Tespitiniz çok doğru. Bir de Vakıfbank yönetim kuruluna getirilen diploma dedikodularına sebep olan güreşçi var.
Beklentilerimizi dizginlemeliyiz. :)
Printable View
Şu stopaj kararı 31.03 sonrası satımı da kapsarsa uzun vadeli altın fonu taşıyanlar için ciddi bir avantaj olur. Forumda da uzun uzun tartışıyorduk gram altın mı, altın fonu mu diye, bu noktada fonların lehine bir durum ortaya çıkıyor. Özellikle benim gibi son 6 ay içinde düşüş sonrası fonlarını artırmaya başlamış, zararda, ya da az bir karda olan yatırımcılar için.
TCA'yı uzun vadeli taşımayı düşünüyordum zaten, %10 hiç az bir getiri değil. O yüzden belki dolar düşüşüne de denk gelir, kademeli olarak altın ve doların yükseldiği günlerde çıkıp, düştüğü günlerde yerine koymaya çalışacağım bakalım.
Su stopaj olayini ozet gecebilecek biri var mi lutfen
Mesela marta kadar aldiklarimi ne zaman satarsam satayim stopaj olmayacak mi?
Sn. tradestop
Sizi katılım bankacılığı ürünlerine çok hakimsiniz. Vergi avantajlı "birikimli hayat sigortası"nı katılım prensiplerinde yapan sigorta şirketi veya ürünü bilginiz var mı?
Buradan açık sordum belki bilen olur veya okuyanlara faydasi olur diye.
stopaj işini çözmenin tek yolu var. mart'ın son haftası bin liralık abc fonu alıp nisan'da satmak. ana fona dokunmamış oluruz. o güne kadar ne söylesek boş
Katılım esaslı , Prim iadeli hayat sigortası var mı diye soruyorsunuz sanırım. Benim bildiğim yok.
Katılım Emeklilik şirketine canlı destek ile sorabilirsiniz, https://www.katilimemeklilik.com.tr/
Neova sigortasında da böyle bir açıklama var.
https://neova.com.tr/hakkimizda/bakiye-iadesi
Bu arada, altın fonları stopajsız olduysa gerçekten ilginç. Altın tahvili yada altın kira sertifikası oranı, bir kaçı hariç bu fonlarda az.
Altın da yurt dışından ithal oluyor ve altın ithalatıda döviz üzerinden yapılıyor. Ülkemizin en büyük ithalat kalemlerinden biri altın ithalatı benim bildiğim. Pek anlamlı gelmede bana.
Altın ve gümüş fonlarında stopajın sıfırlandığını teyit ettim. Garanti yatırım fonlarında stopajı sıfırlananlar:
FON NO
FON ADI
1
GPY BORÇ. ARAÇ. FONU
4
GPY 2.PARA PİYASASI FONU
95
GPY 1. PARA PİYASASI FONU
32
GPY ALTIN FONU
200
GP KIY.MAD.FON SEP.(GÜMÜŞ AĞIRLIKLI FON)
120
GPY 1.KATILIM FONU
91
GPY KISA VADELİ BORÇ. ARAÇ. FONU
Selamlar arkadaşlar elimde ARM, IBB, GUH, EIB, GPB, YAN, SUC, OPB, YSU, UPH, GTZ, AFO fonları var yüklü miktarda. Hangilerinde stopaj kesintisi indirimi var. Ve Acaba stopaj indirimi olan fonları satıp tekrar geri almak mantıklı olur mu.
Bilgilendirebilir iseniz çok memnun olurum. Sistemin acemisiyim. En azından kardan zarar etmek istemiyorum.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mac - 0.36 %
nnf + 0.64 %
bist100 %0,00
Selamlar, PPZ'nin son dönem getirisini mevduat karşılığı olarak %17 hesaplıyorum. Mevduat stopajını %5, PPZ'yi sıfır aldım. Başka hesaplayan oldu mu?
Eib +0,256 gayet güzel...
Elz % + 0.13
Tca % - 0.76
Zpf % - 0.86
Zpe % + 0.43
arkadaşlar kısa vadeli günlük borclanma faiz fonu getirisi iyimidir yoksa banka mevduattınamı gecmemi tavsiye edermisiniz teşekkürler
TKF ne gözüküyor tahmini bugün
O excelde hata var sanırım.
Orada MAC -1.24 gözküyor.Ama MAC -0.36 geldi.
Yapılmışı var hocam
Hergün paylaşıyor bir arkadaş sağolsun :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...44#post5032944
BES teki altın fonlarıyla, karşılaştırıyordum. BES teki altın fonları yıllıkta 2-3 puan daha yüksek getiri elde etmiş. BES altın fonları nasıl oluyorda daha yüksek getiri elde etmiş? Bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim.
Sadece BES teki altın fonları daha iyi getirmiş. Diger kategorilerde BES fonları hep geride.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar aracı kurumların en iyi ve risksiz getiren hangi fonudur şimdiden teşekkürler
Risksiz bir şey arıyorsanız, yanlış yerdesiniz.