sessizlik iyidir... en az sesin olduğu zamanlar şafağa yakın zamandır.. hadi hayırlısı..
Printable View
sessizlik iyidir... en az sesin olduğu zamanlar şafağa yakın zamandır.. hadi hayırlısı..
Arkadaşlar vergi dairesi bilançosu 3 aylıkta16 milyonun üzerinde kar var. Hissenin üzerine ölü toprağı serilmiş. Sektör iyi. Şirket neredeyse arga hüvviyetinde zaten. Sermaye düşük. Bugün birisi 300 ün altında kapattırmak için bayağı uğraştı. Biz de takip ve düştükçe biriktirmeye devam ediyoruz.
Not: yazılanlar alım veya satım tavsiyesi değildir. 30 senedir bitmeen küçükmyatırımcı muhabbetidir
Vergi dairesi bilançosuna göre geçen senenin tamamının yaklaşık iki katı satış , ilk üç ayda yapılmış durumda. Neden hisse tepki vermiyor? Birileri neden kağıdı baskılıyor bilinmez ama bir yayı ne kadar gererseniz o kadar daha uzağa atat. Bu fiziksel bir gerçek. Bekleyelim , filmin sonunu görelim.
Not : yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yayırımcı muhabbetidir
Anlayamıyorum. 3 aylıkta satışlar geçen senenin tamamının iki katı, kar ise 3 katı kadar. Hal böyleyken vergi dairesi bilançosu sonrası spk bilançosunu bir türlü yollayamadı gitti. Hacimle yukarı dönmesi lazım. Bunun için de güzel bir spk bilançosu öncülük eder mi göreceğiz bakalım.
Not: yazılanlar alım veya satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcının muhabbetidir
6 AYDIR istikrarlı bir şekilde alan kurumları maliyeti buralar ve bugün de almaya devam ettiler.. hayırlısı inşallah
Benim için gerçek bilanço vergi dairesi bilançosudur. Spk bilançosu anlaşılmasın diye ilk üç ayı 2020 son üç ayı ile birleştirip onu ondan önceki 6 ayla karşılaştırmışlar. 2020 nin son kötü geçen üç ayını bu senenin ilk üç ayı ile birleştirmişler. Milletin aklını karıştırmışlar. Buna rağmen karlılıklta %100 artış var. Spk bilançosu diye bekliyoruZ. Bu açıklanan bilanço spk normlarında mıdır? Allah aşkına yahu.
2020 nin ilk üç ayı ile 2021 in ilk üç ayını karşılaştır göster. Be diye 2021 in ilk ğç ayının yanına kötü geçen 2020nin son üç ayını ekliyorsun da onu ondan önceki 6 ayla karşılaştırıyorsun.
Valla spk, bist ne varsa stabdatt bülanço açıklasa çok mu zordu?
Bu bütün çabaya rağmen kendi ölçütlerinde bile kar , 2 katına çıkmış. Geçen senenin son üç ayı eklenmese dediğimiz gibi karlılık geçen senenin tamamını kaça katladığjnı alın kağıdı elinie hesaplayın.
Not/ yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senedir devam eden küçük yatırımcı muhabbetidir.
Bu adamların bilanço dönemleri ekim ayında başlıyor. Çoğu şirket sene sonu bilançosunu açıklarken bu adamlar ekim kasım aralık 3 aylık bilançolarını açıklıyorlar. Bu nedenle de 2021 3 ay sonunda adamlar 6 aylık bilançolarını açıklamış oldular. Bu nedenle de süre uzadı zaten. 6 ayşıkların açıklanma süreleri daha uzundur.
Her halükarda 6 aylıl bilanço döneminde karını ikiye katlamış gül gibi bir şirketten bahaediyorız.
Bu nedenle sene sonu bilançosunu katladı gibi yorumlarımızı geri çekiyor ve bu hatadan ötürü hepinizden özür diliyorum. Satışlarını ve karını halen önemli ölçüde artıran başarılı bir firma olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabi bu düZeltmeler.
BilginiZe.
Saygılar
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhabbetidir
her lot kıymetli bence
21.06.2021 / KAP:
"11 Haziran 2021 tarihinde, Şirketimizin ana ortağı Coventya Beteiligungs GMBH'nin 100% oranında ortağı olan Coventya Holding SAS'ın hisselerinin Amerika'da yerleşik Element Solutions Inc. isimli şirkete satışı ile ilgili hisse satış sözleşmesi imzalanmıştır. Hisse satışının birtakım hukuki süreçlerin tamamlanması ve düzenleyici kurumların onayının alınması akabinde 2021 yılının sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir. Element Solutions Inc. şirketinin Şirketimizin mevcut Yönetimi ile herhangi bir ilişkisi bulunmamakta olup, hisse devir süreçlerinin tamamlanmasını takiben SPK mevzuatı uyarınca gerekli açıklamalar yapılarak, ilgili süreçler yürütülecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."
Coventya POLTK'in % 80 ine sahip... ana ortak ABD'Lİ oluyor sürecin sonunda.. hadi hayırlı olsun.
Firma hali hazırda gayet güzel karlı...
* sermaye düşük..
* bedelsiz potansiyeli var(yani sermayeyi katlayarak gidiyor elde ettiği karlarla)..
* ABD liler alınca da mutlaka yeni yatırımlar yapacaklardır (alanında nadir firmalardan biri POLTK)
Uzun zamandır kimse yazmamış.
Nihayet satış işlemi tamamlanmış ve şirketten gelen 01.09.2021 tarihli açıklamaya göre işlemler taraflarca SPK mevzuatı uyarınca yapılacak.
21.12.2016 tarihinde şirket Türk ortaklarca Alman Coventyha şirketine satılmış ve ardından SPK ya müracaat edilip çağrı yapılmıştı.
%80'e tekabül eden 3.000.000 hisse için satış fiyatı 12.113.000 Euro olmuştu. Pay alım bedeli 14.725 TL...
04.01.2017 tarihinde yönetim kurulu seçimi için 31.01.2017 tarihli olağanüstü genel kurul çağrısı yapılmış.
31.01.2017 tarihli genel kuruldan sonra 08.01.2017 de çağrı için SPK ya müracaat edilmiş.
24.02.2017 tarihli haberde;
Bu çerçevede;
a.) Pay alım teklifine konu ortaklık paylarının hedef ortaklık paylarının satışına ilişkin anlaşmanın yapıldığının kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan, günlük ağırlıklı ortalama Borsa fiyatlarının ortalaması 1 TL nominal değerli pay için 15,5585 TL olarak hesaplanmaktadır.
b.) Pay alım teklifinde bulunan veya birlikte hareket ettiği kişilerin ana ortaklık paylarının satışına ilişkin anlaşmanın yapıldığının kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde pay alım teklifine konu ortaklık paylarında herhangi bir alımda bulunmamışlardır.
c.) 21.12.2016 tarihli Hisse Alım – Satım Sözleşmesi kapsamında
1. Coventya, Politeknik için yaptıkları teklifte, hisse grubu ayrımı yapmadan 12.211.433,7462 AVRO ("Alım Bedeli") ödemiştir. Alım bedeli 1 TL nominal değerli hisse başına 4,0378 AVRO'ya denk gelmektedir. Bu bedel hisse devrinin gerçekleştiği tarih 31.01.2017 için T.C. Merkez Bankası tarafından ilan edilen alış kuru 1 AVRO için 4,0893 TL'dir. İlgili kurdan hesaplama yapıldığında 1 TL nominal değerli pay başına ödenen bedel 16,5481 TL olarak hesaplanmaktadır.
Çağrı fiyatı için kıstaslar bugün son tebliğe göre 6 aylık, 1 yıllık ve 5 yıllık ortalamalar alınarak hesaplanıyor.
Coventhya yönetimi hissede ilk ve son işlemini 25.01.2021 tarihinde yapmış.
25.01.2021 tarihinde Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 490,50 ile 560,10 TL fiyat aralığından 12.649 adet payların satış işlemi hakim ortağımız Coventya Beteiligungs GmbH tarafından yapılmıştır. Bu işlemler sonrası Coventya Beteiligungs GmbH'nin Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.''nin sermayesindeki payları 25.01.2021 tarihi itibariyle %80,31'e gerilemiştir.
Görüldüğü üzere 490-560 fiyat arasına kadar defter değeri, fk vs hiçbir kıstası önemsememiş ve bu banda kadar satış yapmamışlar.
Şimdi ky için belirlenecek çağrı bedelinde son 6 aylık ortalama ve şirketçe serbest piyasada yapılan 21.01.2021 tarihli satış dikkate alınmalıdır.
al/sat yatırım tavsiyesi değildir.
Bu arada ABD 'deki iştirakin kapatılmasının nedenini zaten ABD'li hakim hissedar orada faaliyette olduğu için almışlardır. Buradan sermayenin çok üstünde bir rakam şirketin kasasına girecektir.
Şirketi satın alan ABD'li Element Sol. ABD borsalarında işlem görüyor ve buraya yeni yatırım ve vizyon katacaktır.
Dolaşımdaki hisse az ve belirli ellerde olduğu için fiyat hareketlerinde dikkatli olmalı.
Son bir ayda vakıf yatırım takası azalırken iş, garanti, teb , vs artmış.
Türk ekonomi Bankasının 40.000 lotluk alışı dikkat çekici.
al/sat yatırım tavsiyesi değildir.
Mevzuat uyarınca çağrıda bulunma süresi 45 gündür.
1 Eylül'den itibaren ekim 15 Ekim akşamına kadar SPK'ya müracaat etmeliler.
Tahtacı bunu ya da yol haritasını bildiği için alışta 1000-1.500 lot satışta tavana kadar 45.000 -50.000 lot yazıyor her gün.
Bu kadar hissesi olan büyük yatırımcı ne derse o olur.
ABD'li şirket Coventyha'nın da tamamını aldığı için bir yönetim değişikliği olmayabilir.
Al/sat/ yatırım tavsiyesi değildir.
Halka açıldığı dönemi iyi hatırlıyorum. O dönem halka arzlara yeterince talep gelmiyordu. Halka arza katılana önceki yıl temettüsünden bile pay verilmişti. Hisselerin çoğu da piramit menkul değerlerin elinde kalmıştı , yeterince talep gelmemesi nedeniyle. Ben de coventya hikayesi yokken 15-18 gibi fiyatlar ile almıştım. Çok sığ hisse olduğu için birkaç yıl tutup 40 lı fiyatlar ile vedalaşmıştım. Almanlara geçtiği yıl genel kurula da katılmıştım.
O dönem firmanın büyüme hikayesi ile hisse alan orta ölçekli çok yatırımcı vardı. Neredeyse tamamı 40-60 arası fiyatlarda sattılar. Tabi bu hisseler satılmasaydı bugün ki fiyatlara gelir miydi bilemiyorum.
Bugün info sabah 341.500’ e kadar verip teknik yapıp sonra 350.000 den geleni alıp kırmızı bayrak yaptı.
Kapanışta alış kademesi verenin malını alırız şeklindeydi.
Seans sonu nette 6.400 lot aldı. 345-350 arası yapılan alımlar tahtada tek elde toplandı.
Muhtemelen bu alımlar Türk Ekonomi Bankası yabancı takasına gidecek.
Hisse 12 aylık bilançosunu diğer şirketlerden farklı Eylül’de kapatıyor ve Ekim ayı gibi bilanço geliyor.
Haftalık güzel kapadı
Çarşamba günü yazdığım gibi info yatırımın aldığı 6.400 lot TEB takasına gitti.
Perşembe günü değişik güçlü alıcılar ve Bank Off alışı ile uzun zamandır geçemediği 370.000 TL yi geçip 372.500 kapattı.
Cuma ise hem endekse satış geldi hem de piyasada dolaşımdaki malın hakimi dur dedi.
İster takasın hakimi ister spek deyin malum güç hissede oynaşmayı ve trade ettirmeyi sevmiyor.
Sanki biraz daha mal toplama isteği var lakin çağrı süresi de işliyor.
Çağrı açıklandığında ve rakam belli olduğunda hisse nasıl hareket edecek, nasıl tepki verecek hep birlikte göreceğiz.
Cuma ABD piyasaları eksi kapattı ve pazartesi future ve açılışlar önemli.
Al/sat yatırım tavsiyesi değildir.
ABD.li şirket pay alım tebliğinin 18.1.c bendi uyarınca çağrıdan muafiyet istedi.
MADDE 18 – (1) Kurul, aşağıdaki hallerin varlığı halinde başvuru üzerine pay alım teklifinde bulunma zorunluluğuna muafiyet verebilir:
a) Halka açık ortaklık paylarının veya oy haklarının iktisabının, finansal güçlük içinde bulunan ortaklığın mali yapısının güçlendirilmesi bakımından zorunlu olan bir sermaye yapısı değişikliği gereğince gerçekleştirilmesi (Bu durumda Kurul şirkete yeni bir fon girişinin bulunup bulunmadığını veya sermaye yapısı değişikliğinin zorunlu olup olmadığını inceler).
b) Halka açık ortaklık paylarının herhangi bir genel kurul toplantısında kullanılmamış olması veya ortaklık yönetim kurulunda herhangi bir değişiklik yapılmaması şartıyla, halka açık ortaklık sermayesinde sahip olunan paylardan pay alım teklifi yapma zorunluluğunu gerektiren kısmın elden çıkarılması veya Kurulca uygun görülecek bir sürede elden çıkarılacağının yazılı olarak taahhüt edilmesi.
c) Halka açık ortaklığın ana ortaklığındaki yönetim kontrolü değişikliğinin, halka açık ortaklıktaki yönetim kontrolünün elde edilmesi amacını taşımaması (Bu şartın varlığının tespitinde; hedef ortaklığın, ana ortaklığın son yıllık finansal tablolara göre varlık toplamına olan etkisinin %10’u aşmaması ve ana ortaklığın faaliyet hacmi içinde önemli bir yer taşımaması ve benzeri hususlar Kurulca dikkate alınır).
ABD li şirket ben coventyha şirketini aldım içinde bu da vardı diyor.
Herkes yarın açılış ve sonrasında hisse fiyatları nasıl etkilenir sorusuna cevap arıyor.
Halka açıklığı bu kadar az olan ve belirli ellerde yüksek oranda toplandığı görülen TEB yabancının bu fiyatlardan 1.5 ayda 49.000 lot aldığı ve iş yatırımın keza 90.000 lot (vakıf yatırımdan karşılıklı) aldığı bir hissede bu alım ve konsolidasyonun çağrı için olmadığını düşünüyorum.
Kaldı ki çağrı olsaydı bu fiyatlardan olacaktı ve çağrıya karşılık hissedarların hisselerini satacağı muammaydı.
Spek ya da hakim oyuncu yarın bu durumu kullanmak ve baskı kurmak suretiyle biraz daha mal almak isteyebilir. Ya da hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edebilecektir.
Al /sat yatırım tavsiyesi değildir.
Bemcede yarın bunu cok iyi kullanir tahtaci en sevdigi sey zaten aşağıya basmak mal kaptırma korkusu da yok gibi birşey ama baktiki istediği mali alamadi gebe buralarda biraz daha oyalanie gibime geliyor
Sabah ola. Hayrola diyelim
Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı şekilde yeni ortak eylül bilanço takvimini Ocak/aralık şeklinde tadil için SPK ve Bakanlığa müracaat etti.
Daha sonra da ilk yapılacak genel kurula sunacaklar.
26 yıllık tecrübemle bu kadar yüksek bedelli bir hissede küçük yatırımcının çok hissesi olduğunu zannetmiyorum.
Kaldı ki hisse yaklaşık 11 aydır bu bantta dalgalanıyor ve Ocak 2021 ayında 580 TL gördükten sonra Coventyha dan 12.000 lot satış gelmiş ve bu satış sonrası biraz geri çekilip bu bantta dalgalanma devam etmişti.
Şimdi hakim hissedar değişikliği ve çağrı olmaması ne getirecek görceğiz. Ben ana yol haritasının bozulmayacağını düşünüyorum.
Ay sonu bilanço kapanış dönemi ve 12 aylık mali tablolar açıklanacak.
Hem KAP haberi hem de endeksteki satışlara rağmen en stresli günü makine bank offun 1786 lot ve teb 799 lot satışı ile 348.000 TL den kapandı. Alan garanti, ziraat , iş ve deniz.
Şu an DOW ve VİOP akşam seansı (0.45) artıda.
Perşembe günü bültende yer almasının ardından SPK nın kararını göreceğiz. SPK 18/1.c uyarınca değerlendirme yapacak olsa da;
ABD li şirket biz Coventhya şirketini aldık bu da içinde olduğu için çağrı muafiyeti istese de ben de hisseleri devraldıktan sonra benim aynı konuda faaliyet gösteern ABD iştirakimi neden sudan sebeple kapattı ?
Satış görüşmeleri ne zaman başladı ? Zira bu tür büyük montanlı satış görüşmeleri veri odalarının açılması ve gizlilik anlaşması ile başlar. Haziran daki ilk açıklamadan önce bu süreç ne zaman başladı ? Neden soruyorum satış aşamasında olan coventyha şirketi ülkemiz borsasında işlem gören iştiraki poltk 580 TL ye gelene kadar sessiz kalmış ve satıştan 6 ay önce Ocak 2021 de 12.800 lot satmıştır. Bu noktada muafiyet başvurusu reddedilmeli ve bu satış bedeli ve 6 aylık ortalama dikkate alınmalıdır diye bir düşünce ortaya çıkabilir mi? Aksi düşüncede 18/1 c maddesinin lafzi yorumundan muafiyet olumlu sonuçlanır mı?
Hep birlikte göreceğiz. Dolayısıyla herkes gerek kendi bilgi ve tecrübesi ile birlikte yatırım şirketi ve danışmanlarından yardım almalı.
SPK çağrı muafiyeti ile tebliğe ve geçmiş uygulamalara baktım.
Esas olan yatırımcının korunması için çağrıdan muafiyet isteminin reddi olsa da burada 18.madde istisnaları düzenlemiş.
BİST'te buna benzer bir durum araştırdığımda en yakın örnek 21.04.2016 tarih ve 2016/13 sayılı SPK bültenindeki Alcatel Lucent Teletaş A.Ş. kararı gibi geldi.
Orada da Nokia Corp. Alcatel Türkiye'de yönetim kontrolünü dolaylı olarak ele geçirdiğinden muafiyet talebi olumlu karşılanmış.
Burada da benzer bir durum alenen söz konusu olmakla birlikte aynı konuda ABD 'de faaliyet gösteren iştirakin sudan sebeple kapatılması ve satıştan yaklaşık 6 ay önce Ocak 2021'de Coventyha'nın 12.800 lot en üst fiyattan satış yapmasıdır. Bu iki unsur SPK tarafından nasıl değerlendirilecek hep birlikte göreceğiz.
al/sat/yatırım tavsiyesi değildir.
Bank Of America birçok hissede olduğu gibi her gün yaptığı al/sat ile 370'lerden 325 TL'ye kadar getirdi hisseyi. Elinde 1.500 lota yakın bir hisse kaldı.
SPK'nın çağrı muafiyetine vereceği karar bekleniyor diyen arkadaşlar olsa da ben katılmıyorum.
750.000 Lotluk hissenin yarısından fazlasının son 1.5 yılda belirli ellerde toplandığını ve bu kadar gücü olan bir yatırımcının o zaman gündemde satış olmayan hisseleri çağrı beklentisi ile aldığını düşünmüyorum.
Defter değeri, öz sermaye, piyasa değeri ile uyuşmasa da bizim piyasa sermayesi düşük halka açıklığı az olan Konya, egeen, bfren, karton (yanlış anlaşılmasın hisseleri, sektörleri karşılaştırmıyorum) gibi hisseleri böyle afaki fiyatlıyor.
Çağrı muafiyetine ilişkin görüşlerimi daha önce yazmıştım.
Düzenli temettü veren poltk ay sonu itibariyle yılı kapatacak ve 9 ayda 17.1 milyon kar getiren 12 aylık bilançoyu bekleyeceğiz.
Bu arada solo bilanço gelecek ve ABD'den kapanış nedeniyle tek seferlik artı yazacağını düşünüyorum.
ABD iştirakinin sermaye yetersizliği nedeniyle kapatıldığına katılmıyorum. Zira gerek Alman gerekse Coventyha'nın tamamına yaklaşık 450 milyon Euro veren yeni sahip ABD'li şirketin bu sermaye eksiliğini kolaylıkla giderebileceğini düşünüyorum. Lakin ABD'li şirket kendisi oradayken Türkiye'deki şirketinin oradaki iştirakini ne yapsın?
Yeni ABD'li ortak, borsada işlem gördüğü fiyat bir yana satışlarının önemli bir kısmını yakın bölgeye ihraç eden poltk ya sermaye enjekte etmesi, ürün gamını ve üretim sahasını , kapasitesini, ar -ge sini geliştirmesi gerekir diye düşünüyorum.
Tahtacı bugün 500-1000 lotla al/sat yapan, kendince tahtayı sürmek isteyen maceraperestlere ben ne istersem o olur dersi verdi.
Günlük, gün aşırı işlemler tahtayı ve yatırımcısını bıktırıyor.
Piyasa bu kadar canlı iken bank of americanın al/satları, dün seans sonu 500 lot satmak isteyen meksa’nın son bir saatte aynı şeyi yapması ve iş yatırımın keza ona aşağıya tarayarak mal vermesi günün tuzu biberi oldu. Moraller herkeste bozuk.
Yarın SPK bülteni var , karar gelir mi göreceğiz.
SPK bülteni yayınlandı bu hafta da karar yok.
Dün seans sonu sancılanan günlükçü meksa ve garanti yatırım malı verdi.
Her gün baslılayan makine BOFA nın elinde 1.000 lot kaldı ve artık alım yapmadığı sürece aynı hareketleri görmezsek şaşırmam.
Bu da hacmi düşürecektir.
Bugün ittirmeli yükseliş ve sonrasında düşüş olsa da dünden yüksek kapadı.
Tahta sahibi olan biteni hiç umursamıyordur zira böyle bir tahtada hakimiyet kuran kişi piyasanın en büyüklerindendir.
Bugün bilanço dönemi kapandı ve solo bilançoyu bekleyeceğiz.
önümüzde 2 senaryo var;
1) SPK çağrıdan muafsın derse..
2) SPK çağrı yapmak zorundasın derse ..
nasıl olur ?
1. Element Solutions Inc. tarafından payları Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem görmekte olan Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yönetim kontrolünün dolaylı olarak elde edilmesi sonucu, Element Solutions Inc.’nin ortaya çıkan pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muafiyet talebinin, II-26.1 sayılı pay Alım Teklifi Tebliği’nin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
SPK çağrı muafiyeti tanıdığına göre bir belirsizlik bitmiş oldu. Şimdi artık bilanço ve yeni ABD’li hakim ortağın icraatlarına ve sermaye, ar-ge, yeni ürün vs gelişmelere bakacağız.
Bu haber hisse fiyatina yansımış midir, yoksa olumlu olumsuz bir fiyatlama görür muyuz Sn. HAK abi
Bence bu KAP hisseyi çok etkilemez.
Ve fakat Petrokent turizm %2300 bedelsiz açıkladı, işte bu haber ve yılsonunun yaklaşıyor olması bu hisse ile birlikte OTOKAR, BFREN, BRYAT, KONYA gibi düşük sermayeli hisseleri etkiler, tabi ki yazdıklarımla sınırlı değil bu hisseler ve hepsi aynı oranda etkilenir demiyorum.Bol kazançlı günler dilerim.