Italya'da bugun de 793 kisi aramizdan ayrildi. Tamam yasli kesim cok fazl bu bir etken ama obur trafta Almaya ornegi var 9 kisi olu var bugun. Roche kesin buldu ilaci bunun baska aciklamasi olamaz
Printable View
Italya'da bugun de 793 kisi aramizdan ayrildi. Tamam yasli kesim cok fazl bu bir etken ama obur trafta Almaya ornegi var 9 kisi olu var bugun. Roche kesin buldu ilaci bunun baska aciklamasi olamaz
Eninde sonunda bütün ülkeler bir şekilde çıkacak bu durumdan.Önemli olan bu sürenin uzunluğu. Süre uzadıkça can kaybı ve hasta sayısı artıyor. Ayrıca küçük büyük demeden işletmelerin çoğu kapalı veya daha az çalışıyor.
Herkes ölüp bitecek dünyada hayat duracak diye bir şey olmayacağına göre hasar da alsa dünya ve ülkemiz kaldığı yerden devam edecek.Bu er geç hallolur da asıl bizim yıllarca yerinde sayan hulk ne olur ona nasıl ilaç bulcaz :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
diyoruz ki tüm akçelerini borsaya yatırma diyoruz.
sepetteki yumurtalar diyoruz.
ülkenin borç stoku 1,40 trilyon dolar
elin suriyelisinden banane
banane arkadaş banane
banane ensardan muhacirden banane
60 milyar dolar harcanmış, hakkımı helal edeceğim derken ,kime edeyim
bu suriyeliyemi edeyim hakkımı helal.
bunun babası da atası da sevmezdi bu ülke insanını.
suriye beka vadisinde 15 sene pkk yı besledi, kendileri destek verdi, çocuklarını bile verdiler pkk ya
suriye halkı çıkıp yan komşumuz türkiye'ye zarar vermeyelim dedi mi?
benimle mi kazanıyor parayı.
benim ödediğim sgk sağlık primiyle hastahaneye gidiyor.ben ise özel hastahaneye gidiyorum suriyeli çoğunluğunda.
hepsine maaş yatıyor.
suriyelinin özelliği nedir bakmak zorunda mıyım?
benim ülkemin parasını sureyeliye neden yediriyorsun.
şimdi esas konuya gelelim.
iblib meselesi suriye meselesi terör meselesi bunun bize zararı herhalde 500 milyar tl olmuştur.
bu zamanda yedek akçemiz yoksa piyasayı destekleyemeyiz.
burada kalkış o kadar kolay olmayacaktır.
virüs bilinmiyor.abd piyasalarındaki düşüş ilacın yalan olmasıydı.
komplo teorisine göre dünyanın 3/2 si ölmesi gerek diyor yahudiler.
diğer yandan çin en büyük bela oldu.dünyayı esir almak için kendi halkımı bile öldürürüm diyor.
herkesin umduğu ilk önce sağlık.
sağlık.
sağlık.
bunlar denmeden ,ülkeler birbirlerine uçuş yasağını kaldırmadan piyasanın düzeleceğini zannetmiyorum.
yani 2 gün üst üste adam gibi yeşil olalı.volatileli molatileli değil adam gibi.
Çinde çok sert tedbirler alındı ve uygulandı. Bizde insanlar toplu taşımayı kullandıkça, pazar markette ve sahillerde içiçe oldukça nasıl olacak bu iş. Insanların bir kısmı belki çoğu eve kapanmış misafir bile kabul etmiyorken diğer yandan dışarıda iç içe insanlar.Tamam zor hayatın carklarin durması ama yapınca tam yapılmalı tedbirler,kaçak olmamalı. Tahminim önümüzdeki 1 hafta içinde daha sıkı tedbirlerin açıklanacağı şeklinde.
Bu arada Abd deki 4 senatöre Şubat sonlarında salgının gidisatiyla ilgili özel bilgi sızdırıldığı ve bunların da hemen ağırlığı otel sahibi şirketlerin hisseleri başta olmak üzere yüklü miktarda hisse satışı yaptığı ortaya çıktı. Abd de bu durumun etik olup olmadığı tartışılıyor. Sadece etik olmayan buysa yaptıkları arasında, helal olsun onlara derim.
Yatırım tavsiyesi değildir
Valla ortak yüzde yüz maldayım yapacak hiç birşey yok.... tam düze çıkacaz derken başımız müsübetten kurtulmuyor
Ortak ben de öyleyim. Her krizde bu öncekinden farklı denir,doğru hepsi farklıdır zaten,hayat durmuş bitmiş gibi görünür. Buradan aşağısı da olabilir bilmiyoruz.Ama inandığım bir şey var;hayat devam edecek yoksa elimizde nakit altın dolar olması da fayda etmez.Yalnız bu gibi süreçlerde sahibi olunan hisselerin krizi atlatabilecek özellikte olması önemli.
Alıntı.
COVID19 Bir uzm. doktorun mesajı şöyle: Dün itibari ile 4 hekim pozitif olması nedeniyle hastanemizde karantinaya alındı. 1 ortopedist 1 onkolog 1 acil hekimi 1 göğüs hastalıkları uzmanı Hekimlerin en büyük endişesi koruyucu ekipmanın yeterli olmaması SağlıkçılarınSağlığı.
THY ve Pegasus 65 yaş üstü yolcu kabul etmeyeceklerini açıkladılar.
Borsa neden 120 k oldu ?
Sebebi simdi net anlaşılıyor, tabi biz iş iş ten geçtikten sonra anliyoruz.
Bu borsalara rekor kirdiran guc kimse, bu covid belasinida dinyanin basina bela eden güç aynidir.
Borsaları yukarı cekip ciktilar.
Bugün haber akışı çok hızlı neden. Berber, 65 yaş ve şimdi lokantalar da kapandı sadece paket servis. Valla bir motor bulsam paket servis çalışırdım evde oturmaktan iyidir. Çalışanlara yasak gelmesin şimdilik yeter. Biz cuma her yeri özel bir kuruma ilaçlattık. Her cuma gelecek tek sefer değil.
bence büyükler çıkamadı.
mal ellerinde patladı.
faizi düşük ortamda borsayı ayarlamışlardı.virus işi bozdu
[QUOTE=şahna;4261218]bence büyükler çıkamadı.
mal ellerinde patladı.
faizi düşük ortamda borsayı ayarlamışlardı.virus işi bozdu[/QUOTE
evet büyüklerin çıkışı genelde gizli oluyordu.bu sefer faka bastılar.
Bugün market dönüşü devamlı giridiğim yola ani dönüş olan bir yol. polis kapan kurmuş. farketmedim yavaş gittiğim için üzerinden geçtim ses geldi eyvah dedim gitti lastikler. 4 tekerde kapanın üzerinden geçtim. sağa çekip indim baktım lastiklerde bişi yok hava inmiyor. yol üzerinde bir lastikci vardı girdim ona . anlattım olayı. lastiklere baktı hava yeniledi bekledi kaçak yok dedi. işte böyle bişi geldi başıma 6 gün evde kaldıktan sonra bugün çık 1 markete git gel bu olayla karşılaş polis ara sokağa kapan kurmuş şaka gibi.
Amerikan senatörlerinin eşlerinin virüs öncesi hisse satışları göze çarpmış hisseleri satıp bazı ilaç firmalarının hisselerini almışlar şimdi olayı abd biliyor çin biliyor peki bu durumu ne zaman düzeltecekler the ekonomistin 2020 ilk altı ay kırmızı ikinci 6 ay yeşil olacak diye birşey zırvalamıştı bakalım neler olacak
günlük ölüm 2000 e yaklaşıyor.hemde bun olayın başı.
diyeceksiniz kötümser yazıyorsun.dünya dökülüyor.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
esas pislik şurada bu koronavirüsten dolayı borsalar abd de düşüyor.insanlar ölüyor, evlerde hapis kalıyor, ilaç hikaye çıktı.
abd halkında trump'a tepkiler çoğalacaktır.borsalarıd a ekonomiside 3 ayda toplayamaz herhalde.
bu durumda trump seçilmez ise bizim halkbank davası boka sarar gibi geliyor.
yani şu ki , sağlık problemi kısa sürede(1 yıl gibi) çözülse bile önümüz gerçekli bir resesyon var. ağır resesyonlar farklı türlü işleri başımıza sarabilir.
diğer yandan; ilaç kısa sürede bulunsun yazdıklarım, aptalça düşünçelerden oluşan şeyler olsun istiyorum.
İran Gıda ve Sağlık Dairesi koronaviruse etkili ilacı 7-10 gün içinde piyasaya sureceklerini açıkladı.
Bu ne derece etkili/doğru çıkacak göreceğiz yakında ama kısa sürede ilaç bulunmalı /bulunacaktır. Aşı uzun süreç onu bekleyene kadar kurbaganin gözü çıkar. İlaç daha önce çıkmalı
Yatırım tavsiyesi değildir
iran şu kendi uçağını vurupta gizleyen ülke mi.
The Imperial College London group reported that if nothing was done by governments and individuals and the pandemic remained uncontrolled, 510,000 would die in Britain and 2.2 million in the United States over the course of the outbreak.
These kinds of numbers are deeply concerning for countries with top-drawer health-care systems. They are terrifying for less-developed countries, global health experts say.
If Britain and the United States pursued more-ambitious measures to mitigate the spread of the coronavirus, to slow but not necessarily stop the epidemic over the coming few months, they could reduce mortality by half, to 260,000 people in the United Kingdom and 1.1 million in the United States.
Finally, if the British government quickly went all-out to suppress viral spread — aiming to reverse epidemic growth and reduce the case load to a low level — then the number of dead in the country could drop to below 20,000. To do this, the researchers said, Britain would have to enforce social distancing for the entire population, isolate all cases, demand quarantines of entire households where anyone is sick, and close all schools and universities — and do this not for weeks but for 12 to 18 months, until a vaccine is available.
https://www.washingtonpost.com/world...512_story.html
WaPo'da yazi var. Yukardaki 12-18 ay herseyin kapali olmasini soyleyen Imperial College London. Boris bunu duyunca onlem almaya baslamis kendi haline birakmak yerine.
Ingilterede 0.5 million, ABD'de 2.2 milyon olu kendi haline birakilirsa.
Ingilterede 250 bin, ABD'de 1.1 milyon olu yavaslatmaya calisisilirsa.
Ingilterede 20 bin olu... durdurmaya calisilirsa. Birkac haftalik onlemler degil, 12-18 aylik onlemler gerekiyor diyor.
Dava sabah 9:30'dan 10:30'a alinmis. Gebermemis.
ORDER as to Turkiye Halk Bankasi A.S.: The arraignment in this matter is rescheduled from 9:30 am on March 31, 2020 to 10:30 am on March 31, 2020. (Arraignment set for 3/31/2020 at 10:30 AM before Judge Richard M. Berman) (Signed by Judge Richard M. Berman on 3/19/2020) (filed: 03/19/2020)
yan etkilerini ne zaman değerlendirdiler.
ölümden kurtarması yetmez.
daha vahim sonuçları içermediğini gösteren sonuçlarında ortaya çıkarılması gerekir.
kaş yapayım derken göz çıkarmasın.dünyanın kökünü kazımasınlar.
iran fırıldak olunca inanasım gelmiyor.
iran'da kurtulan çok. acaba onların üzerinde denendi mi?
biz de kafir batıdan ilaç müjdesi bekliyoruz.
Dr. Fahrettin Koca
@drfahrettinkoca
·
1 s
Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277.si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947.ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12.sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski yaş yükseldikçe çok artıyor.
https://www.haberler.com/iran-korona...001802-haberi/
burada da eski haberleri var.piyasa iran haberlerini tınlamıyor.
SHGM yayınladığı NOTAM’a ilave olarak havayolları da yurtdışındaki acentalarına uyarıda bulunarak bugün saat 17.00’dan itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhruyeti (KKTC) dahil Türkiye hava sahasının yurtdışından gelicek ve Türkiye’den yurtdışına yapılacak uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarıyla SHGM, ikinci bir açıklamaya kadar tüm yurtdışı uçuşlarını askıya aldığı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde ise yurtiçinde de uçuş kısıtlamalarına gidileceği ifade ediliyor.
Ancak Türkiye yurtdışında bulunan vatandaşlarını getirmesi yasağın kapsamı dışında kalıyor. Aynı zamanda Türk tescilli şirketler da Türkiye’de bulunan başka ülkelerin vatandaşlarını izin verildiği ölçüde taşıyabilecek.
Orası da var. Trump da üretim konusunda gereksiz!! prosedürlerin atlanmasi talimatını vermiş. Ilaç /aşı geliştirme süreçleri normalde uzundur,seneleri bulur .En iyi ihtimalle birkaç yıl.
Bu sefer zamanla yarisildigi için çeyiz yolda dizilir mantığı ile daha çabuk piyasaya surerlerse bahsettigin risk var tabi.üstelik etkileri yıllar sonra cikabileceginden çoğu almış olur.
İran konusuna gelince yönetim ve mevcut sistemini zerre kadar sevmem.Ilaç uretse kullanmayı da düşünmem şahsen. Dünyadaki ileri dediğimiz ülkelerde dahil iranin yaptigi uçak düşürme olayına benzer olaylar ve skandallar olmuştur. Ayrıca bilimde teknolojide iddiali olmasa da bir Arabistan, Irak değildir. Evet gerçek çıkmayabilir propaganda amaçlı söyleyebilirler ama sıfır ihtimal de değildir belki. Sadece o açıklamayı yeni yaptığı için ekledim.
Zaten eski dediğin bugünkü açıkladıkları ilaç. Ilk o zaman denenmiş. Birkaç hafta önce.
Piyasa şu anda Abd Çin Rusya dahil hiçbir ilaç aşı haberini tinlamiyor sadece bunların değil.
Çünkü somut birşey görmeyi bekliyor artık. Her ülkeden haberler gelince duyarsizlasiyor piyasa.yarın sabah eczaneden alabilir miyim o ilacı o haberi bekliyor artık.
Bu kadar yasak ve son gelen veriler. Biraz daha şeffaf olunması faydalı olur. Bölgeler neresi enfekte hastalar nasıl oluştu, bunlar açıklanmalı ki insanlar önlem alsın.
65 yaş üstü dışarı çıkana 3150tl