Boşlukları taşla doldurmayı öğren caho:)
Printable View
kolay kolay görülemeyecek pastalar matrik hala kendine gelemedi hesap yapacam diye
vadeli başka diyor spot başka anlatıyor...dün ve bugun yaşanılan olaydan sonra ya bu borsa cok cıkacak yada cok düşecek ortası olmaz
https://i.hizliresim.com/xxd5E6.png
https://i.hizliresim.com/eCGeN3.png
Garanda ki Akbank satışını bizden sayarsak beş kurumdan 175 milyon lira satmış. Akbank da çıtı nin se 250 milyon lot iki günde satanlar biraz çok kırgın. Aslında biliyorlardı bunu. Lakin çaktırmadan giydiriyorlardi. Atın intikamı gibi her iki tarafta. Biri TL yi bulamıyor %1400 faiz ile karşıkardiya. Yarından itibaren görürüz. RTE ne dese ne yapsa da giydirecek. Gibi.
Satan bir bildiği var ki satıyor
Kalasa devam bence
yuh şimdi dikkatimi çekti...vadelide 819.306 kontrat hacim var...dehşet bu yahu...
mb başkanı, faiz di , enflasyondu
dolar dı , istanbul sözleşmesi derken, virüsü unuttuk
bugün, corona virüs vaka sayısı 26 binleri geçmiş
ölümler 200 lere yaklaşmış gene
İstanbulda hastaneler epey dolmuş..
ölenlere Allah rahmet eylesin
vaka sayıları fizana gitmiş gene
yakında büyük yasaklar kapanmalar konuşulmaya başlanır.
ingiltere, italya, fransa, hollanda vs Avrupa tam gaz yasaklara kapanmalara devam
Mutasyonlu virüsler sıkıntı
dünya da bi aşı krizi başladı gene, aşı ilaç muhabbetleri devam
Ekonomik kriz beklentim var 1 sene içersin de .
Beklentim bu yönde
Bankalar yarın tepki verir mi? Aynı hızda?
SİN,ÇANAK FORMASYON hedefini Agustosta vermiştim.1600 demiş sonra 1590 a revize etmiştim...
o iş bitti..
şimdi gelelim yeni senaryoya: pek çok veri-teknik vs... bakarak orta vadeli hisse alacağım nokta 1080 dir.
zamanı gelince argumanlar sayılabilir.1080 e yakın olmadan tek lot almam.
ama 1080 olunca tüm birikimimle,agresif bir hisse alımı olacaktır.en az 4 hisse..endekse uyumlu olanlardan.
oraya illaki gelir diyemem..ama benim için güvenli-orta vadeli alım yeri orasıdır.Agustosa kadar gelirse problem yok.
yoksa başka senaryo yapılır.geldiğinde sessizce alımlarımı yaparım.:)
bu hafta ne olur..kimse bilemez.defalarca sert yükseliş-düşüş elbette olacaktır.
kayıtlara geçsin lütfen..:) 23 mart 2021 bıst100 : 1377
orta vadeli olarak ekleyecek bir şeyin yoktur....son kararımdır.:)
Bu hafta ki işlemlerin iki sebebi olabilir..
a) Demokrat Parti ne zaman başa gelse bir yerde savaş veya bölünme olur ki, bu sefer iç savaş paniği artmakta..
b) Birinin ömrü bitti, ABD'den gelecek kişi başa geçebilir..
Kimse bir plan yapmadan milyarları atmaz da yedirir güzelce, hadi attı diyelim ufak bir tepki olur.. Benim tek aklıma gelen A veya B..
oyunagelenadam nerede?
bir de 800.000 var..fortodan bu kadar kazandım diyen vardı?
Ben de Sn Bear_Bull'u çok merak ediyorum. 2 gündür forumda yazısını görmedim. Kademeli ama küçük fiyat aralığında işlem yapıyordu. Bu yüzden tedirginim. Umarım işleri yolundadır.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ölü kedi sıçraması diyebilir miyiz bugüne? Geçen sene mart ayında da aynısı oldu. Bı hafta netleşecek galiba görüntü.
Abi ben de merak ettim o Ford tofaş tupraş çı arkadaşı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
beli kırılan bir endeks var.trent oluşması için (oluşacaksa) en az 40-60 gün belli aralıkta hareket lazım.
unutmamak lazım GLOBAL HALA ZİRVELERDE ....DEMEM o ki temkinli olmak lazım...
neyse iyi akşmlar.
banka pozunu bu iblisler açtı diye Kasım aralık barlarına bakarak açmıştım anlaşıp gelmişlerdir demiştim. Al sana anlaşma oldu.
