Ortak resim eklenilmiyor ki foruma. İş yatırımı işcep ten gördüm. Link yok.
Gedik yatırım da ideal platformda...
Ben de teb yatırım ın raporu arıyorum. Kendi sitesinde bile yok...
Printable View
10.70 12.70 kar payını erkenden verdi bile ALLAH bereket versin beklemeye devam ytdr
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun yeşil barları gormusuz 😊
Herkese bol kazançlar.
Yanlış anlaşılmasın burda ben bildim demek istemiyorum
Sadece bazen bu hissede su hissede teknik işlemez
Deniliyor bence temel kadar teknikte önemli bunu vurgulamak istiyorum. Hatta yükseliş gününe kadar bi fikir
Sahibi olabilir siniz daha önce 14_15 ocağa dikkat çekmiştim o tarihten beri yukselisteyiz.
Teknik analizi yabana atmayın derim.
İyi akşamlar.
Bu tahtada teknik analiz işlemez diyenlerdenim. Yanlış anlaşılmasın ortak, her yoruma olduğu gibi sizinkine de saygı duyuyorum.
Burada kastettiğim şu, teknik analize göre pozisyon açıldığında en az üçte ikisi başarılı olmalı ki diğer başarısız pozisyon zararını kapatıp kar edilebilsin. Aksi taktirde o tahtada teknik analiz işe yaramaz denir. Geriye dönük sistem testi yapabilirsiniz.
Tabii tahta yapıcı karakteri tanıdıkça, tarzını öğrenip başarı oranı yükseltilebilir. Belki sizinki böyle.
Bu konuda tahminlerinizi nasıl yaptınızı açıklarsanız daha faydalı olacaktır kanaatindeyim.
Size de iyi akşamlar, selamlar
Dostum gedik ne kadar temettü öngörmüş? Yazabilir misin?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Rakam vermemişler ne yazık ki dostum. Sadece portföy önermişler ve portföyü nasıl oluşturduklarını açıklamışlar. Kriterleri Oldukça muhafazakar, garantici buldum. İsteyen bana epostasını özel mesajlarsa ekran görüntüsü gönderebilirim. Şu forumda yönetici yok mu aramızda, bi resmi ekleyemiyorum...
Ortaklar TEB yatırımı okudum, sağolsun Yaşar bey iletmiş. Tahmini gibi 2018 son çeyrekte 137 milyon gelse az mı? 2017de 86 milyon gelen kar %44 artmış, beğenmiyor musunuz? Ben de daha yüksek gelsin istiyorum, diliyorum o ayrı konu.
TEB raporda ihracat artışını onaylamış, yurtiçi daralmayla birlikte. 3. Çeyrekte hatırlarsanız Euro 8tl ye zıplamistı. Yani önceki düşük kurdan alınan malzemeleri yüksek kurdan satmıştı. Kâr artıran bir faktör bu çeyrekte normalleşecek.
Buradaki tahminlerin arasındaki farkın bir sebebi de bu.
Diğer bir husus ise Manisa ihracat rakamları. Twitter'da Barış bey paylaşmıştı. Biraz beklentiyi yükselttik. Yalnız Yaşar bey in ifade ettiği gibi son çeyrekte en fazla %20 artabilir kapasite. Vesbe son bilanço ya baktım tekrar, zaten %80 kapasiteli çalışmış.
Son olarak detaylarda kaybolup gözden kaçırmamamız gereken şey 2017 yıllık kâr 300milyonken 2018de 600e katlanacak. Peki hisse fiyatı da bu kadar arttı mı? TEB fiyat tahminini 16 yazmış. Bekleyip göreceğiz inşallah.
bilanço okumayı bilmeyenler yönlendirme yapıyor.sadece kur farkından 150 milyon kar gelecek yıllık kar 600 milyon olacak nasıl olacak o yazında bilelim.faaliyetlerinden zarar yazacak diyorsanız öyle yazın o zaman.
