6102 nolu ticaret kanunu madde 202 / 2
(2) Hâkimiyetin uygulanması ile gerçekleştirilen ve bağlı şirket bakımından açıkça anlaşılabilir haklı bir sebebi bulunmayan, birleşme, bölünme, tür değiştirme, fesih, menkul kıymet çıkarılması ve önemli esas sözleşme değişikliği gibi işlemlerde, genel kurul kararına red oyu verip tutanağa geçirten veya yönetim kurulunun bu ve benzeri konulardaki kararlarına yazılı olarak itiraz eden pay sahipleri; hâkim teşebbüsten, zararlarının tazminini veya paylarının varsa en az borsa değeriyle, böyle bir değer bulunmuyorsa veya borsa değeri hakkaniyete uygun düşmüyorsa, gerçek değerle veya genel kabul gören bir yönteme göre belirlenecek bir değerle satın alınmasını mahkemeden isteyebilirler. Değer belirlenirken mahkeme kararına en yakın tarihteki veriler esas alınır. Tazminat veya payların satın alınmasını istem davası, genel kurul kararının verildiği veya yönetim kurulu kararının ilan edildiği tarihten başlayarak iki yılda zamanaşımına uğrar.
Sayın cin Ali satma hakkı gönüllü yapılan bir işlemdir.
Satma hakkında SPK ya başvuru SPK dan onay değerleme onayı almak kesinlikle sozkonusu deildir.
Eğer siz satma hakkini kullandiysaniz artık herhangi bir ilisiginiz yoktur gönüllü olarak hissenizi vermiş bulunuyorsunuz
Satma hakkında herhangi bir onay yok değerleme için herhangi bir kurumdan onay alma şartı yok.
Siz hala olayı kavrayamamisiniz.burada SPK sirketle yatırımcıyı ortağı baş başa birakir zorunluluk yok .isteği olan verir.
Ortaklıktan çıkarma konusunda spk şartı var ancak oradada değerleme raporuna SPK karismaz.ancak orada itiraz noter yoluyla olursa inceleme olur.
SPK burada bir aracı gibidir.egerki yatırımcı bir şey yapmazsa SPK hiçbir şeye karışmaz
Kervansaray da yatırımcı birşeyler yaptı SPK kervanı hep gözaltında tuttu .şike şike duzelttiler.anel Telekomda şike şike duzelttiler.mensada aynısı olacak altinyagda aynısı olacak.yani ya duzeltcekler ya batcaklar artık bu ifşa olan şirketlerde çalma olamaz çünkü SPK incelemesi çok .
İzocamda farklı bir olay oldu .şimdi burada ystirimci kaderine razı sus pus.ben izocam tahtasında olan boş muhabbetci sallayici yaatirimci kadar hiçbir tahtada kimseyi görmedim kimseden ses seda yok .ancak atıp tutanlar.dune kadar mahkeme diyenler bu gün hala boş muhabbet yapiyolar.yakinda 10 TL den hisselerini alırlarsa şaşmam.
İzocam yatırımcısına müstahak çok iyi oldu hiç kusura bakmasinlar.6 aydır sosyal medyada bir gurup kurmadilar hepsi atıp tutan insanlar
Cin Ali bey siz biraz ugrastiniz ama satma hakkında kullandınız .değerleme onayı diye bir şey kesinlikle yok .SPK bakmaz yatırımcı mahkemeye verir ise sonucu spk hemen inceler .olaya müdahale eder SPK neden karişsin.
Herşeyi de SPK ya baglamamak lazım.yatirimcida hakkını aramalı.
Bu Sermin hala boş işler peşinde .muhakkak bu kişi karaduman. En son 10.53 ten hissesini alacaklar elinden bu malin.hani mahkeme aciyordunuz işiniz gucunuz palavra.burada iş bitti .yatırımcı hakkını aramazsa SPK ne yapsın.izocam SPK ya başvurduğunda 4000 yatırımcınin 100 kişisi ortak hareket etseydi sonuç böyle olmazdı.3 kişi bir araya gelmesiniz sonra SPK ah spk vay SPK .hadin ordan müstahak size.
SPK.degerlemeye müdahil olur elbette
Daha önce yaşanan örnek var teb.ornegi
Ayrıca satma hakkı ve ortaklıktan çıkarmayı Parelel düşünmek lazım.
Ben satma hakkını kullanmasam zaten İzocam beni atacaktı neden bekliyelim 2 ay bir süre 30 bin TL.tutulu kalsın.
Siz satma hakkını kullanmayinca
onlar 30.0cak 2020 sonundan sonra
SPK.ya başvurup sizin hisseler iptal olacak
Ve hakim ortağa tahsis edilecek
Siz vermeyip yapılacak genel kurula katılın ve şerh verin egerki dava edecekseniz.
Benim söyleyeceklerim bukadar eğer İstanbul'da iseniz bu iş daha kolay olur
Yoksa gider gider gelirsiniz kaç sene süreceği belirsiz.
Tercih sizin dava açacak olursanız önce adliyedeki arabulucuya müracaat edecekseniz bunu unutmayın
Sağlıkla kalin
Adil ücret diyor tebliğ adil ücreti düzenleyici kurum SPK.onaylamiyacakta kim onaylayacak.
Bu kararlar bultende yayınlanıyor
Ortaklıktan çıkma ve satma haklarında fiyat farkı olan bir örnek gösterin bana
Bende yanlisimi kabul edeyim
Daha önce degerlemeyi revize edin dediği ornekl var boşa yazmiyoruz.
Siz gayrimenkulleri gayrimenkul değerleme şirketine yaptirmayacaksiniz vede SPK.buna duyarsız kalacak öylemi.
Bu arada yaptirsada fazla çıkar çıkmaz bunu bilemem realite budur
SPK şartı olsa adam 100 bin lot almış.neye göre alıyor öyleyse .satma hakkında SPK onay şartı yok .ortaklıktan çıkarmada var .buda satma hakkı kullanan kisleri bağlamaz.satma hakkı gönüllü olarak yapıldığı için.
Karaduman ve mahkemeye verecem diyenler hani nerede hepsi sus pus oldu .bakalım kaç tane tassakli çıkacak bekleyen.
Yer İmleri