dolar artışı o kadar etkilemez, faizlerdeki düşüş daha kritik. 10 yıllıkların düşüşü olumlu yansımış.
Printable View
Belirsizliğin hakim olduğu piyasada dövizin düşeceğine yönelik pozisyon almak nasıl bir mantıktır? [emoji35]
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
olası en kötü seneryoyu gündeme getirmek istiyorum . 2 tane ön görüm var birincisini daha öncede dillendirmiştim ilk yazılarımda ( bedelli sermaye artırımı ) 2.öngörüm ise bunu benim kafama siz soktunuz ( tasfiye ). en kötü senaryoda hangisi uygulanır bilemem ama tasfiye olsa herkez için hayırlısı olur,bedelli derse eger herkeze geçmiş olsun heleki uzun zamanden beri bekleyen ve devamlı alım yapanlar için yüklü bir miktar hisseye geri ödeme yapması söz konusu olacaktır.
hakem , kimdi bilmiyorum hısım da olabilir eskilerden bu bedelli davasında 1 lira altı olmaz diyordu ama bunun örnekleri borsada mevcut daha öncede yazmıştım konusu olduğunda, birko felan diye birkaç tane şirket hatırlıyorum, bazılarıda eş zamanlı arttırım ve eksiltimle bu işi yapabiliyorlar diye biliyorum. spk buna müsaade ediyor, heleki 5 yıl üst üste bedelsiz veren şirketleriçin spk onayı olmadan bu işi yapabiliyorlar diye biz zamanlar okumuştum bir yerlerde.
bedelli senaryosu için atlas yatırım örneği incelenebilir. 2017 Ekim ayında 1.05 fiyattan bedelli verdi, bir daha beli doğrulmadı. yönetimsel olarak çok iyi yönetilen bir yatırım ortaklığı olmasına rağmen borsa zirve yapıp rekor kırarken .90 fiyata kadar indi. şimdilerde .85 kuruş civarlarında.
işyat gibi kötü yönetilen bir fonun bedelli isteme hakkı olmamalı bence. Sen önce elindeki parayı enflasyon üzerinde reel olarak artır bakalım sonra bedelli iste demezler mi?
son 5 yılda 1 defa enflasyon üzeri getirisi var 4 sefer enflasyon altında kalmış. parayı erit sonra para bitti ver bedelli.... yemezler....
Kalvin o bdelliye katılmazsın olur biter,kesinlikle karlı çıkarsın.Artan sermayeden cebinden para çıkmadan yararlanmış olursun.Kesinlikle küçük yatırımcı için avantajlı bir durum olur.Malum olduğu üzere bizim borsada küçük yatırımcı lehine iş yapılmaz.O yüzden bedelli olasılığı bence sıfır.
Keşke bedelli yapsa işyatırım zorunlu katılsa 1 fiyatından elindeki lot kadar şirket içine para koysa.Biz 0.79 dan misal aldığımız lotlarla o paraya ortak olsak.
Hele tasfiye olsa oho hepinize benden yemek :))))))))))
işler öyle yürümüyor. fiyatın 1 TL üzerine çıkmasını bekleyip veya suni olarak fiyatı yükseltip 1 TL üzerine çekebilirler. ondan sonra bedelli, açıklanabilir. ya da sermaye azaltımı yapıp tedavüldeki hisse sayısını azaltıp, fiyatı yukarı çekebilir. bunlar küçük yatırımcıyı kırpma taktikleri.
Tabi işyatırım böyle kirli işlere girmez. ben ihtimal vermiyorum. bedelli filan olmaz.
Zaten siz de yazıyorsunuz önce 1 üstüne kağıt çekilmeli diyorsunuz.Hele 1 üstüne çeksinler de orda konuyu bir daha konuşuruz sn serkan:)))))) Anladınız siz onu.
Sayın Hakem sizin hesapları ben anlayamıyorum. Diyelim ki iş yatırım kendisi bedelliye katıldı ve lot kadar içeri para koydu. o zaman ne olur? şu an pay başı varlık 1.35. pay sayısı iki katına çıkacak ve ilave olarak pay sayısı kadar 1 tl varlığa eklenecek. basit bir hesapla pay başı varlık 1.175 olur. biz katılmadığımız için hisse sayımız değişmez. bu hoş olur mu? tabi olmaz.
direk zarar olur. bedelli her türlü zarar.
Bence zarar falan yok.O iskonto bu kağıt için normal o yüzden işyatırım o bedelliye katılsa bizim lehimize olur.
Kesinlikle olmaz keşke olsa daha büyük bir sermayeye ucuzdan ortak oluruz.İşyatırımda 86 milyon lot vardı.O kadar parayı şirkete cash koymak zorunda kalır bence çok da iyi olur.Pay başı önemli değil pırıl pırıl taze para koymuş olur.E salak değiller ya onu da vıopda çarçur etmeyip burgana falan faize yatırsalar mis gibi gelir olmuş olur .Bak oğlum serhat gürleyen forumu okuyorsan o uzun midas kulaklarını aç da üç beş bişi öğren.Arkadaşlar vıop falan yapma diye yazdılar.Bir daha öyle hıyarlık yapma :))))))))
spekülatör bedelli tabiki açıklayamaz benim demek istediğim böyle adamların işbankası şirketlerine dadanması ve buna müsaade edilmesi işyatın ve diğerlerininde güvenirliliğini sorgulatır ve zedeler.işyat böyle kirli işlere girmez dediğinizden dolayı örnek verdim.
Bu kağıt pek öyle çakallığa uygun değil.Malum temettü sonrası bir salak geldi boyunun ölçüsünü aldı gitti.Ben kaçırdım da sen nemalanmıştın kalvin.Bu kağıdın doğası belli ,şeffaf ,dürüst,güvenilir bir şirket ve kağıt.Bir de serhat gürleyen hıyarı ile vıop işi kafamı karıştırmasaydı iyiydi :)))))))))
evet demiştin haklısın.ama yinede iyi kopardım, çok fazla kademede yok alım yaptığım kademe ile, baktım karlılıkta durum vaziyet kötü ilk atakta masaya koyarım malı çıkarım.neticede temettüyü aldım 98 çıktığında 98 den verdim iyi bir kar yaptım koymaz yani anlıyacagın.
Para işlerinde hafızam ve matematiğim iyidir kalvin :))))))))))Şu vıopu da öğreneymişim iyiymiş.
Boyle devam etsinler bakalim seneye o koltukta oturabilecek mi bu yonetim.
Arkadaslar aranizda ciddi ciddi dolarin sene sonuna 4 liranin altina inecegine inanan/ongoren var mi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Seçim sonu belirsizlik kaybolur + Ohal kalkar + OFAC ceza vermez ya da az verir + ABD ve AB ile işler iyi giderse 3.80-3.90 ve gramda 170 TL bekliyorum ben. Biraz optimist olabilirim ama bu değerler gelmeden ne dolar ne de altın alırım. İşin kötü tarafı böyle bir durum gerçekleşirse dolar yükselecek diye pozisyon alıp da yine zarar etmesin de bizimkiler [emoji2]
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Yanılmıyorsam mb nın bile yıl sonu dolar beklentisi 4.20 iken, yıl sonu bunun altına yada yakınına gelmesi bence çok zor.
FED bu sene büyük ihtimalle 4 kez faiz artırımı yapacak....Dış ticaret açığımız 50 Milyar USD, zibille dış borç var....kurdaki yükseliş kaynaklı döviz kredisi kullana birçok firma battı ve daha bunun kelebek etkisi var....2018 yıl sonu 4,20 altı hayal olur....Orta/uzun vadede ne olur bilemem; yenilenebilir enerji yatırımları sayesinde enerjide dışa bağımlılık azalır, petrol fiyatları düşüşe geçerse 2019 ve sonrası çok şey değişebilir.