hepi topu 530 milyon dolar mı ihracatımız olmuş... o zaman bizim tarımdan beklenti olacak olan 200 milyon dolr çöp oldu desene. aman diyim 100 milyon doları bari koruyalım :) :) :)
Printable View
Enflasyon düşüyor diye MB FAiz indirim beklentisi ortada en çok pozitif hareketi ALARK yaşıyor. Alabildiğimiz kadar alıp Bilançoyu 11 Mart ta beklemek lazım. Ben kendi adıma 7 sene toplama kararı aldım . Daha 1o ay olmadı .
Ekime kadar deli gibi alırım !..
Al dedi gözlerim !..
10 aydır titrettin beni titrettin!..
https://i.hizliresim.com/7zq83o2.png
.
Dün geberiyor, önceki gün zıplıyor,
bugün %3,5 yukarıda uçuyor......
Silkele süleyman düşecekler..... mi?:whistling:
Alarkın zirvesine gelmesi için % 84,4 yükselmesi lazım.
Ne oluyor ? benim sigaraya zam gelmiş 79 olmuş . :)
Maşallah globalde mal bitmiyor sat babam sat bence ıpb fonunun malını satıyorlar yarın aylık portföy dağılımını açıkladığında görürüz bakalım.
haberci mi acaba yoksa arsadaki anlaşma mı? gerçi arsa için alınan paranın hepsi dağıtılmıyor gibi
ALCAR
"Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:II No:14.1 Sayılı Tebliğ hükümleri çerçevesinde düzenlenmiş 2024 yılına ait finansal tablolarında yer alan 635.664.923,-TL vergi öncesi kârından; Sermaye Piyasası Mevzuatı, Şirket Esas Sözleşmesi ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca 222.738.226,-TL vergi karşılığı ayrıldıktan sonra kalan net dönem kârı 412.926.697,-TL olup önceki yıllarda ayrılan birinci tertip genel kanuni yedek akçe tutarı yasal tavana ulaştığından, birinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılmamasına,
Net dağıtılabilir dönem kârına 3.453.339,-TL tutarındaki bağışların ilavesi ile oluşan 416.380.036,-TL'nin %82,05'ine tekabül eden 341.620.139,-TL (Brüt) tutarındaki kısmının ortaklara kâr payı olarak nakden dağıtılmasına,"
şimdi buradan yola çıkarak İş yatırımın tahmini mi? Gedikin tahmini mi olacak, yoksa daha ciddi bir meblağ mı?
dağıtm tariihi 10 Nisan
Nasıl bilanco gelecekse icerideki ablalar yukledikce yukluyor kafasini kaldiramiyor
Tarot falında, MArs Venüs ün hanesinde yükseldiği için iyi bir bilanço bu akşam gelmesi kuvvetle muhtemel !..
Fala inanmayın ama falsız da kalmayın.
ne menem mahlukatsınzı muberek günlerde... Allah müstahakınızı versin. pisliklere bulaşmamak için elimden geleni yapıyorum...
benim alışım satışım belli. manuplasyon yapan kişiler de belli. bilinen bir şey var zamanlama manidar. bir şekilde şirketin hiçbir şeyini bilmeden uzman kesilenler çoğaldığında dikkatli olmak gerekiyor...
mübarek zamanlarda daha önce emekli kumandana yapılan şeyler muhtemelen herkese yapılmak isteniyor. bugün ben uzaklaşsam ki uzaklaşmayacağımı söyledim, sıra 101 e gelecek ve diğerlerine...
yıllardır bu hissedeyim. gerzekçe muhabbetlere zaman zaman girdim ama bu kadarına pes demek lazım. muhtemelen bir kuyruk acısı var ki gocunması artmış. bakın geriden itibaren sorularına şimdiki yazılarına ve kime inanacağınıza kendiniz karar verin...
lüzumu kalmadı. yönetime hakarete meydan vermediği için teşekkürler
Kendinize iyi bakın. 100 tl de görüşmek üzere. :wave:
ALARK kendi başına takılıyor... ne sektör, ne kar beklentisi, ne başka şeyler etkilemiyor... kendi sektörü % 6 bizimki 2,5 lütfederse. diğerleri duraklar ALARK düşer, onlar 3 düşerse bizimki 54 düşer...
ne zaman hisse yükselse gerek müptezel ( gerçekten çağdaş olması çok muhtemelleşti, çünkü dediği hiç bir şey doğru değil. bir gün şirketin büyük hissedarları hisseyi satıyor aynı akşam topluyorlar.. bir gün yatırımlar sadece göstermelik, ertesi gün farklı. bir gün bu hisse naylon kağıttan ertesi gün karlar kaçırılıyor. olmadığını iddia ettiği her şeyi ertesi gün ya da 3 gün sonra var diyerek aşağılıyor.) ortalıktan kayboluyorlar.
Global muhtemelen son fon mallarını kendine almış. 500 Klot olarak. salı günkü takaslarda her şey çıkar muhtemelen
ALARK'ı Çinliler almak istiyormuş.
Doğru olabilir mi ? Olup bitenlerin bununla alakası var mı?
Ne dersiniz?:notr:
https://www.odatv.com/yazarlar/hurre...sale-120089439
Erdoğan buna izin vermez: Alarko for sale* Hürrem Elmasçı yazdı... 09 Mart 2025 08:35
Çocuklar biliyorsunuz Mülkiye öğrencilerinin pek çoğu devlet katında çalışıyor, bilhassa ekonomiyi ilgilendiren makamlarda… Benim de ahbaplarım, onların çocukları derken epey bir tanıdığım var..
Yaptığımız sohbetlerde anladığım şöyle bir detay var: Son dönemlerde Çin sermayesi Türkiye'ye çok hızlı bir şekilde geliyor.
Ve en son aldığım duyumlara göre Alarko Holding'e inanılmaz büyük bir para vermişler satın almak için. Bu para o kadar büyük ki Alarko Holding'in kafası karışmış…
BENİM İÇİN MİLLİ SERMAYE
Alarko Holding'i biliyorsunuz epey geniş yelpazesi: Turizmden enerjiye pek çok alanda faaliyetleri var. Tarım ve havacılık sektörlerinde büyük plan projeleriyle epey iddialılar. Kazakistan’da epey çalışmaları var, Türkmenistan’da, Özbekistan’da...
Benim nazarımda bizim milli sermayemizdir Alarko...
Lakin kimi yobazlar Yahudi oldukları için söylemediklerini bırakmadılar, yine de Türk devleti gerçekten hep Alarko’nun yanında durdu.
İyi de yaptı.
Hatta ne yalan söyleyeyim çocuklar konuyla ilgili değil ama o 12 Eylül dönemlerinde İshak Alaton’un sözleri hoşuma gitmezdi. Biraz solu solu pasifize etmek, içini boşaltmak için söylenen sözler diye değerlendirilirdi. Neyse zaten konumuz o değil.
BENİM TANIDIĞIM ERDOĞAN BUNA İZİN VERMEZ
Holdingin sadece geçen sene enerji alanındaki net aktif değer gelişimi 2,1 milyar dolar ve bunun yüzde 73’ünü enerji sektöründen… Enerji dağıtımında varlık taban değişimi 2025 senesi için 800 milyon dolar tahmin ediliyor -ki geçen sene 690 milyon dolar olarak kayıtlara geçmiş-
Şimdi geleyim asıl meseleye: bu Alarko'ya bu kadar büyük bir fiyat gelirse, uzaktan tanıdığım kadarıyla Erdoğan buna izin vermez.
Bu olay bana bir Netflix belgeselini anımsattı çocuklar, 2019 yapımıydı yanlış hatırlamıyorsam. Amerika’da bir otomobil fabrikası var, bir Çinli milyarder geliyor ve satın alıyor. Akabinde de işte binlerce Amerikalıya istihdam sağlıyor. Gerçi o belgeseldeki fabrika kapanma riski altındaydı lakin ne olur ne biter gibi konularda biraz fikir veriyor gibi..
KİMSE DE ÇIKIP ENİNE BOYUNA TARTIŞMIYOR
Ben bizim medyayı da anlamıyorum, maşallah hiç bununla ilgili tek kelime eden yok. Ekrandaki konuşan kafalar hep yüzeysel konularla ilgileniyor. Biraz konuyu enine boyuna tartışsalar, şimdi Çin sermayesinin Türkiye'de bu kadar güçlenmesi doğru mu, yanlış mı… Ben bir şey diyemem. Ama konuşmak lazım…
Hoş Amerikalılar da Avrupalılar da Türkiye’yi itekliyor tabi, o da ayrı bir mesele…
Haydi, öptüm gözlerinizden
*For sale: İngilizce’de ‘satılık’ anlamına geliyor
Hürrem Elmasçı
Sn value teşekkürler
bir Çinliler eksikti benimle uğraşmayan :) ben en iyisi satem gidem :) :) :) ...
şaka bir yana acep kaç USD verdiler... Enerjiye mi yoksa tarıma mı göz diktiler. ALSİM de fena fiyat etmez aslında...
Ben de az önce okudum haberi.Ne alaka dedim.Alarko piyasa değeri 900 milyon dolar.Sanayide sadece Cenal ve hadi meram ı da say tarım zaten yeni başladı.Bu şirketin bence ederi 5-6 milyar dolar eder.Patronlar bunu bilmiyor mu? Çinliler kalkıp 8-10 milyar dolar vermesi lazım ki patronların kafası karışsın.Ayrıca Rte ile ne alakası ve niye izin vermesin.Nerden çıktı şimdi bu haber.Ortaya bir taş atılmış.Alarko ne otomobil fabrikası ne de stratejik bir sanayi devi.Çinliler neden alsın ki.Bu makaleyi yazan kişiye sormak lazım.
Bana 5 milyar dolar üzerinden yani 480 TL civarı hisse başına versinler ben satayım Çinli kardeşlere gidem.Gerçi elimde şu an az mal var.85 tl geçilirse alıma başlarım kademeli onu da Çinli kardeşlere güzelce karamürsel sepeti içinde süsleyip satarım.
sn fuma
sizin fiyatınız benimkinden düşük- gerçi benimki 2028 sonrası fiyatı, indirgenmiş nakit akımı mı ne diyorsunuz o kadar farkeder mi :) - ama gene de peşinize düşmesinler... etrafta bu kadar uzman oluşmuş ve çok saldırganlar.
benim aklıma ALSİM geliyor. özellikle Almanyanın açıkladığı altyapı ve UKraynanın imarı düşünüldüğünde epey iş çıkarabilirler. ayrıca da işin Oda Tv ye düşmesine bakarsak gerçekten aklıma gelen şey değildir inşaAllah...
bir malın tam teşekküllü ederi neyse ben onun %40-50 altına verir geçer giderim.2022 yılının 8 kasımında 4 milyar dolar uzun vadeli hedefin tam %50sine gelmişti 88 tl den portföyümün önemli bir bölümünü sattım çıktım tavandan.sonra 1.3 milyar dolardan tekrar alıp 2023 ekim de tekrar 2milyar dolara sattım.Riske girmeye gerek yok çünkü hedefe 1 seferde varması zor.Ben şu an Alarkonun 2028 gibi gerçek değerinin 8 milyar dolar edeceğini kendime hedef koydum.5 milyar dolara değdiği gün hiç acımam satar terki diyar ederim.Çünkü 5 ile 8 arasında %60 var.Ben o getiriyi her hissede her piyasada kazanırım.Ne gerek var o riski taşımaya şu an 800 milyon dolarda 5 milyar dolara gitse 6.5 misli yeter bana bereket versin derim illa 8 olsun diye kastırmam.Benim mantık bu.Bileşik getirinin gücüne inanırım ben.
Bu eski haberi tekrar pişirdiler mi ?
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1325027
acaba neden? neden ısıtılıyor veya sn zeynelcenin de belirttiği gibi genişletilip sunuluyor.
geçen haftaki füze saldırılarından sonra bir arkadaş -ismini veremem çünkü izin almadım- bana şöyle bir özel mesaj göndermişti:
"Sn. tovbekar ,
Bu yeni zuhur edenler; "..." , "..." vb. adeta sizi ve sizin gibi aklıselim yatırımcıyı kaçırmak istiyorlar, uğraşıyorlar.
Bu aslında bizim için müjde olmalı.
Umarım büyük bir yükselişin başındayız.
Selamlar."
şimdi vehbinin kerrakesi ortaya çıkmaya başladığına göre acaba ne kadar bir yükseliş olacak... benim dileğim ki belki de darı ambarını hatırlamak lazım, sn Fumanın talebi olan 480 TL olabilir belki de nasıl olsa onun gibi işlem yapamam deyip şirketin 2028deki 8 milyar dolar hedefini bekleyebilirim...
hem 480 Tl hem de 2028 için beklentiler paralel. bu durumda potansiyel gerçekten çok büyük ve neden bu kadar baskı yediğimiz açık hale gelir. dileyelim bütün beklentilerin karşılanıp sonraki hayatımızda güzel açılımlara neden olur...
bakarsınız bu pası da bizimkiler taca çıkartıverirler. mesela ALGYO bilançosunda 3 milyar TL lik bir vergi karşılığı ayrılıvermiş...
Eğer gerçekten böyle bir satış anlaşması yapılırsa çinli şirket piyasadaki lotlara da talip olabilir. Tıpkı garantide olduğu gibi.. Esas o zaman seyreyleyin cümbüşü.
Yönetim değişirse , çağrı yapma mecburiyeti var.
Oyak , oyakc deki paylarının 2ci kısmını TCC (Taiwan Cement Corp.) ye satınca , TCC çoğunluğu ele geçirdiğinden çağrı mecburiyeti doğdu.
Çağrıya birtek Nuh Çimento cevap verdi .( %5'i Nuh'un idi)
Oyak, oyakc de hala hissedar.
sanırım aldığı fiyat + işleyecek faiz...
gerçekten çok erken bir zaman... bakalım ne şekilde davranacak piyasa...
şayet yönetim topu taca atarsa ya da yok öyle bir şey derse ne olur bilmem, ama her hal ve karda birileri bu hisseyi kafaya takmış... aslında yukarda sn british linki verdi satış ile ilgili haberler vardı ama ALSİM ve atıl olan arsaların satışı idi...
bu işte yönetim ne durumda bilmem ama bir şekilde daha önce 3 milyar dolar olan hedef değer 4 milyar dolara çıkarılmıştı.
enerji depolama ile ilgili yatırımda ortak singapurdan. malum çinliler bir şekilde ülkemizde elektrikli araç yatırımına coştular. hakeza çinliler sanırım Akdeniz sahillerimizde bir Termik santral yaptılar. bölgede elektrik ihtiyacı bir şekilde artacak mı bilmem ama muhtemelen bazı yörelerde elektrik ihracları sözkonusu olabilir. Ayhan Yavrucu Balkanlarda özellikle Makedonyoda epey bir hidro peşinde koşmuştu. AB 2035 yılında noktayı koymuş gibi. kesinlikle içten yanmalı motorlar yasak ise bir şekilde enerji elektrik ihtiyacı doğacaktır. sanırım Almanyanın altyapı projelerinin bir kısmını bu alanda düşünmek gerek...
Enerji alanı gerçekten üzerinde savaş bile çıkartılabilecek bir alan iken ne hikmetse ALARKO o alanda yer almaya başladı...
bu grizgahı devam ettirmek isteyen var mı? gerçekten laga luga etmeden, edepli ve birbirine saygılı bir şekilde analiz yapmak isteyen kişiler buyrun sahaya...
SPK , TCCnin aldığı fiyatın üstüne vade farkı koyarak fiyatı tespit etti.
Birtek Nuh çimento çağrıya cevap verdi , küçük yatırımcı satmadı!
Satsaydı , alması gerekir.
Yarı yolda şirketin yönetimi değişince küçük yatırımcı yeni yönetimle devam etmek istemeyebilir. Mantık bu.
demek ki gene bir taç hadisesi var... aslı olsaydı ya da yönetim istekli olsaydı çoktan tavan olması gerekirdi diye düşünmekteyim
15 dakika geriden bile 5 milyon işlemi geçti... alan satan görebilen paylaşabilir mi?
Buradaki cok onemli konulardan biri enerjisi isindeki ortakliktir, Mehmet Cengiz grubu bu ortakligi ister mi ?
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu çekik gözlüler borsadan yüzde 30 unu ucuz ucuz toplasalar global banko sıraya girmiş satışta bu borsaya akıl sır ermiyor))