HDA fonun yönetim ücreti yüzde 3.50 - 200.000 tl icin aylık ucret 583 tl mi kesilecek parayı cekince
HDA fonun yönetim ücreti yüzde 3.50 - 200.000 tl icin aylık ucret 583 tl mi kesilecek parayı cekince
Yüzde 50 zamla geçen temmuzda emekli memur ikramiyesinde en az 200 bin zarar.
6 ayda mevduatın getirisi yüzde 15-20 yi geçmez. Nette en az 120-140 bin zarar etti.
Bu enflasyonla kimse emekli olamaz...
Seçim sonrası çoğu yorumcunun söyledikleri gibi yabancının girmesi için istenilen kur seviyesi getirilirse yüzde 40 faizler de ZARAR ETTİREBİLİR....
TELE 1 deki ekonomist yorumcu 37-38 li seviyelere işaret ediyor.
Doları bir iki hamlede 40 yapıp, faizleri düşürseler hem ihracat rahatlar hem de enflasyon "ithalata dayalı sektörlerde talep yetersizliğinden" düşebilir.
Yoksa CARİ AÇIK artık PATLAYACAK seviyeye gelebilir.
Şu an birçok kalemde ithal mal daha ucuz...
Mevsiminde 1 kilo ıspanak 50 TL iken 10 binlerce km.lik yoldan gelen muz aynı fiyatta.
Berberler Odasının asgari saç kesim ücreti 250 TL. Yani 9-10 dolar. Yurtdışında da bu fiyata rahat kestirirsin.
Yani sorun sadece New York taki emlak fiyatları değil, senin paranda...
Bir de değerlenecek diyorsunuz.
Bunun neresi rasyonel politika...
TL yi piyasa mal ve hizmet fiyatlarında "devalüe" ediyor, ancak Hazine ve MB seçim için direniyor.
Parayi cekince degil her gun kesiyor ne gorunuyorsa cektigin gun onu alirsin
Halkbank kullanan var mı aranozda? günlük internetten eft limitini 300 binle sınırlandırmışlar. Sizde de öyle mi?
Özellikle belediyelerde çalışan en düşük memur maaşı (lise mezunu) 35 bin tl diye biliyorum artı nerdeyse tüm belediyeler toplu sözleşme kapsamında her ay en az 8000-10000 bin tl arası memur başına ilave destek ödemesi de yapıyor.Kim emekli olmak ister ki ?Sözleşmeli giriyorlar her seçim öncesin de kadro veriliyor ömür boyu iş ve maaş garantisi.
nkolay
32 günlük
dolar repo oranını
%4.25 ile güncellemiş.
daha önce
% 4 idi.
27 Aralık ta
TL mevduatı
% 50 oran ile
93 gün vadeye bağladığımdan
TL mevduat araştırmıyorum şimdilik.
Hocam teşekkür ederim bilgi için.Aralık ayında 184 günlük %51 oranla bağladığım için tl mevduat kısmıyla ilgilenmiyorum artık.Elime geçen parayla nkolay ve fiba üzerinden euro ve dolar alıyorum.Euronun biraz düşük kaldığını düşünüyorum bu yüzden euro tarafına ağırlık vereceğim.
Bu arada çocuklara kışın vitamin desteği olsun diye geçen yıl 200 tl den almış olduğum easyfishoil multi omega tabletin kutusu 500 tl olmuş.
Öyle yada böyle eriyor birikimlerimiz enflasyon karşısında.
Öyle bir sistem kurulmuş ki, vadeli de yapsan, dolar , altın da alsan, birikimler enflasyon karşısında eriyor.
Emekli maaş ve maaşla çalışanların geliri, enflasyon karşısında nasıl eriyorsa, birikimler de enflasyon karşısında eriyor ve her anlamda alım gücü düşüyor.
Bir kaç kez belirttim burada.Faiz ile enflasyonu - doları yenemezsiniz.Sistem öyle dizayn edilmiş çünkü.45 faiz ile gümledik.Allahtan miktar küçük ama bir ayda yüzde 1 dolar bazlı tırtıklandık. Büyük miktar dolarda 6 ay 1 senede tırtıklama olmaktan çıkar kemirme hatta koparmaya gelir olay.Malın fiyatını siz belirleyemiyorsanız enflasyona yenilmek kaçınılmaz.Faizi de doları da devlet belirliyor.Devletle oynayıp kazanmayı kimse beklemesin . Bu durumda enflasyon karşısında standart bir vatandaş için en iyi yatırım ev gibi duruyor.Mal alıp üretim yapanlar zaten her türlü fiyatı çekebiliyorlar çünkü.Standart vatandaşda kulağını kapayacak mala yatırım yapacak.Bu uygun yerlere gelmiş güzel firmaların hissesi de olabilir.
-----------
Cesaret mi desem yoksa salaklık mı bilemedim. Bankaya giriyorsun 2 milyon tl'yi bir çantaya dolduruyorsun elini kolunu sallayarak anayolun köşesinde üstelik tek başına iyi ki başına daha kötü bir şey gelmemiş.
Değil 2 milyon 2000-3000 bin tl olsa üstümde o gün rahat edemiyorum kırk kere cebimi kontrol ediyorum.
https://www.gazeteoku.com/gazeteler/...zetesi-manseti
350 bin dolar 6 günde 725 bin olacak gibi anlaşma yapılmış.
Siz hale yıllık yüzde 4-5 ile uğraşın. :)
Dövizi ne yapacağız, swift falan çok kötü.
Uption denilen şu sistemi kullanan varmı acaba?
https://www.uption.com.tr/bireysel
Doğru bilgi .
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam doktorlar hiçbir şekilde çocuklara vitamin vb önermiyorlar sağlıklı olmaları halinde. Yılda bir defa kan testi yaptırın ASM lerde, eksik olan varsa kullandırın. Gereksiz toksit oluşuyor. Grip vb virütik bir durum var ise c vitamini takviyesi iyi olabilir. Burada maalesef çok aldanıyoruz, ben de dahil.