Sayfa 402/633 İlkİlk ... 302352392400401402403404412452502 ... SonSon
Arama sonucu : 5064 madde; 3,209 - 3,216 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Easy cep 100 milyon USD üzerinden yatırım almıştı geçen sene.
    GoPlus Arena çatısı altında bu sektörde.
    Çok detaylara hakim değilim ama gelecek potansiyelini yüksek görüyorum.
    Ytd.

2. Arena Bilgisayar ın anlık piyasa değeri 112 mly USD.Yersen.
    Çok değil iki ay önce 65 mly USD seviyesindeydi .Acımış olmalılar halimize.Şu garibanların yüzü gülsün biraz dediler herhalde.
    Ytd.

3. Mia Teknoloji bağlı ortaklığı Enerjey Enerji, 4 şirket kurulumu için başvuruda bulundu29/08/2023 06:22:30
    Mia Teknoloji bağlı ortaklığı Enerjey Enerji, 4 şirket kurulumu için başvuruda bulundu.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bağlı ortaklığımız Enerjey Enerji A.Ş'nin, Türkiye'de Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi projelerinin geliştirilmesi, öz kaynaklar veya uluslararası finans ve yatırım kuruluşları ile ortak girişim projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla aşağıda bilgileri bulunan şirket kurulumları için 28.08.2023 tarihinde Ankara Ticaret Sicil müdürlüğüne başvuruda bulunulmuştur.

Şirket kuruluşları akabinde Elektrik Piyasası Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği kapsamında Depolamalı GES Önlisans başvuruları yapılacaktır.

%100 Enerjey Enerji A.Ş. ortaklığında kurulan firmalar ;

Censan Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.

Diltekin Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.

İkihan Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.

Ketendil Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş."

---------------------------------------------------------

Arena Enerji depolamalı ges işine girse ya.

4.  Alıntı Originally Posted by atansu Yazıyı Oku
    Bu tespitler dogru degil, arena distribütörlük tarafında zaten dolar bazlı ciro büyümesi ve brüt kar marjını arttıran bi firma, paynet satışı brüt karlılığı aşagıya çekebilir ama hala daha bu yıl 1.2milyar efk ya getirdikleri bir şirket var elimizde, bunun gecen sene 580efk oldugunu bilin lütfen, ve yine bunun 110m kar olarak kaldı elimizde, bu borç ödenmesi ile şirketin net kar sıçraması muazzam olacaktır, 2018e kadar şirket karlı degil zaten, paynet bi deger olarak büyüdü şuan, seneye belki 250m net kar üretebilcek bi potansiyel, bunun 20fk ile degeri çok muazzam ediyor, buna benzer bi bedel ile satılmayacaksa satılmasın elde kalsın ya da ortaklık olsun bana okey, ama finansal borc için sermaye enjeksiyonu şart şu noktada faizlerin düşmesi yakın vadede zor görünüyor, ama her halukarda mevcut yapı ile 300m kar bu yıl için x3 net kar sıçraması demektir piyasa 3.c ler geldikten sona bunu görecek, gecen yıl 9m olan 3.c çıkıp yerine bi 70-80m luk bi net kar gelirse siz görün fiyatlamayı. 300m kar 3hbk eder paynetli arena 20fk bu degerle fiyatlaması normaldir min 15fk desek ki yan tahtalara ilgi artıyor 45-60-75tl rakamlar bu yıl için bile bilanco ederi olarak karşımıza çıkar, piyasa nasıl fiyatlarsa artık ama bence d*****n asıl kuyrugu 3.c karlılıktan sonra kopacak arena bilanco öncesi pek fiyatlanmaz genelde piyasa mesafelidir şirkete ama 3.c den sonra uyanacak millet, paynet satıldıgı senaryoda ise seneye 1.4m efk ile paynet çıktıntan sonra bile üretilebilir, ama bunun belki 800-900m civarı net karı elimizde kalır borc olmadan bu da 8-9hbk eder kendi hedef fk nız ile kıyas yapabilirsiniz, paynetsiz arena hadi 8fk etsin, piyasa ilgisi ile bu çok daha fazla olacaktır bu da bi gercek. Görelim hep birlikte. En çok sevindiğim konu ciro dolar bazlı artarken brüt kar marjımız 1puan dan fazla arttı. 4.9lardan 5.6lara geldi bence bu yılı belki %6 ile tamamlıyacagız.

Atansu'nın dediklerine aynen katılıyorum. Paynet satılırsa elde hikaye kalmıyor tezi ise yanlış. Paynet 60-70 milyon USD'a satılırsa ya şirket tüm finansal borcunu kapatır ve süper karlı hale gelir , yada bu parayı kredi kapamada kullanmaz da inorganik büyüme için kullanırsa bu sefer de süper bir büyüme dönemine girer.

Yani her 2 senaryoda da büyük hikayeler olur. Arena şu anda 1.4 milyar USD ciro yapan bir şirket ve değeri sadece 110 milyon USD. Bu ciro içinde paynetin katkısı çok az. Net kara etkisi daha fazla paynetin. Eğer 60-70 milyon USD'a yeni bir şirket alınırsa bu durumda belki Paynetin küçük cirosu denklemden çıkar ama belki de 600-700 milyon USD ciro yapan bir şirket alınır. Unutmayın ki 350 milyon USD ciro yapan Brighstar sadece 26,5 milyon USD'a alındı.

60-70 milyon USD'a bu piyasada çok büyük cirolar yapan şirket yada şirketler alabilirsiniz.

Ben bir de başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Geçenlerde TL faizlerin yükselmesi arenaya zarar verir denmişti be de arenanın borcunun %80'inden fazlası TL değil döviz bazlı , o yüzden TL faizlerdeki yükseliş bizi çok etkilemez dövizdeki artış etkiler demiştim.

1 ocak 2023 tarihli USD kuru yaklaşık 18.70 TL , 31 Mart 2023 tarihli USD kuru ise 19.18 TL. Yani USD değişimi %2,5 civarı. İlk çeyrek finansal gider tutarı 140 milyon TL

2. çeyrekte ise 19.18 TL ile başlyan USD kuru 30 haziranda 25,82 TL oluyor. Yani değişim %35 civarı. Ödene finansal gider 204 milyon TL.

Yani buradan da anlaşılacağı gibi USD'da yükseliş olursa biz çok daha fazla finansal gider ödüyoruz.

3. çeyrekte ise 25,82 ile başlayan USD şu anda 26.80 civarı ve Eylül sonuna kadar da çok değişmeyecek gibi duruyor. Hatta Eylül PPK toplantısında yine geçen ay gibi yüksek bir faiz artışı olursa dövizin geri gelme olasılığı bile var.

Ama diyelim ki bu seviyelerden kapattı USD bu ayı. O zaman çeyreklik USD artışı %3,8 civarı olur. Yani 2. çeyreğin çok altında , ilk çeyreğe de çok yakın bir artış.

Bu durumda 3. çeyrek finansal giderinin 160 milyon TL civarında olmasını beklerim. Yani 2. çeyreğe göre 45 milyon TL daha az.

3. çeyrek cirosunun , 2. çeyrekten daha fazla olacağını düşünürsek , bu durumda 3. çeyrek EFK'sı daha fazla olacağı için , finansal giderin de daha az olması beklendiği için , 3. çeyrek net karının en az 80-90 milyon TL olacağını varsayıyorum.

Hatta USD az arttığı için , varlıklardaki artıştan kaynaklanan vergi gideri de daha az olacağı için , 3. çeyrek net dönem karının 100 milyon liranın üstüne çıkması büyük ihtimal.

Çünkü USD artışının az olduğu 1. çeyrek sadece 13 milyon TL vergi öderken , USD artışının çok olduğu 2. çeyrek 52 milyon TL vergi ödedik. 3. çeyrek USD artışı az olacağı için muhtemelen ilk çeyreğin biraz üstünde 20 milyon TL gibi bir vergi çıkabilir. Bu da 2. çeyreğin en az 32 milyon altında olur. Yani 3. çeyrek net karı hiç değişiklik olmasa bile 2. çeyrekten 32 milyon fazla gelirdi bu USD kuru ile.

Çünkü muhasebeyi USD tuttuğumuz için , USD kurundaki artışlar varlıklarımızın değerini arttırdığından dolayı vergimiz hep yüksek çıkıyor. USD'ın artmadığı yada düştüğü dönemlerde ise varlık artışı vergisi olmadığından vergimiz düşük çıkıyor. 3. çeyrekte de USD artışı az olduğundan vergimiz düşük çıkacaktır.

Özet olarak , hem ciro ve EFK artışı sayesinde , hem de düşük USD artışından kaynaklı düşük finansal gider ve düşük vergi sayesinde 3. çeyrek 100 milyon TL'nin üstünde bir net kar gelebilir. USD böyle giderse , 4. çeyrekte ise 150 milyon TL civarı bir net kar bile gelebilir. Yani seneyi 350 milyon TL civarı bir net kar ile kapatmamız büyük olasılık USD böyle giderse.

350 milyon TL net kar , hisse başı 3,5 TL net kar anlamına gelir. 12 f/k ile değerlesek 42 lira , 15 f/k ile değerlesek 52,5 lira dğerimiz olması lazım sene sonu yada 2024 başında. Yani min. %50 , maksimum %80 hisse değeri artış potansiyeli var önümüzdeki 4-5 ayda.

Bu hesapların hiçbirinde Paynet satışı yok. Bunu hep belirtiyorum. Çünkü Paynet satışı olursa o zaman bu hesapların hepsinin tekrar baştan yapılması gerekir ve o zaman min. 70-80 liralar maksimum da 100-110 liralar konuşulur Paynetin satış rakamının ne olacağına bağlı olarak.

Hisse 31,5 liradan 27,5 liralara kadar geri geldi. Bence pazartesi belki tahta boşken 27 liraları gösterip oradan tekrar yukarı yapacaklar. Çünkü son çıkışın da düzeltmesi oldu sayılır. Bir önceki yazımda da belirtmiştim bundan sonra 27'ler net alım fırsatıdır diye. Tekrar o firsatı verdi hisse ama sanırım o fırsatın da sonları bu. Pazartesi yada Salı tekrar yukarı yönlü harekete geçecektir diye tahmin ediyorum.

5. Hocam nokta atışı tahmin... tebrik ederim
     Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Atansu'nın dediklerine aynen katılıyorum. Paynet satılırsa elde hikaye kalmıyor tezi ise yanlış. Paynet 60-70 milyon USD'a satılırsa ya şirket tüm finansal borcunu kapatır ve süper karlı hale gelir , yada bu parayı kredi kapamada kullanmaz da inorganik büyüme için kullanırsa bu sefer de süper bir büyüme dönemine girer.

Yani her 2 senaryoda da büyük hikayeler olur. Arena şu anda 1.4 milyar USD ciro yapan bir şirket ve değeri sadece 110 milyon USD. Bu ciro içinde paynetin katkısı çok az. Net kara etkisi daha fazla paynetin. Eğer 60-70 milyon USD'a yeni bir şirket alınırsa bu durumda belki Paynetin küçük cirosu denklemden çıkar ama belki de 600-700 milyon USD ciro yapan bir şirket alınır. Unutmayın ki 350 milyon USD ciro yapan Brighstar sadece 26,5 milyon USD'a alındı.

60-70 milyon USD'a bu piyasada çok büyük cirolar yapan şirket yada şirketler alabilirsiniz.

Ben bir de başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Geçenlerde TL faizlerin yükselmesi arenaya zarar verir denmişti be de arenanın borcunun %80'inden fazlası TL değil döviz bazlı , o yüzden TL faizlerdeki yükseliş bizi çok etkilemez dövizdeki artış etkiler demiştim.

1 ocak 2023 tarihli USD kuru yaklaşık 18.70 TL , 31 Mart 2023 tarihli USD kuru ise 19.18 TL. Yani USD değişimi %2,5 civarı. İlk çeyrek finansal gider tutarı 140 milyon TL

2. çeyrekte ise 19.18 TL ile başlyan USD kuru 30 haziranda 25,82 TL oluyor. Yani değişim %35 civarı. Ödene finansal gider 204 milyon TL.

Yani buradan da anlaşılacağı gibi USD'da yükseliş olursa biz çok daha fazla finansal gider ödüyoruz.

3. çeyrekte ise 25,82 ile başlayan USD şu anda 26.80 civarı ve Eylül sonuna kadar da çok değişmeyecek gibi duruyor. Hatta Eylül PPK toplantısında yine geçen ay gibi yüksek bir faiz artışı olursa dövizin geri gelme olasılığı bile var.

Ama diyelim ki bu seviyelerden kapattı USD bu ayı. O zaman çeyreklik USD artışı %3,8 civarı olur. Yani 2. çeyreğin çok altında , ilk çeyreğe de çok yakın bir artış.

Bu durumda 3. çeyrek finansal giderinin 160 milyon TL civarında olmasını beklerim. Yani 2. çeyreğe göre 45 milyon TL daha az.

3. çeyrek cirosunun , 2. çeyrekten daha fazla olacağını düşünürsek , bu durumda 3. çeyrek EFK'sı daha fazla olacağı için , finansal giderin de daha az olması beklendiği için , 3. çeyrek net karının en az 80-90 milyon TL olacağını varsayıyorum.

Hatta USD az arttığı için , varlıklardaki artıştan kaynaklanan vergi gideri de daha az olacağı için , 3. çeyrek net dönem karının 100 milyon liranın üstüne çıkması büyük ihtimal.

Çünkü USD artışının az olduğu 1. çeyrek sadece 13 milyon TL vergi öderken , USD artışının çok olduğu 2. çeyrek 52 milyon TL vergi ödedik. 3. çeyrek USD artışı az olacağı için muhtemelen ilk çeyreğin biraz üstünde 20 milyon TL gibi bir vergi çıkabilir. Bu da 2. çeyreğin en az 32 milyon altında olur. Yani 3. çeyrek net karı hiç değişiklik olmasa bile 2. çeyrekten 32 milyon fazla gelirdi bu USD kuru ile.

Çünkü muhasebeyi USD tuttuğumuz için , USD kurundaki artışlar varlıklarımızın değerini arttırdığından dolayı vergimiz hep yüksek çıkıyor. USD'ın artmadığı yada düştüğü dönemlerde ise varlık artışı vergisi olmadığından vergimiz düşük çıkıyor. 3. çeyrekte de USD artışı az olduğundan vergimiz düşük çıkacaktır.

Özet olarak , hem ciro ve EFK artışı sayesinde , hem de düşük USD artışından kaynaklı düşük finansal gider ve düşük vergi sayesinde 3. çeyrek 100 milyon TL'nin üstünde bir net kar gelebilir. USD böyle giderse , 4. çeyrekte ise 150 milyon TL civarı bir net kar bile gelebilir. Yani seneyi 350 milyon TL civarı bir net kar ile kapatmamız büyük olasılık USD böyle giderse.

350 milyon TL net kar , hisse başı 3,5 TL net kar anlamına gelir. 12 f/k ile değerlesek 42 lira , 15 f/k ile değerlesek 52,5 lira dğerimiz olması lazım sene sonu yada 2024 başında. Yani min. %50 , maksimum %80 hisse değeri artış potansiyeli var önümüzdeki 4-5 ayda.

Bu hesapların hiçbirinde Paynet satışı yok. Bunu hep belirtiyorum. Çünkü Paynet satışı olursa o zaman bu hesapların hepsinin tekrar baştan yapılması gerekir ve o zaman min. 70-80 liralar maksimum da 100-110 liralar konuşulur Paynetin satış rakamının ne olacağına bağlı olarak.

Hisse 31,5 liradan 27,5 liralara kadar geri geldi. Bence pazartesi belki tahta boşken 27 liraları gösterip oradan tekrar yukarı yapacaklar. Çünkü son çıkışın da düzeltmesi oldu sayılır. Bir önceki yazımda da belirtmiştim bundan sonra 27'ler net alım fırsatıdır diye. Tekrar o firsatı verdi hisse ama sanırım o fırsatın da sonları bu. Pazartesi yada Salı tekrar yukarı yönlü harekete geçecektir diye tahmin ediyorum.
    CPH1893 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. 34 lira denemesi bekliyorum 1-2 gün içinde yada pazartesi gününe de olabilir.

Artık buralar bu endekse ve beklenen bilançolara göre çok ucuz. 31 lira üstündeki kapanışlar önce 34 liraya sonra da 1,5 USD seviyesine götürür bizi.

7. Haydeee gidelummm haydeee....

EasyCep, Fibabanka'dan yatırım aldı

https://webrazzi.com/2023/09/11/easy...a-yatirim-2023

..."Şirket, şimdi Fibabanka'dan miktarı açıklanmayan bir yatırım aldı ve şirketin büyüme yolculuğuna bu yatırımla devam edeceği bilgisi aktarıldı."...

8. Fibabanka gibi Fiba Grubu iştiraklerinden olan Finberg in internet sitesine bir göz atmanızı tavsiye ederim.En 5-6 tane ödeme şirketi gördüm yatırtımcı olduğunu.

https://finberg.com.tr/#/references

Sayfa 402/633 İlkİlk ... 302352392400401402403404412452502 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •