Söylenecek bir şey yok. Haklısınız. "Değerli maden" diye geçiyor ama, fiyatından dolayı endüstriyel kullanımı da cüzi.
BTC'nin fiziksel hali gibi bir şey. Trendlerde anca para kazandırır.
Printable View
Akıl dışı hareketlerde malesef akıl ile hareket edenler daha fazla kaybediyor.
altın düşerse gümüşe de koyarlar yalnız. Hem de nasıl...
Bloomberg faiz eğrisi vs yayınlıyor arada.
Aşağıdaki bilgi doğru ise bence önce dolar artacak sonra yataylaşacak.
https://i.hizliresim.com/phmdq8b.jpg
Bir ihtimal yerel seçimleri çok takmayacaklar, vatandaş hizmet istemiyor diyecekler bence.
Yerel seçimler nedeni ile acı reçete olmayacak diye düşünülüyor.
abudik gubudik manyak manyak işler
>>>>>>>>>>
https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ/s...905986/photo/1
https://i.hizliresim.com/exhnznj.jpg
Bugün yine yüksek zarar gözükür, hisselerde arbitrajcıya çıkma fırsatı vermediler.
Ben de arbitrajcı olsam kuruş zararı kabul etmez vade sonunu beklerdim.
Bence oyunu radikal haber gelene kadar devam ettirir, ne zaman yüklü alım geldi hisseleri satar arbitrajcıların parasını öder. Atıyorum oradan 2 milyar zarar eder başka yerden 10 milyar kar elde eder.
secbul abi bu karşılaştırmada yine anormallik mevcut
Amrikanın korkusu altın
Zamanında 350 dolarmış
Bizim korkumuz dolar
zamanında 2 tale imiş
Onların birikimi x6 olmuş
Bizim birikimimiz x10 olmuş
Yani benim korkum senin korkunu döver :drunk:
VİOP30 da longdan shorta geçen YapıKredi bu seferde bütün shortları kapatıp tekrar longa geçmiş, BofA ve TEB longların bir kısmını kapatmış, İs Yatırım da short kapatmaya devam etmiş, Bu masanın kaybedeni Tacirler Yatırım 5627 maliyetle bekliyor, 50 bin kontrat da 1000 puan zarar yazmış, Phillip Capital deki herif genel takas da görünmüyor longlarını güzel bir kazançla bugün kapatmış olabilir,
https://i.hizliresim.com/prkzijp.PNG
golda asiri cok deger veriliyor bence balon. .. alti ustu bir maden.. 3-4 nesil sonrasi dalga gececek tahminim bizle ..
"O musluklar som altın değil, kaplama kaplama"
Bu tip durumlar oldukça altına ilgi devam eder.
"O musluklar çakma altın değil, som altın, başkalarınki ile karıştırma" diyecek insan her zaman olur.
Allah ın daşını dünya kurulup aradan kaç bin sene geçti bilemem ama halen taş devri insanlarını kandırdıkları gibi kandırarak bu devirde bile (teknolojik çağ atlamış dünyada) halen sarı taşı paraynan satıyorlar :)
yakında Allah ın suyunu ve güneş ışığınıda paraynan satarlar.
Haa bu arada dünyada altın rezervi baya azalmış, bulmakta ve çıkartmakta zorlanıyorlar mış, yer kürenin bayaa bi altına derinlere inmek gerekiyormuş
A101 sigaraya zam yapmış bir seferde 3 tane idi tekrar 5 yapmış, istersen 5er 5er alabiliyorsun.
şimşek kendisiyle ilk dirsek temasında göreve kendini hazırlamış ..kısa sürede kadro eylem planı filan oluşturulmaz orası geçilmiş söylemlerden ziyade eylemlere bakmak lazım Hafize hatun atandığında görmek lazım ..seçim öncesi politika belliydi ,yeniye geçildiyse ipuçlarını göstermek isterler eğer gerçekten değiştiyse
şimşek korkmayın hemen şaapmıycam mealinde açıklama yapmış da eylemi görmek lazım
Ehehehe :kahkah:
Yahu yatırım forumunun üstadları "3-5 nesil sonra" diye altın kötülüyor. Algı fena bişey.
BTC... hadi onu sigtir et! Doge coin diye bişey var ortamlarda.
Burası da yatırım forumu. Yarın altın USD bazında %10 yapar...
Üzülürsünüz bu yazdıklarınıza.
Ortalama yatırımcının akl-ı selim olma yaşı 30.
Geri kalan ömrü boyunca efektif yatırım yapabileceği zaman 30-35 yıl.
Şimdi ben de diyeyim ki... "Her şey fani, ölüm ani..."
Laf mı?
her trendin bir sonu var Kisavade bey.. yapacak bisey yok.. ...bu degismez dunya tarihi kuralı.. golda gıcığım iyice:28::)
Ben sigara içip etrafa saldıran bir kişi görmedim, 30'undan sonra başladım bir ara bıraktım. Normalde benim sigara ile işim olmaz ama daha iyi düşünmek için gerekiyor. Uzun yol şoförleri gece çok içiyor demek uyanık tutuyor, dikkati topluyor.
İç dış stabilizasyon olunca bırakırım. 2 dolar üstü olduğu zaman da bırakmayı veya alternatifleri düşünmeye başlarım fayda maliyet analizi gerekir.
Eskiden altını ilk bulduklarında sarı taş demişler, diğer metallerden hem daha yumuşak hemde daha sağlam oluşundan ve rengininde güzel oluşundan mütevellit kabını kacağını sürahisini ve hatta kaşığını çatalını altından yapmaya başlayan insanoğlu, yılların geçmesi ve üremede korunma yöntemini keşfedememesinden dolayı hızla nüfusu çoğalarak obalar köyler ve şehirleşme neticesinde sarı taş ender taş konumuna gelince ve de para henüz bulunmadığından dolayı bir uyanık tüccar vasıtasıyla sarı taş ticareti başlatıldı. Taa ki günümüze kadar geldi ama artık ilerisi yok çünkü rezerv tükendi denilecek seviyeye geldi, dünyadaki insan nüfusuna yeterli gelemiyor
Aynı senin düşündüğün gibi ileriki nesillerde sarı taş dinozorlar gibi yokolucak ticaret piyasalarından,belki antikacılar yada kolleksiyoncular aralarında paslaşır. :he: tabii biz göremiycez o yıllarda neler olucağını
Ben içmeyince saldıran gördüm.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben parayada karşıyım başganım, yazık o kesilen ağaçlara
Taş devrinden kalmış insanlar gibi düşünmeyi bırakalım artık devir yapay zekalarda sanal alemlerde, çip gibi bişii olucak her yerde para olarak geçecek
Dünya değişiyor, değişime uyamayan ülkelerin sonu fena, ben uyarıyımda sonra uyarmadı demesinler
Malesef takınıtılı biri olduğumun farkına vardım. detaylara filan çok bakıyormuşum. Beni ben yapan şey olduğundan çok da umursamıyorum. Borsada kuruşlar önemli o yüzden çok sorun olmuyor. Çalışırken de işe yarıyordu. İnsan ilişkilerinde alttan alma huyum olduğundan orada da sorun olmadı.
Öte yandan yalnız yaşasam da ev hayatında ne çöptür ne tekrar kazanılabilir ikilemi zaman zaman sorun oluyor. Bir seferinde evdeki yedek şeyler ile birinin evini döşemiştim, ütü, sğpürge, züccaciye, halı, kilim, TV, küçük ev aletleri vs.
Bakalım depecek mi?
Bugünden yarına, Aylık, Yıllık, Asırlık analizdense... Duruma göre aksiyon almak evladır.
"Müneccimler" bu tanımdan azade elbet...
https://i.ibb.co/NSh4Fn6/gold.png