Sallamasyon mu?
Abi ne güldürdün beni ya. Ben 6,2 Milyar hasýlat mý gelecek dedim. Sana en yakýn zamanda okuma gözlüðü tavsiye ederim. Mesajda 5 buçuk Milyar civarýdýr diye yazdýk o kadar. Benim excelde tuttuðum rakamlar sadece iþlemde dahil belgelerinin son bir yýllýk rakamlarýdýr. Bu belgeler örneðin bu ay için alýnýr ama ihracat bir ay sonra da yapýlabilir. Bu da þu anlama gelir ki aralýk ayýnýn ihracatý ocak ayýna da yansýyabilir. burada 13 aylýk bir rakam o 6,2 Milyar TL. Gerçi bu kadar yazdýk ama bunu da okumazsýn ki sen
Neyse ya SCRAT arkadaþýmýza da yüklenmeyeyim sonuçta ortak demek, kardeþ demek

Bu arada maþallah yazdýkça yazmýþsýnýz. Þöyle bi okuyim dedim Yarým saatimi aldý. Herkeste bir korku var yine bi çalým atar mý bu VESBE diye. Bakýn arkadaþlar neden ben hasýlat yazýyorum ama kar rakamý yazmýyorum biliyor musunuz, çünkü çok fazla deðiþken var. Ciddi bir borç rakamý da var. Ýþini bilen bir muhasebeci tüm borcu kapattýk deyip karý sýfýrlayadabilir. Muhasebe için çok zor iþler deðil çünkü bunlar. Yalnýz benim fikrimi sorarsanýz 500 milyon civarý kar açýklayacaklar. Büyük kýsmýný daðýtacaklar çünkü bu paranýn sadece %5'i -hatta daha da azý- bize geliyor, %95'i büyük ortak VESTEL'e gidiyor. VESTEL'in de bu ara ciddi paraya ihtiyacý var... Bir küçük ihtimal de þu var ki kârlarýný sermayeye ekleyerek kayýtlý sermayeyi 190 milyondan 300-400 milyon civarýna çýkarabilirler. Bu tabiki bedelsiz sermaye arttýrýmý demek olur. Bu da bizi 15-20 bandýna taþýmaya yardým eder. Geri kalan kârý da daðýtýrlar.
Ama öyle korkmayýn, yok ters psikoloji olacak demiþ bi arkadaþ. Neyin tersi ya? Toplam hasýlatýn olmuþ bilmem kaç milyar TL, hala bu hissenin piyasa deðeri 2-3 milyar TL. Satýþlar, ihracat vs. patlamýþ. Ýhracat þampiyonu olmuþ, 3 vardiya harýl harýl çalýþan fabrika var. PARSAN'la mý karýþtýrýyorsunuz bu hisseyi. Kimsenin ahlý parasýna ihtiyacýmýz yok. Bizim þirket %100 içi dolu þirket. Doðru þirkete doðru zamanda yatýrým yaptýðýmýz kanýsýndayým. Ben son 3 haftada paramýn %77'sini Vesbeye gömdüm. Umarým kazananlardan olacaðýz. Ama yine de ihtiyatlý olmak lazým, bi tweet'lik ekonomimiz var. Aman ha Trump sol yanýndan kalkmasýn...
Yer Ýmleri