Sayfa 398/466 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 3,177 - 3,184 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    0.64 kampanyası sırasında pandemi vardı. İnsanların işini kaybettiği, yarı zamanlı çakıltırldığı zamanlar... önünü göremeyen hangi ücretli ev taksidine girebilirdi ? Aklı başında insanlar gibi görünüyorsunuz ama papağan sürüsünden farkınız yok.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    2022 yaz aylarına kadar 1,19 ile sıfır konut, 1,29 ile ile ikinci el konut kredisi almayanları dövüyorlardı. (kamu bankalarından)
    üstelik evin %80-90ınına kadar kredi veriyorlardı. kendim bu kampanyadan yatırımlık konut almıştım, yüksek enflasyon döneminde kredi faizi o kadar cazipti ki sırf kredi kullanmak için yapmıştım.

hadi 2020'de 0,74ü kaçırdın olabilir pandemi sonrası karar vermek zor, ondan 2 sene sonra aşırı negatif reel faiz ortamında şu krediye girip oturumluk konut alamayan kusura bakmayın suçu kendinde aramalı.

2. 2013 de 0.69 vardı. Sonrasında 0.79, 0.99, 0.88, 0.92, 0.64, 0.74, 0.88, 1.02, 1.29 çeşitli yıllarda konut kredisi kampanyaları vardı.
    Daha aralarda başka oranlarda vardı.
    Bunların bazılarından bende yararlandım.
    Bilmiyorsunuz, takip etmiyorsunuz.
    İnsanları papağanlıkla suçluyorsunuz.
    Burada temel sorun kredi oranları değil, tercihler.
    Tercihlerinizi sorgulamanız gerekir

Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    0.64 kampanyası sırasında pandemi vardı. İnsanların işini kaybettiği, yarı zamanlı çakıltırldığı zamanlar... önünü göremeyen hangi ücretli ev taksidine girebilirdi ? Aklı başında insanlar gibi görünüyorsunuz ama papağan sürüsünden farkınız yok.

3.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    2022 yaz aylarına kadar 1,19 ile sıfır konut, 1,29 ile ile ikinci el konut kredisi almayanları dövüyorlardı. (kamu bankalarından)
    üstelik evin %80-90ınına kadar kredi veriyorlardı. kendim bu kampanyadan yatırımlık konut almıştım, yüksek enflasyon döneminde kredi faizi o kadar cazipti ki sırf kredi kullanmak için yapmıştım.

hadi 2020'de 0,74ü kaçırdın olabilir pandemi sonrası karar vermek zor, ondan 2 sene sonra aşırı negatif reel faiz ortamında şu krediye girip oturumluk konut alamayan kusura bakmayın suçu kendinde aramalı.
    Ödeme gücün varsa alabilirsin. Ben sana diyorum ki ödeme gücü olmayan çalışan alamamış ki , ev sahipliği oranı 10 yılın dibini bulmuş. Suç, muç aptal aptal konuşma

4.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    2013 de 0.69 vardı. Sonrasında 0.79, 0.99, 0.88, 0.92, 0.64, 0.74, 0.88, 1.02, 1.29 çeşitli yıllarda konut kredisi kampanyaları vardı.
    Daha aralarda başka oranlarda vardı.
    Bunların bazılarından bende yararlandım.
    Bilmiyorsunuz, takip etmiyorsunuz.
    İnsanları papağanlıkla suçluyorsunuz.
    Burada temel sorun kredi oranları değil, tercihler.
    Tercihlerinizi sorgulamanız gerekir
    Laftan anlamadığını anlıyorum. Kredi faizleri ne olursa olsun bunu ücretli adam ödeyemiyor. Faizler düştüğünde konut fiyatlarının arttığı konusunda mutabıkızdır sanırım.

5.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Dostum biz diyoruz ki emekçinin alım gücü bile isteye düşürüldü, çalışan kesimin geliri azınlığa aktarıldı.

Kapitalizmin sözcüleri ( çoğu bilinçsiz olarak ana akım medyanın söylediğini tekrarlıyor) diyor ki eğer sen fakirsen suç senindir, uyanık olsaydın sen de kazansaydın sen de alsaydın sen de kredi çekseydin vs.

Ben de Nasreddin hoca gibi, yahu hırsızın hiç mi suçu yok diyorum
    Para forumu olduğu için anlamamaları normal kendileri çalıp oynuyor işte

6. Çevremde birçok ücretli, kendimden dahil ev/evler aldık.aylık gelirlerde ortalama Türkiye şartlarında.
    Ücretli adam ödeyemiyor diye birşey yok. Şuan dahi birçok kişi, kredilerini ödüyor, ödemeye devam ediyor.
    Faizler düştüğünde her zaman konut fiyatları artmıyor.
    2017-2020 arası neredeyse konut fiyatları yataydı. Bu dönemde 0.88 kredi oranı da vardı. Sonrasında 0.79 yeni ev 0.99 eski evlere kampanya vardı. Satışlar durgundu.
    Yani bu sektörle ilgili çok bilgi sahibi değilsiniz. Yaptığınız başarısız tercihleri sorgulamanız gerekir.
    Yoksa suçu sürekli başka şeylere atmak en basiti

Laftan anlamadığını anlıyorum. Kredi faizleri ne olursa olsun bunu ücretli adam ödeyemiyor. Faizler düştüğünde konut fiyatlarının arttığı konusunda mutabıkızdır sanırım.

7. Bu en kahraman rıdvan isimli herifin tarzını bilmeyenler için ufak bir not düşeyim.
    Bu eleman uygun fiyatlı semtleri beğenmez, kendini elit hissetmek için pahalı semtte kirada oturur.
    Sonra da "vatandaş ev alamıyor" edebiyatı yapar. Mağdur ayaklarına yatar.

Buna benzer biriyle başka bir forumda tartışmıştım.
    Herif diyordu "10 milyondan aşağı düzgün ev yok, vatandaş nasıl ev alacak" falan.
    Dedim nasıl ev yokmuş ya? 3 milyona da ev var, ama giriş kat olur, ama 1+1 olur, illa ki bütçene göre bulursun.
    Eleman hemen tersledi, "sen beni giriş kata mı layık görüyorsun? Ev dediğin 3+1'den aşağı olmaz"
    Dedim "sen saraylara layıksın paşam, paran varsa 3+1 değil 5+1 al istersen, ama gelip burada yalan yere gariban edebiyatı yapma. 1+1'de oturanlar da insan, giriş katta oturanlar da insan, hepsi de senden daha onurlu".

Bunların ağlaması timsah göz yaşları.
    Bugün ellerine toplu para geçse, eminim ev almazlar, şu ankinden daha da pahalı bir semte kiraya geçerler. Sonra yine yalandan ağlamaya devam.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

0.74 ile kredi kullandım halen 5 yılım var ve ödemeye devam ediyorum. Krediyi çektiğimde maaşımın 3 te 1 ini krediye veriyordum. Ve o zamanda ödeyebiliyordum. Şimdi çok daha kolay ödüyorum
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 398/466 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •