Mb verilerini biz nereden gorebiliriz?
Printable View
Aslında bir kaç kere tecrübe ettik. Burada gelir beyanına göre devletin sağladığı bir sigorta var, genellikle fakir kesim yararlanıyor.( Medicaid, obamacare vs. gibi birşey). Hastane aciline gittiğinizdeki durumunuz tamamen sigortalı olup olmamanızla ile ilgili. Mesela benim sigortamla gittim 2 kere acile, yaklaşık 2000 dolar bir fatura çıksardılar fakat benim ödemem gereken $100. 100 dolar üzeri ne gelirse gelsin sigorta karşılıyor. Normal servise gidersem de 20 dolar benim ödemem gereken (co-pay), üzerini sigortam karşılıyor. Eğer sigortanız yokken acile giderseniz baya bir sıkıntılı süreç yaşarsınız. Türkiye ile kıyas edecek olursak, Amerika hastane işleri konusunda çok kötü diyebilirim. Çok uzun bekleme süreleri, yüksek faturalar, bin çeşit sigorta çeşidi vs.
2 gün önce ilk defa ilaç yazdırmak için mahalle sağlık kurumuna gittim.(randevusuz)
Bey efendi bi doktor çok ilgi alakalı ve dedi ki burada her şey ücretsiz yapılıyor.(muyene ,kan tahlili vs.kibarca dedi ki ... ama randevu alırsanız iyi olur)-ben güldüm(aslında içimden ne güzel memleket dedim)