Originally Posted by
ayvagobeknuri
Haklısınız...Kusura bakmayın, iyice salaklaştım. Kirayı 1000 TL gibi düşünsek 187 çarpan yapıyor.
Temmuz ayı sonunda, torba yasayla bazı kanunlar çıkardılar. Covid sebebiyle kırsal kesime doğru ciddi bir hareket oldu. Köylere yakın ama köy yerleşik alanı içinde olmayan tarla ve bahçelere konteyner koyma ayyuka çıkmıştı. Bir de bahçelerin etrafı telle çevriliyordu. Arsanın büyüklüğüne göre konteyner koyanlara ceza kesiliyor. Yapılan tel çitler ise yıkılıyor. Şayet 1 ayda konteyner kaldırılmaz, teller yıkılmazsa bir ay sonra 2 kat ceza kesiliyor. İmar barışından faydalanmamış, yapı kayıt belgesi almamış yapılar ise direk yıkılıyor. Konteyner koymak da imara tabi, izin almak, tonla harç ödemek, konteynerin planını il özel idare ya da belediyelerde onaylatmak gerekiyor. Bir de vilayetlerde Toprak Korunma Kurulları(TKK) var. Bunların temel görevi tarım alanlarında yapılaşmaya izin vermemek, özellikle 1.sınıf tarım alanlarını, taban arazileri korumak Görevlerini iyi yapıyorlar Türkiye'de.
Yani devlet bahçe ve tarlalardan, köylerden bile cezalar yoluyla gelir elde etmenin peşinde. Sinekten yağ çıkarmanın derdindeler.
Emlak vergilerinde de artış olacaktır. Fakat emlak vergileri Türkiye'de çok düşük. %100 artsa ne olur? Kiralarda yükselişe sebep olur, bu da fiyatları yine arttırır. Vergilerin Abd seviyelerine çıkması için uzun yıllar geçmesi gerek. %1000 artış yapmaya kalksalar, Anayasa Mahkemesinden döner.
Ben emlak fiyatlarının artacağını öngörüyorum. Sebebi, özellikle Almanya ve Avrupa'nın her yerindeki Türklerin kesin dönüş yapacak olması. Bizim medyaya yansımıyor ama faşizan yönetimler, yabancılara baskıyı arttırdı. Almanya'da aşırı milliyetçi parti güçleniyor. Fransa'da ise ilk seçimde Le Peen'in seçilmesi neredeyse garanti.