Bilanco aciklanma tarihi nedir bilen var mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yaptığım analizlerle ilginerek soru soran ilk sensin teşekkür ederim.bilanço pdf yi aç dipnotlar 26 şirketin tüm ticari alacak ,borçlar ve kredileri dahil net döviz pozisyonunu gösterir.21 no lu net pozisyon şirketin net döviz durumudur.1,426 milyar tl eksi buradan 150 milyon civarı artı pozisyon olacak kur yüzde 10 civarı düştüğünden dolayı.150 milyonun dağılımı kar ve zarar sayfasında esas faaliyetlerden diğer gelirden zarar yazmıştı bu defa kar yazacak kalanıda finansman geliri olarak yazacak.detaylı dağıtım yapılabilir ama gerek yok.tüm şirketlerin döviz durumunu bu tablodan bakın .
dolar yüzde 10 değil tam yüzde 12 düşmüş.o da 150 değil 170 milyon yapıyor.
Umarım siz haklı çıkarsınız ama bence yanlış yere bakıyorsunuz. Sizin baktığınız sayfanın altında yine dipnot:26, sayfa 59 da ki tabloya bakmamız gerekiyor sanırım. Bu tabloda Döviz kurlarının %10 değer kazanması veya kaybetmesi durumunda şirketin maruz kalacağı kur riski tablo olarak verilmiş.
http://https://i.hizliresim.com/YQOGzE.png
Dolar kuru %11,75, euro kuru da %15 civarında değer kaybetti son çeyrekte. Yukarıda ki tabloya göre dolardan 47,849 milyon tl euradan da 40,206 milyon tl toplamda da 88 milyon tl civarı bir kur düşüşünden kar yazabilir benim hesabıma göre.
[emoji106]
Sallamasyon mu? :kahkah: :oleyo:
Abi ne güldürdün beni ya. Ben 6,2 Milyar hasılat mı gelecek dedim. Sana en yakın zamanda okuma gözlüğü tavsiye ederim. Mesajda 5 buçuk Milyar civarıdır diye yazdık o kadar. Benim excelde tuttuğum rakamlar sadece işlemde dahil belgelerinin son bir yıllık rakamlarıdır. Bu belgeler örneğin bu ay için alınır ama ihracat bir ay sonra da yapılabilir. Bu da şu anlama gelir ki aralık ayının ihracatı ocak ayına da yansıyabilir. burada 13 aylık bir rakam o 6,2 Milyar TL. Gerçi bu kadar yazdık ama bunu da okumazsın ki sen :rules:
Neyse ya SCRAT arkadaşımıza da yüklenmeyeyim sonuçta ortak demek, kardeş demek :hi: Bu arada maşallah yazdıkça yazmışsınız. Şöyle bi okuyim dedim Yarım saatimi aldı. Herkeste bir korku var yine bi çalım atar mı bu VESBE diye. Bakın arkadaşlar neden ben hasılat yazıyorum ama kar rakamı yazmıyorum biliyor musunuz, çünkü çok fazla değişken var. Ciddi bir borç rakamı da var. İşini bilen bir muhasebeci tüm borcu kapattık deyip karı sıfırlayadabilir. Muhasebe için çok zor işler değil çünkü bunlar. Yalnız benim fikrimi sorarsanız 500 milyon civarı kar açıklayacaklar. Büyük kısmını dağıtacaklar çünkü bu paranın sadece %5'i -hatta daha da azı- bize geliyor, %95'i büyük ortak VESTEL'e gidiyor. VESTEL'in de bu ara ciddi paraya ihtiyacı var... Bir küçük ihtimal de şu var ki kârlarını sermayeye ekleyerek kayıtlı sermayeyi 190 milyondan 300-400 milyon civarına çıkarabilirler. Bu tabiki bedelsiz sermaye arttırımı demek olur. Bu da bizi 15-20 bandına taşımaya yardım eder. Geri kalan kârı da dağıtırlar.
