01/02/2019 7,52 olan zirvemiz bugun itibari ile revize edildi. Yolun açık olsun durdo
Printable View
01/02/2019 7,52 olan zirvemiz bugun itibari ile revize edildi. Yolun açık olsun durdo
https://i.hizliresim.com/BOzbbQ.png
Yatirim finansman yuzunden devre kestik
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah fitili atesleyenler sonlarda fitile suyla kosmus.
https://i.hizliresim.com/M1D8dQ.png
Faaliyet raporu ve bilançoyu okumaya başladım bir kaç şey yakaladım toparlıyorum,ciro neden istediğim gibi gelmiyor sanırım buldum.
Bırılerı oyun yaptıgını sanıyor malı bosaltılar dız kapaklarına kadar gevşediler suan, hısse suni yorumlarla pompalayıp mılletın kucagına bırakmak ısteyen kurnazlara karsı gozunuzu dort acın arkadaslar::)
KISSADAN HİSSE
Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
"Tarih"i "tekerrür" diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?
Safahat: Yedinci Kitap / Mehmet Akif ERSOY
Sayın ohannesburg,
baştaki üç mısra
sondaki tek mısranın yani dördüncü mısranın
hazırlığı
önemli olan ve ifade edilmek istenen en son mısra:
"hiç ibret alınsaysı, tekerrür mü ederdi?"
yani şair; tarih tekerrür ediyor, tarih tekrarlanıyor diyor.
şiire olan ilginiz memnuniyet verici
https://i.hizliresim.com/r01aQB.png
https://i.hizliresim.com/Xb6jvo.png
Fon tekrar takasa girdi uzun vadeli olmasi dilegiyle
https://i.hizliresim.com/nblag1.png
T+2 unutmayalim persembe cuma yok daha
Bugünkü pasta https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b426778a3f.jpg
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hedef gösterilen fiyatlara gelen bir hissemi vermiştim, geri çekilince alacak lot artıracaktım. Verdim ve bir daha benim verdiğim fiyatın altına hiç gelmedi. Ben de arkasından öylece bakakaldım. Sürekli yatırım yapıp satışlarını artıran bir şirketti.
Bu yüzden DURDO yu kimse sattıramaz bana. İsterse geri gelsin tekrar, üzülmem memnun bile olurum. Bu sefer elimdekileri satmadan lot artırma şansım da olur. Niye 5 altına düştüğünde daha fazla almamışım ki.
Ben şirketin net karından çok faaliyet karına bakarım.
Faaliyet karı ile özvarlık oranı çok önemli kriterdir. Bu şekilde bakarsanız bir çok şirketten ucuz olduğunu zaten hemen farkedersiniz.
Belki yanlış düşünüyorumdur, bu nedenle Yatırım Tavsiyesi olarak görmeyin. Şahsi tecrübe kabul edin.
SPK YA VE VERGİ DAİRESİNE VERİLEN BİLANÇODA RAKAMLAR ARASINDA EN DİKKAT ÇEKEN KAR RAKAMINDAN ZİYADE, YURT DIŞI SATIŞ RAKAMLARI ARASINDAKİ YÜKSEK FARK.
https://resmim.net/f/vnxGCl.png
https://resmim.net/f/JnyP8C.png
Arkadaslar merhaba, uzun zaman oldu yazmayali. Yazma ihtiyaci hissetmiyoruz cok sukur. Kagidimiz uzun bir yolculukta. Onemli yollardan gectik. Cok salladi ama artik duzluge cikiyoruz. 6 aylikta 125 mio ciro sirketimizin genel kurulda acikladigi 300 mio yillik hedefine ulasabileceginin guclu bir gostergesi ki bu esas faaliyet karini 90 mio lara tasir!! Ihracatin payi tam 60% a gelmis yilin sonuna dogru 65-70 % bandinda olmasini bekliyorum. Doviz yukari giderse ciromuz ve karliligimiz artar. Duserse borcumuz azalir!! Cok guzel bir denklem yakalamis durumdayiz. Yeni yapilacak yatirim, devreye girecek makinalar bizi 2.fabrikaya zorluyor. Guzel gelismelere gebeyiz. Yapilmasi gereken sadece sabretmek ve olasi dususler pozisyon arttirmak(biraz dusmesini bekleyen kurtlar var o nedenle asagi gelmekte zorlanio). Bunun yani sira, Genel kurula katilmak, sirketin vizyonu ile yoneticilerin yaptiklari arasindaki iliskiyi takip etmek de cok onemli. Burada yonetime surekli laf ediliyor ancak ben katilmiyorum. 2. Jenerasyonu cok basarili buluyorum. Baska bir Durdo var artik, eski sirkete bakmak gecmis yillardaki hisse performansina bakip gelecegi yorumlamak yanlis yaptirir. Kucuk yatirimci daha sik bilgilendirilebilir katiliyorum. Sirket yatirimci bilgilendirme toplantilari yapabilir ve orada anlatilanlari sunum seklinde paylasabilir. Super olur. Oraya da gelecegiz bence. Bilincli yatirimci artinca onlar da olacak. Araci kurumlarimizdan durdo raporu isteyerek baslayabiliriz bu surecin gelisimini hizlandirmaya. Neyse cok uzattik. Affola. Tum yatirimci dostlarimiza selamlar.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hoşgeldiniz mantıklı yazılar görmek güzel elinize sağlık
2. fabrika kısmı benımde beklentilerimi dahilinde ama biraz daha detaylandırırsak;
Mevcutta zaten yeni makinemizin kurulduğu ana binamız ve 2. fabrika olarak ömerlide ki şubemiz aktif olarak çalışıyor,
Yeni makinenin kurulduğu ana fabrikamız uzun vadeli düşünülüyor ki yeni makine buraya kuruldu, çünkü bu makinelerin kurulup sökülmesi maliyetli ayrıca operasyonel anlamda hassas makıneler olduğu için uzun süre orda üretim devam eder,
Ana fabrika bınamız kalıcı ama ömerlide ki şubemiz hiç öyle görünmüyor gezen bilir. Oraya daha fazla yatırım yapılmalı yada tamamen ordan çıkıp yeni bir tesis ilerde düşünülmeli
İsmail bey günaydın. Sen yazdıysan ikinci fabrika da olur. Şimdi diyeceksin ki zaten ikinci bir fabrika var diye. Ben onu kastetmedim. Uzun vadeli kredi ile alınmış kendi binası olacak olan ikinci fabrikadan bahsediyorum. Sen yazdıysan şimdiden hayırlı olsun. 24 önceki yatırım ve teşvik şimdide 18 toplam 42 milyon çok süper bir yatırım. Umarım bu müthiş yatırımlar cuma günü olduğu gibi ilerleyen günlerde hissenin fiyatına yansır. Teşekkürler İsmail Bey aydınlatıcı ve yol gösterici bilgileriniz için.
Gunaydın Hocam,
Ana bınamızın için leasıng kredisi bitiyor sanırım ondan bahsedıyorsunuz, yıllar nasılda geciyor 10 yılllıktı galıba ömerlideki şubemiz için kira ödüyoruz neden yenı bir yatırım ile kendi fabrakasını kurmasın, borçlanır büyür ama temettü yada bedelsizde hayal olur ama ne farkeder ki.Ortaya sektöründe bir dev çıkacaksa
İsmail bey, ayakları yere basan, mantıklı düşüncelerinizden dolayı sen yazınca olur diyorum. Hem olacak zaten bu kadar yatırım boşuna mı? Şekeryatırım bile şu anki piyasa değerinin iki katını yazmış araştırma sayfasına. Tek sorun; bu kadar yatırım yapan ve siparişlerini arttıran bir şirketin hakettiğini fiyatta olmaması. Geçen Cuma o da olur gibi oldu. Vesselam
hocam yetiş burası yine pofpofçu dolmuş...mal sat kötülemeye başla sonra baktılar düşmüo dediler alalım şimdi mal ellerinde yuzde 5 karla ama yetmez napalım ortaklaşa yağlayalım:) aslında böyle oyun yapmasalar hiç birşey yazmamış olsalar hisse zaten ederini bulacak firma degerı 200 pıyasa deger 100 aradakı potasıyelı sız hesaplayın
------------------------2016/12---------2017/12------------2018/12-----------2019/6
SATIŞLAR----------104.000.744-----144.558.546-------206.398.689------106.462.398
FAALİYET KARI-----8.440.125--------20.106.168--------38.036.289--------15.800.268
NET KAR--------- (-)5.362.018--------9.335.022---------14.421.820--------2.324.448
Bu tablo şirketin satışlar ve faliyet karının nasıl büyüdüğünü açıkça gösteriyor. Özvarlığının yarısı kadar faaliyet karı eden şirketin değeri bence bu olmamalı.Sadece net kar rakamına bakar isek yanılırız. Önemli olan şirketin faaliyet karı ve ödeme gücü. 110 milyon civarı finansal borç var. 30 milyondan fazla faaliyet karı eden bir şirket için yüksek değil.
Yapılan yeni yatırımlar devreye girmesi kriz dönemine denk geldi, buna rağmen rakamlar fena değil.
Piyasalar canlanmaya başladığında faaliyet karı rahatlıkla 50 milyon üzerine gidebilir. O zaman da hisseyi bu fiyatlarda satanlara geçmiş olsun.
2.80 lerden beri DURDO alır satarım devamlı, her satış pişmanlık olmuştur. Tecrübe ile sabittir.
Bu yüzden son düşüşte fırsatı kaçırmayıp 4-5 arasında yine aldım ama niye daha fazla almamışım diye pişmanım şimdi de. :)
İsmail bey sonuna kadar haklısın da beklentisi olan kağıdı aşağıya bastığında ya verdiğin malı geri alamazsan? 😀 ya aşağıdakine kaptırdığın malı yukarı giderken tepene yersen 😄
Veya argo tabir ile ifade edelim: operasyon kağıdında grafik işlemez gibi. Veya Beklediğin mal geldiğinde grafiğe ve fiyatına bakmaz alırsın gibi.
ismail bey, sanki kar satışı oluyor da olduğu gibi tahtada karşılanıyor gibi de değil mi?
siz anlık takip ediyorsunuz bildiğim kadarıyla.
ben biraz da öyle görüyorum.
geçen cuma ykb'den 55bin lot çıktı? ne oldu?
bugün 1 lira üzerindeyiz.
kar satışı geldi ve fazlasıyla karşılandı.
bu arada durdoyu bir beyaz bir parsan robotu gibi tahtalarla da karşılaştırmamak lazım. operasyon kağıdı tanımını inanın çok yersiz buldum.
hisse sürekli yükselmiyor. ilk bilanço beklentisiyle gerçekleştirdiği yükselişi (752 zirve) geri aldı. şimdi yeni beklentilerle bir yere varmaya çalışıyor.
eğer şirket bu tempoda çalışmaya devam ederse, neden yükselmesin?
yıllarca yükselen ereğli, thy, trkcm, tekfen gibi kağıtlara baktık durduk.
durdo neden yıllarca yükselmesin?
canlı takip ederim evet, gelen her kar satışının bu kadar hızlı karşılanması normal değil tamam beklenti var kabul.
Kar satışı gün içinde karşılandığı için grafikte bu durum görünmüyor.Bu durum kağıda yeni alıcıların gelmesinin önüne geçiyor, neden mi ben durdoyu tanımasam ve yatırım yapacak olsam ilk grafige sonrada bilanço ve faaliyet raporlarını okurdum.
Grafiğe baktığımda ise çok tereddüt ederdim, eğer grafikte şunu görseydik 3 yukarı 1 aşağı, yine fiyatlarımız bu seviyelerde olurdu ve yenı alıcı kar satışı beklerdı 1 aşağı yaptıgında durdo alırdı. Şimdiki durum sanki böyle değil. belkide ciğerci hocam haklı
Zaman ve veriler; kimin haklı kimin haksız olduğunu ortaya çıkarır İsmail bey. teşekkür ederim.
https://i.hizliresim.com/JVZ2RJ.png
https://i.hizliresim.com/OrvMY4.png
sayın ismail kar satışı dediğiniz şeyi bilanço sonrası 6.40 kadar basıp devre kestirerek yaptılar birileri orda tahtaya sahip çıkıp düşmesini engelleyip tahtayı yukarı sürmesi sizce kim için kötü malı taşıyanlar içinmi yoksa aşa basıp makinaları satışa geçirmeye çalışan ama beceremeyip mal kaptıran tahtadaki oyuncular içinmi eğer 2 ci seçenekse daha çok üzülecekler gibi duruyor eğer tahtaya yeni yatırımcı gelecekse buyursun 7.5 tan alsın sizlerin maliyeti düşük olabilir ama 6.5 üstü maliyetli baya yatırımcı var bu sefer tahtada trade eden değilde bekleyen yatırımcıda kazansın.. ytd
Bugünkü pastada şöyle
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...819333cd3c.jpg
Benim bu kagitta tam 20. senem doldu,benim soylemek istedigim kisa vadede dusunursen hata edersin. O zaman su sonucu cikartirsin kagit dussunmu isteniyor ama ben uzun vadede fiyatta saglikli bir yukselis olmasi icin grafigi actigimda inisli cikisli bir grafik isterim ki eger cift haneye cikacaksa orada kalici olsun.
Yoksa dediginiz gibi mali tasiyanlar var ise onlarin vicdanina kalmak yerine kucuk yatirimcinin vicdanini tercih ederim oyuzden burada benim gibi kucuk yatirimcilar artmadigi surece biraz tedirgin olmak hakkim ki bunu ilk 3 aylikta gorduk bir kisinin mali bize iki taban yaptirdi ve arkasindan panik yapanlar yuzunden 3,62 leri gorduk bunun tekrar yasanmamasi dilegiyle diyelim.ben biraz farkli dusunuyor olabilir insallah ben yanilirim.
Nasıl unutur İsmail bey: 9 Mayıs 2019. Perşembe.
Ak yatırım. Çok pişmanım o gün biraz daha almadığıma. Ah bu kaçan fırsatlar.
işte gorunen o ki arkadaşlar yeterine mal alamadığı için hisse üzerinde olumsuz tedirgin edici yazılar yazıolar çok ilginçtirki ismail yazıor ciğerci de onu pofpofluyor bu ikisinin dm den konuştuğuna artık çok eminim milleti keriz yerine koymaya çalışıolar. bu hisse aşağıdan al yukarıdan sat çıların hisse si değil giidn başka kapıya millet size para kazandırmak zorunda değil eger gercekten yatırım yaptıysanız bırakın ve unutun hisse ederine elbet gelecektir. adamlar malı sattı fakat anladığım kadarıyla yeterınce mal alamadılar sımdı yok cok cıkıomus bılmem ne sacma sapan yorumlar
Günaydın Arkadaşlar,
6 aylık bilanço va faaliyet raporlarını okumaya başladığımı söylemiştim. Bazı detaylar yakaladım sizlerle paylaşmak isterim, ama bunu yazarkende bir anımı hatırladım kısaca bahsedicem.
Başka bir firmada yine ordada bilançoda ve faaliyet raporunda birşeyler yakalamaya çalışıyorum, eğer 2019/6 aylığı okuyorsam 2018/6 aylıgıda çıktısını alır yanyana her ikisi beraber okurum ki değişimi görmek adına, sizlerede tavsiye ederim.
Raporlar genelde copy / paste olarak hazırlanmakla birlikte bazen hatalar yapılabilmekte bende bunu yakaladım, firmaya bu hatanın bir an önce düzletilmesi yatırımcılar olarak bu verilere bakarak yatırım yaptığımızı ilettim. Firma yetkilisi geçiştirmeye çalıştı tabi ama benim ciddiyetimi anlayınca telefonumu aldı, sanırım yöneticisine sordu çok geçmeden 1 saat içinde bana döndü ve ardından kap a 2018/3 aylık bilanço nun düzeltmesi geldi.
