43.70-44.14
2.7 ml daha aldı.. ytd
Printable View
43.70-44.14
2.7 ml daha aldı.. ytd
Tabi bu ortamda almayınca ne olur demek istedim.. ytd
sürünüyoruz da fırtınalı hava çıkarsa bu sürünmemizi ararız:)
bugün de aldıklarına göre kesin muhasebesel bir mevzu var.yılsonuna kadar kotayı tamamlamaya uğraşıyorlar.ocaktan sonra gaz kesilince endeks de zortlarsa vay halimize.
ama ben yine pozitif düşünmeye çalışıyorum.45 ten verdim 46 dan vereceğim sonra 50 ye kadar bekler yarı malı 50-52 arası verip stresi azaltalım enflasyona yenilmiş de olsa kar kardır cebimize atalım inşallah yakında böyle bir hareket yapar da pozitif düşünmelere devam ederiz.
bu arada geçen turşucu bloomberg te asgari ücreti konuşuyordu.enteresan bi şey söyledi.ücretlerin giderlerdeki payı şişede %30 civarı imiş bim mgrosta %8-10 civarı şok ta ise %4 imiş.
bana enteresan geldi
[QUOTE=moza80;6952007]sürünüyoruz da fırtınalı hava çıkarsa bu sürünmemizi ararız:)
bugün de aldıklarına göre kesin muhasebesel bir mevzu var.yılsonuna kadar kotayı tamamlamaya uğraşıyorlar.ocaktan sonra gaz kesilince endeks de zortlarsa vay halimize.
ama ben yine pozitif düşünmeye çalışıyorum.45 ten verdim 46 dan vereceğim sonra 50 ye kadar bekler yarı malı 50-52 arası verip stresi azaltalım enflasyona yenilmiş de olsa kar kardır cebimize atalım inşallah yakında böyle bir hareket yapar da pozitif düşünmelere devam ederiz.
bu arada geçen turşucu bloomberg te asgari ücreti konuşuyordu.enteresan bi şey söyledi.ücretlerin giderlerdeki payı şişede %30 civarı imiş bim mgrosta %8-10 civarı şok ta ise %4 imiş.
bana enteresan geldi[/QUOTE
Ücretlerin oranını bilmek zordur; ya varsa dipnotlardan, yada direkt içerden bilgi alması lazım. Ama genel yönetim giderlerinin toplam satışlara oranı derseniz %30 civarında ve bana göre çok yüksek!.
Oranı nedir bilmem ama, genel yönetim giderleri içinde ücret giderlerinin yüksek olduğu kanaatindeyim.
Bir fiil üretimde çalışanların ücret giderleri doğrudan üretilen mamül maliyetine, oradan da satılan malın maliyetine atılmaktadır.
Yani bizi esas rahatsız eden, yönetim kadrosunun astronomik ücret ve benzeri giderleridir.
Bu konu, üzerinde durulmaya değer bulduğum ve beni son derece rahatsız eden konuların başında gelmektedir.
Al-sat tut değildir.
Alımlar devam ederse TİBAŞ ile ilgili gelişme beklerim
Geçmişte ama çok geçmişte baktığımızda enerji maliyetleri önem arz ediyordu kül cam vs . Tabi sonrasında lojistik maliyetleri pandemi sebepli önem arz etmeye ve hatta Kızıldeniz sebepli devam etmekte diye düşünüyorum. Ve herdaim önemli olan personel giderleri elbette.. personel giderleri o kadar önemli ki hersey robotlaşıyor peki o personel çalışmazsa ne kazanıp ne tüketecek, yerine robot geçtiğini varsaydım. Para nasıl dönecek ya da her neyse!
Pandemi ve sonrası sanki ülkeler kendi iç dinamiklerine hapsedilmiş gibi de geliyor. Sonrasında çıkan savaşlar krizler ne ithalat veya ihracaat yapılmasın ya da yapılacaksa daha zorlaşması için ne gerekiyorsa yapılsın gibi bir hava mevcut epeydir.. bilinçli mi yapılıyor acaba diye düşünmeden edemiyor insan! Ytd
Moza Hc senin eski bir sektör çalışanı olarak yine bir soru sorsam ayıp etmem sanırım. Şu personel maliyetlerle ilgili?
Bim a101 veya şokta de kasa da veya mağaza da çalışmayla, cam sektörünün mağazasında çalışmak aynı olur mu? Mağazayı geçtim onda zaten fark vardır. Fabrikalarına girersek şartlar daha da farklılaşır sanırım. Ytd
Enerji maliyetleri önemsiz algılsnmasın en fazla soda külü ( dogalgaz) sonra trkcm ve akabinde anacm geliyordu yuksekten düşüğe.. ytd
Asgari ücrete piyasa hazır sanırım yarın için, bizimki ne yapar acaba! Kaç gündür yapacağımı yaptım demesinler! Ytf
[QUOTE=beski;6952099]valla tam hatırlamıyorum ancak ücretlerin genel yönetim giderleri payı şişede yüksek %30 gibi dedi.hatta sasa da daha yüksekti.ama 40-50 bin çalışanı olan marketlerde 8-10 olması bana düşük geldi demekki yanılmışız.
hatta tav hl da yüksekti çelebi en yüksekti galiba.ama tavın kar marjı %70 lerde olduğu için kurtarıyor dedi.
yurtdışındaki fabrikaların muhasebeleri nasıl tutuluyor bilançoya nasıl yansıyor bi sürü fabrika var o konularda bilgim yok.muhtemelen oranın kıanunlaraına göre tutulup elde ettiği net kar ana bilançoya ekleniyordur.
valla masa sandalye şirketleri bile dünya para ediyor o yüzden bilançoda kar gelmiş zarar gelmiş umrumda değil.
hisse fiyatı artsın yeter.
paşabahçe ve migros arasında bir fark yok mağazacılık anlamında ama fabrika işçileri ile var elbette.ama teknoloji çok gelişti emek yoğundan makine yoğuna dolayısı ile cam fabrikaları da marsa roket fırlatmıyor çalışanlar.
eskiden ustalar potadan camı alıp ufleyerek şekil verir sonra kalıp lanıp 250-400 derecelik soğutma fırınlarıa verirlerdi.
her işin kendine göre zorluğu var.fabrikalar just in time zart zort bi sürü endüstri müh ile çalışıp optimum sayıda adam kullanarak verimliliği arttırıyor.decathlon mağazasında hiç kasiyer yok mesela gibi gibi.
bilemedim şimdi ne yazsam 770 de takip edilen personel giderinin çok olması iyi mi kötü mü ?
Kar marjları birçok sebepten dolayı da dar bir sektör ürününe göre! Sektöründe liderlik ve fiyat belirleyiciligi olmasa bu durum çok daha zorlasirdi. Farklı coğrafyalarda olmasının avantajı her türlü olsada sıkıntılı durumlarda maalesef her an olası ama bir o kadar da avantaj sağlamasına sebep oluyor. Lojistik kısmı ise gabarili olmasa bile tonaj açısından epey yük goturur cinsten, bu kısımda da yine farklı coğrafyalarda faaliyetlerini sürdürmesi açısından kolaylasiyor. Soda külüne ulasilabilirligide piyasadaki rekabet ortamında yine şirketin rekabet ortamını bir level atlattı abd satın almasıyla.
Hoj geçen gün cinerin medyadan da çekildiğini okuduydum, Bloomberg, Habertürk ve showu devretmiş yanlışım yoksa. Ne alaka şişe almadiysa dimi. İlginç iste öyle aklıma geldi.
Ha birde çağdaş cam mı ne borsaya kote olmuş. Ytd
Ezan vakti kötü düşünme diyorum ama bu borsa beni hep farklı bakmaya sevkediyor
43,70-44,14 aralığından 2.7 milyon alınmış…
Be sevgili broker hisse 43 kadar indi senin aldığın dibin 70 kuruş da altı…
Neden 43-43,70 arası 1 lot almadın ?
Seni 2.7 milyon lotta durduran sebep nedir?
Alım için ayrılan para mı bitti ?
Bugün çıkıp tekrar alırsan bu işte ibinelik vardır tahtadan birinin malını şirketin parasını kullanarak alıyorlar diye düşünürüm.
Şeytan diyor hazır kardayken çık göm hepsini diğer göz bebeğine :) Zaten sektör patates bilanço beklentisi yok bunda daha önceki rallisinde bilanço yakıtımız vardı.
Neyse bakacağız herkese hayırlı günler diliyorum
https://www.youtube.com/shorts/fD0tI...?feature=share
Uyuyakalmisim ama bankalar yine ben yine ben yine ben demiş Serenay Sarıkaya tabiriyle.. ytd
Bak fredim hc bankası almamış ama efesi almış. Boşlukları doldurmuşlar yani 😊 ytd
Sadece Halis Karataş binmemis, demek ki çift jokey!
Yoksa bunun gibi eşeği başka kim dehleyebilirdi. Ytd
Monhish pabrai dedim o gün topuklayip gittin birden sanırım. Fedoramca. Sonra aldı başını yürüdü o günden sonra.. hahahah.. ytd
Sorun değil canım. Zaten bin tane yazıyorum, bazen yazdıklarımı ben bile bulamıyorum.. 😊
Bugün alım yok sanırım demek ki 2.7 milyon da durmalarının sebebi kurşun bitmiş
Artık seneye aralıkta devam :)
freedim hc bugün alırlarsa burnuma pis kokular gelecek diyon almayınca para bitti diyon sen de alemsin.hani bi laf var da burada demeyeyim abes olur.bugün de boş geçsinler dünyanın malını aldılar.
biraz soğusun göstergeler yine gideceği yere gider.bugun bendeki bir hisse hariç hepsi endeksin çok altında kaldı.o yüzden kızamıyorum sadece buna.hepsine kızsam gönül razı değil:)
iyi olacak iyi 46.5-50 üzeri vedelaşılabilir teknik olarak ama şimdi başka yere kaydırmak olmaz.42 altı stoplarsınız en kötü senaryo
Fredim Hc bence düşşün istiyor 😊
Dünde boşlukları doldurmamışlar diye kızıyordu Efes’ten almış tahtacı o kısımlardan! Ama fredim Hc bir türlü memnun olmuyor!
Bugün bu piyasa da alsa yok artık denilebilirdi! Hani benim almayınca bir görelim kısmı böyle bir gün için geçerli olmaz.
Sonuç yine bankalar serenay Sarıkaya oldu ve doğacak çocuk dünden belliymiş dedirtti yine kendi adıma tabi..
zaten çoğu hisse gap bırakıp gitti ve geldi, sanki bankaların düzeltmesini yaşadık son günlerde onlarda gitti ama gelmedi.
Piyasada para olmayınca yine para bankada pardon, kasa da toplandı gibi bir kapanış oldu. Parası olmayan hisselere de bir anlık heves gibi oldu. Geçici heves olmasını istemiyoruz elbette! Faiz kararına geldik ama yıl da bitti vesselam!
Buradan herkese selam.. ytd
faiz düşecek galiba spenc hc ne dersin asgari ücret de zemin hazırlandı.ister misin sağlam düşürüp süpriz yapsınlar:)
şişe 31 aralık nasıl kapatır bir anket patlatalım mı?
46,50 kapatır diyorum ben tüm iyimserliğimle
Faizleri düşürmeyecekler diye düşünüyorum. Aklıma notlar (fich vs)geliyor, bir taraftan piyasanın canlanmamasifalan, işler güçler anlamında.
Dusurmeseler bile doları yukarı aldılar zaten beklentiyi oluşturmuşlar.
Ha dusurmezlerse dövizde gevşeme olabilir az biraz, belki yeni yıla yukardan gireriz ama sonrasında yumusatabilirler. Yoksa ne anladım ben bu faizi yukseltmekten, dolar sürekli yukseleseckse..
Ha tut ki 100 baz puan azalttilar neye fayda olur ki beklenti mı oluşacak, dalga geçer gibi. Ha azaltmaya başladık havasına ne gerek var ki merhem olmadıktan sonra..
Okeye donmenin bir anlamı var mı, taş calani tutmadiktan sonra.. ytd
2022 yılını 41.65 ( 2.22 dolar)
2023 yılını 45.20 (1.53 dolar)
Tabi bu sadece bir anket ise TL bazlı ikisinin aralığında kapanır diye düşünüyorum. Sen üstteki gap a göz diktin sanırım. Gönlüm tabiki senin kazanmandan yana 😊 bu sadece bir anket yatırım tavsiyesi neyim olmasın.
Adamlar kesenin ağzını açarsa tahminimi değiştirebilir miyim sonrasında 😂 Ytd
Aynen xbank
Çünkü yeni para girmiyor
Sağdan sola soldan sağa eldeki banka hisseleri ile götürüyorlar
Birde asels alıyorlar zaten düşüşte bile düşmedi çok iş kapı atıyor
Başkada gördüğüm yok
Herkese hayırlı günler
Bu kadar alıma rağmen niye gitmiyor bu koduğumun hissesi !!
Dün Efes yine 850 almış 43.58-43.80arasi. ytd