Ama öyle korkmayın, yok ters psikoloji olacak demiş bi arkadaş. Neyin tersi ya? Toplam hasılatın olmuş bilmem kaç milyar TL, hala bu hissenin piyasa değeri 2-3 milyar TL. Satışlar, ihracat vs. patlamış. İhracat şampiyonu olmuş, 3 vardiya harıl harıl çalışan fabrika var. PARSAN'la mı karıştırıyorsunuz bu hisseyi. Kimsenin ahlı parasına ihtiyacımız yok. Bizim şirket %100 içi dolu şirket. Doğru şirkete doğru zamanda yatırım yaptığımız kanısındayım. Ben son 3 haftada paramın %77'sini Vesbeye gömdüm. Umarım kazananlardan olacağız. Ama yine de ihtiyatlı olmak lazım, bi tweet'lik ekonomimiz var. Aman ha Trump sol yanından kalkmasın...
Bilançoya cok az bir zaman kaldı. Elinde hisse olan herkes sizin haklı çıkmanızı ister. Bende sizin haklı çıkmanızı canı gönülden istiyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vesbe sermaye 190 milyon 570 milyon kar gelse sermayenin 3 katı demek sermayesi kadar getirenler borsada 10 tl civarı fiyatlanirdi
3 kat kar eden şirketlere bakmak lazım ona göre gardımızı almamız gerek bakarkende sanayi şirketlerini baz alalım ytdr
Sayın sense siz basit olmayan şekilde açıklaya bilirsiniz büyümeyi yakalamış karını artırıyor yatırımı yapmış cirosu artırmış kar payında yıllardır cömert ihracat yüzde 70 ytdr
Genel gidişatın iyi olduğu ve piyasalarda pozitif algının olduğu dönemlerde 10 fk en ideal olan orandır. (enflasyonun ve faiz oranının düşük olduğu ülkelerde 15 hatta 20 fk bile normal sayılır) Son iki haftadır yaşadığımız pozitif ivmelenme devam ederse orta ve uzun vade de vesbe de 10 fk ları neden görmesin.
Ama şimdilik biraz zor.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hala arçeliğe saldırıyorlar aynı işi yapanın kelepiri var yüzüne bakan yok
Çok kazandıracak hisseler böyle sıkıntı yapar dayanan kazanır satan arkasından bakar sabır acıdır meyvesi tatlıdır bilançoya kadar sabır ya sabır ya selamet ytdr
Arçeligin kazandığı para sanki vesbeninki gazoz kapağı kar payı verdiğinde göreceğiz kiminki kaç para ytdr
Diğer hisseler giderken ağır, diğer hisseler geri giderken yukarı...Nasıl anlarsanız öyle diyorum....
Şunu da söylemek istiyorum, yazılan satış adetlerinin gerçekten satılmak istenen tutarları temsil etmediğine, baskı için yazıldığına inanıyorum, karşısına alıcı gelmediğinde istediği yöne de hareket sağlanmış olur belli bir süre... birileri kendisine bir hareket çekmediği sürece....
ulan rezil ettin gül gibi hisseyi bea.
Sabır sabır sabırrrr.
Beklenen güzel günler yakındır.
12 altına düşmediği müddetçe
Endeks düşerken %4 çekince bile iki kubbe şiirle geçiştirince tahtacı kızdı galiba.
bist 87 den başladı 102,5 oldu.
biz göreceli olarak geride kaldık umarım farkı kapatırız.kahredici anlar hep bu anlar..
emeklilik fonları başka yerden karını alıp gelir mi acaba.😂😂 ne günlere kaldık 😊
Aydınlandım Rizeli sağol[emoji2]
Güzel sürprizler için iyi bir noktada fiyat. YTD
Redmi Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne kaldi 14 e sunun surasinda :) daha bilanco gelmeden hareketin yarisini yapti.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi