Invest'te 16,57 gösteriyordu, pardon...
Printable View
[emoji106]
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
14.69 zirvesi kırılırsa nişan biter düğün başlar ytdr
Doğum bilanço [emoji4]
Yazan çizen azaldı...
Emeklilik ve yatırım fonları ellerindeki hisselerin çoğunu sattı...
Haftalık en yüksek kapanışını yaptı...
Vakıfta ki vatandaş istediği gibi oynuyor ki bence bu kağıdın toplu olduğunun en büyük göstergelerinden...
Tarihinin en büyük karını açıklama ihtimali...
Sonucu merak ediyorum, senede beş kez yaptığını mı yapacak yoksa beş senede bir yaptığı hareketini mi yapacak...
Şimdiye kadar hiç 500 milyon kar açıkladı mı? Yani tarihi yıllık kar ihtimal değil. Yalnız çeyrek nolur görcez...
5 yılda bir yaptığına gelirsek... Ben aslında son iki bilançoda onu bekliyorum ama huylu huyundan vazgeçmedi.
Arçelikle karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilemiyorum ama Arçelik beklentilerin biraz üstünde kar açıkladı.
Vesbede de 125-150 milyon arası normal sayılabilir. Surpriz yaparsa 200 milyon civarı çeyreksel kar aciklayabilir.
3. Ceyrekte Esas Faaliyetlerden Diğer Gelir-Gider kaleminden 190 milyon civarı zarar yazmişti. Normalde bu kalemden 2. ve 3. çeyrek hariç daha önce hiç zarar yazmamış. Bu durumu dövizdeki sert yükselişe bağlıyorum ve son çeyrekte dövizde geri çekilme olduğu için bu kalemden bir sürpriz bekliyorum.
Tutarsa ben demiştim derim tutmazsa sesim çıkmaz.[emoji16][emoji16][emoji16][emoji23][emoji23]
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben 4.çeyrek kar miktarının çok önemli olmadığını düşünüyorum. Zaten 4 yıldır 200-300 milyon civarı kar gelirdi. O yüzden zaten fiyatta 8-13 arası git gel yapardı.. Şimdiden yıllık kar 463 milyon. Diycem şu ki piyasadaki lotların çoğunu elinde tutan tahtacı fiyat çıkacak derse zaten 463 eski kar marjının üzerinde. Düşecek derse de düşüyor, stopcularla emeklilik fonlarındakileri ikramiyesi.
Er geç bir büyük yatırımcı gelecek, o zamana kadar böyle...
1/5 ini senede 5 kez yaptiina gore degerlendir .. boylece her 2 durumda da Mutlu olursun [emoji3][emoji3][emoji3]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
satışların üçte ikisi hatta daha fazlası avrupaya,3.çeyrek euro kur ortalaması kaba hesap 6.45,dördüncü çeyrek ortalama 6.20,ciro açısından aşırı bir fark yok
3.çeyrek hasılat 1.45 milyar,brüt kar 415 milyon,4.çeyrekteki ihracat artışı brüt karı korusa en kötü 400 milyon yine yazar
borçlara ödediği faiz vestelden alınacak faizle nötürlenir desek,hatta kur düşüşünden yazılacak 88 milyon artı rakamı da eklemesek,yönetim gideri pazarlama ve arge gideri olarakta 50 milyon düşsek,hatta bir 50 milyon da avans versek yine de bu 400 milyon brüt bahsedilen hatta bir kurumun araştırma sonucu bulduğu 138 e,veya 120,150 gibi rakamlara nasıl inebilir
muhasebeden çok fazla detaylı anlamam o yüzden acaba kaçırdığımız görmediğimiz bişey olabilir mi desem de yine mantığım en kötü 250 milyon çeyreklik kar yazması gerekir diyor,üstü de sürpriz değil benim için,ancak 250 altı olursa sürpriz olur
hisseyi geçen ay almaya karar verdiğimde yaptığım hesapta buydu,hani hep derler ya kimsenin aklıyla değil kendi aklınızla hisse alın diye,ben de öyle yaptım,hesabım tutmazsa doğru hisseyi seçememişim der yatırımımı gözden geçiririm o yüzden kar konusunda iddiam yok ama beklentim en kötü 250..
170 milyon kur farkı geliri. ticari işlemlerden kur farkı geliri yazacak.
3. Çeyrekte iken sattığı malların hammaddesini ikinci çeyrekte ucuza aldığı için burdan 90 milyon kar yazdı. Bu sefer 4. Çeyrekte sattığı malların hammeddesini 3. Çeyrekte almış olacak burda maliyet artışı olacak o 90 gidecek bir de üstüne eksi 90 olacak 180 milyon burdan gider sırf. Edebileceği kar 100 milyondur anca. 250 falan hayal kurmayın üzülürsünüz.
Arkadaş 250 diyor siz 100 dediniz gel şunun ortası olsun 175 olmazmı hatta 140 da olsa olur 463+140=603 bence süper kar olur yatırım tavsiyesi değildir
3. Çeyrekte Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler-Giderler kaleminden 190 milyon zarar yazdı.
4. çeyrekte ne olur sizce bu kalem.
Benim bu bilançoda en çok merak ettiğim konu budur.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Okumak isteyenler için Tuncay Turşucu'nun Arclk bilanço analizi. Ben okudum ve vesbe için olumlu olan hislerim daha da arttı.
http://tuncaytursucu.com/arclk-2018-...teknik-analiz/
Eveeeet ,,, karar ani yaklasiyor,, Acun soruyor ?14 u Kabul ediyor musun ?? Yada kutuyu mu Acalim [emoji848][emoji848][emoji848][emoji848]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
''esas faaliyet kar marjı hammadde fiyatlarının gerilemesiyle birlikte olumlu etkilenmiş görünüyor''
en dikkatimi çeken cümle bu oldu bizim açımızdan,3.çeyrek kur yükselişine rağmen hammadde fiyatlarındaki düşüş açığı kapatmış olumlu dahi etkilemiş,ama bizde hep kur artışının bu kalemi çok olumsuz etkileyeceği dillendiriliyor,oysa aynı sektör aynı malzeme aynı döviz aynı piyasa..hadi olumlu da etkilemesin ama denildiği kadar karı törpülemeyeceğini beklemek gerekmez mi en azından,twiterda burda ve başka ortamlarda hep bu konudan dem vuruldu
bEN SEYMA SUBASI TALİHİ İSTİYORUM
https://www.youtube.com/watch?v=5CoC3LsxuX8
[emoji2][emoji2][emoji2]. Super .. Ama bize ANZ cikabilir .. Dikkatli olmakta fayda var 🤨🤨🤨🤨
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar,
her sirketin muhasebesel kayitlari farklilik gosterebiliyor.
Bilancolarda hizlica gectigimiz duz yazilarda, hangi sisteme gore stok kayitlari tutuldugu anlatiliyor. Sadece stok degil bir cok kalemin ne sekilde tutuldugu yaziyor. Ama acikcasi anlamak zor.
O yuzden sirletlerin gecmis bilancolarini inceleyip daha detayli bilgiler edinilebilir. Hatta 4-5 bilancoya hissede girmek, tahminlerde nerelere bakacaginizi iyice kolaylastirabilir.
Arclk ile vesbe bilancolari cok ama cok farkli formatlarda.
O yuzden vesbe tahminim olan 130 milyondan +-30 milyon oynayacagini dusunuyorum . Eger cok farkli bir rakam gelirse gercekten sasiririm. Ozurde dilerim.
Ama bu eskidende dedigim gibi, sirketimizin bistin en ucuz temettu veren kagidi oldugu gercegini degistirmez.
Yine 2019 da ki net kar beklentim ise 800 milyon. Asiri doviz hareketlerinde tahminde degisecektir. Ama potansiyelimiz cok yuksek.
Saygilar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aylık takasta
284 bin lot çiti
164 bin lot doce
Son iki gün hariç bugün de 50 lota yakın citi alımda
Fazla söze gerek yok
Tek kelimeyle maşallah bereket Allah
Benim düşüncem hizli çıkış tarihi zirve 14.69 dan sonra başlar zirveyi kıran en az yüzde 50 prim yapar hepimiz düğün bayram yaparız inşallah sabir acıdır meyvesi tatlıdır herkeze bereketli kazanç diliyorum ytdr
bilanço ne zaman gelir acaba ?
Yaşar bey yazılarınızı dikkatlice okuyan ve değer veren bir takipçiniz olarak size bir sorum olacak.
Arçelik ve Vesbe nin 2018 3. çeyrek bilançolarını incelediğimizde, Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler-Giderler kaleminde;
Arçelik:1.150.000.000 tl gelir,
Vesbe :190.000.000 tl gider yazdığını görüyoruz. B
Bu durum sizin arçelik ve vesbenin muhasebe kayıtlarının farklılık arzettiği söyleminizi haklı çıkarıyor.
Arçelik'in 2018 4. çeyrekte bu kalemlerden 1.150.000.000 tl olan gelirinin 500 milyon tl azalarak 650 milyon seviyesine gerilediğini gördük.
Şimdi benim aklıma takılan vesbe madem arçelik ile farklı muhasebeleştirme yapıyor o zaman 2018 3. çeyrekte 190 milyon zarar yazdığı kalemden 4. çeyrekte hatrı sayılır bir kar yazması gerekmiyor mu?
Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir. SAYGILAR....
Kim topluyorsa ucuzuna pahalısınız bakmıyor lotu gördüğü gibi kapıyor. Vardır bi bildiği toplayanın
Citi nin alımları 100 bin i devirdi.
Geliyor beklenmekte olan :)
Bilanço ile şenlenecek buralar....:yahoo:
Tarihi zirveye 0.35 kuruş kaldı bura kırılırsa çok ümitliyim 14.69
Bune arkadaş ya ekrandan gözümü ayıramaz oldum
Evet sabır acıdır ama meyvesi çok tatlıdır.
2.5 ay önce yapmış olduğum yorumum ve hedefim bugün itibari ile gerceklesmistir.
14.53 den 1.500 lot işlem görmüş.
Buncacik lot ile elimdekileri alamazsınız 🙂
Ayrica hemen vermek istemiyorum.
Biraz keyif sürmek istiyorum😎
Aaa şimdi olmadı ama! O kadar 14.53 dedin madem 1 lot da olsa satacaksın racondan...
:)
Harbi şu 9-10 diyenler noldu, hatta parsan gibi filan 7-8 tl diyordu birisi... hala bekliyorlar mı acaba?
Zor durum... yok aldım dese kendi dediğine kendi bile inanmamış... Yok almadıysa eli böğründe... Yine de beklesin tabii belki bir gün...
Neyse amaann...
Selamlar ortaklara
Bende :)
Ama dedigim gibi sadece 3.ceyrege gore daha kotu bir net kar gelecek.
Ama aslinda daha kotu bir bilanco degil. Satislar ve ihracat artiyor cunku. Net karda stok kaynakli dusuk gelecek. Ayni sebepten bi daha ki ceyrekler yuksek gelecek.
Hala en makul hisselerden.
Ama twiterda takip ediyorsaniz, orda da yaziyorum. Kademeli alim satim onemli.
Saygilar.
Yarin bakayim.
Saygilar.
Arkadaşlar, haftalık grafiği açtığımızda Vesbe'nin son beş yildir hic 5 hafta üst üste pozitif kapattığını görmezsiniz. En son 2014'te tarihi şovunu yaparken bile ancak 5 hafta üst üste pozitif kapatmış. Sonra düzeltmeye geçmiş. Tarih tekerrür eder mi bilemeyeceğim ama kalanlara selamet dilerim. 5 hafta önce alımlara başladım ve şimdi kar cebe yakışır. Yavaş yavaş satacağım. Öyle tavandan satacağım diye takıntılarım yok. Zaten bence tavan 14-16 arası bir yerde. Bu fiyat aralığından çıkmak bence mantıklı. Aynı zamanda 20 lira hedefimi de koruyorum. Yabancı ilgisi de bu fikrimi destekliyor. Ama fikrimce sadece bilanço karliliğiyla bu noktaya gidemeyiz. Bu noktaya doğru keskin hareket için 1. Çeyrek bilanço verilerinin de iyi gelmesi gerek. Yani her halükarda mart ayı sonunda düğüm çözülecek. Ve Allah ömür verirse mart ortasinda bende burada olacağım... Hepinize selamet ve bol kazançlar dilerim. Bekleyecek olan tüm arkadaşları da cesaretlerinden dolayı ayrıca kutlarım. YTD
Redmi Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.