Sayfa 407/778 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507 ... SonSon
Arama sonucu : 6221 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1. THY 10 ay önce 14 TL idi
    Şu an 62, belki 100 olur kimse bilemez
    Ancak kâr her şey değil, 6 aylık kârı piyasa değerinin yarısı kadar olan şirketler var, hem bankada, hem holdinglerde, geçen yıla göre müthiş kârlar var ama hisseye yansıması muhteşem değil, yükseliyor gibi gözüksede enflasyonu hesaba katarsanız aslında sürünüyor.
    Ben 14-24 aralığından hem kendim aldım, hem yakın çevreme aldırdım, ama artık uçacağız kaçacağız söylemleri çok ta cazip gelmiyor, zamanımda 20 TL lerden nasıl düştüğünü biliyorum, düşünce şirket batmış gibi düşüyor kimse karına zararına bakmıyor
    Yolu daha var gibi gözüküyor, yine de dikkati elden bırakmamak lazım

2.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    THY 10 ay önce 14 TL idi
    Şu an 62, belki 100 olur kimse bilemez
    Ancak kâr her şey değil, 6 aylık kârı piyasa değerinin yarısı kadar olan şirketler var, hem bankada, hem holdinglerde, geçen yıla göre müthiş kârlar var ama hisseye yansıması muhteşem değil, yükseliyor gibi gözüksede enflasyonu hesaba katarsanız aslında sürünüyor.
    Ben 14-24 aralığından hem kendim aldım, hem yakın çevreme aldırdım, ama artık uçacağız kaçacağız söylemleri çok ta cazip gelmiyor, zamanımda 20 TL lerden nasıl düştüğünü biliyorum, düşünce şirket batmış gibi düşüyor kimse karına zararına bakmıyor
    Yolu daha var gibi gözüküyor, yine de dikkati elden bırakmamak lazım
    bofanın oynayacağı hisse kalmadı pek ereğli geberik malum çelik fiyatları, havacılık muhteşem görünüyor, bırakmak istemeyecektir thy yi. üstelik hikayesi var, bırakacaksa da sert yukarı beklerim 3 hafta borsayı
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by foton Yazıyı Oku
    aynen sn olimpik forum, günümüzde bir otomobil 1 mil. tl üstünde altında civarına... THY nin sahip olduğu uçakları yeniden fiyatlandıralım nasıl bir rakam çıkıyor belli olur.
    ahahh uçak ucuz ya ötv yok.

4.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Dün 120 tl hedef veren ak yatırım en çok satanlarda.
    satmışsa zarar etti. siz bakmayın kim aldı sattı speklerin 1001 yüzü var

5. Ortaklar bugün Şanlıurfa’yı (63) görmüşüz. Haftaya inşallah Karaman’a (70) merhaba der miyiz? ✈

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,050
     Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Dün 120 tl hedef veren ak yatırım en çok satanlarda.
    türev piyasası islemleridir o sn Maharaj
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

7. ismail güner dk 16
    thy 120-180 olmalı diyor

https://www.youtube.com/watch?v=C4Av...%C4%B1r%C4%B1m

8. Seneye cümbüş olabilir. Belki. Asagidaki haberde dediği gibi yabanci yatırımcı gelişi artarsa piyasa yukselebilir

Borsa İstanbul yılbaşından bu yana yüzde 55 yükselirken bankacılık endeksi yüzde 60 arttı. Ancak son 3 yıla bakıldığında sanayi hisselerinin performansı açık ara daha iyi

Hisse senetlerine ilgi neden artıyor? Borsa İstanbul'da en çok hangi sektör hisseleri kazandırıyor? Hangi şirketlere yatırım daha avandajlı? BİST 100 endeksinde kritik seviyeler neler? Dünya'dan Ufuk Korcan, bugünkü yazısında bu soruların yanıtlarını veriyor. İşte Korcan'ın o yazısı:

Başlığa bakıp bu yazıyı okumaya başladıysanız hisse senetleriyle ilgileniyorsunuz demektir. Belki daha önce hiç hisse almadınız, almayı düşünüyorsunuz belki de geçmişte defalarca farklı farklı hisseler aldınız. Türkiye’de özellikle son dönemde atılan adımların ardından gelinen durum, hisse senetlerine olan ilgiyi ‘mecburen’ artırdı. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, hisse senedine yatırım yapanlara son 1 yılda 130 bin, son 3 yılda 1.3 milyon kişi eklendi. Bu artışlarda pandemi sürecinde evden çalışmanın artması ve son dönemde hızla yükselen enflasyon karşısında tasarrufları koruma eğiliminin öne çıkması etkili oldu.

İyi şirket yatırımcısını üzmüyor

Türk Lirası’ndan dövize geçişlerin önüne geçebilmek adına atılan ‘Kur Korumalı Mevduat’ adımı döviz yatırımcısı için iyi bir alternatif oldu. Ancak bu ürün tasarruflarını enflasyon oranına karşı korumak isteyenlerin talebine tam olarak cevap vermediği için hisse senedine yerli yatırımcı ilgisi arttı. Borsayla yeni tanışanlar için şunu hatırlatmakta fayda var. Borsada yapacağınız yatırımları uzun vadeli olarak düşünün. Öyleki geçmiş veriler; borsada büyüme hikayesi olan, iyi yönetilen, düzenli temettü ödeyen şirket hisselerinin yatırımcısını üzmediğini ortaya koyuyor.

Banka hisseleri yükselişte

Gelelim başlıktaki sorunun yanıtına… Bankacılık hisseleri son haftalardaki yukarı yönlü sert fiyat hareketleriyle dikkat çekti. BİST 100 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 55’e yakın yükselirken Bankacılık Endeksi yüzde 60 ile endeksin üzerinde getiri sağladı. Sınai Endeksi ise yüzde 40 ile endeksin gerisinde kaldı. Ancak son 3 yıla baktığımızda sınai sektör hisselerinin performans anlamında bankalara büyük fark attıkları görülüyor. Bu süreçte geride kalan bankacılık hisseleri iyi gelen bilançolarının da etkisiyle aradaki farkı bir miktar kapatmaya çalıştı.

Yatırım yapmanın önemi

Peki, bundan sonra ne olacak? Borsada para kazanmak istiyorsunuz genel trendlerin hangi sektörleri öne çıkardığını analiz etmek sizi avantajlı duruma getirebilir. Ancak tek başına yeterli değildir. Sadece tek bir sektör hisselerine yatırım yapmaktansa farklı sektörlerde (trendlere de bağlı kalarak) büyümesini sürdüren, kârlılığı artan, gelecek vadeden şirket hisselerinden oluşan bir portföy sizi hedeflerinize taşımakta daha yardımcı olacaktır. Kısa vadede yüksek kâr beklentisine girmeden uzun vade düşünen bir yatırımcının borsada zarar etmesi pek mümkün gözükmüyor. Bunun için de her fiyat hareketlerinde panik yapmayacak çelik gibi bir sinir sistemine hakim olmanız gerekiyor.

Seçimden önce yabancı yatırımcı geri gelebilir

Kısa vadede içeride enflasyon, dışarıda ABD Merkez Bankası’nın (fed) kararları izlenmeye devam ediyor. Ancak 2023 yılında yapılacak seçimler başka bir hikaye yaratabilir. Son yıllarda piyasaları terk eden yabancı yatırımcıların bir kısmı, seçimlerin ardından ekonomi politikalarında bir değişiklik olabileceği beklentisini satın almak isteyebilir. Dolayısıyla geçmiş yıllardaki gibi bir büyüklükte olmasa bile Türkiye’ye gelebilecek yabancı yatırımcı ilk olarak son yıllarda performans anlamında geride kalmış ve işlem yapabileceği derinliğe sahip hisseleri ilk aşamada tercih edecektir. Bu noktada da büyük bankacılık hisseleri öne çıkabilir.

Tavsiye içermez

Sayfa 407/778 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •