Piyasa derken !!!!
Serbest piyasa mı , devletin ''tarikat'' lar için kurguladığı piyasa mı ????
Papucumun piyasası ....
Printable View
Piyasa derken !!!!
Serbest piyasa mı , devletin ''tarikat'' lar için kurguladığı piyasa mı ????
Papucumun piyasası ....
Servet transferi için kurgulanan ekonomi politikalarını size ''piyasa'' diye yutturmaya kalkanlardan hızla kaçın!
oportünist
https://www.google.com.tr/search?q=o...client=gws-wiz
Piyasayı okumuş ....
https://pbs.twimg.com/media/GY8sWQtX...jpg&name=small
Şu piyasa okumayı ben de öğrenebilsem ...
Birisi Lübnanlıların konut fiyatlarına etkisi ile uğraşırken ....
Hüstad ; sen piyasayı okumuş adamsın , ne diyon bu hususta ?
Dolar bazında dünyada artmayan ha? :)
Bizim bademler parasal genişlemeyi son 3-4 yılda 10x yaparken coniler de doları 2x yaptı, ama sen bunu görmezden gelerek milleti kekleyeceksin öyle mi? :)
En son egede orman yakıp otel yapanların hesabını bile bana soracak kadar şuurunu kaybettiğinde, sana cevap yazmamaya karar vermiştim. :kahkah:
Ama görüyorum ki birileri gerçeği yüzüne vurmadıkça meydanı boş bulup kafana göre dans ediyorsun.
James amcaya soralım bakalım dünyada dolar bazında her şey aynı mı kalmış.
Konuş James amca, söz sende..
https://i.ibb.co/Vpwt8sg/Screenshot-...604-Chrome.jpg
"Ev fiyatları TL olarak artabilir ama dolar bazında niye artıyor, artmaması gerek, artmamalı, düşmek zorunda" diyen,
doların değerini sabit zanneden, düşmüyor zanneden,
bu yüzden de ev sahiplerini suçlayan kişiler, azıcık kafasını kaldırıp dünyaya baksın.
https://i.ibb.co/JyHk0nK/Screenshot-...431-Chrome.jpg
Emlak yatırımcılığı? konusunda nitelikli olduğumu söyleyemem, böyle bir iddiam da yok.
İstanbul şartlarında ücretli kesimin herhangi bir kredi kampanyasından yararlanamayacağını iddia ederim ama. Ek gelir, yardım, satış, miras yoluyla bu kampanyalardan yararlananlar olmuştur elbet. Fakat günün sonunda ev sahipliği oranının 10 senedir düşmekte olduğu gerçeği var. Rasyonel olan ev sahibi olmaktır zira, kira ödemek değil. Bahsettiğin on sene boyunca herhangi bir kredi ödeme kampanyası ücretli kesimin ödeyebileceği bir durumda değildi maalesef. 10 senedir hesap yapan biri olarak bunu söyleyebilirim.
Nasıl da biliyorsun işine geleni bulup yapıştırmayı :) Al mesela enflasyondan arındırılmış bir markanın satış fiyatı. Veya TV, monitör fiyatları , GSM operatör fiyatları bunların hiçbiri senin dediğin gibi conilerin x2sinden faydalanmamış ama beyzadem çeliktepe cengizhan lisesi manzaralı evinden dolar farkı istiyor üstelik hamburger fiyatlarını göstererek :) Biraz işi bilene rastlayınca baltayı taşa vurmak.
https://www.perfectrec.com/posts/iPhone15-price
2014-2024 arası mc donalds %100 artmış,
Videoadaki turist 2021-2024 arasındaki artışı baz almış.
Uyanık...
0.64 kampanyası sırasında pandemi vardı. İnsanların işini kaybettiği, yarı zamanlı çakıltırldığı zamanlar... önünü göremeyen hangi ücretli ev taksidine girebilirdi ? Aklı başında insanlar gibi görünüyorsunuz ama papağan sürüsünden farkınız yok.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostum biz diyoruz ki emekçinin alım gücü bile isteye düşürüldü, çalışan kesimin geliri azınlığa aktarıldı.
