Kur artışları daha tam yansımadığı halde aylık eflasyon 2,45
2,45 altı tüm getiriler aslında götürü olmuş durumda
https://www.bloomberght.com/ito-ista...mpression=true
Printable View
Kur artışları daha tam yansımadığı halde aylık eflasyon 2,45
2,45 altı tüm getiriler aslında götürü olmuş durumda
https://www.bloomberght.com/ito-ista...mpression=true
NEFİLİMİN heyçi aktif olarak kullanmaya kapalı olmaması ( açık olması ) , kriterlerimize uygun yatırım yapacak ujuz hisse bulamazsak fönümüzdeki hisselerin pahalı olduğunu düşünürsek falan filan işte o zaman işte o zaman heyç kullanabiliriz diyen Haydo Dayı'nın MAJİT ' ine karşı kısa vadede ( 6 aydan az ) *** bilmem kaç adım öne geçiyor olabilir yatırımcı tercihinde , belki performans anlamında da kim bilir ? ... Tajirlerin hisse yöğün fönü TEKALİF neler yapıyor heyç olarak bilemiyorum ilgilenmedimdi...
*** '' gelişmekte olan ülkelerin '' hisse yoğun fonlarına yatırımda 6 aydan öncesi bence kısa vadeye girer... 6 ay 2, küsür yıl orta vade , 3 -5 yıl uzun vade yatırım .... amerikan avrupa piyasasında gelişmiş ülke borsalarında yatırım dedin mi o hhooooo 5 yıl ve üzeri uzun vade , 3 - 5 yıl orta vade , 3 yıldan öncesi kısa vade ...
vedat milor az orta pişmiş et seviyor onun gibi bi şey yani ... az , az orta , orta , orta iyi , iyi ...
EIB ve SUA'yla reel anlamda çok geri kaldım.
Yaklaşık 7 aydır taşıdığım SUA'ya satış vermiştim.Bu hafta içerisinde yine aynı süredir tuttuğum EIB'i de yollacağım.
Dolar ve altını portföyde daha da artıracağım bu gidişle.
Saygılar.
Genel olarak fonlara içeriklerine göre 1'den 7'ye risk puanları veriyorlar ya. Hisse fonların hepsi 7 ise, türev kullanmayanlar 6 buçuk, türev kullananlar da 7 bucuk gibi bir şey oluyor aslında pratikte. Biraz daha dalgalı olma ihtimali yükseliyor. Mac hisse fonun, biraz daha konservatifi gözümde.
bittabii ... heyç öyle yazarken söylerken kolay da nerede açacan nerede kapayacan ... felfelaket heyç zararı da yazabilirsin ....
borsaya açık güzide şirketlerimizin finansal tabloidlerinde bazen görürüz böyle akide şekerinden boru gibi HEYÇ ZARARI yazar... döviz çiftlerini ya da bir başka mamülatı falan filan heyç ederken çaturt diye zarar da yazarlar çoğun...
hani akide şekeri kesilmeden önce böyle boru gibi olur ya onu diyorum ...
Donemsel anlamda yatirimci davranisi ve beklentileri degisebiliyor fakat ulkemizin gerceklerini cogunlukla unutuyoruz.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.