Sizlere tavsiyem firmalarında raporlarını bizler gibi insanlar hazırlıyor, o yüzden hata yapma durumları herzaman var bizimde yakalama durumumuz.
Bulduklarımı toparlıyorum, gun içinde yazıcam firmamızın olumlu yanlarından da olumsuz taraflarında bahsedicem, saygı ve mantık çerçevesinde eleştiriler olursa güzel bir sohbet olur.
Bol kazançlar
Günaydın İsmail bey. Dört gözle yorumlarınızı bekliyorum. Ellerinize sağlık.
İlk gözüme çarpan şu oldu;
Şirketimizin Kar Dağıtım Politikası, 20.05.2019 tarih ve 2019/10 sayılı Yönetim Kurulu Kararı uyarınca
güncellenmiş. Tamamını yapıştırmıyorum buraya okumanızda fayda var,yorum yapmıyorum bilgi sahibi arkdaşlar yorumlarsa sevinirim
2018 yılında böyleyken;
10.KAR DAĞITIM POLİTİKASI;
Duran Doğan, Sermaye Piyasası Kurulunca belirlenen oran ve miktardan az olmamak üzere, Türk Ticaret
Kanunu, SPK hükümleri ve Ana Sözleşmesinde yer alan hükümler çerçevesinde Genel Kurul’da alınan karar
doğrultusunda dağıtılacak kâr payı miktarının belirlenmesi ve SPK tarafından belirlenen yasal süreler
içerisinde dağıtılması esasını benimsemiştir.
İlgili mevzuat, yatırım ihtiyaçları ve finansal imkanlar elverdiği sürece, Şirketin dağıtılabilir kârının tamamının
dağıtılması, Yönetim Kurulu tarafından, Genel Kurulun onayına sunulması şirket politikasıdır.
2019 bu halini almış;
10.KAR DAĞITIM POLİTİKASI;
Duran-Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Kâr Dağıtım Politikası, Türk Ticaret Kanunu hükümleri,
Sermaye Piyasası Düzenlemeleri, Vergi Düzenlemeleri ve esas sözleşmemizin kâr dağıtım ile ilgili maddesi
çerçevesinde ve Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygun olarak pay sahipleri ile Şirket menfaatleri arasında
dengeli ve tutarlı bir uygulama izlenmesine dikkat edilerek oluşturulmuştur.
Kâr dağıtım politikasında Yönetim Kurulu’nca yapılan değişiklikler gerekçeleriyle birlikte özel durum
açıklamasıyla kamuya duyurulur ve Kurumsal Yönetim İlkeleri gereği Genel Kurul toplantısında pay
sahiplerinin bilgisine ve onayına sunulur.
Yine faaliyet raporunun 18.7. maddesinde kar dağıtım politikasında;
.....Sermaye Piyasası Düzenlemeleri ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde hesaplanan dağıtılabilir dönem kârının, her yıl yeniden gözden geçirilmek
koşuluyla Sermaye Piyasası Kanunu ve İlgili düzenlemelerinde başkaca bir oran zorunlu tutulmadıkça
asgari %10’u oranında nakit ve/veya bedelsiz hisse şeklinde kâr payı dağıtılmasının Genel Kurul’a teklif
edilmesi esasına dayanan bir kâr dağıtım politikası benimsemiştir.
Kar dağıtımı ile ilgili konu bildiğim kadarıyla şirketi özgü değil ilgili tebliğin güncellenmesi sonucu zorunlu bir açıklama.
SPK, yıl başından itibaren geçerli olmak üzere Kurumsal Yönetim Uyum Raporu Formatlarını güncelledi ve uyum formatını KAP'a yüklenmesini zorunlu kıldı. Bu açıklamanın bununla ilgili olduğunu düşünüyorum.
http://www.spk.gov.tr/Sayfa/Dosya/67