Kapitalizmin sözcüleri ( çoğu bilinçsiz olarak ana akım medyanın söylediğini tekrarlıyor) diyor ki eğer sen fakirsen suç senindir, uyanık olsaydın sen de kazansaydın sen de alsaydın sen de kredi çekseydin vs.
Ben de Nasreddin hoca gibi, yahu hırsızın hiç mi suçu yok diyorum :)
2022 yaz aylarına kadar 1,19 ile sıfır konut, 1,29 ile ile ikinci el konut kredisi almayanları dövüyorlardı. (kamu bankalarından)
üstelik evin %80-90ınına kadar kredi veriyorlardı. kendim bu kampanyadan yatırımlık konut almıştım, yüksek enflasyon döneminde kredi faizi o kadar cazipti ki sırf kredi kullanmak için yapmıştım.
hadi 2020'de 0,74ü kaçırdın olabilir pandemi sonrası karar vermek zor, ondan 2 sene sonra aşırı negatif reel faiz ortamında şu krediye girip oturumluk konut alamayan kusura bakmayın suçu kendinde aramalı.
2013 de 0.69 vardı. Sonrasında 0.79, 0.99, 0.88, 0.92, 0.64, 0.74, 0.88, 1.02, 1.29 çeşitli yıllarda konut kredisi kampanyaları vardı.
Daha aralarda başka oranlarda vardı.
Bunların bazılarından bende yararlandım.
Bilmiyorsunuz, takip etmiyorsunuz.
İnsanları papağanlıkla suçluyorsunuz.
Burada temel sorun kredi oranları değil, tercihler.
Tercihlerinizi sorgulamanız gerekir
Çevremde birçok ücretli, kendimden dahil ev/evler aldık.aylık gelirlerde ortalama Türkiye şartlarında.
Ücretli adam ödeyemiyor diye birşey yok. Şuan dahi birçok kişi, kredilerini ödüyor, ödemeye devam ediyor.
Faizler düştüğünde her zaman konut fiyatları artmıyor.
2017-2020 arası neredeyse konut fiyatları yataydı. Bu dönemde 0.88 kredi oranı da vardı. Sonrasında 0.79 yeni ev 0.99 eski evlere kampanya vardı. Satışlar durgundu.
Yani bu sektörle ilgili çok bilgi sahibi değilsiniz. Yaptığınız başarısız tercihleri sorgulamanız gerekir.
Yoksa suçu sürekli başka şeylere atmak en basiti
Bu en kahraman rıdvan isimli herifin tarzını bilmeyenler için ufak bir not düşeyim.
Bu eleman uygun fiyatlı semtleri beğenmez, kendini elit hissetmek için pahalı semtte kirada oturur.
Sonra da "vatandaş ev alamıyor" edebiyatı yapar. Mağdur ayaklarına yatar. :)
Buna benzer biriyle başka bir forumda tartışmıştım.
Herif diyordu "10 milyondan aşağı düzgün ev yok, vatandaş nasıl ev alacak" falan.
Dedim nasıl ev yokmuş ya? 3 milyona da ev var, ama giriş kat olur, ama 1+1 olur, illa ki bütçene göre bulursun.
Eleman hemen tersledi, "sen beni giriş kata mı layık görüyorsun? Ev dediğin 3+1'den aşağı olmaz"
Dedim "sen saraylara layıksın paşam, paran varsa 3+1 değil 5+1 al istersen, ama gelip burada yalan yere gariban edebiyatı yapma. 1+1'de oturanlar da insan, giriş katta oturanlar da insan, hepsi de senden daha onurlu".
Bunların ağlaması timsah göz yaşları.
Bugün ellerine toplu para geçse, eminim ev almazlar, şu ankinden daha da pahalı bir semte kiraya geçerler. Sonra yine yalandan ağlamaya devam. :kahkah:
ve ; biz buna , piyasayı okumak diyoruz ..
bu tayfanın diğer ürünlerdeki fahiş fiyat artışına dair tek kelime söyleme hakkı yoktur!
Çarpık düzene tek laf edememeleri gerekir...
Çünki ; ''düzenin'' yanındadırlar!!!
Aga çarpık düzen zaten çarpık.
Senin anlamadığın şu ki burada akşama kadar iktidara sövsek durum değişmeyecek.
