bugün olur insallah beklentin gibi bir kapanış
Printable View
3. Çeyrek açıklandığına göre artık yıl kapanışı ve temettü tahminlerini gündeme alabiliriz. CEO Ali Çalışkan temettüyü artıracaklarını belirtmişti. Aksilik çıkmaz ise Bu sene temettü dağıtma oranını %43-44 bekliyorum. Yaklaşık brüt 0,75-0,80 TL olabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir. Yazdıklarımın gerçekleşmeme ihtimali yüksek.
selam dostlar nasılsınız bol kazançlar
şükür despc ve alka da malımı bu sabah aldım beklemeye yattım nasip artık bakalım
hayırlı olsun sn freedım
Teşekkürler inş bunlarda Kords gibi kar yazar
10.72 ve 10.28 destekler... 10.85 üzeri günlük kapanış önemli.
asap hocam bırak dinlensin yahu strateji neydi :shh: sen despc geleydin ya
Yarın belli edecekler ben zaten Yen’i zirveye gidenleri severim Kords gibi yeterki beklenti hikaye olsun ikisinde de hikaye var 😉
O da güzel ama beni şaşırtmıyor doğrusu beklediğim düzeltme hareketine girdi
Gençler, dostlar, uzun-kısacılar, teknik-temelciler, Roma'lılar!!!
Extrem bir durum oluştuğu düşüncesi ile ben fikrimi söyleyeyim de ...
-"Teknik de neymiş!",
-"Sen ne anlarsın?"
-"Spekin masadan bildiriyorum..." cuların da fikir beyan etme şansı olsun.
Hissenin grafiği; yani fiyatın bize söylediği, subjektif hiçbir şey içermeyen hissenin trendine dair tarih ve değerler:
Ana trend : 19.06.2018 5,83-10,15 %74.
Düzeltme sonrası: 17.08.2018 7,68-10,15 %32.
Son 1 aylık durum( yani sayın NSHYDN aldıktan sonra): 09.10.2018 10.28(Kapanış)-09.11.2018 10.30(Kapanış) %0019.
Teknik der ki uğursuzluk sayın NSHYDN' de o aldı hisse düzeltmeye girdi :p
Şaka bir yana;
Henüz tek bir bar(günlük grafik)! Ancak mevcut görünüm, fiyatın trend kanalının altına indiğini,
Bir süredir NU görünümü sergileyen indikatörler iyice zayıfladığını,
Hissenin Fibo impulse(10,34) seviyesinin hemen altında, 50 günlük ortalama(10,08) ve aylık pivot(10,28) seviyesinin hemen üstünde, olduğunu,
02.07.2018 tarihinden bu yana ilk defa Kijun sen ( (En yüksek + En düşük) / 2, geçmiş 26 periyod) seviyesinin altına indiğini,
Bunun bir tuzak olduğunu gösterecek biçimde fiyatların kanala dönmemesi durumunda Fibo desteklerinin sırayla 9,78-9,38 seviyelerinde ve güçlü destek diyebileceğimiz 100 günlük ortalamanın da şu an için 9,25 TL olduğunu bir köşeye not edelim.
Önemsediğim bir gösterge olan Ichi Moku grafiğini de içeren(60 dk hariç) 3 periyot için grafikler aşağıda.
Trend başlangıcından bu yana bir ilk olması itibarıyle, günlük grafikte altına indiğimiz(kapanış) Kijun Sen' i daire içine aldım.
240 dk lık grafikte ise tam bu indikatörün desteğinde... (Döndü diyebilmek için ise 10.48 üzeri kapanışlar görmek gerekiyor.)
Uzun vadede daha iyi fiyatları göreceğimize inanıyorum. Ancak tersi grafiğe yansıyana dek, iyi ihtimalle yatay kanal içerisinde haraket veya bir düzeltme söz konusu olabilir(Yazar burada bir olasılıktan söz ediyor!).
Ek olarak da bir KY olduğumdan, tüm "kip"lerin -se,-sa olduğunu hatırlatırım.
Selamlar, sevgiler. İyi haftasonları. Bol kazançlar.
Günlük
https://image.ibb.co/fjqfLA/kordsgun.png
240 dk.lık
https://image.ibb.co/c6Z1Sq/kords240.png
60dk.lık
https://image.ibb.co/m6cc0A/kords60.png
Asap hocam eline sağlık. Yorum bu olmalı teknik olarak ve yorumsuz olmalı saolasın.
Neden böyle yazdım twitterda orda burda o kadar iskembeci var ki. Yok ben burası demiştim geçen sene, bak dediğim yere geldi yok bilmem ne? Yahu grafik son haline gelmiş bilanço gelmiş onun üzerinden yorum yapılıyor. Ati alan uskudari gecmis zaten. Düşerken geçen sene niye dusuyor diye soruldugundada endeks düşüyor ben demiştim diyorlar. Şimdi niye çıkıyor deyincede bilanço iyi ondandır derler.
Eyyyy tahtacı beni tanidin benim niyetim gayet belli, bekliyorum. Temettu der eyvallah ederim. Amac buyuk resim tahataci. Ha geçen seneki fiyata getirmeye maçan yersede kurtlar dolar tahtaya tabi yiyiyorsa. Bendeki maça sende varsa buyur :) yatırım tavsiyesi değil söylediklerim tahtaciyadir. Lütfen kimse kızmasın. Burayi da tango gibi terkedecez yoksa sonunda :) Saygılar.
Milletin canı burnunda değiştirdim gereksiz yazimı.
http://m.finansgundem.com/foto-haber...ilir/1359644/1
Küçük yatırımcı olarak ne yapmak gerek. Yıllarca emekli olmak için çalışıp ya da bireysel zorunlu emeklilik ve değişik uygulamalar. Baktığımızda nüfusun %1,5 u bile borsada yatırımcı değil. Ben bu yüzden ekstra emeklilik için böyle bir tercih yaptım kendi adıma. Evet süreç zor ama niye zor ekran başında olduğumuz için olabilir mi? Ya da hirslar daha çok kazanma daha ve daha. Halbuki emeklilik için biriken paranın kaç olduğunu çalışırken bilmiyoruz bile ya da oturduğumuz evin fiyatı.
Ekran canlı takip adrenalin psikoloji ve hayaller en büyük düşman bence. Oysaki kendimize belli stratejiler koyup güvenilir kurumsal şirketler acaba daha mı iyi? Çıktım bir yola 6 yılı geçti bu yaklaşım tarzım. Hayırlısı ama yatırım tavsiyesi değildir ..
Şahsi fikrim yine;
Ekran, trend, indikatör vb uğraşmak istemiyorum diyen uzun vade yatırımcı için döviz sepeti en temizi.
Kimdi hatırlamıyorum... "Her şeyin bir fiyatı vardır. Yerel paranın fiyatı da enflasyon ve faizdir" benzeri bir cümle kurmuştu.
%20 küsur enflasyon ve faize karşı %1-2 enflasyon ve faize sahip ülkelerin parası eninde sonunda kazanacaktır. Hiç kafa yormaya gerek yok.
3-5-10 yıl o veya bu biçimde baskılarsın ama intikamı da 1.7 den 7.20 ye olur.
Edit:
Haaa şunu da ekleyeyim becerebilen yatırım araçları arasında sörf ederek kat-kat daha fazla kazanabilir.
O da başka. Ama ortalama bir emeklilik fonu, hisse vb vermez bu oranı.
bugün nasıl bir hareket izleyeceğiz acep? sınırlı yukarı bir tepki bekliyorum açıkçası.
günaydın bol kazançlar olsun dostlar
9.80-9.89 arasında destek olabilecek birden çok değer var. Ancak o seviyeleri test etmekse niyet... Daha aşağılara da salınabilir...
Her ne amaçla olursa olsun bu aksiyonun 9.1X altına sarkmamasında yarar var.
Sn Josef sizin fikriniz nedir? Kaç görür tahmini tabi nereyi bekliyeyim . Tavsiye olmadan elbette. Gerçi gorurmu orasida var. Ytd.
Sağolasın. İyi niyetin yeter.
Hissem olsa da olmasa da yazdığım tek başlık burası biliyorsun.
1-Yazarları ortamı seviyorum.
2-Hissenin potansiyeline inanıyorum. Sürekli yazacak bişeyler oluyor.
3-İlk yazdığımda, "Madem bu herif yazıyor! hadi bakalım muhteşem teknik-temel bilgimi, tüyolarımı da alıp gidiyorum" diyen yazarlar vardı. Sırf ortam bunlara kalmasın diye, naçizane ne biliyorsam imkanım oldukça da yazarım.