Sayfa 397/883 İlkİlk ... 297347387395396397398399407447497 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 3,169 - 3,176 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by yldream Yazıyı Oku
    Teb yatırım, 4.ç bilanço tahminlerini açıkladı dün. 38.sayfada vesbe var. 138 milyon net kar bekliyorlar.

Saygılar.
     Alıntı Originally Posted by rizeli28 Yazıyı Oku
    net döviz pozisyonu 1,500 milyar tl 6 tl dolar kuru 5.40 den 150 milyon kur farkı geliri yapar sadece.bu bilança analizi yapanların amacı nedir.ayrıca 500 milyona yakın faaliyet karı.40 milyon yönetim gideri ve 80 milyon stoktan zarar yazar.tahmin bunlar.patron gerisini nereye saklıyabilir acaba.vesteltenden alacağı faizi saymıyalım.yatırımlardan teşviği olduğu için vergi bile ödemeyecek.kendinizi sürpriz kara hazırlayın hissede olmayanlar.
    önceki dönemlerle kıyas yapınca bu rakamlar bana da düşükmüş gibi geliyor,bakkal hesabı 250 civarı bir rakam normal görünüyor ama tabi detaylar bu kadar etkiler mi göreceğiz

2. Ortaklar TEB yatırımı okudum, sağolsun Yaşar bey iletmiş. Tahmini gibi 2018 son çeyrekte 137 milyon gelse az mı? 2017de 86 milyon gelen kar %44 artmış, beğenmiyor musunuz? Ben de daha yüksek gelsin istiyorum, diliyorum o ayrı konu.

TEB raporda ihracat artışını onaylamış, yurtiçi daralmayla birlikte. 3. Çeyrekte hatırlarsanız Euro 8tl ye zıplamistı. Yani önceki düşük kurdan alınan malzemeleri yüksek kurdan satmıştı. Kâr artıran bir faktör bu çeyrekte normalleşecek.
    Buradaki tahminlerin arasındaki farkın bir sebebi de bu.

Diğer bir husus ise Manisa ihracat rakamları. Twitter'da Barış bey paylaşmıştı. Biraz beklentiyi yükselttik. Yalnız Yaşar bey in ifade ettiği gibi son çeyrekte en fazla %20 artabilir kapasite. Vesbe son bilanço ya baktım tekrar, zaten %80 kapasiteli çalışmış.

Son olarak detaylarda kaybolup gözden kaçırmamamız gereken şey 2017 yıllık kâr 300milyonken 2018de 600e katlanacak. Peki hisse fiyatı da bu kadar arttı mı? TEB fiyat tahminini 16 yazmış. Bekleyip göreceğiz inşallah.
    Son düzenleme : birtasarimci; 26-01-2019 saat: 07:07.
    Tüm yorumlarım hayali, rakamlarım farazi, lafügüzaf, örnek filandır.
    Asla yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.

3. bilanço okumayı bilmeyenler yönlendirme yapıyor.sadece kur farkından 150 milyon kar gelecek yıllık kar 600 milyon olacak nasıl olacak o yazında bilelim.faaliyetlerinden zarar yazacak diyorsanız öyle yazın o zaman.

4. Bilanco aciklanma tarihi nedir bilen var mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by levobjk Yazıyı Oku
    Bilanco aciklanma tarihi nedir bilen var mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Geçen yıl 8 şubatta açıklanmış. Bu yıl da o civarlarda açıklanabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by rizeli28 Yazıyı Oku
    net döviz pozisyonu 1,500 milyar tl 6 tl dolar kuru 5.40 den 150 milyon kur farkı geliri yapar sadece.bu bilança analizi yapanların amacı nedir.ayrıca 500 milyona yakın faaliyet karı.40 milyon yönetim gideri ve 80 milyon stoktan zarar yazar.tahmin bunlar.patron gerisini nereye saklıyabilir acaba.vesteltenden alacağı faizi saymıyalım.yatırımlardan teşviği olduğu için vergi bile ödemeyecek.kendinizi sürpriz kara hazırlayın hissede olmayanlar.
     Alıntı Originally Posted by rizeli28 Yazıyı Oku
    bilanço okumayı bilmeyenler yönlendirme yapıyor.sadece kur farkından 150 milyon kar gelecek yıllık kar 600 milyon olacak nasıl olacak o yazında bilelim.faaliyetlerinden zarar yazacak diyorsanız öyle yazın o zaman.
    Sayın Rizeli. Bu tahminleri hangi verilere göre yapıyorsunuz. 1,5 milyar tl döviz pozisyonu ve 150 milyon tl kar rakamlarını nereden buldunuz.

7.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Sayın Rizeli. Bu tahminleri hangi verilere göre yapıyorsunuz. 1,5 milyar tl döviz pozisyonu ve 150 milyon tl kar rakamlarını nereden buldunuz.
    yaptığım analizlerle ilginerek soru soran ilk sensin teşekkür ederim.bilanço pdf yi aç dipnotlar 26 şirketin tüm ticari alacak ,borçlar ve kredileri dahil net döviz pozisyonunu gösterir.21 no lu net pozisyon şirketin net döviz durumudur.1,426 milyar tl eksi buradan 150 milyon civarı artı pozisyon olacak kur yüzde 10 civarı düştüğünden dolayı.150 milyonun dağılımı kar ve zarar sayfasında esas faaliyetlerden diğer gelirden zarar yazmıştı bu defa kar yazacak kalanıda finansman geliri olarak yazacak.detaylı dağıtım yapılabilir ama gerek yok.tüm şirketlerin döviz durumunu bu tablodan bakın .
    dolar yüzde 10 değil tam yüzde 12 düşmüş.o da 150 değil 170 milyon yapıyor.
    Son düzenleme : rizeli28; 26-01-2019 saat: 17:55.

8.  Alıntı Originally Posted by rizeli28 Yazıyı Oku
    yaptığım analizlerle ilginerek soru soran ilk sensin teşekkür ederim.bilanço pdf yi aç dipnotlar 26 şirketin tüm ticari alacak ,borçlar ve kredileri dahil net döviz pozisyonunu gösterir.21 no lu net pozisyon şirketin net döviz durumudur.1,426 milyar tl eksi buradan 150 milyon civarı artı pozisyon olacak kur yüzde 10 civarı düştüğünden dolayı.150 milyonun dağılımı kar ve zarar sayfasında esas faaliyetlerden diğer gelirden zarar yazmıştı bu defa kar yazacak kalanıda finansman geliri olarak yazacak.detaylı dağıtım yapılabilir ama gerek yok.tüm şirketlerin döviz durumunu bu tablodan bakın .
    dolar yüzde 10 değil tam yüzde 12 düşmüş.o da 150 değil 170 milyon yapıyor.
    Umarım siz haklı çıkarsınız ama bence yanlış yere bakıyorsunuz. Sizin baktığınız sayfanın altında yine dipnot:26, sayfa 59 da ki tabloya bakmamız gerekiyor sanırım. Bu tabloda Döviz kurlarının %10 değer kazanması veya kaybetmesi durumunda şirketin maruz kalacağı kur riski tablo olarak verilmiş.

http://

Dolar kuru %11,75, euro kuru da %15 civarında değer kaybetti son çeyrekte. Yukarıda ki tabloya göre dolardan 47,849 milyon tl euradan da 40,206 milyon tl toplamda da 88 milyon tl civarı bir kur düşüşünden kar yazabilir benim hesabıma göre.

Sayfa 397/883 İlkİlk ... 297347387395396397398399407447497 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •