Tr 2030 7,72 % -3,87
Printable View
Tr 2030 7,72 % -3,87
Son cümleleri önemli reisin geçti mi diye soruyor kendi cevaplıyor,bakın burası önemli geçti diyor,doğru diyor ,aranızda geçmedi diyen var mı,yok reis haklı geçti bence de baya iyi geçti.Zaten allahın izniyle gene geçecek diyor,orda da haklı ,bence de gene geçecek.Geçmeyecek diyen görecek yakında nasıl geçiyor.
sistemdeki sadece bireysel DTH oranı kabaca 85 milyar USD..
bu meblağın bir anda silinmesi sonucu oluşacak pozisyon açığını Bankacılık sistemi taşıyamaz.. sudden shut-down gelir..
reis, forumdaşlardan sn. bosborusu takip etmiyorsa, bu söylediklerinin de diğer söylemleri gibi siyasi olduğunu anlayabiliriz..
1994 yılını ve 2001 yılını yüksek meblağda para ile geçiren, tecrübesi olan kesim çoktan yastık altına çekti paralarını.
Zira 1994 yılında 3 banka battı, 18 bin küsur mudi vardı. Paralarının 1999 yılı itibari ile ortalama 13milyar TL (bugünün dolar kurundan yaklaşık 30binUSD)'ye denk gelen kısımları ödendi. Ayrıca bankaların battıkları tarih itibari ile Türk Lirası mevduatlar, olan kriz yüzünden yükselmiş kurdan dövize çevrildi, döviz ise ilerleyen yıllarda enflasyon bazında değer kaybetti.
O zamanı yaşayanlardan 1994 yılında batan bir bankanın mudisinin 1999 yılındaki söylemini ben alıntıladım diğerleri aşağıdaki linkte:
HANİFE Şengün bugün 78 yaşında. Batan bir bankada yitirdiği 250 bin markın (yaklaşık 50 milyar lira) arkasından strese bağlı olarak geçici felç geçirmiş. Bugün güçlükle yürüyebiliyor. Doktorlar, vücudunun bu strese uzun süre dayanamayacağını söylüyor.
Öyküsünü ağzından dinliyoruz:
"Ben Almanya'da işçi olarak tam 22 yıl çalıştım. İki işe birden girdim, sabahın köründe evden çıkıp işe başlıyor akşam herkes evine dönerken ben ikinci işime gitmek için metroya iniyordum. Beş kuruş yemedim, paramı biriktirip Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra rahat etmenin hayaliyle yaşadım. Sonunda `artık yeter' deyip vatanıma geldim. Biriktirdiğim parayı da bir bankaya koydum. Ama ne zaman ki o banka battı, hayallerim de çöktü gitti. Paramın keyfini sürmeden parasız kaldım."
1994 krizindeki mudilerin durumu: http://www.milliyet.com.tr/1999/02/15/haber/hab00.html
ödemelerin yapılmasına ilişkin haber http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/8...ilyon-39090986
amaç vatandaşa ZULUM. yemin ediyorum vatandaşa zulum.. başka bir amaçları yok.. mesela burada hemen herkes aklı başında insanlar ve terör olaylarını BÜYÜK AKLIN yarattığını bilirler..
büyük akıl bunu neden yaratır .. silah ticaretini canlı tutmak için mi, yani dolayısıyle para kazanmak içinmi? bence kesinlikle hayır..
sıradan insanların asker ve teröristlerin ölmesinden, sakat kalmasından KEYİF aldıkları için.. buda öyle birşey..
siz söylemişsiniz.. yastık altındaki dolarlar bozulsa ne olacak, evet hiçbirşey olmayacak, ama sıradan vatandaş zarar edecek. bu yetmez mi?