Enflasyon muhasebesine geçip,varlıkları değerlese,belki alacağa bile geçer.
Printable View
Ak yat ne kustun be...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi salladı ama THY bu yolumdan dönmem diyor hep ileri
Trend is my friend
Kap Haberi :
Ortaklığımızın %100 hissedarı olduğu THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 136-158 maddeleri ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 18,19 ve 20. maddelerinde düzenlenen kolaylaştırılmış birleşme hükümleri uyarınca düzenlenen devralma suretiyle kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi 09.08.2022 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir.
Citibank topluyor hemde hızlı şekilde. Ama bu sefer topladiklarini hemen satacağını zannetmiyorum ben. Biraz tutacaktır. Bu hızlı hareketlerin devami gelecektir diye düşünüyorum. Bilanço etkisini göstermeye başladı bence. Bakalım ay sonu bizi nerelere götürür bilinmez.
Şimdiden bir sonraki bilançosu için fiyatlanmaya başlamış olabilir hissemiz. Şuan 97 TL ederi var zaten. Bir sonraki Ekim bilançosunda %30 degerleme yapsa yaklaşık 127 lira civarina ulaşabilir.
Ekim ortasında hissenin fiyatini
127x0,60 pd dd =76 lira
127 x0,70 pd dd= 88 lira
127x0,80 pd dd= 101 lira
Civarlarindan hangisine getirecekler bakalım hisse fiyatını
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
THY Hissesi %133 artar mı? (THYAO Bilanço Analizi)
https://www.youtube.com/watch?v=872B...idin%C3%96zyer
Sn yasemin5566,
Video yu izledim, bence çok güzel şekilde açıklamış THY nin bilançosunun etkisini ve önümüzdeki donemde neler olabileceği konusunda. Ben tamamen katılıyorum.
Şahsen Avrupa ve Amerika havayollari grev nedeniyle ve ayrica Rusya ambargosu nedeniyle cok zor gunler geçiriyor. Iflaslari düşünen ler var yada devletten destek istiyorlar. Ama bizde tam zıttı ve tarihinin en mükemmel bilançosu geldi.
Diyelim ki savaş bitti ve petrol fiyati düştü THY maliyetleri azalmış olacak, kâr artacak
Diyelim ki siparişi verilen ve teslimati geciken uçaklar var. Bazıları gelmedi. Yolcu sayisi artar
Diyelim ki Savaş bitti, ambargo kalktı ve havayolu ulaşımı da böylelikle artış gösterdi.
Diyelim ki havacılık grevi bitti ve ulaşım hareketlendi.
Diyelim ki enflasyon düşüşe gecti ve vatandaş daha çok havayolu ile uçmaya başlayacak lar
Şimdi yeni haberlerde zaten ""Bolat, "THY’nin elde ettiği başarılı sonuçlar ortada. Yani, hisse fiyatı bu performansı yansıtmıyor. Önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcılara THY’nin performansını daha iyi anlatmak için road show’a çıkacağız. " şeklinde görüş belirtti.""""
Yani yolcu sayısı ileride hatırı sayılır şekilde artabilir.
Ayrica ben yıl sonuna kadar 30 milyar kâr rakamlarına yaklaşabilir düşüncesindeyim. Eğer bu olursa f/k orani 3 ile 3,5 arasinda bir yere gelir. Sektör ortalaması video da 12 demiş. Yani buna göre bence hisse fiyatinin en az 2 kat olması lazım.
Ama ben mutevazi yaklaşıyorum ve pd dd si 1,00 olsun yeter diyorum.
Suan hisse degeri 97 zaten
Birde asıl muhtesem tablosunun Ekim bilancosunda geleceğini sağır sultan bile biliyor artık. Belki 13 milyar kâr yazacak ve özsermaye si 135 milyardan 175 milyar rakamina çıkacak. Bunlar olursa hisse ederi 126 gibi bir rakamlara ulaşabilir. Yani bu sene 100 lü rakamlar hayal değil .
Butun bunlara büyük yatirimcilar karar verecek ler.
Önümüzde olumlu olan çok etken var. Yavaş yavaş bunlari hep birlikte görücez muhtemelen
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
THY 10 ay önce 14 TL idi
Şu an 62, belki 100 olur kimse bilemez
Ancak kâr her şey değil, 6 aylık kârı piyasa değerinin yarısı kadar olan şirketler var, hem bankada, hem holdinglerde, geçen yıla göre müthiş kârlar var ama hisseye yansıması muhteşem değil, yükseliyor gibi gözüksede enflasyonu hesaba katarsanız aslında sürünüyor.
Ben 14-24 aralığından hem kendim aldım, hem yakın çevreme aldırdım, ama artık uçacağız kaçacağız söylemleri çok ta cazip gelmiyor, zamanımda 20 TL lerden nasıl düştüğünü biliyorum, düşünce şirket batmış gibi düşüyor kimse karına zararına bakmıyor
Yolu daha var gibi gözüküyor, yine de dikkati elden bırakmamak lazım
Ortaklar bugün Şanlıurfa’yı (63) görmüşüz. Haftaya inşallah Karaman’a (70) merhaba der miyiz? ✈
ismail güner dk 16
thy 120-180 olmalı diyor
https://www.youtube.com/watch?v=C4Av...%C4%B1r%C4%B1m
Seneye cümbüş olabilir. Belki. Asagidaki haberde dediği gibi yabanci yatırımcı gelişi artarsa piyasa yukselebilir
Borsa İstanbul yılbaşından bu yana yüzde 55 yükselirken bankacılık endeksi yüzde 60 arttı. Ancak son 3 yıla bakıldığında sanayi hisselerinin performansı açık ara daha iyi
Hisse senetlerine ilgi neden artıyor? Borsa İstanbul'da en çok hangi sektör hisseleri kazandırıyor? Hangi şirketlere yatırım daha avandajlı? BİST 100 endeksinde kritik seviyeler neler? Dünya'dan Ufuk Korcan, bugünkü yazısında bu soruların yanıtlarını veriyor. İşte Korcan'ın o yazısı:
Başlığa bakıp bu yazıyı okumaya başladıysanız hisse senetleriyle ilgileniyorsunuz demektir. Belki daha önce hiç hisse almadınız, almayı düşünüyorsunuz belki de geçmişte defalarca farklı farklı hisseler aldınız. Türkiye’de özellikle son dönemde atılan adımların ardından gelinen durum, hisse senetlerine olan ilgiyi ‘mecburen’ artırdı. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, hisse senedine yatırım yapanlara son 1 yılda 130 bin, son 3 yılda 1.3 milyon kişi eklendi. Bu artışlarda pandemi sürecinde evden çalışmanın artması ve son dönemde hızla yükselen enflasyon karşısında tasarrufları koruma eğiliminin öne çıkması etkili oldu.
İyi şirket yatırımcısını üzmüyor
Türk Lirası’ndan dövize geçişlerin önüne geçebilmek adına atılan ‘Kur Korumalı Mevduat’ adımı döviz yatırımcısı için iyi bir alternatif oldu. Ancak bu ürün tasarruflarını enflasyon oranına karşı korumak isteyenlerin talebine tam olarak cevap vermediği için hisse senedine yerli yatırımcı ilgisi arttı. Borsayla yeni tanışanlar için şunu hatırlatmakta fayda var. Borsada yapacağınız yatırımları uzun vadeli olarak düşünün. Öyleki geçmiş veriler; borsada büyüme hikayesi olan, iyi yönetilen, düzenli temettü ödeyen şirket hisselerinin yatırımcısını üzmediğini ortaya koyuyor.
Banka hisseleri yükselişte
Gelelim başlıktaki sorunun yanıtına… Bankacılık hisseleri son haftalardaki yukarı yönlü sert fiyat hareketleriyle dikkat çekti. BİST 100 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 55’e yakın yükselirken Bankacılık Endeksi yüzde 60 ile endeksin üzerinde getiri sağladı. Sınai Endeksi ise yüzde 40 ile endeksin gerisinde kaldı. Ancak son 3 yıla baktığımızda sınai sektör hisselerinin performans anlamında bankalara büyük fark attıkları görülüyor. Bu süreçte geride kalan bankacılık hisseleri iyi gelen bilançolarının da etkisiyle aradaki farkı bir miktar kapatmaya çalıştı.
Yatırım yapmanın önemi
Peki, bundan sonra ne olacak? Borsada para kazanmak istiyorsunuz genel trendlerin hangi sektörleri öne çıkardığını analiz etmek sizi avantajlı duruma getirebilir. Ancak tek başına yeterli değildir. Sadece tek bir sektör hisselerine yatırım yapmaktansa farklı sektörlerde (trendlere de bağlı kalarak) büyümesini sürdüren, kârlılığı artan, gelecek vadeden şirket hisselerinden oluşan bir portföy sizi hedeflerinize taşımakta daha yardımcı olacaktır. Kısa vadede yüksek kâr beklentisine girmeden uzun vade düşünen bir yatırımcının borsada zarar etmesi pek mümkün gözükmüyor. Bunun için de her fiyat hareketlerinde panik yapmayacak çelik gibi bir sinir sistemine hakim olmanız gerekiyor.
Seçimden önce yabancı yatırımcı geri gelebilir
Kısa vadede içeride enflasyon, dışarıda ABD Merkez Bankası’nın (fed) kararları izlenmeye devam ediyor. Ancak 2023 yılında yapılacak seçimler başka bir hikaye yaratabilir. Son yıllarda piyasaları terk eden yabancı yatırımcıların bir kısmı, seçimlerin ardından ekonomi politikalarında bir değişiklik olabileceği beklentisini satın almak isteyebilir. Dolayısıyla geçmiş yıllardaki gibi bir büyüklükte olmasa bile Türkiye’ye gelebilecek yabancı yatırımcı ilk olarak son yıllarda performans anlamında geride kalmış ve işlem yapabileceği derinliğe sahip hisseleri ilk aşamada tercih edecektir. Bu noktada da büyük bankacılık hisseleri öne çıkabilir.
Tavsiye içermez
Eğer aşağıdaki medya haberi dogru çıkarsa yıl sonuna kadar yada 1 yıl da olabilir piyasalarda güzel canlanma görebiliriz piyasalarda.
Dogru çıkma ihtimali yüksek gibi. Çünkü S&P500 endeksi 4800 lerden 3500 civarlarına kadar yaklaşık %27 düşüş yaptı ve 3500 seviyelerine kadar düşmüştü.
Şimdi ise dipten %23 civarinda bir yükseliş yaparak 4280 civarina gelmiş .
Petrol fiyatlarinin gevşemeye başlaması ve enflasyon hızında düşüş gorulmesi piyasalara canlılık gelebileceğinin belirtisi sanki.
Medya Haberini asagida vereyim.
Ekonomi soğuyor, ısınma sırası hisse senetlerinde
PİYASA - 12 Ağustos 2022, 10:11
Ekonomi soğuma belirtileri göstermeye başladı. Isınma sırası hisse senetlerinde olabilir.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, enflasyonla mücadele ve ekonominin geleceği farklı bir kırılma yaşamış oldu. ABD’de Temmuz ayı enflasyon verilerinin artış hızında bir yavaşlamayı işaret etmesiyle piyasalar gelecek planlarını revize etmeye başladı. JPMorgan da bunlardan biri.
Hisse senetlerine yatırım için en uygun zaman
Fortune’dan Peyton Forte’un haberine göre, JP Morgan Asset Management’tan David Kelly, ekonominin soğuma belirtileri göstermesiyle birlikte hisse senetlerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde rekor seviyelere yükselebileceğini söyledi. Bu sürenin 3 yıl olacağını belirten JPMorgan Baş Stratejisti Kelly, “Bu noktada tamamen hisse senetlerine yatırım yapacağım” diyor.
Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, “Hisse senedi piyasalarında boğa olmak için sadece üç yıl beklemeniz gerekiyor” diyen Kelly, hisse senedi piyasalarının yeni zirvelere ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.
Hisse senetleri Haziran ayı ortasındaki sert düşüşten bu yana önemli bir ralli yaşadı. S&P 500 endeksi Çarşamba günü son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. Yatırımcılar, Temmuz ayı tüketici fiyatlarının beklenenden daha yumuşak gelmesini FED’in sıkılaştırma politikasında yumuşamaya gideceği yönünde yorumladı ve bu da hisse senetlerini çılgın bir yolculuğa çıkardı.
Hisse senedi piyasalarında yeni zirveler kaçınılmaz.
Veriler hisse senedi piyasalarının yükseleceğini işaret ediyor
Kelly, “Enflasyonu yüzde 2’ye geri döndürmek biraz zaman alacaktır ancak bu yönde ilerleme kaydettiğimiz sürece ekonomiyi resesyona sokmaya gerek yok” diyor. Kelly, “Enflasyonun yavaş yavaş düştüğü ve marjları koruyabildiğiniz bir şekilde ekonominin yoluna devam ettiği bir dönem yaşıyorsanız, bunun hisse senedi piyasası için oldukça iyi bir görünüm anlamına geldiğini biliyor olmanız gerekir” şeklinde konuşuyor.
Ancak TÜFE verilerini izleyen ralli, ABD üretici fiyatlarının Temmuz ayında iki yıldan beri ilk kez beklenmedik şekilde düşmesiyle hız kesti. Hisse senetleri dün itibariyle sendelese de Kelly, daha yumuşak enflasyon okumaları ve ekonomik yavaşlama belirtilerinin bir birleşiminin faiz oranlarını düşürmesini beklediğini belirtiyor. Kelly, düşen faiz oranlarının da hisse senedi fiyatlarını yukarı yönlü destekleyeceğini öngörüyor. Kelly, “Bu noktada tamamen hisse senetlerine yatırım yapacağım çünkü bundan sonraki yükselişin hisse senetlerinde olacağını düşünüyorum” diyor.
Tavsiye içermez
Teknik olarak yeni bir kanala girmiş hisse. 12 yılda 6 kez kıramadığı üst kanal direncinin üstüne atmış kendini. Yeni kanalın tepesi 166 TL
https://twitter.com/mehmetdaglar45/s...rFzRJRous5pzEg
Yok artik 1500
temel olarak baktığımızda yıl sonu kar tahmini olarak 25 milyar ve üstü konuşuluyor. zira temmuz ve ağustos dolu dolu geçiyor benzer bir doluluk eylül de de oluşursa, hedeflerine ulaşırlar...
bu gerçekler ışığında 25 milyar kar ödenmiş sermaye olan 1,380mil. rakamına oranlandığında...>25000/1380=18 hbk rakamına ulaşırız...
1 hbk 9 tl ile işlem gördüğünü düşünürsek...18X9=162 tl fiyatı ortaya çıkar...
sizin grafikte 166 rakamı çıkıyor teknik ve temel örtüşüyor...
fiyatlama olayını zaman ve günün şartları gösterecek...
6 aylık ciro 114 milyar,,yıl sonu olarak 215 milyar tl cıvarında beklenmekte,,,piyasa değeri genelde ciroya denk gelir.
215/1.380 sermaye=156 tl oluyor.
Nereden baksak hemen hemen ayni kapıya çıkıyoruz.
Ceo da 6 dolar demiş zaten,,,yıl sonu dolar 25 olsa,,150 oluyor.
Benim en çok önemsediğim şey,enflasyon muhasebesine geçiş,,yıl sonunda varlıklarını değerlerse,müthiş kar çıkar.
Bedelsiz beklentisi artacak.
düzeltiyorum.2.çeyrekde yolcu sayısı 18233 bin dir.3.çeyrekde ise %22 artışla 23200 bin olarak tahmin etmekteyim.ancak dış yolcu sayısındaki artış daha yüksek olmaktadır.amerika ve uzak doğu daha yüksektir.amerika ve uzak doğuda doluluk %90 dır.bilet fiyatları ise 20 ila 80 bin tl arasındadır.
3. çeyrekde doluluk %7-8 daha yüksekdirki.ciroya katkısı %15-20 artış yönünde olur.rusyanın neredeyse tek çıkış kapısı türkiyedir.londra ve moskova bilet fiyatlarının yüksekliği basına yansımıştır.turizm thy nin güçlü yönüdür.gurbetçilerde 3. çeyrek deyoğun olarak thy yikullanırlar.
bunlar ışığında 3. çeyrekde 30 milyar tl net kar beklemekteyim.yıl sonu kar beklentim 45 milyar tl dir.thy bunu başarır.
Nereden çıktı şimdi bu WİZZAİR🙀
https://twitter.com/havasosyalmedya/...lSTyZjAeClYTCA
Aman arkadaşlar dikkatli olalım Çin de yeniden kapanmalar başlamış.. Bu lanet covid yakamızı bir türlü bırakmayacak mı yahu??
Rus inegini sagiyoruz su anda. Inek sutu vermeyi keserse, ya da Wizz Air, Rumlar vs. gibi oteki malaklar biz de meme isteriz diye inege dadanirsa, ya da buna dadanmak icin AB/D'ye Turkiye'ye yaptirimlar icin diretirse... kuslardan cikma vakti gelmistir.
Herif 13'ten 150 milyon lot mal aldi. Daha 1 sene bile olmadi. Borsa 1 sene sonrasinin realitesini fiyatliyor. Ortalik tiklim tiklimken, Ruskilere butun dunyada ambargo gelmisken... borsa bilancolari da fiyatliyordu o zamanlar. Bir yerde mallari yedirmeye baslayacaklar...
Diyecegim de... secim de geliyor. Hukumet degisimi ile yabanci gelecek. Belki de yedirmezler.
“Kargo pazar payımızın büyümesi ile beraber fiyatlandırmada da bir üst lige çıkmamızı sağlayacak yapay zeka ve optimizasyon temelli Kargo Gelir Yönetimi Uygulamamızın ilk versiyonunu önümüzdeki aylarda kullanıma alacağız.”
3. Çeyreğe yetişmeyebilir ama 4. Çeyrek için kargo tarafı ekstra kar yazabilir🤔
https://isteteknoloji.com.tr/dijital...ler-yaziliyor/
Haberlere bakilirsa THY yeni rotalar baslatacak gibi görünüyor. Medya haberi aşağıda
THY 14 Yeni Hat Açmaya Hazırlanıyor
Türk Hava Yolları (THY), önümüzdeki aylarda 14 yeni rota açmak için çalışmalara başladı. İstanbul Havalimanı merkezli 14 rotadan 6'sı Avrupa 2'si ABD'de olacak.
Dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu şirketi unvanına sahip THY, önümüzdeki aylarda İspanya'da A Coruna, Polonya'da Krakow, Rusya'da Mahaçkale, Fransa'da Nantes, Azerbaycan'da Lenkeran ve İtalya'da Palermo'ya sefer düzenlemiieyi planlıyor.
THY halihazırda Avrupa'da 43 ülkede 118 noktaya tarifeli sefer düzenliyor.
DENVER VE DETROIT DE SIRADA
ABD'de 12 noktaya uçak seferi düzenleyen THY, kısa süre içerisinde Denver ve Detroit'i de uçuş ağına eklemeyi planlıyor.
Afrika'da 41 ülkede 62 noktayı uçuş ağında bulunduran bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Mısır'da Aswan, Somaliland'da Hargeisa ve Sudan'da Port Sudan'a uçmayı hedefliyor.
Şirket Asya'daki uçuş noktalarına da Kazakistan'a Atyrau ile Pakistan'da Sialkot'u ekleyecek. THY ayrıca Suudi Arabistan'a Abha şehrini de uçuş ağına katacak.
Tavsiye içermez
Bolat"İstanbul Havalimanı'ndaki yatırımlar da dahil THY'nin maddi duran varlıkları 15 milyar dolar civarında bulunuyor."
O zaman bilançoda neden 4 milyar dolar gözüküyor,,değerleyin efendim,,değerlemeyen muhasebe müdüründen hesap sormuyormusunuz.?
ben de covid işinin tamamen bittiğini düşünüyorum, thyao için her şey güzel görünüyor. evet belki yılbaşından bu yana iyi yükseldi ama sürekli daha iyi karlar açıklıyor, hbk büyüyor... hbk organik büyüyorsa ve kağıt ucuzsa ne kadar primlendiği bizleri korkutmamalı diye düşünüyorum...
BofA bugün ODAS alıp THYAO satıyor,
https://www.linkpicture.com/q/777_17.png
Yeni bir medya haberi daha aşağıda ,,cds ler biraz biraz iniyor gibi. Ama asıl rahatlama 500 altina inerse başlar diye düşünüyorum
Türkiye'nin CDS'inde düşüş sürüyor
Dünya'da yer alan habere göre, uluslararası piyasalardan borçlanma maliyetinin de bir göstergesi olan Türkiye'nin beş yıllık dış borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyeti (CDS) temmuz sonunda 880 baz puanın üzerine çıkarak tarihi zirveye yaklaşmasının ardından başlayan düşüşünü sürdürdü. Türkiye'nin beş yıllık CDS'i geçen haftayı 647/659 baz puandan tamamladı. Gelişmekte olan ülkeler genelinde 27 Temmuz'dan CDS'lerde keskin düşüşler görülürken, Türkiye'de düşüş 230 baz puanı aşarak benzerlerini aştı.
Tavsiye içermez
8-14 Ağustos İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1332 uçuş ile 1'inci,, THY en fazla uçuş düzenleyen 3'üncü şirket oldu15/08/2022 12:22:15
8-14 Ağustos 2022 döneminde Avrupa'daki en yoğun havalimanları arasında İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1332 uçuş ile 1'inci oldu.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) Twitter hesabından verilen bilgiye göre, THY AO ise günlük ortalama 1488 uçuş ile en fazla uçuş düzenleyen havayolu şirketleri arasında 3'üncü sırada yer aldı.
Fiatlara zam yapmaları lazım ki daha çok kar gelsin,,2600 kişi istihdam etmekten bahsediyor,,personel ücretlerini nasıl çıkartacak?
Seçim öncesinde yığacaklar personeli,,eş dost komşu partili,,ne varsa.
yüksek maaş da ödese 20 bin gibi,,ikramiye primi,,oh oh.
yan gel yat.