nkolay
32 günlük
dolar repo oranını
%4.25 ile güncellemiş.
daha önce
% 4 idi.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
27 Aralık ta
TL mevduatı
% 50 oran ile
93 gün vadeye bağladığımdan
TL mevduat araştırmıyorum şimdilik.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Hocam teşekkür ederim bilgi için.Aralık ayında 184 günlük %51 oranla bağladığım için tl mevduat kısmıyla ilgilenmiyorum artık.Elime geçen parayla nkolay ve fiba üzerinden euro ve dolar alıyorum.Euronun biraz düşük kaldığını düşünüyorum bu yüzden euro tarafına ağırlık vereceğim.
Bu arada çocuklara kışın vitamin desteği olsun diye geçen yıl 200 tl den almış olduğum easyfishoil multi omega tabletin kutusu 500 tl olmuş.
Öyle yada böyle eriyor birikimlerimiz enflasyon karşısında.
Öyle bir sistem kurulmuş ki, vadeli de yapsan, dolar , altın da alsan, birikimler enflasyon karşısında eriyor.
Emekli maaş ve maaşla çalışanların geliri, enflasyon karşısında nasıl eriyorsa, birikimler de enflasyon karşısında eriyor ve her anlamda alım gücü düşüyor.
Bir kaç kez belirttim burada.Faiz ile enflasyonu - doları yenemezsiniz.Sistem öyle dizayn edilmiş çünkü.45 faiz ile gümledik.Allahtan miktar küçük ama bir ayda yüzde 1 dolar bazlı tırtıklandık. Büyük miktar dolarda 6 ay 1 senede tırtıklama olmaktan çıkar kemirme hatta koparmaya gelir olay.Malın fiyatını siz belirleyemiyorsanız enflasyona yenilmek kaçınılmaz.Faizi de doları da devlet belirliyor.Devletle oynayıp kazanmayı kimse beklemesin . Bu durumda enflasyon karşısında standart bir vatandaş için en iyi yatırım ev gibi duruyor.Mal alıp üretim yapanlar zaten her türlü fiyatı çekebiliyorlar çünkü.Standart vatandaşda kulağını kapayacak mala yatırım yapacak.Bu uygun yerlere gelmiş güzel firmaların hissesi de olabilir.
-----------
Yer İmleri