sistem dediğin bu volatilitede ancak ve ancak iyi bir teminat ve risk yönetimi olaibilir..yukarı 10 bin giderse portföy ne olur aşağı on bin giderse ne olur gibi senaryoları sürekli çalışmak lazım.. diğer her şey hikaye, sinyal filan bunların hepsi bu borsada hikaye.. herkes sinyale uyarsa kimse para kazanamaz.. bazıları kazanıyorsa (mesela robotlar, kurumsallar) sinyallere uymadıkları için kazanıyorlar.. bunları çok konuştuk ama bir noktada yoruluyor insan, sinyallere iman edenlere anlatmak zor.. her türlü rasyonel mantığı nasıl paçavra gibi dagıttıkları ortada.. olayın "güzelliğinin" yani sanat eseri manasında güzelliğinin etkisinden yeni çıkıyorum. acımasızlık nedir gösterdiler..umarım hasarsız veya az hasarlıdır herkes..
diğer yandan.. "10 bin giderse yukarı ne olur aşağı 10 bin giderse ne olur" demiştik..bunu aslında her gün takasbank hesaplıyor, sonucu önüne teminat olarak geliyor.. 16 senaryoya göre, VSR (volatilite scan range) ve PSR (price scan range) değişimleri ile.. span algoritması.. bir bak istersen.. ufuk açıcı..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Hisseleri hoplatan jem schollu nerelerde acaba?..gelseydi dipten garan hoplatsaydı kahraman olaysaydı..
![]()
Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
Hatırlarsan 10 kontratlı sistemim vardı. Bu krizde ikiye katladı teminatı...
Diyeceklerim bu kadarSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyvallah. Manuel e kesinlikle tövbe ettim sürekli anlık bakamayacaksan Manuel işlem yapmayacaksın 10 tane işi aynı anda goturemiyorum.
Kod, çok kısa sürede bitecek son yapacağım birkaç şey kaldı sonra önce endeks ardından da pay vadelilerde savaşa hazır. Bu düşüşün de böyle bir faydası oldu çok zaman harcıyorum ekrana; gerenk yok.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kaldıraç 2 ise ve sisteme en azından muhalif değilsen,kimse batıramaz.
ocak ayından beridir düşüş beklediğimden bu sistemle sadece short-flat yapıyordum.hep short olacaktım ve bıst100 1431 altında ek short açarak devam edecektim.hedef 1304 (bıst100 dü)
ne oldu...kazancı koruyalım diye cuma gecesi short kapattım..ptesi yukardan yerine koyarım diye...ama -7.000 le açılınca bakakaldım..
senaryo bitince bende yumruğumu ısırarak oturdum..sermaye 2 ye katlanacaktı...kısmet olmadı..
şimsi sistem olmasaydı ben kesin cuma gecesi long girerdim..
Bear_Bull
@BearBull26
Yer İmleri