Enflasyonist ortamda TL ye güvenip güvenmemek ne değiştirir ki? Enflasyona karşı bir koruma aracı yok,ne altın ne dolar koruyamıyor. Ticarette ,üretimde olanlar ve gayrimenkule yatırım yapanlar koruyabiliyor ki zaten bunu yapabilenler de genelde zengin sınıf.
Belki rakamları iyi bilen vardır ama atıyorum,2 milyon zengin baba,3 milyon orta sınıf kalmış olsa gerisinin ekonomisi zaten çöp seviyesinde.Bu durumun daha kötüye gidişinin önemli hareketlere sebep olacağını da zannetmiyorum. Hem kültür olarak hak koruma bilincimiz yok hem de kafasını kaldırana sopa çoktan hazır durumdadır. Olacak olan durum, bugün et almakta zorlanan kişi yarın peynir alırken hesap kitap yapmaya başlayacaktır, peyni alabilen de zeytine, böyle böyle refah seviyesinin düşmesini insanlar kabullenecektir, benim tahminim. Zaten zam furyalarını da kontrollü şekilde yapıyorlar. Bir sene pirince zam yapılıyor,millet yandım anam diye bağırınca, bir süre bekleyip acıyı soğutuyorlar, sonra ete zam geliyor vs. Bu işin yolu uzun, GDO'lu gıdadan böcek yemeye kadar gider.
Ekonomik sorundan kastedilen bence bunlar değil, 7 ceddini doyurmaya yetecek serveti olanların 8. neslini doyurması için kazanmak istediği paradan kaynaklanıyor. Neticede bir tarafta böcek yiyerek hayatta kalmayı kabullenecek bir kesim varken öte taraftan karadelik gibi her geleni yutacak servet düşkünleri var. Karadeliği doyurmak mümkün değil
Mukayese, mevcut durumu önceki dönemlerle karşılaştırmak ve "90'lara döndük" sonucuna varmak. Çok yanlış, o kadar yanlış ki, 90'lara dönebilmek için herşeyimi verirdim. Keşke oraya donebilseydik hatta bilinebilen daha kötü zamanlara dönebilsek.
@erefefik
Bu sefer seninle aynı fikirdeyim nuriş!
Türkiye aydınlanmasının müthiş mesafe aldığı sonuc vermeye başladığı parlak 60'lara 70'lere dönebilsek keşke..
Won Swap yapmışız
desenize bugün faizler kesin inecek
Acı ama çok doğru bir tespit,insanlar günde 8-12 saat çalıştığım halde ben neden düzgün beslenemiyorum sorusunu sormak yerine komşumun durumu benden kötü diyerek kendini avuttuğu sürece daha dibi bulamayız,nasıl ki şahsımın 13 makam uçağı varken neden ülkemizin bir tane yangın söndürme uçağı yok sorusunu sormadığımız gibi...
Yer İmleri