Burada yapılması gereken şey, o çarpık düzende ev alıp almama kararını ne zaman vereceğini ve nasıl götün açıkta kalmadan bu ülkede başını bir çatının altına sokabileceğini tartışmak.
Ben de muhalifim, ama bütün gün muhalif mhabbeti yaparsak burası hisse net olmaktan çıkar.
Falanca badem bıyıklının filanca hırsızlığını tartışmanın yeri burası değil.
Dalgalı denizde gemiyi nasıl batırmadan yüzdürürüz onu konuşalım. Dalgalara söverek olmaz o iş. :)
Pandemide 2 yıl ödemesiz 0.69 krediyle ev aldı ya insanlar. Böyle bir fırsat 10 değil 50 yıl daha gelmez.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ağa ;
Ben de şunu diyorum ...
Sen bu düzenden faydalanıyor isen , diğer konularda söz hakkın kalmaz , zaten diğer konularda hiç şikayet ettiğini görmedim!!
muhalifmiş...
"hem cam kenarı, hem sofor yanı, hem de 25 kurusa"
Bu akıl dışı politikayı ''piyasayı okumak'' çerçevesinde değerlendirenlere helal olsun
Okuyamayanlarla alay etmeyin bari
https://pbs.twimg.com/media/GZBqG-EX...pg&name=medium
Haberleşme düşmüş
https://pbs.twimg.com/media/GY99NrQW...g&name=900x900
Tek laf etmezler !
Yooo gayet de ödeyebiliyor. Karı koca çalışanlar özellikle. Özellikle enflasyon ile ödemeler kuşa döndü şu aralar zaten. Bir arkadaşım 2022 aralık gibi araç kredisi ile 2. el araba aldı. xxxx tl ödüyordu. Maaş iki katını geçti bu sürede daha 1 sene daha xxxx ödeyecek.
Hatta şu an maaşa en kötü yüzde 20 zam alsa kredi taksidinin 2 katı falan yapıyor bu zam miktarı.
Not. Bu kişi bir bankacı
Ev kredileri de aynı durumda bir zamanlar 30 40.000 ödemeyi kim nasıl yapar deniyordu. Şimdi bu miktar karı koca çalışanın bir çiftin toplam maaşının 3 de birisi falan . Hele yatırımlık ev alanlar içlerine birde kiracı koyuyorlar. Çifte getiri.
Tamam arkada siz sisteme karsi durup cadirda yasayin, ama hisse.net gibi bi yerde takilmaya devam edin.
sistem.....
Neyi görmedin birader.
Bunadın mı? Yaş kaç?
Dolar/TLnin geleceği başlığında "sar" diye bir akpli vardı.
Araya aselsan'ın haberlerini de serpiştirerek bütün gün iktidar güzellemesi yapardı.
O herife karşı sürekli muhalif cevaplar yazan bir sen vardın bir de ben.
O başlık üçlü oturum gibi olmuştu.
Periyodik olarak büyük tüp fiyatına gelen zamların fotoğrafını koyuyordum sar'a cevaben.
Unuttun mu alzaymırlı britiş? :)
Şimdi kalkmışsın dava arkadaşını tanımazdan geliyorsun. Tuh sana.
Bir tane de rumenigge vardı.
"Dolara yatırım yannış" diyen badem bıyık. :)
Onunla da az çatışmadık, senin kafada hepsi silinmiş.
Sonra kitapçı denen bi tip vardı.
Neyse ya. Oturdum sana muhalif olduğumu kanıtlamaya çalışıyorum. :)
Çamur at izi kalsın derler ya, insana atıyorsun bir çamur, temizlemek için debeleniyoruz anasını satim. :kahkah:
ooooooo....
aselsan ,sar , rummenigge vs vs nin bu konu ile ilgisi ne?
eminim ; sar ve rummenigge bu konuda senle beraber yürür bu yollarda !!!!!!
onlar almıştır tokiden indirimli birer ikişer daire
konuyu anlamadığın belli...(işine gelmiyor)
nas politikasının ve mülteci sonuçları ile ilgili tek eleştirin var mı ??????
milattan önce ; milattan sonra
nas tan önce ; nas tan sonra