Ziraatte aynısını veriyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ziraatte aynısını veriyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakalım yarın 11 de burası çok önemli gene diyecek mi :yahoo:
TL'ye güvenen bizler çok kaybettik. Birikimlerimiz günden güne eriyor. Çok yazık..
Mb 200 indirince bankalar önden indirip bi de sonra indiriyordu..şimdi yine baskı yiyorlar heralde arttırmayın diye
Gerçek enflasyonu bilmeden TL faizin olması gereken değeri nasıl hesaplayacağız.Gerçek enflasyon % 20 den aşağı değil bence , USD'lerimi bozdurmam için nette % 20+ 5 vermesi lazım bana .Bu durumda kişiden kişiye veya risk algısına göre değişir.Bu nedenle faizler şuraya çıkarsa dolar düşer yorumunu yapmak zor.
ortalama fonlama 10.99(glp yok)
kaynak rxpu
Geç likitide penceresi kilitli galiba
Bu kacinci program...
Program yapacaklarina is yapsinlar...
Toplanti yapinca ekonomi duzelmiyor....
Danismanlar kucuk beyinleriyle bi seyler yumurtluyor sonra o da......
Neyse yaaaa akşam akşam günaha girecem tövbe.....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün olmazsa yarın %30 seni bekliyorum
Arkadaşlar bu konu ile ilgili ekşisözlükte bir başlık açılmış bilginiz olsun diye çok eski bir sektör çalışanı olarak söylemek istedim.
Bankadaki meblağınız için önceden haber vermek, bankayı uyarmak, çekeceğim 'para bulundur' demek gibi bir zorunluluğunuz yok. Banka kredi borcunun son günü arayıp, nasılsın evde para var mı diye sormadığı gibi , müşteri de sormak zorunda değil.
Tüm hesap açılışlarında tüm sözleşmelerde açıkça belirtildiği üzere hesap sahibi, parasını talep ettiği gün çeker. İsterse mevduatını bozarak çeker, isterse tüm meblağını tek kalemde çeker.
''Banka o kadar para bulundurmaz, niye nakit tutsun'' vs. gibi şeyler müşterinin problemi değildir. Bankayı bağlar. Müşterinin bankadan çok bankayı düşünmesi gereksizdir. Banka, normal oran kadar şubede para tutarsa sıkıntı yaşamaz zaten.
Bilginiz olsun diye söylüyorum.
Dünya genelinde şubeler toplam hesapların %5-6 sı kadar para tutarken, bizim şubeler bu rahatlıkla binde birini bile tutmaz.
Bu saçma gelenek o kadar yaygınlaşmış ki, artık millet bu işin normali bu sanıyor. Nezaket olarak başlayan bu uygulama maalesef yerleşik bir kuralmış gibi algılanıyor.
peki böyle bir durumla karşılaştık ve ısrarlarımıza rağmen banka o gün paramızı vermedi.
ne yapabiliriz, bir şikayet merci var mıdır?
Hocam çalıştığım dönemde bir müşteri alamadı, polisi aradı adam, şaka yapmıyorum, paramı alıkoyuyorlar diye polisi aradı, ve 15 dakika içinde parasını verdi şube başka şubeden bulup. Bu tür hukuki tarafı var mı bilmiyorum, orada yanıltmak , yanlış bilgi vermek istemem.
Şunu anlamıyor insanlar para sizin. Kendi paranızı istediğiniz zaman çekebilecek şekilde bankaya veriyorsunuz. Mevduatı kırıp fazladan faiz talep etmiyorsunuz. Ya da bu kredi değil. Müşteri, bankanın halini hatırını , kasasının durumunu düşünmek zorunda değil.
Ben müşteri olarak gittiğimde yok derlerse, tutanak istiyorum paramı kasada olmadığı için vermediklerine dair suç duyurusunda bulunmak için.
yani bu mevzu çok detay gibi ama gerçekten inanamıyorum kelli felli eğitimli adamlar, sanki çok normal bir durummuş gibi, e haber vermek lazım, vermezsen alamazsın tabi falan diyorlar, inanılır gibi değil. Bu saçmalığa o kadar normalmiş gibi alışmış ki insanlar, kendi parasını banka vermeyince, e normal diyor. Para ile iş yapan, sadece para için kurulmuş bir kurumdan kendi parasını çekmek isteyip banka kendi parasını vermeyince normal karşılıyor.
Herkes elbirliğiyle katrilyonluk bankanın kasa durumunu düşünür, onu dert eder olmuş, çok şaşırıyorum gerçekten. kasasında yoktur yazık falan diyor.
Paranı o an nakit veremiyebilir banka. Bu mantıkla teknik olarak tüm müşteriler aynı gün parasını çekmek isterse, banka kasasında her gün o kadar nakit hazır mı olmalı?
Nakit veremiyorsanız paramı ücretsiz olarak şu bankadaki şu hesaba havale edin dersiniz.
Tabi amaç üzüm yemek ise. Amaç bağcı dövmek mi yoksa.
Ben sana verebilir demiyorum. Banka herkesin parasını nakit tutsun da demiyorum. Diyorum ki , bunu yapman mevzuata ya da bankacılık kanununa göre zorunluluk ya da mecburiyet falan değil. Banka şubenin %1'İni tutsa zaten karşılar o ayrı mevzu. Pratikte o bankanın bütün müşterileri falan parayı aynı günde istemez. Bunun hesabı, istatistiği, algoritması bellidir.
Böyle bir mecburiyet yok, ya ben bildiriyim ne olur ne olmaz dersin o senin bileceğin iş. Bunu zorunluluk sanmayın diyorum. Ola ki unuttunuz, bankaya gittiniz artık paranızı alma hakkınız yok diye düşünmeyin diyorum.
Nezaketen yap ama hukuken mecbur değilsin buna diyorum. ''Yaparsan iyi olur'' başka, ''yapmak zorundasın'' başka.
Bırak kasasının durumunu vs. banka düşünsün, para senin paran. Kraldan çok kralcılık yapmayın. Banka, kredi taksidinin son günü benim kasamda para var mı diye düşünmek zorunda olmadığı gibi, müşteri de kendine ait parayı çekmek için bankanın nakit giriş çıkışını düşünmek/hesap etmek zorunda değil.
Senin mantığınla da o gün acil bir sağlık problem için yüklü paraya ihtiyacım olduğunda, dün aramadığım için kendi paramı almak için bir gün bekleyeceğim öyle mi ? Bu dediğin yeryüzünün hiç bir ülkesinde yok, bizden başka. Bu ülkede de herhangi bir yerde yazılı değil. Sadece bankanın işine gelen bir geleneğe biat etmişsin, kanunmuş gibi.
Bankalarda mevduatın %1 ini tutma zorunluğunu koysan 200 milyon mevduatı olan banka kasada 2 mşlyon tutmak zorunda kalır banka soyguncularına şubeleri hedef edersin. Mahalle aralarındaki lubeleri soymak için baya bi hırsızı toparlarsın. Yetmez iyi niyetli olmayan personelin zımmet suçunu patlatırsın.Hergün para guruplar şubenin ihtiyacı kadar parayı zaten getiriyor. Bi gün önceden haber verirsin her kesin her an 30.000 ila 1 milyon paraya ihtiyacı olmuyor ya. Bi zahmet telefon etsin bi gün önceden hatta o gün sabah etse gene öğleden sonra alır. 20-30.000 tl yi zaten şubeler genelde tek kalemde gidince ödüyor. Ayrıca artık nakit öekmeye bile gerek yok bşr çok ödeme yasal zorunluluk olarak bankadan hesaotan hesaba ajtarılıyor. Kayıtdılılığıda engelliyor. Avrupa ve abd de kimse diote bankadan 100.000 dolar yada euroyu şak diye çekemiyor. O parayı çekipte kayıtdışı ile buhar edemiyor
Banka gittiniz haberde vermediniz kasa müsait değil o zaman ne olacak .
Ben üç dört kere Başkan o bölgeye gelecek diye .
Para transfer arabasının yollar kapalı olduğu için gelemediğini çok biliyorum ama önceden ayırttırsanız kasaya gelen o günkü paralar biriktirilir ve size ödenir .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hala, ya bizim bankamızın durumu ne olacak , ya para bulamazlarsa, ah güzel bankamın ya kasası boşsa. Ben anlatamıyorum sanırım. Bunu yap. Nezaketen yap.
Ama mecbur değilsin. Böyle bir zorunluluk yok.
Ola ki unuttun, ola ki o gün paraya acil ihtiyacın oldu, gittiğinde o parayı banka başka şubeden de olsa bulup vermek zo-run-da. Dünyanın da hiç bir yerinde önceden haber vermek diye bir uygulama yok. İstersen milyon dolar çek, buyurun siz bir kahve için derler, paranı hazırlar verirler. Paranın sahibi, parasını istediği gün çeker.
Banka %1'i falan tutmayacak. Tutacağı oranı hesaplamak kolaydır. Bunun istatistiksel çok basit hesapları var. Günlük maksimum olası para talebi bellidir. Bunun çok çok küçük oranını tutarsan bile karşılarsın zaten.
Neyse, isteyen istediğini yapsın, yoruldum.
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz
yollar kapalı güvenlik gerekçesiyle nasıl getirecek parayı geceden kasaya koymadıysa metroya Akbil basıp sonra tabanvay yaparak mi sırt çantasında taşıyacak kalabalıkları yararak değil mi .
Çoğu kişi alamadığına şahidim o bölgede hiçbir şube nakit çıkaramamıştı ona benzer günlerde
Transfer aracı giremiyordu çünkü merkezden gelen niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gunaydın dolar oran var mı arkadaşlar güncel ?
burgan'ın sitesinde 0,5 yazıyor
vakıf 20K dolares i temdit 0,6'dan vermiş
Bilgisi olan paylaşabilir mi?
1 ekim e kadar 3 gün içinde mevduat faizleri yükseldi yükseldi yoksa ne dövizi ne de altını tutamazsın
Senin anlamamakta ısrar ettiğin şu. Müşteri bütün bunları düşünmek zorunda değil. Çok mu zor bunu anlamak. Müşterinin , bankanın bu dediğin durumlarını düşünmek gibi bir yükümlülüğü yok. Sen ne yaparsan yap. Ben müşteri olarak bankanın kasasını, nasıl taşıyacağını, şunu bunu düşünmek zorunda değilim. Hukuken de değilim. Hiç bir yönetmeliğe, düzenlemeye, sözleşmeye göre de değilim. Algıda sıkıntı mı var. Böyle bir zorunluluk yok diyorum. Yapma, haber verme demiyorum. Ama ola ki haber vermediyse müşteri, bankanın halini hatırını o paranın kasasını, şubenin muhasebesini düşünmek zorunda değil. Para sahibi, tüm sözleşmelere göre, parasını istediği gün çeker. Bırak şube nereden buluyorsa bulsun. Müşteri bunu neden düşünecek ?
Banka, kredisinin taksidinin son tarihi geldiğinde, senin kasanda paran var mı, o sırada başka ödemen var mı, parayı nereden bulacaksın diye düşünüyor mu ? Hesap sahibi neden, bunları düşünsün ? Anlattıkların bankanın problemi, müşterinin değil.
Üç kelime yahu. Yap ama zorunda değilsin. Bu kadar basit bir şey söylüyorum. Yapma demiyorum. Yap ama böyle bir zorunluluk yok.
Alternatifbank +0.5 artış yapmış 12.5
https://www.alternatifbank.com.tr/bi...ov-hesap#nedir
iş bankası bile 100 gün üzeri vadeye 1 milyon üstü için 12.15 yapmış,küçük bankalar çoktan 13-14 yapmalıydı tuhaf işler,aktif rasyo ile alakalı olabilir.
https://www.isbank.com.tr/vadeli-tl
Gunaydın dolar oran var mı arkadaşlar güncel ?
burgan'ın sitesinde 0,5 yazıyor
vakıf 20K dolares i temdit 0,6'dan vermiş
Bilgisi olan paylaşabilir mi?
An itibariyle dolar en iyi oran burgan dijital 2,75 diğerleri geberik
Mevduat için de en iyisi N kolay 60 gün 14 diğer bankaların hepsi aynı veya 0,5 fazladır şu an için durum bu.
Belki damadın 11 de ki konuşmasını bekliyorlardır. :yahoo:
https://www.alternatifbank.com.tr/bi...anlari#mevduat
O 250 000 tl ye kadar hiç değiştirmedi.
Nkolay bonoda aynı gun alınan 2 adet bononun, vade sonu tarihlerinin farklı olmasının sebebi nedir?
https://i.resimyukle.xyz/V79W8M.png
ppz fonu bugün mk %12.63 getirmiş biraz bu fona aktarıyorum.