Lingocan sabah 10-11 lerde geziniyordu! Şu sıralar ilk 3 te.. Halis Karataş binince bir başka ytd
Printable View
Lingocan sabah 10-11 lerde geziniyordu! Şu sıralar ilk 3 te.. Halis Karataş binince bir başka ytd
Karataş a bı katkı da ben verdim 44 ten.
44 kulp 50 çanak tamamlanıyor gibi grafikte.50 de %ben de %50 ye inerim.
Bu hafta ciddi para döktüler geri alıma hadi bakalım ...
Frontlayanlar sürüyor demek ki alımlar devam edecek havası veriliyor
44.10 dan iteleyemedik😂 artık haftaya.aslinda 44 ten malın 3te birini 50 de de tamamını vermek lazım teknik olarak da 50 bile yaramiza derman olmayacağı için insanin eli zor gidiyor satmaya.
42.16-44.02 den 7 milyon almış. Ytd
inanılmaz rakamlar alıyor tek kalemde yönetim alkışı hak ediyor.
46.30 gibi gap var. 37.5-43.5=6 lira 43.5+6 49.5 lira canak katlama hedefi kulpu da 2 lira desek 51.5 civarı hedef.
burada bi kar al yapıp soluklanmak lazım sonra tekrar grafiğe bakılabilir.bu agresif alımların yılsonuna gelmesinin de bir sebebi vardır muhasebesel olarak
ben kendi maliyetimden uzaklaşamadım henüz para kazandım demem için 50 üzerine atması lazım kısa zamanda.inşallah atar biz de ağırlığımızı gitmeyenlere kaydırırız.burada yeni bir hikaye yazılırsa tekrar değerlendiririz.
param sınırlı teknosadan da kademeli olarak çıkıyorum neredeyse aynı zamanda almıştım oradaki kar %30 u geçti.
suriyenin imarında çimento cam demir çelik inşaat sektörlerinde yılın ikinci yarısı itibari ile ciddi hareketlenme olabilir.beklentiler artarsa önceden satın alınıp ilk yarı bile hızlı hareketler şaşırtmaz.
şişeye saplanıp kaldık diğer dırsatları kaçırmayalım.elde de çok çeşitli hisse oldu banka endeksi hala ucuz ama 12 liradan almadığımız garantiyi 125 liradan almaya el gitmiyor.
bu haftalık beyin fırtınası yeter güzel bir kapanış oldu.şişeye tavan yaptı diyebiliriz.uzun süredir böyle hacim ve endekse ters yükseliş görmemiştik.geri alım da olsa güzel.
3 günde 1 MİLYAR TL
Bu kadar yüklü geri alıma arpa boyu yükseliş
Ne kadar çok hisseden kaçmak isteyen balina varmış hemde 1.5 senedir para kazanmadıkları halde !!!!!
Acaba neden bu kaçış yada iş bankası alımı nerede biter çünkü bitince GÜM
Tek devamı bi haberle olabilir
Biraz şaşı bak şaşır gibi oldu ama benim bakış tarzım aykırıdır bu sayede ekmek yedim :)
Gerçi o 6 dan alıp 1.5 senede 47 den satma sanırım bi 20 sene daha yaşanmaz :))
1.5 senedir para kazanamayan ky balinalar al -sat la en azından zarar etmiyor.biakç milyonu olan zaten obinbinde 2 -1 komisyon veriyor onun 5-10 milyon daha da düşük adamlar 2-3 kademede bile para kaldırıyor.
yatırım fonları zaten çoktan kaçtı diye hatırlıyorum.
ky da uzun süredir epey azalmıştır. 6dan 47 ye 8 kat.aynı mevzu olması için şişenin 350 lira olması lazım.doların 100 lira olduğu bir zaman diliminde neden olmasın:)
bu geri alımlar bitince güm kısmı risk ama böyle iştahlı geri alım müşteri de çeker yeni oyuncuları getirir diğer açıdan bakınca.
50 ye kadar sürsünler de sonrasına bakarız şu an ederi en az 70 uv hedefi de 140 olmalı idi.
Evet hemen öyle gevşemek yok bence. Yelkenleride indirmek yok, gaza da gelmek yok bence. Bugün sadece bu endeskte bir duruş sergiledi oysaki endeks kaç zamandır neler yaptığında ne kadar surundugumuzu unutmamak lazım. En azindan bugünkü hareket biraz nefes oldu diyelim. Bu sevinç bence bir kav günkü cikistan değil de, endeksin son süreçlerdeki düşüşüne karşı göstermiş olduğu performanstan kaynaklı.
Ha bir zafer sarhoslugu katmasınin normalin bir tık ustunde karşılanması da gayet normal olsa gerek..
En nihayetinde bizi ilgilendiren bir bilanço ve sektör durumu var. Hemen herşey bir anda olup bitmiyor kanımca. Burada sahibinin alımları önemli ama almadiginda ne olacağı da bir o kadar önemli.. ytd
Bursa dan Gemlik tarafına geçerken eskiden bir yazı vardı. Şair yazmis. Denizi görürsen şaşırma! Diye.. ytd 🧿 ytd
Herkese Selamlar, saygılar, sevgiler...
Biraz stopaj artması etkisi biraz Noel tatili varsa yabancı etkisi biraz mb faiz karar önces etkisi i biraz havadan sudan… ytd
sanki bugün geri alım yok bofanın karşı bacağı iş yatırım olabilir zayıf kaldı
Nallari yıprandı.. ytd
Alış aralığının altında kapatmasından zayıf olduğu belli idi ama bunda endeksin hergün düşmesi de etkili belkide yönetim mermileri aşağıya saklıyordur
Bu durumun birkaç sebebini süzgeçleyelim..
Endeksle alakası olmuş olsaydı, endeks yükselirken sürünüyor olmazdı.
Endeks düşerken başka bir deyişle fren görevi olabilir bir kaç hisse ile..
Alış aralığını azaltmış olsa da, hacimliydi.
Endeks düşerken, elinde diğer hisseleri olupta düşen hisselerine geçsin diye, bundaki mallarını sattırıyor olabilirler. Bunun da düşer korkusuyla.
İndikatörleri şişirmek istemiyorda olabilirler, güniçi yüksekte tutup akşama doğru panik havası katmaları ekstra gördüklerim.
Perşembe faiz kararı var, piyasada indirim havası katılmış beklentiler 250 baz istekler falan var, bu hava sebepli dolar bu süreçte alevlendi daha karar bile gelmeden! Muhtemeldir ki bu havayı katmaları sanırım doların yılsonunu yukarıdan bitirmekti. Aslında şu ortamda faizi pas geçseler bile istedikleri olmuş kanımca!
Ha döviz denilince de akla gelen şirketler belli bunun da etkisi bir olasılık..
Daha fazla süzgeçlerdim ama okunabilirliliği kalmıyor..
not: tavsiye neyim olmasın. Düşedebilir çıkadabilir zaten hep iki ihtimal var.
Iştişare edebilelim diye fikrimi yazdım sadece..
ytd
İlave etmek isteyen varsa veya hatam varsa düzeltebilirler.. ytd
Faizleri düşüşü ile sektörler canlanacak mı? Global olarak canlanmazsa, sanmıyorum canlansın. Var mı otomotivde, inşaatta veya ona dayalı diğer sektörlerde global bir canlanma? Sanırım yok.
Eee şirketler faiz düşünce hemen koşup bankalara para mı isteyecekler, sanırım hayır! İş icraat faaliyet olursa isterler.
Peki ya vatandaş ev, oto, arsa koşa koşa alacak mı? Sanmıyorum.
Global olarak iştah artmalı önemli sektörlerde! Henüz o kısımlarda değiliz gibi.. ytd
Şirketler ilk etapta ne yapar?
Borçlarını yapılandırır yeni güncelleme de veya hem günceller hem vadeyi uzatır.
Döviz ile kazananlar döviz ile ucuzlamış faize gider, yeniden yapılandırır vadeyi uzatır.
Daha uygun faizli şartlardan faydalanmak için tahvil bono ihracına gider. Kaldı ki faizin düşüşünü kısa vadede bilseler zaten buna başvurmazlar! Buna başvuruluyorsa demek ki daha düşmesine var derim, belki de başka sebepleri vardır bilemem.
Biz Vatandaşta zamanında 10 yıl ev kredisi için sonrasında yapılandırmıyormuyduk çektiğimiz faizi ama öyle hemen değil biraz daha düşmesini bekleyerek. Belki vatandaş olarak tahvil bono olmasada arabayı küçültüp ev alabilmek için nakit yaratıyorduk gibi gibi.. ytd
Ne bileyim yarın ne olacak öyle aklıma geldi esti yazdım. Dediğim gibi bir anlam çıkmasın. Ne gaza geliyoruz, ne de yelkenleri indiriyoruz..
ne tellal ne gaz.. sevmem. Ytd
iyi iyi endeks buradan dönmezse o da kırmızı yakar ama endeks yeşile döndüğünde gider.piyasadan epey senet çektiler o çektikleri ile millet al-sat yapıp 10 katı hacim yaratıyordu öyle bakmak lazım.şimdi bu alışları karşılamak için parktakiler de sahneye çıkacak shortcuları da iyi vurdular.büyüklere bişey olmaz onlarda hem senet hem vadeli var da küçükten shorta giren elinde senet olmayanlar nalları dikti
Moza hc buralar endeksin dönüş yeri mı acaba! Günlükte 9550 de gap var, haftalık 924x destek, aylık 8200 ler destek. Günlükte destekleri yazmadım.ytd
Bugün halis Karataş ortalarda yok, Zagor binmiş.. ytd
Zagoff u indirdiler, gelen geçen biniyor sanırsam. Ytd
Neredeyse kimyamız bozuluyordu oh be özümüze döndük :)
43,78 altı kapatması şaşırtır