Bunu da analize bir faktör olarak ekleyip yok sayarsın olur biter.Tıpkı mühendislik matematiğinde olduğu gibi.Ben çok uzun yıllardır öyle yapıyorum.
Printable View
Bunu da analize bir faktör olarak ekleyip yok sayarsın olur biter.Tıpkı mühendislik matematiğinde olduğu gibi.Ben çok uzun yıllardır öyle yapıyorum.
ASELSAN yabancı oranı 3 Mart 2023 % 27,04. 2 Mart 2023 % 27,01.
Fark % 0,03. Hisse kapanış 54,60 TL (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Mal almış birkaç kişiyi bezdireceğim diye buralarda beklerken bu nispeten iyi bilanço ile tahta yapıcı mal kaybetmiyormu acaba , bu adam yetenekli değil sıkıntımız burada
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gitme gitme 56:30 da direnç var
https://haber.aero/savunma/aselsan-u...de-yeni-atama/
Mehmet Fatih Güçlü daha ekim ayında bu göreve gelmemiş miydi? 48 yaşında emekli olmuş. İlginç...
Bu fatih bir gazetecinin sorusuna verdiği cevap yüzünden cezalandırıldı. Gazeteci yatırımcıyı korumak adına geri alım düşünüyor musunuz tarıznda soru sorunca, Fatih Güçlü ajandamızda geri alımda var farklı aksiyonlar da tarzında bir cevap verdi. Bu muhabbet yapılınca hisse 65-69 arasında idi şimdi fiyat ortada ama tabiki ortada geri alım yada başka brşey yok. Haluk görgün denen elaman defolup gideceğine Fatih'in başını yediler olay bu.
ASELSAN yönetimi art niyetli ve ASELSAN ve yatırımcısı yerine baykar tarzı özelellerin koruyup kollanması için seçilen tipler. Allah'ın belaları. Şu an birçok küçük yatırımcı madur, uzun süre bekleyenlerden bir kısmı lanet olsun diyerek hisseyi terkediyor. Eğer arzu ettiği kişiler hisseyi toplar veya yatırımcı tepkisinin siyasi olarak hükümete zarar verdiği farkedilirse hisse yürütülecek bir şekilde. Yoksa hırsızlığa arsızlığı, Fatih gibi konuşanları kapı önüne koymaya devam eder bu haramzadeler
ASELSAN yabancı oranı 3 Mart 2023 % 27,04. 6 Mart 2023 % 27,35.
Fark % 0,31. Hisse kapanış 55,70 TL (Kaynak İş Yatırım).
Adam sosyal medyadaki tepkileri dile getiren gazeteci sorurusu karşısında boş bulundu ağzından o laflar çıktı bence. geri alımda farklı atraksiyonda yok. Çok söyledim daha önce Aselsan özel şirketlere mühendis ARGE yazılım parça sağlayan bir yapıya büründürüldü. ASELSANın argeye yaptığı yatıırma bak sonrada kazandığına, sonrada dön Baykara ve diğer hükümete yakın özel şirketlere bak. Fatih kuklalık bibloluk yapmayı unuttu küçük yaıtırmcı için ikş laf etti ve sistemi bozdu istemeden. Milletten tepkşde gelşnce adamı şutladılar. Şirket 2022 geliri enflasyon karşısında hiç iyi değil. İhracatı iyi değil. Küçük yatırımcı için bir gğzellik beklemekte akıl kârı değil. Bile isteye şirketi ve hisseyi çip ettiler. Ha KY organize isyan eder veya hükümete yakın bazı büyük oyuncular hisseleri toplarsa uzaya çıkarırlar yoksa aynen böyle devam. Benim oyum ASELSAN yüzünden değişti. Eskiden hükümeti savunurdum açıkçası ama bu kadar aç gözlüyseler defolsun gitsinler azda gelenler yesinler. Bu kafayla da giderler. İstanbul'u kaybettiler ama hala anlamamışlar bdnşm gibi kızanların olduğunu
Sıkmayın canınızı memleketteki tahta yapıcıların alayı rahatsız zaten.
Sayın 1. Yavuzhan seni anladık zaten artık açıklama yapmana gerek yok. Yalnız inşallah yarın bir gün eskiden muhalefeti savunurdum da demezsiniz.
Çok güldürdünüz beni bu akşam ya. ASELS 100 lira olsa oy iktidara buralarda oyalanırsa ....... :) oy moy yok. :)
Hayat size güzel. Ergen ergen yazdım yine çok pardon.
Sen olayı anlayamadın yine azizim. Hayatta paradan öte şeyler vardır. Para ile alınamayan şeyler. Fiyat artık bırak yüzü, bin olsa farketmez. Şu hisseye milli duygularla yatırım yapanları görmezden gelerek, karunlaşmaya kalkarsan, eleştirdğin kşilerden ne farkın var diye düşünmeye başlar insanlar. Kazara açıklama yapan fatihi kapı önüne koymak gibi, yatırımcıyı görmezden duymazdan gelmek gibi. Milli milli diyip milleti unutmak gibi . İstanbul'da seçiminde halk uyardı anlamadılar, depremde borsa açık kaldı sosyal medya yıkıldı aldırmadılar, aselsanda zaten sallamıyorlar.
Para kazanılır kaybedilir tekrar kazanılır ama güveni kaybettirir niyetini bozarsan dahada geri gelmez o ;)
Ben gerçekten hiç anlayamıyorum. Mesela elimde bir şirket var patronunu zerre sevmem herkes isyanda herkes ağlıyor beni enterese etmez. Ben bu işte neticeyi alana kadar haticenin nazını çekmeyi öğrendiğimde 20 yaşındaydım.
Deprem bölgesi oradaki halk seçimi belirler. İktidar gereğini yapmış ise kalır yapamamış ise kalamaz. Bu kadar basit.
Hayırlısı ne ise o olsun. Şu 14 Mayıs gelip geçsede kurtulsak.
Sen dua et TTKOM gibi yapsa idi karın % 50 sini bağış o zaman görürdün.
Sen tepkini ver sıkıntı yok. Düşüncende sende haklısın. Ama Hatice güzel ara sıra bununla yetinmelisin. :)
E yine anlamadın ki sen. Şu anki İBB yönetimi iyi güzel demedim. Eski yönetim vakıflar üzerinden para götürdü milleti unuttu bu yğzden kaybetti dedim. Millet uyardı seçimde oy vermeyerek anlamadılar dedim.Şu anda ASELSAN gibi kurumlar üzerinden baykar tarzı kendi özel şirketlerini zenginleştiriyorlar , borsayı depremde açıp milleti duymazdan geliyorlar, aselsanda kazara laf eden Fatif i kapıya koyuyorlar hala akıllanmadılar sonu istanbul gibi olur bu kafanın diyorum. Güven kaybedersen dahada kazanamazsın parayı her türlü tekrar kazanırsın diyorum. Benim için hava hoş. Çok fazla haksız kazanç oldu. Bak fetöye noldu ? Abuk subuk yükseldiler sert düştüler. Çok kazandılar hepsini kaybettiler. Dürüstçe namusluca yaşamzsan güç değişimlerinde tabana yapıltırılar adamı. Şimdi iktidar değişse Haluk ne olur, özel cici şirketler ne olur?
Tabiki işin içinde sşyaeet var. Ben açık konuşan birisiyim. ASELSAN şu anki durumunub sebebi yönetimin dolayısıyla hükümetin aç gözlülüğü, yatırımcıya zırnık koklatmam hepsini ben götğreceğim demesidir. Tabi bunun karşılığında bende bireysel tepkimi vereceğim. Beni düşünme yeni ben neden düşüneyim:))
ASELSAN yabancı oranı 7 Mart 2023 % 27,51. 6 Mart 2023 % 27,35.
Fark % 0,16. Hisse kapanış 55,90 TL (Kaynak İş Yatırım).
Lunar çok acayip adamsın kardeşim. Bu sefer yorumunu silmemiş ben yanıtladıktan sonra düzenlemişsin benim snaa yanıtımda alakasız bir yanıt olmuş bu hamleyle. Büyük strateji sahbisin tıpkı ASELSAN yönetimi gibi ama unutma daha öncede söyledim ben çok öngörülüyümdür :))
Bu arada rahat ol, şampiyonda haklıda sensin daima burada
Yok ondan silmedim Aslında sen gördün gören gördü yeterli. O konulara fazla girmek istemiyorum burada. Daha ilginç şeylerde yazarım millet anlamaz işi siyasete çeker. Peşine de garip ithamlar oluyor kimse ile tartışmak istemiyorum.
Ben nasıl 7 Şubat Salı günü işlemler iptal olmadı diye gereken yerlere yüklendim. Ben de o taraf bu taraf olmaz bazı durumlarda ama taraf olanlara garip geliyor bu durum.
Ben haklı olmak istemiyorum para kazanmak istiyorum.
Dediğim gibi sende kendine göre haklısın. Sana haksızlık etmekte olmaz.
Gitme Aselsan 56.30 da direnç var ebediyen onun altında kal , enayimisin millete kar mı vereceksin , elalemin salağı senmisin
Genel kurul aralıkta mı idi , bilgi varmı acaba ?
Mayıs haziran olur kurul
ASELSAN yabancı oranı 7 Mart 2023 % 27,51. 8 Mart 2023 % 27,70.
Fark % 0,19. Hisse kapanış 56,95 TL (Kaynak İş Yatırım).
ASELSAN yabancı oranı 9 Mart 2023 % 27,58. 8 Mart 2023 % 27,70.
Fark % -0,12. Hisse kapanış 58,25 TL (Kaynak İş Yatırım).
Bugün tahtada açık yapıldı. Ne hikmetse bu olay yapıldığında nasıl işse alıcı hiç ortalıkta olmuyor. Artık nasıl bir düzense kolay kolay tahtada kapışma olmuyor. İlginç olan ne biliyormusunuz bunun çakılmadığını sanmanız. Malı yatırımcının elinden ucuza toplayacağız diye atmadığınız takla kalmadı.....
Normal bir durum bu şaşırma bence. Şirketin yönetiminin umurunda değil, geri alımı ağzına alan adamı kapı önüne koydular, şirketin ederi konusunda Haluk görgün denen zeka küpü (!) sessiz. Deprem için bütçe ayırıyor, çadır kuruyor, zannedrsinki adam ASELSAN değil kzılaynyada AFAD başkanı. Depreme yardımı sorun değil hatta iyi ama adam ASELSAN için çalışmak dışında herşey ve herkes için çalışıyor. Baykar başkanı Haluk, Kızılay başkanı Haluk ama ASELSAN başkanı var mı, yok. Açığa satış da olur, süründürmede olur, her halt olur.
Temettü yok, geri alım yok, ihracat varla yok arası, argeye para gider, depreme gider, yüklenici firmalara gider, şirket teslimat yapar ama parasını tam alamaz, neden şaşırıyorsun :))
İnşallah hükümet değişir, sonra haluku ve alayını zavallı Fatih gibi kapı önüne koyarlar, sonra o Baykara ve diğer özel yğklenicilere gizli gizli akan ASELSAN paraları kesilirse o zaman o açıkçıların bir yerleri açıkta kalır ancak :))
Bu işler şirket yönetimi işi değil. Benim anlattığım başka bir şey. Daha açıkta yazamam.
Yahu kardeşim ben açık yazıyorum işte, tahtacı şirketten habersiz bi halt yapamaz. ASELSAN yatırımcısının tek kurtuluşu şu an iktidar değişimi. Adamalr şirketin içini hükümete yakın özel şirketler için boşalttı. Borsa fiyatının üzerine kabus gibi çökenler için bi halt yapmadı. Seyrediyor susuyor lar sadece. İstediği an atraksiyona giriyorlar ama. Deprem bölgesinde Haluk poz veriyor, fatihi emekli ediyor sırf ajandamızda geri alım var dedi diye. Baykarla beraber ne kadar alt yüklenici varsa iyi araştırılmalı zira aselsanın alması gerekenler oralara akıyor hunharca. Ali Babacan umarım yönetime gelir ve daha önce yaptığı açıklamayı hayata geçirir. Yoksa bunların akıllanacağı yok. Çok uyardık ama para gözlerini kör etti bunların malesef
Geçen seneki genel kurul baya iyiydi. Çok itiraz tepki vardı. Bu sene online katılacağım.
Kar payı dağıtım kısmında 600 karakterden 2 soru.
Dilek temenni kısmında 600 karakterden 2 soru gereken soruları soracağım yeter artık.
Ptt online üzerinden eimza 3 yıllık 500 tl.
Herkes alıp genel kurula katılsın tepkisini göstersin.
Almışım 6 ay da * 3 görmüşüm şimdi tutup burada yönetim mi eleştireyim.3 yılda bunu zor yakaladığım hisse var. Yönetimi ya da Haluk Görgün ü eleştiren eleştirir buna da saygı duyarım. Ama adamı da tahta yapıcı yerine koymak olmaz.
Analiz yaparken kişiselleştirmeden bunu analiz içine katmalısınız. Pandemi zamanı TÜPRŞ da kendini hedge edemediği için eleştirmeye kalktım linç yedim. Bu eleştiriler KOÇ sabancı Oyak olunca bu kadar insafsız olmuyor. Kamu oldu mu illa şirket yönetimi üzerinden iktidara sallama aracı gibi kullanılıyor. Bu bence doğru bir yaklaşım değil.
Ben ASELS şirketinin gelişiminden memnunum daha iyi olmalımıydı olsa iyi olurdu tabii.
ASELSAN kamu kuruluşu yönetimi ve hükşmeti değilse kimi eleştireceğim. Karşılaştırdığın şirketlerin yaırırmcısına geitirlrrine bak. Bist otuz kağıdı aselanaa bak sonrada. Çarpı üç dediğinde en alt ve en üst rakam ve şu andada o çarpı üç değil zaten.
Şirket zarar etse üretmese anlarım susarım. Üretiyor satıyor yapıyor ama para kazanmıyor sorun burda. Peki parayı kim kazanıyor ? Reisin damadı ve daha bilmediğimiz alt yüklenici şirketler.
ASELSAN ihracat yapamıyor ama birileri yüzde 98 yapıyor. Yahu ajandamızda geri alım var diyen fatihi apar topar şutladılar nasıl yönetimle alakalı değilmiş hisse fiyatı?
Ak Parti'ye oy verdim ama bu işte en büyük vebalde hükümetin. Şu hisseye yatıorm yapan bir sürü insan bu hükümete gönül verdi ama kazığıda yedi. Temettü var mı, geri alım var mı, tek bir açıklama varmı ?
Yatırımcı ilişkilerini aradık, sosyal medyada herkes haluka yazdı, gündem oldu baykar peki sonuç?
Sustular ahlaksızlar hatta konuşana vatan haini muamelesi yaptılar utanmadan. Dediğim gibi olay tamamen yönetim ve hükümetin eseri, bşreysel olarak bakışım değişti bunlara bir çok insanında değişti. Fetö herkesi aptal yerine koyar malı götürür dü, bunlarda aynısını yapıyor şu an. İnşaallah sonları benzemez
https://www.youtube.com/watch?v=GgKbV-I16IQ
Sayın 1. Yavuzhan yavaş gel biraz.Sonra ereğlivari bir şey olur burada 2 tane kap düşer pardon demek zorunda kalırsın.
Bildiğim kadarıyla Haluk Jöle de kullanmıyor.
Öncelikle şu Bilal fza tipi YouTube kanallarını izleme bence. Uyduruk dediğim linkler tam olarak bunlar işte.
İkinci olarak zaten bu yavaş geldiğim halim. Üçüncü olarak jöleyi kullanan tip şu an ekonomiden sorumlu gizli el,ne idüğü belirsiz adam, fikir alınan biri oldu. Son olarakta bahsettiğin kap haberleri küçük yatırımcı hisseden gidince gelecekse batsın o kaplar. Göndrecek adam ky yi korumak için konuşanı göndermez yada gitmeyin kalın şunlar şunlar geliyor der, depremde borsayı açanın kafa yapısı belli zaten.
Art niyeti var bunların, ya anlamak istemiyorsun veya cidden anlayamıyorsun. Gönderdiğin video linkindeki elemanın videolarını izliyip paylaştığına göre, anlayamıyorsun şıkkı dominant gibi.
Benim anlamak istemek ya da anlaşılmak istemek gibi bir derdim yok. Anlamak isteyen Tuncay ya da Tunç izlesin.Benim için Bilal Fza onlardan 100 kat daha yararlı.
Napim Fox & Bloomberght izleyip bunalıma girip o kafa ile doğru yatırım kararı almaya mı çalışayım?
onlardan biri doları patlatıp borsayı düşüremedi bi türlü şimdide seçimden sonra yükselecek demeye başladı gerçi ötekini severim güzel bilanço analizi yapar diğerine sormak lazım dolar patlarsa borsa ne olur diye? neyse anlayan anlar YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR ŞAHSİ FİKİRLERİM .....
Sana Fox izle demedimki, neden illede bir şeyle başkasını karşılaştırıyorsun. Paylaştığın linkteki içerikler ve şahıs zeka seviyesi ve paylaşımları ortada gördüğüm kadarıyla. Bu hükümeyi övsede yerse de dikkate alınacak birisi değil. Kanaldan para kaznmayı amaçlayan birisi sadece. Arkaya yeşil perde koymuş, ekran kayıt programıyla amatörce video çekiyor ama herşeyi biliyorum havasıyla cahaletini aslında ortaya koyuyor adam. Gerçi inceledim şşmdiye kadar Google AdSense den muhtemelen 150 bin dolar kazanmış gibi görünüyor. Yüzde onbeşinci vergiye düş yaklaşık 135 bin dolar gelir fena değil ama on senedir bu işi yapıyor dersen yıllık 12-13 bin dolar kazanmış. Bu derece popülist ve bilgisiz bir adam için fena değil aslında hakkınıda yememçyeyim adamın :))
Bilal fza yi ilk defa duydum bir bakayım dedim kimmis diye aman Allahim tam bir paralı kalemsör iyiki de tanimiyormusum ;) misakı milli yukleniyor gibi artık aptalca hayallerin pesinden koşan yada milleti gazlamaya çalışan bir insan asla ama asla bana bir gram fayda sağlayamaz.
Sayın Temel Analizci aşkolsun onca şeyin arasında Bilal Fza ya mı takıldın. Bana pozitifliği yeter.
Hiç olmazsa borsa ile ilgili gerçekten birşeyler bilseler tek Allah'ın kulu ile paylaşmayacak olan sosyal medya üstadlarından daha iyidir.
Bilakis kazandığı para artsın diye özellikle izliyorum. Onu beğenmedinse sen buna takıl. Dinimizde zorlama yok :)
https://twitter.com/Cenk_Coruh
Zamanında millet bazı kağıtların temettüsü peşinde koşarken 5 tl ye ISCTR olmaz yazmıştım o zamanda anlaşılamamıştım. Bu seneki temetüsünü de alanın maliyeti 5 göre 1,3 lara düşmüş olacak. Yıllarca para kazandırmamış banka kağıtlarında bugün satsan çıksan * 10 eder 1,5 senede.
Yok estagfurullah ben konunuza karışmak istemiyorum ben ulkemizde tartisma ortamının (çok şey katması gerekirken) insanlara bir sey katmadigini gördüğüm için girmiyorum. Sadece şahıs üzerine yazdım yoksa inanin konunuzun detayını yada kimin neyi yazdığına açıkçası çok dikkat emedim. Dediğim gibi şahsı tanımadığım için bir bakayım dedim sadece. İnanın o haritayı ABD bile yapamaz çok ciddiyim Birleşmiş milletlerin bu konuda çok net tavrı var ABD bile olsa bu böyle... yoksa meksikadan girer Venezueladan çıkardı harita büyütme anlamından bahsediyorum.
Yani Bu tarz harita paylaşanlar sadece ülkeye zararı olur bizlerin gözü başkalarının toprağında değil kendi topragimizda olmalı benim düşüncem o şahsa karşı, yoksa borsaya ara verdim burada yazılan yaziyida şansa denk geldi öyle gördüm.
Herşey gönlünüzce olsun Sayın Temel Analizci. Bende her düşüncesine katılmıyorum zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=a7DfXuPqinc