1960-1970 dönemi 1960 darbesiyle başladı. Çok önemli bir konuya barnak bastın da konuyu bildiğini sanmıyorum. Bunu yazdığın cümleden anlayabiliyorum. 1923-1938 arası bir dönemdir, 1938-1950 arası çok farklı bir dönemdir.
Türk Aydınlanması Tanzimat'la başlar. Bunu kabul etmeyen en büyük hatayı başta yapar.
1960-1970 arası doğru zaman aralığı değil. Doğrusu 1960-1980 olmalı. 9 mart 1971'in, 22 Şubat 1962 ve 20 mayıs 1963'den farkı yoktur.
O tarihlerde o girişimleri yapan ve asılan kişi yakın akrabamdır. Bu kişinin amcası ise Kurtuluş Savaşını, cephede kazanan 4 Albaydan biridir. Bu kişi Çanakkale Savaşları'nda, Conkbayırı Taarruzunda bölük Komutanı'dır. Mesela bu forumda Kara Kemal diye bir nick var, viop başlığında yazıyor. Bir Albay da Kara Kemal'dir. Bir diğeri Albay Reşat Bey'dir. Birlikleri zamanında hedefine ulaşamadığı için kafasına sıktı. Okumadıysanız lütfen Albay Reşat Çiğiltepe'yi okuyunuz, Kurtuluş Savaşının nasıl kazanıldığını daha iyi anlarsınız.
Bunları olayları ilk ağızlardan bildiğim için yazdım. Siz bilmiş bilmiş yazıyorsunuz ama bilmiyorsunuz. Gerçekten öğrenmek istiyorsanız, sorabilirsiniz. Bu fırsatı da her zaman bulamazsınız.
Hadi senin tarih aralığını doğru kabul edelim, 1960-1970 arası; 1923-1938 arasına mı, yoksa 1938-1950 arasına mı benzer?
Ayrıca karşı tarafın ne dediğini dinlemekte çok fayda vardır. MKA55 son derece dolu biri. Rummenige ise daha önce küfürleşmiştik. Fakat arkadaş eklemişim ve çıkarmamışım. Bir de Kitapçı diye bir nick vardı.
Abi, üstü kapalı saçma sapan mesajlar yazmayın, yakışmaz. Harflerin yerlerini değiştirerek küfür yazmak falan, çocukluk bunlar.
Tabii ben kimseye karışamam, istediğini yazar da ayıptır...