Laz mısın?
Arkadaşlar merhaba, bugün kkm dönüşüm var bankalara talimat gitmiş kkm oranları %20 seviyelerinde ve kkm açmaya istekli değilller. Fiba Kkm ye %20 veriyor Diğer özel bankalarda bu civarlarda teklif etti ancak İş bankası KKm için %29 3 aylık vadeliye %37 teklif etti. (Kamu bankalarına sormadım.)Bu fark nedendir sizce? Genelde İş bankası düşük verirdi bu sefer tam tersi birde klasik olacak ama kkm mi yoksa düz 92 gün vadelimi sorusunun yanıtını yatırım tavsiyesi olmamak kaydıyla verebilecek olan varsa sevinirim. Herkese iyi günler.
KKM faizlerini düşürerek milleti KKM den soğutmaya çalışıyorlar işte.Yani zihni sinir proje de bu.viop topiğine de yazdım borsayı ızgara üzerinde kestane gibi tutarak milleti oraya çekme derdindeler.O yüzden de borsa da düşüş imkansız dedik 2022 içinde.Hafif bir düzeltme yaptı deprem falan derken işler biraz karıştı ama seçim sonuçlanında 3 haftada 6 aylık düşüşü yedi 7700 dedi borsa.Fakat kkm de zaten faiz hikayede önemsiz idi.Önemli olan dolar artışını idi.Hatırlıyorum geçen sene bi miktar kkm yaptım neti yüzde 113 e mi ne geldi idi 3 aylık.
Sonra çılgın dolar primli kkm ler geldi.Yine yüzde 70 80 yıllık faiz ve üzerine birde dolar faizi falan dendi.
Şimdi ekonomist tayfası kendi kontrollerinde ekonomi siteleri tv kanalları falan kkm faizlerinde şok düşüş kkm cazibesini kaybediyor hemen bi satır altta da ayarlama ile gözüne sokar gibi borsa zirveden kapandı falan haberi.
Bilmem ne şirketi şu kadar kar açıkladı falan işte.
Başka türlü kkm den çıkış zor hatta imkansız.Bütün bunlar Mehmet gelmeden kendisine iletildi Bu alanlara dokunma geride ne yaparsan yap dendi.Mehmet Gaye ikiliside işte güya faiz artırıyor sıkı para politikası işte tasarruf vergi artışı falan oyalıyorlar milleti.
BOSPO yu dinlemeyip ev araba borsa hisse arsa alan süper kazandı.
Hatta yastık altı dolarını çıkarıp DDKKM yapan bile kazandı.
Fakat borsa tarafı mevduatçı adam için zor çok zor.Hatta mevduatçı olmayan borsacı için bile çok aşırı zor olmaya başladı.
Deh çüş gidiyorlar çünkü.Çelik gibi sinirler lazım.Yüzde 20 30 düşüşlerden tavan tavan falan kopuyor hisseler bir anda buna mevduatçı yüreği dayanmaz.
100 tl den 60 a düşmüş bir kağıt bi bakıyorsun 70 80 derken tavan tavan kopuyor 150.ya tamam daha nereye gidecek diyorsun 200 220 diyor.220 de alim 240 da satarım bari madem diyorsun 150 ye düşüyor falan.
ADEL vardı 150 lerden 100 lere geldi mesela 300 diyor şimdi.150 den 100 e düşmüş DDKKM yüzde 40 faiz varken kalpten gidersin mesela ama işte çelik gibi sinirlerin varsa al 300.
Gidenlerin değil düşenlerin peşinde koşun koşacaksanız da bari.Çok zor bi psikoloji ama durum bu borsada.
Misal adese almış arkadaş
1.90 ları gördü 1.60 maliyetli kağıdını satmadı
Döndü 1.60 ı gördü.Kafasını duvara vuruyor falan.
O ara da bir başkas tavan tavan gidiyor.
Satim mi dedi bana..SAKINNN dedim.
Al adese tavan tavana oturdu 2.30 larda.
Ne haber Masareti.!!!
Ereğli elinde patladı.!!:oleyo:
İyi traşlar.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Herhalde putra şekerini fazla kaçırdın.!!
Yine.!!!
TÜrkiş TL son 10 yılda dolara karşı.!!!
% 1360 değer kaybetmesine rağmen.!!!
Cari açığın rekor kırmaya devam ediyor.!!!
Çöllerde Arapların elini eteğini ayağını öperek.!!
Döviz dilenen ülke vatandaşı oldun.!!
Ah garibim.!!!
Suriyeli Afgan din kardeşlerin .!!!
Senin sırtından.!!
Beleşe yaşiyor.!!
Bak cebine.!!!
En büyük banknot olan.!!!
200 TL 7 Euro bile etmiyor.!!!
Ev alanlar ayvayı yedi.!!
Kiracılar beleşe oturuyor.!!!
Araba alanlar sigortası vergisi.!!
Yakıtı.!!!
Astarı yüzünü geçmiş.!!
3 araba parasına bir araba almak.!!
Enayilik.!!!
Bak enflasyon füze.!!!
Cebinden her gün paranı çalıyor.!!
Senin adamların.!!!
Her geçen gün vatandaşın alım gücü düşüyor.!!
Borsa dediğin kumarhane.!!!
Git cebindeki parayla hemen döner kebap ye.!!!
Yemezsen.!!!
Haftaya tavuk ekmek yersin.!!
Yemezsen.!!!
1 ay sonra soda içersin .!!
O paraya.!!!
İçmezsen.!!!
3 ay sonra.!!!
O paraya WC ye gidersin.!!!
Eczacı hanıma slmlar.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kkm faizinin döviz fiyatı arttıkça reelde bir anlamı yokki. Geçen dönemlerde kkm üst limiti %13 ken de kimse zarar etmedi, bilakis bankalar kar rekoru kırıyordu. Kkm faizine üst limit konulmasını hala anlamış değilim. Madem kur artışını sen karşılayacaksın bırak banka senin yükünü alsın. Misal kur 3 ayda %25 arttı sen bankayı serbest bırak yüksek faiz versin sende kur farkını daha az öde.