Teşekkür ederim.Emirhan bey
Printable View
Teşekkür ederim.Emirhan bey
Sayın yatırımcılar merhaba, arena hakkında bir sorum olacak, paynet satışı borçlar vs. pek çok konuya hakimim başta emirhan hocam sağ olsun ve diğer yatırımcıların buraya yazdıklarını okudum bayağı. Kafama takılan bir şey var, dolar bazlı 3 dolar hedefi makul, bunları anlıyorum fakat parea hisseden çıkmak isterse bize nasıl bir senaryo gelir? Ben uzun vadeci biriyim fakat zamanında petkimden malum okullu yatırımcının çıkmasını gördüğüm gibi ciddi bir sallantı ya da yıkım olabilir mi? Bu konu hakkında bir yorumu, fikri, bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.
Perea uzun vadeli düşünen bir fon ve 2019 dan beri takipteyim elindeki kemik lotu hiç satmadı, aksine 20tl den sattıgı lotlardan fazlasını 1yıl önce yerine koydu oranını arttırdı, dolayısı ile borsaya kote olsa da elindeki lotları burda derinlik olmadan satarsa bekledigi yıllar boşa gider hisse 10tl belki fazla düşer zaten satamaz, en son 2.7dolarlardan realize etmişti cüzzi bi miktar, demem o ki dolar enflasyonunu da eklersek palazlanmış paynetli arenayı 3dolardan önce realize edecegini düşünmüyorum. Şahsi görüşüm, YTD.
Sayın atansu verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben bayağı uzun vadeci olarak düşündüğüm için önünde sonunda pereanın hisseden ayrıldığını ve benim devam ettiğimi düşünerek böyle bir soru sordum. Perea ne zaman girmiş hisseye tam olarak bulamadım. 2019 faaliyet raporunda ortaklıklar kısmında perea yok fakat 2020 faaliyet raporunda hem perea var hem de 2019 tarihinde de olduğunu gösteriyor 2020 faaliyet raporu. Bu yüzden hisseyi dolar bazlı olarak şirketin el değiştirdiği günden beri 2018 sonuna göre kıyasladığımda yüzde 35 değer kaybettiğini görüyorum. Tabi verdiği temettülerle bu değer kaybı azalıyor fakat dolardaki enflasyonu göz önüne alırsak kayıp yine aynı kalıyor. Hissenin dolar bazlı günümüze kadar değerinin artmaya başladığı dönem ile pereanın hisseye girdiği dönem aynı dönem. Benim öyle teknik bir bilgim yok. Sadece kafamdaki basit mantıkla bir kurgu oluşturmaya çalışıyorum. Bu yüzden perea ayrılırsa hissenin akıbeti ne olur merak içindeyim
Perea para kazanmak istiyorsa 16milyon lotu borsada satamaz bu derinlikle satmaya kalkarsa hisse belki 50cent e düşer zaten alıdıg para belli siz bunu istermisiniz? Tahmin ettiğim çıkarımlar ile belki de maliyeti 30-40centtir 5yıl bekleyip bu kazancı ummak anlamsız, temettü ve dolar enflasyonu ile bu hesapları yapmamız zor ama önceki kısmi satışlarındaki parayı 85cent lerden yerine koymasa haklısınız, perea uzun zamandır TR borsasınd bulunan kazanç uman bi fon, Omar Musa burayı da uv düşünüyorum demişti maillerinde, bunun en başnda paynet sürecindeki yıldız yatıyor, en büyük takibi bu aslında. PAynet 15m 30m 60m 110m (2023 tahmin) kar ile büyüyen bi çılgın ve bu realizasyon hisse fiyatına yansımadan bi olası satış asla beklemem bu adamlar akılsız degil. 25fk ile bu büyümedeki şirketi satsanız 100m dolar a yakın bi değer yatıyor demektir, sadece 1dolar hisse fiyatı paynet için gelir. gerisini siz hesaplayın, palazlanmamış arena 2.7dolar iken kısmi realizasyon yapmışsınız ne umarsınız?
Anladığım kadarıyla Perea bu hissede benim kadar uzun vadeli düşünüyor, Paynetin satışını Perea'nın istemediğini düşünmeye başladım yazdıklarınızı okuyunca. Benim kafama takılan konu şirket 2011 ile 2018 arasında ne yaptı da değeri düştü. Geçmiş faaliyet raporlarını okuduğumda başarısızlık nedeniyle be CEO nun değiştiğini görüyorum, belki de onun etkisi ile bir yükselişe girdi, perea geldi. Paynet satışı sonrası elde brightstar dışında hikaye kalmayacak ama daha önce de belirtildiği gibi fk gibi değerler müthiş bir duruma gelecek. Benim gibi pek bilgisi olmayanlar için heyecanlı bir süreç. İnşallah bu durum bir yıl daha uzamaz. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sayın atansu. Size ve diğer yatırımcılara hayırlı kazançlar dilerim.
Bu tespitler dogru degil, arena distribütörlük tarafında zaten dolar bazlı ciro büyümesi ve brüt kar marjını arttıran bi firma, paynet satışı brüt karlılığı aşagıya çekebilir ama hala daha bu yıl 1.2milyar efk ya getirdikleri bir şirket var elimizde, bunun gecen sene 580efk oldugunu bilin lütfen, ve yine bunun 110m kar olarak kaldı elimizde, bu borç ödenmesi ile şirketin net kar sıçraması muazzam olacaktır, 2018e kadar şirket karlı degil zaten, paynet bi deger olarak büyüdü şuan, seneye belki 250m net kar üretebilcek bi potansiyel, bunun 20fk ile degeri çok muazzam ediyor, buna benzer bi bedel ile satılmayacaksa satılmasın elde kalsın ya da ortaklık olsun bana okey, ama finansal borc için sermaye enjeksiyonu şart şu noktada faizlerin düşmesi yakın vadede zor görünüyor, ama her halukarda mevcut yapı ile 300m kar bu yıl için x3 net kar sıçraması demektir piyasa 3.c ler geldikten sona bunu görecek, gecen yıl 9m olan 3.c çıkıp yerine bi 70-80m luk bi net kar gelirse siz görün fiyatlamayı. 300m kar 3hbk eder paynetli arena 20fk bu degerle fiyatlaması normaldir min 15fk desek ki yan tahtalara ilgi artıyor 45-60-75tl rakamlar bu yıl için bile bilanco ederi olarak karşımıza çıkar, piyasa nasıl fiyatlarsa artık ama bence d*****n asıl kuyrugu 3.c karlılıktan sonra kopacak arena bilanco öncesi pek fiyatlanmaz genelde piyasa mesafelidir şirkete ama 3.c den sonra uyanacak millet, paynet satıldıgı senaryoda ise seneye 1.4m efk ile paynet çıktıntan sonra bile üretilebilir, ama bunun belki 800-900m civarı net karı elimizde kalır borc olmadan bu da 8-9hbk eder kendi hedef fk nız ile kıyas yapabilirsiniz, paynetsiz arena hadi 8fk etsin, piyasa ilgisi ile bu çok daha fazla olacaktır bu da bi gercek. Görelim hep birlikte. En çok sevindiğim konu ciro dolar bazlı artarken brüt kar marjımız 1puan dan fazla arttı. 4.9lardan 5.6lara geldi bence bu yılı belki %6 ile tamamlıyacagız.
Mia Teknoloji bağlı ortaklığı Enerjey Enerji, 4 şirket kurulumu için başvuruda bulundu.
Bu haber ile Mia hissesi 220-250 bandından 400 Liralara yükseldi.
Arena Enerji şirketleşip ges dışında farklı projeler geliştirseler bizde etkisi ne kadar olur bilmiyorum ama olumlu olabileceğini düşünüyorum.
Easy Cep geçen sene 100 mly değerleme üzerinden yatırım almıştı.GoPlus 'un yolu açık bana göre.
Paynet,bulut,arena connect,arena galaxy,iot...
Öğrencilere vergisiz telefon sonraki kabine toplantısına kaldı.Hayırlısı.
Yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım.
Easy cep 100 milyon USD üzerinden yatırım almıştı geçen sene.
GoPlus Arena çatısı altında bu sektörde.
Çok detaylara hakim değilim ama gelecek potansiyelini yüksek görüyorum.
Ytd.
Arena Bilgisayar ın anlık piyasa değeri 112 mly USD.Yersen.
Çok değil iki ay önce 65 mly USD seviyesindeydi .Acımış olmalılar halimize.Şu garibanların yüzü gülsün biraz dediler herhalde.
Ytd.
Mia Teknoloji bağlı ortaklığı Enerjey Enerji, 4 şirket kurulumu için başvuruda bulundu29/08/2023 06:22:30
Mia Teknoloji bağlı ortaklığı Enerjey Enerji, 4 şirket kurulumu için başvuruda bulundu.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bağlı ortaklığımız Enerjey Enerji A.Ş'nin, Türkiye'de Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi projelerinin geliştirilmesi, öz kaynaklar veya uluslararası finans ve yatırım kuruluşları ile ortak girişim projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla aşağıda bilgileri bulunan şirket kurulumları için 28.08.2023 tarihinde Ankara Ticaret Sicil müdürlüğüne başvuruda bulunulmuştur.
Şirket kuruluşları akabinde Elektrik Piyasası Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği kapsamında Depolamalı GES Önlisans başvuruları yapılacaktır.
%100 Enerjey Enerji A.Ş. ortaklığında kurulan firmalar ;
Censan Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.
Diltekin Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.
İkihan Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.
Ketendil Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş."
---------------------------------------------------------
Arena Enerji depolamalı ges işine girse ya.
Atansu'nın dediklerine aynen katılıyorum. Paynet satılırsa elde hikaye kalmıyor tezi ise yanlış. Paynet 60-70 milyon USD'a satılırsa ya şirket tüm finansal borcunu kapatır ve süper karlı hale gelir , yada bu parayı kredi kapamada kullanmaz da inorganik büyüme için kullanırsa bu sefer de süper bir büyüme dönemine girer.
Yani her 2 senaryoda da büyük hikayeler olur. Arena şu anda 1.4 milyar USD ciro yapan bir şirket ve değeri sadece 110 milyon USD. Bu ciro içinde paynetin katkısı çok az. Net kara etkisi daha fazla paynetin. Eğer 60-70 milyon USD'a yeni bir şirket alınırsa bu durumda belki Paynetin küçük cirosu denklemden çıkar ama belki de 600-700 milyon USD ciro yapan bir şirket alınır. Unutmayın ki 350 milyon USD ciro yapan Brighstar sadece 26,5 milyon USD'a alındı.
60-70 milyon USD'a bu piyasada çok büyük cirolar yapan şirket yada şirketler alabilirsiniz.
Ben bir de başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Geçenlerde TL faizlerin yükselmesi arenaya zarar verir denmişti be de arenanın borcunun %80'inden fazlası TL değil döviz bazlı , o yüzden TL faizlerdeki yükseliş bizi çok etkilemez dövizdeki artış etkiler demiştim.
1 ocak 2023 tarihli USD kuru yaklaşık 18.70 TL , 31 Mart 2023 tarihli USD kuru ise 19.18 TL. Yani USD değişimi %2,5 civarı. İlk çeyrek finansal gider tutarı 140 milyon TL
2. çeyrekte ise 19.18 TL ile başlyan USD kuru 30 haziranda 25,82 TL oluyor. Yani değişim %35 civarı. Ödene finansal gider 204 milyon TL.
Yani buradan da anlaşılacağı gibi USD'da yükseliş olursa biz çok daha fazla finansal gider ödüyoruz.
3. çeyrekte ise 25,82 ile başlayan USD şu anda 26.80 civarı ve Eylül sonuna kadar da çok değişmeyecek gibi duruyor. Hatta Eylül PPK toplantısında yine geçen ay gibi yüksek bir faiz artışı olursa dövizin geri gelme olasılığı bile var.
Ama diyelim ki bu seviyelerden kapattı USD bu ayı. O zaman çeyreklik USD artışı %3,8 civarı olur. Yani 2. çeyreğin çok altında , ilk çeyreğe de çok yakın bir artış.
Bu durumda 3. çeyrek finansal giderinin 160 milyon TL civarında olmasını beklerim. Yani 2. çeyreğe göre 45 milyon TL daha az.
3. çeyrek cirosunun , 2. çeyrekten daha fazla olacağını düşünürsek , bu durumda 3. çeyrek EFK'sı daha fazla olacağı için , finansal giderin de daha az olması beklendiği için , 3. çeyrek net karının en az 80-90 milyon TL olacağını varsayıyorum.
Hatta USD az arttığı için , varlıklardaki artıştan kaynaklanan vergi gideri de daha az olacağı için , 3. çeyrek net dönem karının 100 milyon liranın üstüne çıkması büyük ihtimal.
Çünkü USD artışının az olduğu 1. çeyrek sadece 13 milyon TL vergi öderken , USD artışının çok olduğu 2. çeyrek 52 milyon TL vergi ödedik. 3. çeyrek USD artışı az olacağı için muhtemelen ilk çeyreğin biraz üstünde 20 milyon TL gibi bir vergi çıkabilir. Bu da 2. çeyreğin en az 32 milyon altında olur. Yani 3. çeyrek net karı hiç değişiklik olmasa bile 2. çeyrekten 32 milyon fazla gelirdi bu USD kuru ile.
Çünkü muhasebeyi USD tuttuğumuz için , USD kurundaki artışlar varlıklarımızın değerini arttırdığından dolayı vergimiz hep yüksek çıkıyor. USD'ın artmadığı yada düştüğü dönemlerde ise varlık artışı vergisi olmadığından vergimiz düşük çıkıyor. 3. çeyrekte de USD artışı az olduğundan vergimiz düşük çıkacaktır.
Özet olarak , hem ciro ve EFK artışı sayesinde , hem de düşük USD artışından kaynaklı düşük finansal gider ve düşük vergi sayesinde 3. çeyrek 100 milyon TL'nin üstünde bir net kar gelebilir. USD böyle giderse , 4. çeyrekte ise 150 milyon TL civarı bir net kar bile gelebilir. Yani seneyi 350 milyon TL civarı bir net kar ile kapatmamız büyük olasılık USD böyle giderse.
350 milyon TL net kar , hisse başı 3,5 TL net kar anlamına gelir. 12 f/k ile değerlesek 42 lira , 15 f/k ile değerlesek 52,5 lira dğerimiz olması lazım sene sonu yada 2024 başında. Yani min. %50 , maksimum %80 hisse değeri artış potansiyeli var önümüzdeki 4-5 ayda.
Bu hesapların hiçbirinde Paynet satışı yok. Bunu hep belirtiyorum. Çünkü Paynet satışı olursa o zaman bu hesapların hepsinin tekrar baştan yapılması gerekir ve o zaman min. 70-80 liralar maksimum da 100-110 liralar konuşulur Paynetin satış rakamının ne olacağına bağlı olarak.
Hisse 31,5 liradan 27,5 liralara kadar geri geldi. Bence pazartesi belki tahta boşken 27 liraları gösterip oradan tekrar yukarı yapacaklar. Çünkü son çıkışın da düzeltmesi oldu sayılır. Bir önceki yazımda da belirtmiştim bundan sonra 27'ler net alım fırsatıdır diye. Tekrar o firsatı verdi hisse ama sanırım o fırsatın da sonları bu. Pazartesi yada Salı tekrar yukarı yönlü harekete geçecektir diye tahmin ediyorum.
Hocam nokta atışı tahmin... tebrik ederimCPH1893 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
34 lira denemesi bekliyorum 1-2 gün içinde yada pazartesi gününe de olabilir.
Artık buralar bu endekse ve beklenen bilançolara göre çok ucuz. 31 lira üstündeki kapanışlar önce 34 liraya sonra da 1,5 USD seviyesine götürür bizi.
Haydeee gidelummm haydeee....
EasyCep, Fibabanka'dan yatırım aldı
https://webrazzi.com/2023/09/11/easy...a-yatirim-2023
..."Şirket, şimdi Fibabanka'dan miktarı açıklanmayan bir yatırım aldı ve şirketin büyüme yolculuğuna bu yatırımla devam edeceği bilgisi aktarıldı."...
Fibabanka gibi Fiba Grubu iştiraklerinden olan Finberg in internet sitesine bir göz atmanızı tavsiye ederim.En 5-6 tane ödeme şirketi gördüm yatırtımcı olduğunu.
https://finberg.com.tr/#/references
Hüsnü Özyeğin finansbankı satıp Fibabankı kurduktan sonra , bankacılığın yanında bu tür girişim sermayesi işine de girdi ve genelde teknoloji şirketlerine yatırım yapıyor.
Aslında bizim varlığa dayalı menkul kıymet satışına fibabankın aracılık edecek olması da tesadüf olmayabilir.
Yani Fibabankın bu fonu bir sürü teknoloji şirketine yatırım yaparken Paynete de yapması çok da sürpriz olmaz. Yada komple Arenaya. Bence tüm bu işler birbiri ile bağlantılı , tesadüf değil.
Ama zaman ne gösterir hep beraber göreceğiz. Bu arada vergisiz cep telefonu işi pazartesi artık açıklanacak herhalde. CB bir sonraki toplantıda detayları açıklıyacağız dedi.
Bir sonraki toplantı da sanırım pazartesi günü. Burada büyük beklenti cep telefonlarında sadece yerlileri kapsaması ama bence bu karar kesin olarak alınmış olsaydı geçen toplantıda da açıklarlardı bunu. Sanırım tüm telefonları yada en azından ithallerin de bir kısmını kapsama almaya çalıştıkları için bir türlü karra alamıyorlar.
Bu tamamen şahsi fikrimdir bir duyum almadım. Belki de pazartesi günü sadece yerliler diye karar çıkacak bilemem ama sanki sürecin uzaması başka alternatiflerin de olabileceği fikri doğurdu bende.
Bekleyelim görelim ne karar çıkacak. Ama ne karar çıkarsa çıksın bu aksiyon ile beraber son çeyrek en az 100 milyon USD extra ciro yapar arena bu karar sonrası.
Kendi adıma iyi bir bilanço beklentim var.
Eylül ayında yükseköğrenimdeki gençlere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti kararı ile daha iyi bir Q3 beklentim var.
Paynetin açık bankacılık lisans genişletme ile ilgili sürecin olumlu sonuçlanması yönünde beklentim var.(Belki de olumlu ya da olumsuz belli oldu benim haberim yok.)
Her ne kadar uzasa da paynet ile ilgili tamamen veya kısmen satışı ile ilgili beklentim var.
Satılmasa bile her sene büyüyen bir iştirak olması sebebiyle acaba bu sene ne kadar büyüyecek sorusu gündemden kolay kolay düşmeyecek gibi.
Hatta Emirhan Bey Üstadım yıllar önce paynetin halka arzı üzerinde yorumlarını paylaşmıştı.Bu beklentim devam ediyor.
Olur olmaz bilemeyiz tabi ki.
Uzun vadede Goplus un pazardaki gelişiminin olumlu yönde olması beklentim var.
https://youtu.be/pWgyHPoiRAc?feature=shared
Arena Enerji ile ilgili vizyon genişletme olma ihtimali ile ilgili beklentim var.
Arena Enerji yıllar içerisinde belki de şirketleşip farklı alanlarda da faaliyet gösterir.Mia Teknoloji depolamalı ges ile ilgili kapa haber paylaştı çok olumlu karşılandı piyasada.Bizde neden olmasın hayali oluyor bende de bu sebeple
ZTE Nubia ve Redmagic marka cep telefonu ve aksesuarların Türkiye genelinde dağıtımına ilişkin münhasır satış ve dağıtım protokolü imzalamışlardı.Özellikle ülkemizde oyun pazarında redmagic markasının çok iyi bir alternatif olacağını ve yoğun ilgi görebileceğini tahmin etmekteyim.Size bu beklenti küçük bir beklenti gibi gelebilir ama ben oyun telefonu konusunda araştırma yaptığımda alternatiflerin kısıtlı olduğunu fark ettim.Redmagic in ses getireceğine inanıyorum.
https://bulutistan.com/blog/2023-bul...Istatistikleri
2023 Mart ayında paylaşılan istatistikler.
Arena Bilgisayar bu sektörde var.Detaylara hakim değilim ama deniz manzaralı bir mekanda bulut ile ilgili bir etkinlik yapmışlardı.
https://youtu.be/HxyEnhmCU1s?feature=shared
Dün gibi aklımda.Bir şeyler yazmak isterdim bununla ilgili ama yazmayacağım.
Bunun dışında her yıl yeni distribütörlük anlaşma haberleri duyabiliriz.
Kendi hayal dünyamdaki beklentilerim bu yönde.Tabi ki de yatırım tavsiyesi içermez.
Tavsiye verecek bir donanımım yok.
Allah'a emanet gidiyoruz geliyoruz.
Hayırlısı.
CB Amerka'da olduğu için bu hafta kabine toplantısı olmayacak herhalde. Haftaya kaldı vergisiz cep telefonu açıklaması.
Bu durumda son çeyrek bilançosuna yansır olumlu katkısı. Zaten son çeyrekler hep olumlu oluyor bu sene rekor bir son çeyrek sonuçları gelebilir her anlamda.
Bu arada OYAK alışları 3-4 gündür devam edeiyor. Endeks izin vermediği için bugün henüz yükselemedi. Yoksa cuma kapanışa göre bugün rahatlıkla 32 üstünü görebilirdi.
Eğer endeksde bir toparlanma olursa yada daha fazla bir çöküş olmazsa bence bugünü de artı kapatacak. Hatta 32 üstünde kapatabilir.
Normal bir günde herkes yorum yapar ancak endeksin -3.5 olduğu bir günde böylesi bir nokta atışı ile tutturmak vallahi helal olsun, bravo.
emirhan hocamı çooook eskilerden biliriz, her zaman kazandırdı ve ufkumuzu açtı Allah razı olsun
Aslında benim dediğim bu değildi. Gün içinde hisse çok sağlam durdu. Yani endeks %1-2 aşağıdayken çok az düşüyordu hatta ara ara artıya geçiyordu.
Bu yüzden demiştim bugünü artı kapatır hatta 32 üstünde kapatır diye. Zaten bugün için 34 beklentim de vardı ama Cuma ve bugün endeks çok kötüydü , bunun olmayacağı belliydi ama cuma artı kapattık bugün de çok sağlam durduk.
Fakat artan satışlar nedeniyle normal seansı eksi kapattık ama karanlık odada OYAK bu tahtada 10 yılda bir olacak bir hareket yaptı ve karanlık oda tavanına 300 bin lot alış yolladı.
Sonrasında bir 300 bin lot daha aldı. Dolayısıyla sadece 32.12 kademesinde 500-600 bin lot alış yaptı. Bu da tüm zamanların en yükseğinde kapatmamızı sağladı.
Böyle bir finali kimse bilemezdi. Ben de bilemezdim. Ben gün içi hareketleri sağlam diye artı kapatır dedim ama karanlık odada adamın 50 kademe yukarıya alış göndereceğini bilemezdim.
Ama güzel kapattı. Oyak 4-5 günde 1,5 milyon lot aldı. Sanırım ortalaması 30 liranın biraz üstü . Eğer bu işlemler bir cepten diğer cebe işlemler değilse bizim için güzel yerden maliyetlenmiş oldu.
Yarın nasıl açılacak merak ediyorum çünkü bugünki kapanışta 32.12'nin altındaki alış 31.20'de. Yani 90 kuruş aşağıda. Büyük ihtimal yarın sabah eksi açılır ama ben OYAK alışlarının devam edeceğini düşünüyorum. Eğer yarın OYAK almaya devam ederse bu sefer 1,24 USD zirvesini geçebilir ( 33,5 lira ). Sonrasındaki ilk hedef de 1,6 USD seviyesi ( 43 lira )
OYAK bir haber mi aldı yoksa tahtacı mıdır bilmiyorum ama bu saatden sonra artık geri dönüş zor. Zaten endekse göre ucuzuz her 3-4 liralık geri dönüş alım fırsatı olacak.
Yarın kritik bir gün. OYAK alımlarını takip edin. OYAK almaya devam ederse daha yolumuz uzun demektir.
34 lira denemesini 1 gün gecikme ile yaptı. Oradan kar satışları geldi doğal olarak. Bugün tekrar 33 üstüne çıkmaya çalışabilir. 33 üstü 1-2 gün kapanış yapabilirsek ondan sonra 1,6 USD direncine doğru yol alacaktır ( 43 lira ).
Bu arada OYAK bugün net satışta ama bu satan 1 haftadır alan olmayabilir. 1,5 milyon lotu 33 liradan satmak için almış olamaz. Zaten 50 bin lot sattı hisse 1 lira düştü.
Bence millete satın mesajı vermek için sattı 50 bin lotu. Bugün de yükselişle kapatabilirsek gerisi daha kolay gelecektir.
33 üstünü tekrar denedi. Ama orada güçlü direnç var. Seans sonuna kadar tekrar deneyebilir. 33 üstünde kapatırsa yarın daha güçlü alış gelebilir.
Tl bazlı 23.5 lerde fincan kulpa almışlardı.
Bakalım usd bazlı ne yapacaklar.
İnşallah güzel bir haber gelir daha ileriye gider.
savaştan çok tahtaya satıcı gelsin diye bakıyor tahtacı. Satıcı var ama tavana yakın. Ben en çok da kapanışı merak ediyorum bakalım dünkü gibi bir hareket olacak mı ?
Kapanış 33 üstünde olacak gibi ama bu işler belli de olmaz bir anda hava tersine de dönebilir.
Haftalık Usd grafiğine bakınca roket olacak izlenimi veriyor.İnşallah benzine zam gelmez bu hafta :)
Ytd.
Son toplu alışımı tl zirveden yapmıştım ocak ayında.
Kur bazlı yaklaşık 180 dolar kârdayım çok şükür.
Parça parça aldıklarımı hesaplamıyorum artık.
:oleyo:
Artık stres olmadan takip ederiz inşallah.
Maşallah diyelim nazar değmesin.
Pd/dd 2.64 hâla sektörün altında.
Şimdi bazı arkadaşlar kızacak bana hocam gyo mu analiz ediyorsun diye ama olsun sektörün altında mı altında.
Çekiniz fiyatı USD zirveye belki Omar Abi size mal verir.
Dün endeks düşerken yeşil kapattık.Bugünde endeks yükselirken yeşil kapattık.
Eskiden böyle olmuyordu diye hatırlıyorum.
Var birşeyler sanki.
33 üstünde kapatamadı ama bunun için özel çaba sarfeden Halk yatırım yüzünden kapatamadı. Yoksa normal seansı 33 üstünde kapatmıştı.
Halk yatırımdaki arkadaş dün 500 bin lot kaptırınca bugün hisse düşsün istedi ama olmadı. Bugün de 70-80 bin lotu gitti. Kapanışa doğru da 33 üstündeki 6-7 kademeye 100 bin lot satış yazdı burayı aşmasın diye. Karanlık oda işlemlerinde de 32,70'e 60 bin lot satış koydu.
Elinde maksimum 150 bin lot mal kaldı Halk yatırımın. Ya hisseyle tamamen vedalaşmak istedi yada buraları zirve zannedip sattı alttan alırım diye ama pek alta gelecek gibi değil. Kendisine tavsiyem piyasa ile zıtlaşmasın bari elindeki mala sahip çıksın , eğer hisse aşağı gelirse de sattıklarını alsın yoksa elindeki de gidecek.
Yarın yükseliş devam edecek gibi görünüyor. 33.70 bir daha denenir. Aşarsa ilk durak 43 lira. Her gün 3 lira marj açmaya alıştı tahtacı beyfendi. Aşağı indirmesi mümkün değilse yukarıdan açacak bundan sonra.
Bu yükselişin altından ne çıkacak göreceğiz.
Eee gene mi kulplu fincanda çay ?
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...me+Kuruluslari
Ara ara bakıyorum lisansta ekleme var mı diye.Ya arkadaş neden bakıyorum ki her ay 5-6 haber paylaşan şirketlere imrenmemek elde değil.
Nisan 2023
https://www.milliyet.com.tr/amp/mill...uruyor-6929170
Açık Bankacılık çözümümüzde lisans kapsamımızı genişleterek 2023’te bu çözümümüzü daha geniş bir yelpazede sunuyor olacağız.
Ekim-Kasım-Aralık kaldı.Acaba röportajda yıllarımı karıştırdılar.
Sonuçlandı mı sonuçlanmadı mı bilen var mı?
Tahtacı Bey MB faiz kararını bekleyip ona göre usd bazlı grafiğe şekil vermek istiyor olabilir diye düşünüyorum.Başka da birşey aklıma gelmiyor.
Burdada bu adamlar profesyonel,nokta atışı yapmaları gerekmiyormu tahminlerinde.Faiz öngörüsünde.
Hayırlısı
Ytd.
Bence 750 yapılabilir ama bu kadar yüksek faiz zaten fiyatlandı gibi geliyor bana bist için bakalım nolcak, arena da yolunda herşey sene sonu karlılığı bizi yukarlara taşıyacaktır şüphem yok, yeterki HBK artsın efk artsın yola devam :)