Gençler, dostlar, uzun-kısacılar, teknik-temelciler, Roma'lılar!!!
Extrem bir durum oluştuğu düşüncesi ile ben fikrimi söyleyeyim de ...
-"Teknik de neymiş!",
-"Sen ne anlarsın?"
-"Spekin masadan bildiriyorum..." cuların da fikir beyan etme şansı olsun.
Hissenin grafiği; yani fiyatın bize söylediği, subjektif hiçbir şey içermeyen hissenin trendine dair tarih ve değerler:
Ana trend : 19.06.2018 5,83-10,15 %74.
Düzeltme sonrası: 17.08.2018 7,68-10,15 %32.
Son 1 aylık durum( yani sayın NSHYDN aldıktan sonra):
09.10.2018 10.28(Kapanış)-09.11.2018 10.30(Kapanış) %0019.
Teknik der ki uğursuzluk sayın NSHYDN' de o aldı hisse düzeltmeye girdi

Şaka bir yana;
Henüz tek bir bar(günlük grafik)! Ancak mevcut görünüm, fiyatın trend kanalının altına indiğini,
Bir süredir NU görünümü sergileyen indikatörler iyice zayıfladığını,
Hissenin Fibo impulse(10,34) seviyesinin hemen altında, 50 günlük ortalama(10,08) ve aylık pivot(10,28) seviyesinin hemen üstünde, olduğunu,
02.07.2018 tarihinden bu yana ilk defa Kijun sen ( (En yüksek + En düşük) / 2, geçmiş 26 periyod) seviyesinin altına indiğini,
Bunun bir tuzak olduğunu gösterecek biçimde fiyatların kanala dönmemesi durumunda Fibo desteklerinin sırayla 9,78-9,38 seviyelerinde ve güçlü destek diyebileceğimiz 100 günlük ortalamanın da şu an için 9,25 TL olduğunu bir köşeye not edelim.
Önemsediğim bir gösterge olan Ichi Moku grafiğini de içeren(60 dk hariç) 3 periyot için grafikler aşağıda.
Trend başlangıcından bu yana bir ilk olması itibarıyle, günlük grafikte altına indiğimiz(kapanış) Kijun Sen' i daire içine aldım.
240 dk lık grafikte ise tam bu indikatörün desteğinde... (Döndü diyebilmek için ise 10.48 üzeri kapanışlar görmek gerekiyor.)
Uzun vadede daha iyi fiyatları göreceğimize inanıyorum. Ancak tersi grafiğe yansıyana dek, iyi ihtimalle yatay kanal içerisinde haraket veya bir düzeltme söz konusu olabilir(Yazar burada bir olasılıktan söz ediyor!).
Ek olarak da bir KY olduğumdan, tüm "kip"lerin -se,-sa olduğunu hatırlatırım.
Selamlar, sevgiler. İyi haftasonları. Bol kazançlar.
Günlük
240 dk.lık
60dk.lık

Yer İmleri