Allah rahmet etsin. Ben de ondan almıştım galiba. İlave verlen renkli kalem seti için almıştım. Nasıl para kazandığını çözememiştim.
Printable View
Trump: Fed Başkanı Powell’ı görevden alma hakkım var. Fed birçok kötü karar verdi.
Trump: Umarım Fed, virüsle mücadelede bize katılır. Fed Başkanı çok fazla kötü karar aldı
Trump gene aciklama mi yapiyormus..
Hükümetten bir paket gelir mi ?
Sektörler nasıl etkilenir dolar yükselir mi ?
Ben ötv indirimi bekliyorum. Nasılsa millet tüketmiyor indirsen ne olur yükseltsen ne olur ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu tskb tekrar 0.70 kuruşa düşseydi korona morana dinlemezdim ya, full dalardım ekranı kapatır 6 ay bakmazdım
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada uçuşlara kapanan ülkelerden Türk vatandaşlarının 17 mart gecesine kadar yurda dönüş yapabilecekleri belirtildi
Korona virüs krizi mi, 2008 finans krizi mi?
Koronavirüs salgınının küresel ekonomiyi çok sert vurması, akıllara 2008 küresel krizini getiriyor... Merkez bankaları o döneme benzer tepkiler verse de o günün para otoriteleri ile bugünün para otoritelerinin gidecek mesafesi aynı değil.
https://m.borsagundem.com/haber/koro...izi-mi/1476988
#ÖNEMLİ
ABD Başkanı Trump:
â–ªï¸ABD’de şu ana kadar 50 kişi öldü.
â–ªï¸Dün Corona testi yaptırdım. Sonuçlar 2 gün içinde çıkacak. Ateşim iyiydi.
â–ªï¸Amerika’da herkes bedava Corona virüsü testi olabilecek
â–ªï¸Fed Başkanını görevden alma hakkım var. Kötü bir karar aldılar.
Geçen ege cansen söylemişti. 2008 krizi finansal piyasalardan, reel sektöre şeklinde ilerlerken şu anki kriz reel sektörden finansal sektöre geçti. Hareket berekettir diye ekledi. İnsanlar hareket edecekki çarklar işleyecek evlerine kapalıyken olmaz demişti.
https://m.youtube.com/watch?v=5JNw8PP5qgo
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
forumdakilerin yarıdan çoğu sürekli trendin tersinde,garip.........
borsalara teknik açıdan bakarsak, teknikte kriz ne demek ?
Neyin ne olduğu tam net değil.
Örneğin bir depremden sonra bazı binalar hasarlı olduğu için değerini yitirirken, bazıları sağlam kaldığı ve büyük bir testten geçtiği için ortalamaya göre daha değer kazanabilir diye düşünüyorum.
Trump'ın bu işin bu kadar çok içinde olduğu için uyuzum. Çıkmış geçen akşam arkalarında şirket CEO ları ile açıklama yapıyor. GOOGLE diyor ROCHE diyor ********. Neyse biz tedbiri elden bırakmadan, bokunu çıkarmadan yolumuza devam. FLAT CANDIR. Stresi yok. Bağışıklık sistemim stres yüzünden azalmıyor.
FED başkanıyla ilgili söylediği çok olumsuz olmuş gibi....
Dow üzerinde negatif etkisi olur gibime geliyor..
Burada biri yazdı galiba, Japon firma burada bir fabrika almış, sahipleri de fabrika o kadar etmez değerini buldu diye satmışlar, Japon fabrika için değil pazar payı için aldık demiş.
Evlerde Viko armatür olurdu Panasonic aldı, İzocam'ı yine global bir şirket aldı. Borsada marjinal fiyatlama var, yani ilk payın değerini alıp satıyoruz, son payın değeri astronomik olurdu. Şirketlerin toptan fiyatı da ilan edilse o zaman daha gerçekçi fiyatlama olur. Bazen satışa yüksek lotlar konulabiliyor birileri de çizip hareket başlatıyor, bir keresinde de FENER hissesine biri alım emri koymuştu o kadar ortada hissesi yok. Bu arada asla spor hissesi filan alıp satıp da bir takım ile ilişki yaşamak istemem, örnek olarak verdim.
Tabiki kimse kriz çıksın istemez. Ülkenin kötüye gitmesini neden isteyelim. Virüs bize yarasın, çinden bize yönelsinler, tekstili gıdayı bizden alsınlar, tarım hayvanlılık coşsun köylü ayağa kalksın ülke şahlansın ben borsada kaybedeyim. Ama sanki bu virüs küresel krize bahane olarak hazırlanmış gibi hissediyorum. Dünya zaten doyma noktasına gelmişti dow sınırlarını aşarak bütün piyasaları zıplattı ve altın vuruş geldi. Geçen sene 90 bin altına geldiğimizde ekonominin ne kadar kötü olduğunu, hazinenin nasıl boşaltıldığını , damatın şapkadan kriz çıkartacağı konuşuluyordu. Sonra s400 den ses çıkmadı trump biraz gülümsedi ve idlip suriye derken patron rallisi yaptık. Lakin hiç birşey düzelmedi. Biz krizi zaten en azından üç yıldır net yaşıyoruz.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...66202572840960
Trump:
-Amerika’da herkes bedava Corona virüsü testi olabilecek
-Ücretli izin hakkı verilecek
-Milyonlarca Corona Virüsü maskesi üretilecek
-Aldığımız iyi kararlar sayesinde ABD’de ölüm sayısı 50. Çok daha fazla olabilirdi-VoA
Zibidilik tanımı bu....
Adamlar corona gibi vatandaşlarını tehdit eden bir olayda para ile test yapıyor. Şimdi çıkmış ALdığımız iyi kararlar diyor....
Neymiş bedava test miş....
İstanbul tahta kalede ,Sultan hamamda ,zaza han gibi iş yerlerinde büyük ithalatçılar var,genelde yahudi .
Malı gümrükten çekerken ürün menşe şahadetnamesi farklı beyan edilerek KDV ve ÖTV ödemiyorlar.
Bu şekilde ithal edilen malları arka kapı yöntemi ile faturasız satıyorlar/sattırıyorlar.
Detayları var,özetle böyle. :)
Ben 40 yaşındayım. Turizmde çalışıyorum, 2008 krizinde tekstilde iflasımız var ve şoföründen otel sahibine kadar kimle konuşsak krizin böylesini görmedik diyor. Virüsten öncede böyleydi yani yeni bi durum değil. Yıllardır krizdeyiz ama krizi öteleye öteleye yumruğun en şiddetlisini yemeye doğru ilerliyoruz.
Evvelki sene green card alan arkadaşım ile ara sıra konuşuyoruz. Yat kalk türkiyedeki sağlık sistemine dua et diyor başka bir şey demiyor. ABD sağlık sisteminde doktora görünebilmek ayrı bir dert ilaç vs almak ayrı bir dert ve her adım para. Sağlık Sigortası olsa bile her şey para. Sistemden yararlanmak oldukça zor diyor.
Hep derim , bu forum her zaman short konuşur
Ancak işin ilginci böyle büyük düşüşlerde dahi hiç bir zaman para kazanamaz
Çünkü sadece konuşur işkembeden atar
Ekonominin e sinden anlamaz atar tutar
Virüs çıkar doktor olur atar tutar
Atar tutar başka işi yoktur
Şimdi ben böyle yazınca Long musun diyen gerizekalılar olacak
Peşinen cevaplayım
Vob da sadece hedge amaçlı ufak short pozisyon taşırım spotta olan hisselerim için
93 -122 rallisinde sermayeyi 3 e katladım
118 de hisse pozisyonumu kapattım
Cuma sabahı yüzde 35 mala girildi 91 den .
Benim için endeks düşmüş çıkmış bir önemi yok
Elimdeki senetlerin maliyeti şu an sıfır ... örnek 3.3 dan alıp 6.7 den sattığım senede cuma günü 2.80 den giriş yaptık maliyet eksi
Endeks ister 70 olsun ister 130
Strateji hazır ..
Hastalık salgın bunlar ciddiye alınmalı kesin tedbirler alınmalı hazır olunmalı
Ancak bu etrafa panik saçarak devamlı en kötüyü düşünüp bireysel hareket ederek olmaz
10 paket makarna 100 tane maske 10 kg un alarak bu işler olmaz
Bir şekilde ucuz satmanın yolu bulunuyordur. Eskiden de işçi permileri alınıp satılıyordu diye hatırlıyorum. Yurt dışı işçilerin beyaz eşya vs hakları belki vardı, bir kaç kez de AVM otoparkında iyi giyimli genç bana parfüm satmak istemişti, gümrüksüz mağazada çalışıyorum demişti, birisi de tester satacaktı, onu kaçırdık. Her koliden tester çıkıyormuş genelde kapağı olmuyor tabi tester ayağına sahte ve kapağı olmayan da satabilirdi.
İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 175 kişi artarak 1441'e, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 21 bin 157'ye yükseldi
Kaynak : Anadolu Ajansı
Tester değil, kesinlikle sahte ürünler.
İnternette facebook ta tester adı altında satılan ürünler çok yaygın.
İzmir basmahane de tester ürünler sokak satıcılarında tezgahta 25-75 tl.
Alsancak Amerikan pasajında 100-150 tl cıvarı.
ÜDS yaygın uygulansa bu sahtekarlar satış yapamazdı. :)