Banka dışı portföyüm süper bu arada, viop long kalmamış olsaydım zararsız bugüne gelecekmişim. Nasip, bunları kaldıramayan borsaya girmeyecek.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam sert hareketi tahmin ettik, yönü bilinemez dedik ama kesin dönerim diyordum, öyle bir vurdu ki tövbe etmemizle sonuçlandı, bundan sonrası bence hiç tahmin edilemez artık sistemli girmek lazım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sistem dediğin bu volatilitede ancak ve ancak iyi bir teminat ve risk yönetimi olaibilir..yukarı 10 bin giderse portföy ne olur aşağı on bin giderse ne olur gibi senaryoları sürekli çalışmak lazım.. diğer her şey hikaye, sinyal filan bunların hepsi bu borsada hikaye.. herkes sinyale uyarsa kimse para kazanamaz.. bazıları kazanıyorsa (mesela robotlar, kurumsallar) sinyallere uymadıkları için kazanıyorlar.. bunları çok konuştuk ama bir noktada yoruluyor insan, sinyallere iman edenlere anlatmak zor.. her türlü rasyonel mantığı nasıl paçavra gibi dagıttıkları ortada.. olayın "güzelliğinin" yani sanat eseri manasında güzelliğinin etkisinden yeni çıkıyorum. acımasızlık nedir gösterdiler..umarım hasarsız veya az hasarlıdır herkes..
diğer yandan.. "10 bin giderse yukarı ne olur aşağı 10 bin giderse ne olur" demiştik..bunu aslında her gün takasbank hesaplıyor, sonucu önüne teminat olarak geliyor.. 16 senaryoya göre, VSR (volatilite scan range) ve PSR (price scan range) değişimleri ile.. span algoritması.. bir bak istersen.. ufuk açıcı..
Hisseleri hoplatan jem schollu nerelerde acaba?..:oleyo: gelseydi dipten garan hoplatsaydı kahraman olaysaydı..:kmk:
Hatırlarsan 10 kontratlı sistemim vardı. Bu krizde ikiye katladı teminatı...
Diyeceklerim bu kadar :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyvallah. Manuel e kesinlikle tövbe ettim sürekli anlık bakamayacaksan Manuel işlem yapmayacaksın 10 tane işi aynı anda goturemiyorum.
Kod, çok kısa sürede bitecek son yapacağım birkaç şey kaldı sonra önce endeks ardından da pay vadelilerde savaşa hazır. Bu düşüşün de böyle bir faydası oldu çok zaman harcıyorum ekrana; gerenk yok.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kaldıraç 2 ise ve sisteme en azından muhalif değilsen,kimse batıramaz.
ocak ayından beridir düşüş beklediğimden bu sistemle sadece short-flat yapıyordum.hep short olacaktım ve bıst100 1431 altında ek short açarak devam edecektim.hedef 1304 (bıst100 dü)
ne oldu...kazancı koruyalım diye cuma gecesi short kapattım..ptesi yukardan yerine koyarım diye...ama -7.000 le açılınca bakakaldım..
senaryo bitince bende yumruğumu ısırarak oturdum:(..sermaye 2 ye katlanacaktı...kısmet olmadı..
şimsi sistem olmasaydı ben kesin cuma gecesi long girerdim..
Erdoğan, ekonomiden anlamayan türünün tek örneği bir otokrat.
Meksika ve Brezilya piyasa dostu olmayan popülist başkanları seçmelerine rağmen, ciddi mali krizlerden kaçınmayı başardılar.
Türk lirasının yeniden ateş altına girme ihtimali var.
— Bloomberg | John Authers
Oh be vobu bugün itibari ile sonlandırdım reis sayesinde..işler normale dönerse tekrar devem derim....
İşler düzelinceye kadar sadece seyirci az hisse ile yola devam....
https://i.hizliresim.com/ZtCFdK.png
bu gün 4,80 den çok verdiler.
büyük lokma ye büyük laf etme
ytd
bir haftadır piyasalarda damat kokusu alıyorum.
DAMAT TURİZM bakanı olsun..en güzel bakanlık.deniz-kum-güneş...
Vadeli ye cok takilmam. Ama bu forumda takip edebildigim kadari ile en sistemli ve mantikli poz alan sn. Jas tir.
Onun sistemi yavas yavas kazandirir ama kolay kolay kaybettirmez. Bende keyfine 2 yildir az para ile vioba arasira takiliyorum. Parayi bir kac defa 3-4 kata cikardigim oldu. Sonra hoop tekrar ana paraya yakin seviyelere kadar asagiya kaydik....:))
Gunluk trade yapmayan birisi icin bende bir muddet once farkli vadelerde esit miktarda zit yonlu cift poz alma modeline dondum....ani shok ve hareketlerden sifir zayiyatla cikiyorsun.
Sonra ortam sakinlesip gidisatin yonu biraz daha netlesince poz ayarlamalari yapilabilir. Yonu tam net gordugun zaman tek yonlu poz alirsin.
Ben bu cokuste cift yonlu pozda esit miktarda yakalandim. Kar zarar miktari ayni. Gun icinde ekran basinda olsaydim short tarafinda biraz poz azaltirdim.
Neyse arkadaslar lafi uzattik. Az para ile cok laf ettik.