ne inşaat nede otomobil sektörü ayakta kalabilir. Ben şahsen MB dan faiz indirimi yapmasını beklerdim ama pas geçti. Faiz piyasadaki durgunuluğu dahada derinleştirip zaten zor günler yaşayan şirketleri dahada zor duruma düşürebilir. Dolar bence en ucuz argüman. düşüşü belki zor olsada çıkışı 2 günde ülkeyi zora sokabiliyor. Doları suni tedbirler (örtülü hesaplardan satış yaparak baskılamak ve trol ağları üzerinden dolar düşeceği algısı yaratmak) yerine gerçek argümanlar ile (üretim ve ihracata dayalı ekonomik politikalar ve yabancı yatırımcıyı ülkeye çekecek eylemler) düşürmek en sağlıklısı olacaktır. Birde yüksek büyüme değil istikrarlı büyüme hedef alınmalı ve yüksek büyüyeceğim diye cari açığın bu denli büyümesine asla müsaade edilmemeli. Neyse İnşallah şu suriye belası ülkemize sıçramadan son bulur ve suriyeliler ülkesine dönderek ülkemizde açtığı ekonomik yaralar tez zamanda sarılır ve bu kötü ekonomik yönetimdeki hatalardan ders alarak doğru ekonomik politikalara geçilmek suretiyle ülkemiz ekonomisi düzelir. Aksi taktirde bu ABD ve İSRAİL e asla güvenmiyorum. Fırsatını buldukları an ülkemizi bölmeye yönelik hamle yaparlar.
Kaç kere aldatıldı ? Hesap tutan var mı ?
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
7 tl olsun da bi daha görelim sorun olup olmadığını
Adının baş harfi vitese takmasaydı görürdük![]()
Hsbc dolar faizi 5, euro 2,25
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri