https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...-ve-sanayi-a-s
Printable View
6102 nolu ticaret kanunu madde 202 / 2
(2) Hâkimiyetin uygulanması ile gerçekleştirilen ve bağlı şirket bakımından açıkça anlaşılabilir haklı bir sebebi bulunmayan, birleşme, bölünme, tür değiştirme, fesih, menkul kıymet çıkarılması ve önemli esas sözleşme değişikliği gibi işlemlerde, genel kurul kararına red oyu verip tutanağa geçirten veya yönetim kurulunun bu ve benzeri konulardaki kararlarına yazılı olarak itiraz eden pay sahipleri; hâkim teşebbüsten, zararlarının tazminini veya paylarının varsa en az borsa değeriyle, böyle bir değer bulunmuyorsa veya borsa değeri hakkaniyete uygun düşmüyorsa, gerçek değerle veya genel kabul gören bir yönteme göre belirlenecek bir değerle satın alınmasını mahkemeden isteyebilirler. Değer belirlenirken mahkeme kararına en yakın tarihteki veriler esas alınır. Tazminat veya payların satın alınmasını istem davası, genel kurul kararının verildiği veya yönetim kurulu kararının ilan edildiği tarihten başlayarak iki yılda zamanaşımına uğrar.
Sayın cin Ali satma hakkı gönüllü yapılan bir işlemdir.
Satma hakkında SPK ya başvuru SPK dan onay değerleme onayı almak kesinlikle sozkonusu deildir.
Eğer siz satma hakkini kullandiysaniz artık herhangi bir ilisiginiz yoktur gönüllü olarak hissenizi vermiş bulunuyorsunuz
Satma hakkında herhangi bir onay yok değerleme için herhangi bir kurumdan onay alma şartı yok.
Siz hala olayı kavrayamamisiniz.burada SPK sirketle yatırımcıyı ortağı baş başa birakir zorunluluk yok .isteği olan verir.
Ortaklıktan çıkarma konusunda spk şartı var ancak oradada değerleme raporuna SPK karismaz.ancak orada itiraz noter yoluyla olursa inceleme olur.
SPK burada bir aracı gibidir.egerki yatırımcı bir şey yapmazsa SPK hiçbir şeye karışmaz
Kervansaray da yatırımcı birşeyler yaptı SPK kervanı hep gözaltında tuttu .şike şike duzelttiler.anel Telekomda şike şike duzelttiler.mensada aynısı olacak altinyagda aynısı olacak.yani ya duzeltcekler ya batcaklar artık bu ifşa olan şirketlerde çalma olamaz çünkü SPK incelemesi çok .
İzocamda farklı bir olay oldu .şimdi burada ystirimci kaderine razı sus pus.ben izocam tahtasında olan boş muhabbetci sallayici yaatirimci kadar hiçbir tahtada kimseyi görmedim kimseden ses seda yok .ancak atıp tutanlar.dune kadar mahkeme diyenler bu gün hala boş muhabbet yapiyolar.yakinda 10 TL den hisselerini alırlarsa şaşmam.
İzocam yatırımcısına müstahak çok iyi oldu hiç kusura bakmasinlar.6 aydır sosyal medyada bir gurup kurmadilar hepsi atıp tutan insanlar
Cin Ali bey siz biraz ugrastiniz ama satma hakkında kullandınız .değerleme onayı diye bir şey kesinlikle yok .SPK bakmaz yatırımcı mahkemeye verir ise sonucu spk hemen inceler .olaya müdahale eder SPK neden karişsin.
Herşeyi de SPK ya baglamamak lazım.yatirimcida hakkını aramalı.
Bu Sermin hala boş işler peşinde .muhakkak bu kişi karaduman. En son 10.53 ten hissesini alacaklar elinden bu malin.hani mahkeme aciyordunuz işiniz gucunuz palavra.burada iş bitti .yatırımcı hakkını aramazsa SPK ne yapsın.izocam SPK ya başvurduğunda 4000 yatırımcınin 100 kişisi ortak hareket etseydi sonuç böyle olmazdı.3 kişi bir araya gelmesiniz sonra SPK ah spk vay SPK .hadin ordan müstahak size.
SPK.degerlemeye müdahil olur elbette
Daha önce yaşanan örnek var teb.ornegi
Ayrıca satma hakkı ve ortaklıktan çıkarmayı Parelel düşünmek lazım.
Ben satma hakkını kullanmasam zaten İzocam beni atacaktı neden bekliyelim 2 ay bir süre 30 bin TL.tutulu kalsın.
Siz satma hakkını kullanmayinca
onlar 30.0cak 2020 sonundan sonra
SPK.ya başvurup sizin hisseler iptal olacak
Ve hakim ortağa tahsis edilecek
Siz vermeyip yapılacak genel kurula katılın ve şerh verin egerki dava edecekseniz.
Benim söyleyeceklerim bukadar eğer İstanbul'da iseniz bu iş daha kolay olur
Yoksa gider gider gelirsiniz kaç sene süreceği belirsiz.
Tercih sizin dava açacak olursanız önce adliyedeki arabulucuya müracaat edecekseniz bunu unutmayın
Sağlıkla kalin
Adil ücret diyor tebliğ adil ücreti düzenleyici kurum SPK.onaylamiyacakta kim onaylayacak.
Bu kararlar bultende yayınlanıyor
Ortaklıktan çıkma ve satma haklarında fiyat farkı olan bir örnek gösterin bana
Bende yanlisimi kabul edeyim
Daha önce degerlemeyi revize edin dediği ornekl var boşa yazmiyoruz.
Siz gayrimenkulleri gayrimenkul değerleme şirketine yaptirmayacaksiniz vede SPK.buna duyarsız kalacak öylemi.
Bu arada yaptirsada fazla çıkar çıkmaz bunu bilemem realite budur
SPK şartı olsa adam 100 bin lot almış.neye göre alıyor öyleyse .satma hakkında SPK onay şartı yok .ortaklıktan çıkarmada var .buda satma hakkı kullanan kisleri bağlamaz.satma hakkı gönüllü olarak yapıldığı için.
Karaduman ve mahkemeye verecem diyenler hani nerede hepsi sus pus oldu .bakalım kaç tane tassakli çıkacak bekleyen.
CinAli gerçekten çok şey bikiyormus gibi yazıyorsunuz ama çok zayifsiniz.kanunlari iyi bilmiyorsunuz yada yorumlayamiyorsunuz.satma hakkında değerleme raporu şirkete bırakılmıştır.spk kanunlarına göre değerleme yapılır onay şartı yok.yatirimci ortak bunu ancak mahkemeye götürebilir başkada bir şey olmaz .ortak ses cikarmazsa SPK nin çokta tikinde.
Değerleme mal mülk ile olmuyor işte bunuda öğren.10 milyon malı olan bir şirket 1 milyar değerde çıkarılıyor sisire şişire .2 milyar malı olan şirket 100 milyon değerde çıkıyor evet bu spk değerleme kanununa göre oluyor .önemli olan sirkeetin yönetim kurulunun niyeti. Yönetim değerleme kurtuluşuna gelecekle ilgili ne ongorurse değerleme kurulusu o raporu çıkarır.siz şu an değerleme raporu çıkaran şirketi mahkmeye veremezsini çünkü o yönetimin verdiği bilgiler ile bu sonuca ulaştı.hicbir sorumluluğumuz yoktur bize verilen bilgiler ile bu raporu hazırladık diye açıklamaları vardır zaten.
Cin Ali daha çok şey ogrenecen.
Şirket bir ucundan tutsaydi bu degerlemeyi 70 ile 100 TL arası cikarrirdi ama şirket diğer uccundan tuttu ahlaksızlık yaptı 10 TL çıkardı.şu aşamaaada SPK yatırımcı itirazı olmadığı için zikine bile takmaz.yatirimci hakkını aramazsa ortak halinden memnun ise SPK ne yapsın .
SPK ya bu değerleme hakkında izocamin durumu hakkında mağduriyet icin.3 kişi yazmış .he he
Anel Telekomda haber var oku .yatırımcı böyle osuruk keser Yusuf Yıldız gibi
Ben neyi bildiğimi veya bilmediğimi bilerek yazarım.
Aç bakalım ortaklıktan çıkma karda SPK.bulteninde karar varmı yokmu.
Anelt telekomda ne olmuş bekleyip duruyorlar ne almislar.
Temettü alacaklarmis güldürmeyin beni
Temettü yönetim kurulu karar alır genel kurulda oylanir kaldiki zarar eden şirket neyin temettusunu alacak.
Canımız sağ olursa göreceğiz onların akıbetini.
Onlar ortak olarak devam edebilir izocamda mukayese edeninin bilgisinden vede aklından şüphe ederim
Çarpıtma ortaklıktan atarken SPK kararı elbet olacak bunu tekrar tekrar yazdik.satma hakkinda SPK yok degerlemeye onay vermedi diyorsunuz.ole bir şey yok.onu birakin ortaklıktan atmada bile itiraz olmazsa spk karismaz .tebde godomanlar vardı ve değerleme sonucu PD sinin bile altında çıkmıştı .binlerce kişi bari PD si kadar olsun diye şikayet etti.ve PD si kadar oldu.izocamin PD si 7 TL.dusunki 5 TL cukardilar SPK 7 TL yaptı.tebde böyle bir durum vardı .2.70 falan PD si varken 2.30 dan atmaya kalktı .değerini bile kasadaki paranın altında çıkardı PD sinin altında.
Haci abi izocamda PD sinin 1.5 katı çıkardı gene.bu yaştan sonra sana akıl mi vefecem.
Satma hakki kullanilirken degerlemeye onay vermedi diyorsunuz .adam 130 bin lot hisse almış hala neymiş değerleme onaylanmadı ne onayı .31 aralika kadar öle bir onay gelsin bana burda herkes mal desin kabulum.isin gucun sallamak.ne onayı ati alan uskudari geçti
Bunu bile bilmiyorsun anel telekomun yüzde 50 sine sahip olduğu bir anel yapı var.ve buranın yıllık 25 milyon TL geliriri var yarısı anel Telekoma ait 12.5 milyon TL odenmis sermaye 50 milyon TL.bir hisseye 25 kuruş temettü gelir .ama dağıtırlar ama dagitmazlar orası ayrı.ama Yusuf yıldızda ve sayısında 1.5 milyon lot var .25 kuruştan yıllık 375 bin TL karlari oluyor .adamlar akıllı yatırım yapmışlar bizim gibi deil.genel kurul hazirun cetvelinde yazıyor .Yusuf bey sanırım 350 bin Bekir bey 1.3 mikyon falandı
Zirilti
Senin bildiklerin benim unuttuğum dur.
Aneltin sahip olduğu varlığın ne olduğunun konuyla ne ilgisi var onlar haklı mücadelesini yüzde 5 ile yaptı
Bu duruma geldi şu anda sadece ortaklar vede borsadan çıkma ihtimalleri de yok.
İzocamda bunun alakası nedir.
Evet borsadan çıkacağı zaman SPK.onayliyacak degerlemeyi ortaklıktan çıkma hakkı ile ilgili olarak vede bultende çıkacak
Bu fiyat artarsa satma hakkında da geçerli olacak bunu anla artık.
Bazı şeyleri anlayabilmek için bilgi ve tecrübe kavrama yeteneği gerekir.
1.bu forumda dava açacak bilgi ve tecrübeye sahip inşallah çıkar.
2.satma ve ortaklıktan çıkarmada değerleme yüksek çıkarsa o esas alınır
Bu kadar basit muhakeme yeteneği olan
Vede uygulamaları bilen hisseyi verirdi
Tabiki dava açmak isteyen vermemekte hakkı olabilir.
3.burda avukat diye yazan gerekli hukuki dersi aldı kayboldu.
4.ttk.maddelerini yazdim ondan sonra birileri kopya çekmiş.
5.burda dava açacak cikarmi inşallah çıkar bunun bana faydası olmaz ama
Hiç olmazsa ahlaksız şirkete bir zararı olursa mutlu olurum.
1- Hep dava açmaktan bahsediliyor
2- Hisselerini elinde tutanlardan şirkete soru sorma hakkı var , sordumu. Şirkete açılan dava var mı ? diye
3- Dava açılmışsa şirket bunu KAP ta bildirecek mi
4- Ben bir yerde okudum kesinleşmiş davayı bildirmek zorundaymış.
30 ocağı merak edenler vardı . Bunu soran var mı ?
Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu KAP
Şirket paylarının Borsamız kotundan çıkarılmasına ilişkin 24/09/2019 tarihli Borsamız kararından itibaren 3 yıl boyunca,
pay alım teklifine cevap vermeyen ortakların paylarını hakim ortağa satmak üzere başvurabilme hakkı açık tutulmakta
olup, bu süre içerisinde TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye başvuruda bulunabileceklerdir.
Siz yüzde 95 olan durumdaki açıklamayı buraya koyarak ne amacliyorsunuz.
Yüzde 98 e ulaşıldığında durum farklilasti
Satma hakkı süreci başladı 30.0caktan sonra
Şirketin ortajliktan çıkarma süreci basliyacaktir.
Bu süreçte kalan hissedarların payları iptal edilerek hakim ortağa tahsis edilecektir.
Bu karar SPK.haftalik bultende yayınlanacaktır.
İyi oku , açıklamada sorun var , bilerek yaptılarsa hile var , "hakim ortak" kavramını kullanamaz , çünkü o dönemde %95 e sahipti
Forumu geriye doğru okuduğumda dikkatimi çeken birşey daha var. "zorunlu pay alımı" sanki zorla payımız elimizden alınacak gibi bir algı oluşmuş. Bu zorlama azınlık hisse sahipleri için değil , hakim ortağı al diye zorlamak için düzenlenmiş bir kanundur.
ç) Hakim ortak: Birlikte veya tek başına ortaklığın oy haklarının en az %95’ine sahip olan gerçek ya da tüzel kişileri, 2 ocak 2014
mülga-II-27-1-ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI TEBLİĞİ ( mülga yani geçersiz)
ç) Hakim ortak: Birlikte veya tek başına ortaklığın oy haklarının en az %98’ine sahip olan gerçek ya da tüzel kişileri, 12 kasım 2014
II-27-2-ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI -12 Kasım
Burda bilmediğini bilmeyen ziriltilik
Yapanlar maalesf var.
Ben dedimki degerlemede SPK.revizyon isterse bu fiyatta yüksek çıkarsa bu satma hakkını kullanan ortaklarada yansıtılır.
Bir bilmez çıktı olurmu öyle şey diye burda yazdı.
Açın akfen holdingin 6.10.2017 tarihli saat 17.25 de gönderdiği kap açıklamasını.
Bu açıklamayı ziriltilarda anlar inşallah ortaklıktan çıkarmada tespit edilen fiyatın satma hakkini kullananlarada farkın dikkat FAiziYLE
Ödenmesi kararı SPK.ca bultende yayınlanıyor.
Cin Ali yazıyor ukalalalik yapmıyor
Belgesiyle yaziyor.
Şimdi burdan ilan ediyorum 30 ocaktan SONRA ortaklıktan çıkarmaya ait
Fiyat 20.12 den yüksek tespit edilirse benim gibi satma hakkını kullananlarda faydalanır bilmemek ayıp değil ama bilene laf söyleyen ise biraz kendine bakmalıdır.
Şimdi ben niye 1500 lotun bedelini
2 ay bekleyim ayrıca çıkarmada ki fiyattan istifade edeceğimi bilerek verdim.
Satma hakkını başlatan vede ilk parasını alanlardanim bu kadar saf olamam herhalde.
Daha öncede yazdım egerki İstanbul'da olsa idim hukuki sureci başlatır ve sonunu beklerdim.
Bunun için avukat bile tutmadan kendim yapardım genel kurulda şerh veren 3 ortaktan biriydim.
Şimdi burda mahkemeye vermek istemeyenler için beklemenin mantığı varmı ne bilmediğini bilmeyenler.
Sağlıkla kalin
Bir avukatlık ofisinin desteğiyle bu konuda dava açıldığını stajer öğrenciden duydum. Daha fazlasını bilmiyorum. Net bilgi almak isteyen şirkete sorabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir , sadece bir duyumdur
Ancak 17 Eylül 2019 tarihinde hakim ortak oluyor %98 i geçiyor. O tarihten önce ki bildirimleri okudum , hazirandan beri hakim ortak deyip duruyor
Sn.sermin
Bunlar önemli nitelikte işlemler tebliğine göre 95 ile genel kuruldan onay aldılar.
Bu nedenle o zaman bu açıklamayı yapmak zorundaydılar egerki 98 bulunmasa idi 3 yıl içinde devam edecekti malumunuz ortaklığımız.
Bu açıklamada hakim ortak demese de şirkete 3 yıl içinde verebilirler desede olacaktı.
Zaten bunu SPK.onayladi burdan bir yere varilabilirmi ben sanmıyorum.
Sağlıkla kalin
Sallama kardeşim yüzde 80 kende hakim ortak yüzde 51 ikende hakim ortaktir yüzde 95 ikende hakim ortaktir.
Çocukça işler peşine takiliyorsunuz.
SPK 2.23/1 deki hakim ortak= yüzde 98 paya ulaşan ortak tanimllamasini o tebliğe göre bu kadar oranın olması gerektiğini burada hakim ortak açıklamasında yüzde 98 e ulaştığını ve tebliğe göre hareket edeceğini açıkladığı için o şekil hakim ortak gördüğün yerde bu tebliğe göre yüzde 98 e ulasmmistir diye anla küçük yatırımcı yada her kim okuyorsa onu belirtmis
Yoksa yüzde 95 ikende hakim ortak yuzd 51 ikende
Hakim ortak ne demek aç bir açıklamasına bak .tek başına karar yeter sayısı olan karar alabilen kişi şirkete hakimdir .
He he çok basit dusuunuyorsunuz.
Tebliğde tebliğin 98 payla işlediğini ve burada hakim ortak yazısını gördüğün yerde bilki 98 paya ulaşan şahsi soyluyom diye sana anlatmış
Yüzde 95 ikende hakim ortakti Maho
Azıcık saksıyı çalıştır
Sermin o kadar gece gündüz bunun icinmi yoruyon beynini al oku bak bakalım yüzde 95 neymiş burada hakim ortak yaziyomu neden yazıyor he he
Borsa kotundan*çıkma
MADDE 8*–*(1) Payların kottan*çıkarılması*amacıyla borsaya başvuruda bulunabilmenin*önkoşulu, pay alım teklifi sonucunda veya birlikte hareket etmek de dâhil olmak*üzere, herhangi bir*şekilde ortaklığın doğrudan veya dolaylı*olarak oy haklarının % 95 veya daha fazlasına tek başına ya da birlikte hareket ettiği kişilerle birlikte sahip olunmasıdır.
2) Ortaklık genel kurulunca borsa kotundan*çıkmaya ilişkin karar alınması*halinde, genel kurul karar tarihinden itibaren en geç*beş*iş*günü*içerisinde kottan*çıkmak amacıyla ortaklık tarafından borsaya ve bu Tebliğin 11 inci maddesi*çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla hakim ortak tarafından Kurula başvurulur.
Aaaa spkkk yüzde 95 tebligindede hakim ortak diye yazmissss.
Aaa Sermin spk da yanlış yazmiş
Sermin hakim ortak kavramına yeni bir tanım getirmiş.bende kaç gündür bu ne diyor diye bakiyom boş boş yazılar .
Cin Ali beyde uyarmiyor.
Spk izocamin çıktığı 2.23.1 deki 8. Maddedeki borsadan yuzde 95 ile çıkma da yüzde 95 e hakim ortak diye tanimlamiyorsa adam deilim
Allllll serminnnn günlerce boşa ugrastin şirketin başvurusunun aynısını diyor spkk adamlar hukuk burosuyla yürütüyor bu işi .
2) Ortaklık genel kurulunca borsa kotundan*çıkmaya ilişkin karar alınması*halinde, genel kurul karar tarihinden itibaren en geç*beş*iş*günü*içerisinde kottan*çıkmak amacıyla ortaklık tarafından borsaya ve bu Tebliğin 11 inci maddesi*çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla hakim ortak tarafından Kurula başvurulur.
Ne diyor genel kurulda borsadan çıkmak için karar alırsa spk ya borsadan çıkmak için borsaya hakim ortak tarafından başvurur diyor.
Bu daha 5 ay önceki ilk karar tarihi bak o zamanda hakim ortak mis.
Sermin sana ne dedim mahkemeyi birak akıllı bir avukat dava bile acamaz bu konuda
Bu Sermin Karaduman deilse bende hicbirsey bilmiyom bilgi 0 in bile altında.ben dün denizzbankta ortaklıktan zorla atıldım .genel kurulda benim ortaklıktan atılmaya rızam yoktur karşı cikiyorum diyen arkadaş oylama istedi tek başına kaldı ve ortaklıktan şutlandi
Bu Sermin hala boş konuşuyor denizbankin Perşembe günkü genel kurulunu acin okuyun
Cin Ali hakim otagin ne olduğunu bilmiyon bana burda zirildiyor diyon.
Hakim ortak tek başına karar yeter sayısı olan ortaktır .yüzde 51 üstü yani.o tebliğde yüzde 98 istendiği için ben hakim ortak diye yazdığım yerde yüzde 98 paya sahip kişiyi kastediyorum diyor.
SPK 2.23.1 de yuzzde 95 ile çıkmayı aç oku ordada yüzde 95 paya sahip olan şahsa hakim ortak diyor
Ben ilkokul mezunuyum sizi bilmiyorum
Buda sizler için eğitim çalışması olsun.
Eğer bu konuda dava açmış diyor Sermin isi gücü yalan bu konuda dava açabilecek mal bir avukat varsa hakim ortak nedeni ile herkes şahit olsun essek gibi aniririm .
Burada sizi aydinkattigim için boş işlere kafa yormayın diye aydinkattigim için bir teşekkür alacammi bakalım.
Ama tabiki gene bilmediğiniz için yüzünüz kizarmaz saldırısınız yapacak bir şey yok
Buda şirket sizi zorla ortaklıktan atamaz diyenler için gelsin dün Denizbank ortaklığından zorla atıldım ortaklıktan atılmak istemeyen rızam yoktur diyen arkadaş oylama istedi oda atıldı
YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. - **27 numaralı hesabınızda 2.530,0000 adet DENİZBANK A.Ş. (TREDZBK00015) AÇIK kıymeti ortaklıktan çıkarma işlemi nedeniyle hesabınızdan çıkılarak iptal edilmiştir.13/12/19 02:41 Bu mesaja dönüş (reply) yapmayınız.
Zırıltı boş zırıltı yapıyor. %98 e ulaştığı gün yapılan bildirimde henüz şimdi hakim ortak oldu diyor.
Hani başından beri hakim ortaktı
SPK 2-23-1 24 aralık 2013 te hakim ortak şartı %95
SPK 2-27-2 12 kasım 2014 te hakim ortak şartı %98
Her zaman yeni olan geçerlidir.
Kaardesim tebliği koyuyom yüzde 95 ikenki teblig ne diyor hakim ortak diyor alll spk diyor ama kabullenmesin çünkü yuzun kizarmaz mort olursun ama aç ilk başvurulan tebliği yüzde 95 iken hakim ortak demiyorsa spk essek gibi aniracam ama spk yüzde 95 e hakim ortak diyorsa sen anircanmi?
Ama işine gelmez al işte belgesi ile iyi oku bu basvurulan ilk tebliğ burada ilk daha genel kurulda yeni onay alındığı ilk aşamada yüzde 95 istiyom diyor sonra hakim ortak spk ve biste başvurur diyor ahanada hadii .8. maddeyi oku yüzde 95 ile olan ilk başvuru tane tane oku yüzde 95 oranı olan kişiye hakim ortak diyormu demmiyormu
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0131224-17.htm
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buda karadumana yani sermine ortaklıktan atamazlar diyor ya bunu iyi okusun benimde dün atildigim denizzbank genel kurulu arkadaş o kadar diretti ama malesef atıldı .iyi oku Maho
Hani atilammazdi Sermin (Karaduman )
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bac8980fda.jpg
Denizbank'ın halka açıklık oranı yüzde 0.04 seviyesindeymiş ve tabiki hakim ortak
Niye oylamaya sunuyorsun ki tabiki reddedilir. Ama muhalefet şerhini tutanağa işletmişsin. Dava açacaksın. Araştır , seviyorsun araştırmayı. Dava aç , ne duruyorsun. Kaybedersen 2000 TL civarı masrafın olur. Kazanırsan çok kazanırsın , masrafıda onlar öder.
Hisse senedi bir maldır. Sahiplik irade dışı elinden alınamaz. Önceki yorumlarda yazmıştım. Yatırım tavsiyesi değildir.