Benim yorumum hareketin yukarı veya aşağı olacağı yönünde değil sn kitapçı. Sert olacağı yönünde.
Printable View
Şimdilik sert hareketler beklemiyorum mec amcamız satıcı spek niye fazla para ödesinki mümkün olduğu kadar uygun fiyata vermesini bekleyecektir hareket ondan sonra olur , yalnız fazla zamanı kalmamştır bilanço gelme tarihi yakın , aşağı hareket bende beklemiyorum , olsa bile bu MEC amcanın satışları olur , çabuk toparlar... YTD
Tamam, sıkıntı yok arkadaşlar.
Forum oldukça hareketli, sinirler gergin.:)
Eskiden buraların dutluk olduğu zamanları hatırlarım. Bir mastori bir de kemosabe arkadaşlar vardı hissenin gediklisi olarak.
Fazla gaza gelmeye gelmez...
Evet Silvr çok iyi gidiyor bu sene. Kabul değiştiriyor şirket. Henüz performansı fiyatına da yansıtmış değil tam manasıyla.
Uzun yolu olabilir.
Fakat dikkat etmekte fayda var. Eğer bilanço beklenti dahili ve üzerinde gelmez ise terse de yatırıp üzebilir bazılarımızı.
Keyfli seanslar dilerim herkese.
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, siz tekniğe, grafiğe önem vermez misiniz, tam anlayamadık da,
CEVAP:
-Elbette önem veririm, fakat hisse dipte olunca işler değişir.
SORU:
-Niye işler değişiyor bizi aydınlatır mısınız abi.
CEVAP:
-Hisse dipteyken teknik çalışması yapmak yanlış bir yönlendirmeden ibaret olur. İnsanlar sizler kadar donanımlı olmayabilir, vatandaş şöyle düşünebilir; madem grafik olgunlaşmamış, zamanı var, en iyisi seyirci olayım, nasıl olsa olgunlaşınca siren ve alarm devreye girecek, bana haber verecek der. Artık bundan sonra eli kulağında haber bekler, ambulans sesi, itfaiye sesi, korna sesi, siren sesi, bekler durur. Birde bakmış ki, atı alan üsküdarı geçmiş.
Şimdiye kadar Spek ve forum sakinleri burayı her gün karabasana çevirmişler, yatırımcıyı kaçırtmışlar, küstürmüşler, başka bir şey yapmamışlar. Bilerek veya bilmeyerek bunlar yapılmış. Bu kötü havayı dağıtmak ve gerçeği yansıtmak istiyoruz. İnşallah bu hisse hak ettiği yere en kısa zamanda ulaşacak ve insanlar da mutlu olacaklar.
Bilanço bozulur veya bozulmaz, kader ve kısmettir. Yarın neler getirecek bilemeyiz, hiç bir zaman, biz şu gelecek diye iddialı olmadık, o zaman bir değerlendirme yaparız, gerekirse pozisyonlarımızı değiştiririz, yine küsmeyiz, çünkü kendi irademizle yatırım yapıyoruz. Fakat şu bilançoya (bugün için) şu verilere yazık günah, biraz vicdan, biraz insaf. Biz hisseyi abartmıyoruz, açıklamış olduğu donelerin uygunluğundan bahsediyoruz. Sanırım anlaşıldı. Hisse dipteyken teknik çalıştırırsan, henüz kötü bir bilanço gelmemişken hisseyi kötülersen, o zaman literatürde buna; one munite denilir.
Sn.izci forum sakinleri karabasana çevirmiş derken ??
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sayfadaki yatırımcılar arasında bu yazdığınızı bilmeyen yok daha önce defalarca yazıldığı üzere biz hissenin şu anki fiyatlamasını ucuz buluyoruz. Size göre eğer pahalıysa yapacağınız şey çok net ALMAZSINIZ eğer yeni analizleriniz varsa duymak isteriz ancak bilindik şeyleri değil.
saygılarımla,
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Arkadaşlar teknik bir sorum olacak konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?, aşağıda haftalık grafik var 6 aylık,
MACD fiyatla paralel olarak artmakta fakat RSI uyumsuz şekilde düşmekte, bu durum bir anlam teşkil ediyormu?
Ek 14293
Teşekkür ederim sevgili dostum bir an korktum. ☺☺ Ama dediklerinizde yüzde yüz haklısın aynen devam sn.izci
Rahat olun arkadaslar, korkacak bir sey yok... 0.8xlerde debelenmisiz biz buralari ruya gibi... Bu arada evladiyelik olanlari bile sattigim icin yorum yapmayi etik bulmuyorum, kendi adima... Yoksa keyif ve heyecanla izliyorum sizi...Bol kazanclar, selamlar, saygilar...
Not:Bu sozumden sakin ha ki alinmayasiniz Ustadim. Bir donem sizinkisi kamu goreviydi adeta. Simdi ise ihtiyac yok... Sayin Izci basta olmak uzere bir cok dost sirtlamis goturuyor topigi...
Sn. Axaray ,
Ben başkası adına konuşmaktan oldum olası kaçınmışımdır. Kimin neyi bilip, neyi bilmediğini bilmek iddiasına da girmem.
Ben rakamlarla şu andaki fiyatının dibe ve zirveye olan uzaklığını göstermeye çalıştım. Hissenin ucuzluğu veya pahalılığı konusunda tek bir yorum yapmadım.
Hele , "pahalıysa almazsınız " öğüdünüz paha biçilmezdi ! Teşekkürler.
Sordum kendime
Sappho, dedim,
elinden ne vermek gelir
her şeyi olan
Aphrodite gibi birine?
Bu şiiri belki bilmiyorsundur.
Ne demek üstad ne alınması o zamanlar geride kaldı. Sn.izci gayet başarılı zannımca sinerji çok güzel diğer arkadaşların da hakkını yemeyelim. Hepsinin yeri ayrı biraz dinlenelim üstad yoruldum yıllarca siz de hakeza. su akar yolunu bulur olacakları kimse engelleyemez bu saatten sonra inşallah. Silverline hak ettiği yere gelecek az kaldı. Ytd
Kusura bakma kırmak için yazmadım özür dilerim eğer sorun varsa; ancak bazı hisselerde baştan tavır konulmazsa sayfada ki yorumlar akıl almaz olabiliyor
Not: konu hakkında egegub sayfasında emirefe yorumlarına bakılabilir
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Gidişimiz kaplumbağa modunda da olsa 2018 içinde 5 lirayı göreceğiz diye düşüyorum.
ben de hissedeyim...kağıdın ederine göre ucuz olduğunu söyleseniz haklı olabilirsiniz.ancak kağıdın dipte olduğu söylemi biraz mantığa uzak bi yorum bence...grafiğine baktığınızda 1 yılda muazzam yükselmiş (%110) kısacası hisseye güvenmek ayrı,hisseye aşık olmak ayrı...mübalağalı yorumlar insanları yanlışa yönlendirebilir...hamasi söylemlere inanıp hisse alan birçok borsazede mevcut...
Bilanco ile ilgili tum finansal kalemler, degerler, veriler, analizler, rasyolar ve doneler, hissenin dipte oldugunu acik olarak gosteriyor. Detaylari acikladik. İnanmak kisinin kendi iradesine kalmistir.
Hisse dipte değildir. Bilanço bugün de gelmiş değildir. Bu bilanco üç ay önce yollandı. Geçmiş bilançolar incelenecek olursa iyileşmenin daha önceki çeyreklerde başladığı anlaşılacaktır. Yükseliş trendine başladığı nokta da grafiklerde açıkça görülüyor.
Dip kelimesi söylemi çok doğru bir yaklaşım olmaz kanaatimce. Fiyat ucuz derseniz öznel olarak buna ben de katilirim.
Sn. Antispek abimiz iyi hisselerin usta avcısı olup buradan saygılar sunuyorum kendisine. [emoji234]
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bu 9 aylık bilançosu ile zaten 1 in altında olması mümkün değil.gelen ve gelecek muhtemel bilançoya göre ucuz mu pahalımı? Buna göre karar vermelisiniz.Son bilançoya göre bu hisse bencede diptedir.70 binden 120 bine gelen borsada %100 yapmayan hisse mi kaldı.Bir de finansalları iyileşmesini ve beklentilerini demiyorum bile.
Alternatif diger hisseler karsisinda ve su endekste hissemizin mevcut donelerle buralarin dip sayilacagi konusundan bahsediyorum.
İnsanlara laf anlatmak ne zor birsey arkadas. Nasil anlayan anlasin.
Hisse kelepir fiyattadır ucuz olması için prim yapması şart. Ayrıca tarihi zirvesi 2.55 usd dir. 20 milyon tl cirosu olduğunda 2.55 usd görmüştür bilmiyorum hala hisseye ucuz diyen var mı? Ucuz değil kelepir pahalı demek için en az 3 - 4 usd olmalı. Hakkı da su anda 1.5 usd dir. Gerisi traş. Tarihi tepe noktalarından yola çıkmak doğru değil. 0.3 iken de 3.17 iken de. Bu endeks te bu bilanço bu ciro ile ke le pirrrr. Ytd
Şair burda demek istemişki; bu hisse son altı gündür yeşil yakıyor eğer yarın kırmızı olursa hemen yangın tayfa olmayın, tekkeyi bekleyen çorbayı içer.[emoji41]
Yarın kırmızı olsa öbür gün yeşil olacak yolu yok kardes. Bunlar istedikleri kadar oynasınlar artık yapacak bişey yok. Bu saatten sonra tutamazlar. Ytd
Tum aciklamalarimin dipnotu, anekdotu mevcut, hepsinin alti dolu. Hic bir seyi kafadan sallamadim. Bu fiyatlar ustad mastorinin dedigi gibi mucize rakamlar. İcinde bulundugumuz su zamandan bahsediyorum, gecmisini birakin, bugun icin baska hisse mi kaldi alinacak. Dip seviye diye onun icin diyorum.
Yıllarca baskıladılar hala ayni muhabbet amma film sonuna geldi. Ya zinciri kıracak hak ettiği yere gelecek yada sürünecek.
Konunun çıkış noktası sn Izci'nin hissenin dipte olduğunu ifade etmesiydi. Ucuz olmakla dipte olmanın farkını kabul edelim ve bu konuyu gereksiz yere uzatmayalım. Temelde düşüncelerin benzer olduğunu, ancak, farklılaşmanın dip ve ucuz karmaşasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Sn.gogos 2.55 usd zirvesi olan tahta 0.6 0.7 usd den işlem görüyor. 20 milyon tl ciro ile o fiyatı gördü. Şu an o ciro kadar kar açıklar mı onu tartışıyoruz.
Ek 14303
Saatlik Grafik RSI & MACD