-
Alıntı:
Originally Posted by
BORA YAŞAR
Suudşi+ Mısır ittifakı...Türkiye- İran ittifakına karşı...
Bu nasıl Sünni-Şii savaşı biri anlatsın?
bravo, bora bey kritik noktayı yakalamış- böyle bir denklemde sünni/şii savaşı olmaz.. yukardaki denklemde hangi unsur değişirse gerçek bir şii/sünni savaşı olur ?? aslolan türkiye'yi öyle yada böyle iran'a karşı savaşa sürüklemek.. mesela olmadı ama olsaydı da 15-temmuz başarılı olsaydı, fetö/nato cuntasının ilk işi iran'a karşı sert cephe almak olacaktı..
tabii bu siyasi boyut, ekonomik boyutta doğalgaz var.. rusya, iran, katar- doğalgazın üç ana aktörü, öbür yandan amerikan kaya gazının pazarlanmaya başlaması söz konusu.. asya'ya satılan lng formatlı gaz ve avrupaya direkt boru hatlarıyla giden doğalgaz.. ulusal ekonomilerin döviz rezervi tutmasını gerektiren sebeplerin ilki petrol (ve doğalgaz) satın almak için bu dövize ihtiyaç duyuyor olmaları- petrol ve gaz (ve diğer emtia) dolar bazında işlem görmeli ki, doların statüsü devam edebilsin.. rus-iran-katar üçlüsü doğalgaz ödemeleri için altın tabanlı bir clearing sistemi kurarsa mesela, olmaz yani, beğenmez bunu amerikanyalı müttefiklerimiz.. o yüzden önemli bu işler..
-
bu denklemde reis'in ilk dakkada katar'dan yana tavır koyması hiç hoş olmadı doların sahipleri açısından.. normalde olması gereken dolar/lira kurunun fırlaması ve yukarı- yukarı devam etmesiydi.. ne var ki, ilk fırlama 4-5 kuruşta kaldı ve bir kaç gün içinde ölçüde sönümlendi gitti.. bu bile fırlatamadıysa doları, ne fırlatacak?? merak etmeye başladı mr flash crash :)
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
Pkk havan saldırısı yapmış adamlar yakında top tank atışıda yapacaklar. Terör örgütü bildiğimiz düzenli ordu oşma uolunda ilerliyor bakalım uzunun bumada sesi çıkmayacakmı. İlk defa duydum havan atışıyla terör saldırısını.
Haberi görmedim ama havan saldırısı eskiden beri yapılır..özellikle fazla yaklaşamayıp, tabanları çabuk yağlamak için..:)
Diğer konu düzenli ordu haline gelebilmeleri..Öcalan bunu 90 yılların ortalarında sayılarına güvenerek denemeye kalktı..darmadağan oldular..Ordular açısından görünür düşman daha tercih edilen bir durumdur..
-
Alıntı:
Originally Posted by
Patrick Bateman
Kime niye dava açıldı? Ben korkarım böyle şeylerden. Walla yazmam bir daha bişey. Zaten ohal mohal var. Neme lazım. Üstteki yazımı da jet hızıyla sildim bak :D
Cumhurbaşkanı için kullanılan bir kelime yüzünden dava edildiler. Ya 23 ya 28 kişi ifade vermeye çağırıldı. Siyasi meseleler başa her zaman beladır. Uzak durmak gerekir.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Turnike
Cumhurbaşkanı için kullanılan bir kelime yüzünden dava edildiler. Ya 23 ya 28 kişi ifade vermeye çağırıldı. Siyasi meseleler başa her zaman beladır. Uzak durmak gerekir.
yooo :p kendı adıma dava filen yok ortada..
daha, en azindan..
neye savunma verdiğimi bile bilmiyorum... :kahkah:
özetle
cumbabaya hakaret var diye biri şikayetçi olmuş.
ifade ver dediler..
ne demişim..
sen ver bilirkişi bakar durumu oldu...
böyle gurup usulü
tavşan avına napalmla gitmek gibi..
boşuna evrak masrafı
devlete de zarar dimi ama.. :he:
-
usdtry-12-06-2017-haftalık
-
Suud dan 300 500 700 milyar dolar nolldu ??
Katardan 3 5 e mi kaldik!
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Discover
Suud dan 300 500 700 milyar dolar nolldu ??
Katardan 3 5 e mi kaldik!
SM-G930F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tekniğe inanma,Tekniksiz kalma.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...931#post520931
bence yukarıdaki direnç birkaç hafta içinde kalıcı olarak geçilecek.
aslında grafiklere yorum yazmayı hiç sevmem daha da yazmıyacağım.