O zaten oradan geldi, esas bizim donlar gidiyor.
Printable View
EPGİS
@trepgis
Folgen
Kart Komisyon Oranları Nedeniyle Kapalı İstasyon Görürseniz Şaşırmayın.
Bankalar, emeksiz büyük ortağımız oldular.
Uzun uzadıya yazmaya gerek yok.
Toplam kar marjı brüt % 8,6
Bayiye kalan brüt % 4,3
Ertesi gün Banka POS komisyon oranı : % 3
Bayiye kalan % 1,3
Bu % 1,3 ile tüm işletme giderlerimizi karşılamamız bekleniyor.
Ya Kar marjlarımız artırılacak ya Bankalar POS oranlarını düzeltecek ya da İstasyonumuz kapanacak.
Başka da yol kalmadı.
https://twitter.com/trepgis/status/1...959929447?s=12
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Arkadaşlar genel bir karamsarlık hissediyorum.Ben de de aynı ruh hali vardı.Çözümü buldum,canım sıkıldıkça içim karardıkça kuzey koreye dair videoları izliyorum anında moralim düzeliyor.Şu şişko diktatörün babası asıl kurucu lidermiş öldüğünde halkı gözlemişler kendini az paralayanı sen az üzüldün diye içeri almışlar.:))))))))) Canı sıkılanlara tavsiye ederim,e açıp norveç isveç finlandiya videolarını izler onlarla kendinizi kıyaslarsanız tabi canınız sıkılır.Dediğimi yapın bakın rahatlatayacaksınız.
Esas cümbüş yerel seçimden sonra,tavsiyem siz değil siz yurt dışındasınız yurt içindekiler ne bulursa stoklasınlar aç kalmamak için,yasalar malum tek adamın elinde olduğu müddetçe hak aramakta hikaye,az sesin çıksa kodestesin,sebep hükümeti yıkmaya teşebbüs,halkı kin nefret isyana teşvik etmek,peşi malum fetoş damgası,içerde çok masum var,masumlar içeride esas suçlular dışarıda:he:
Heryer aynı artık
*Kanada’ya bakıyorsun hindistanlılar dolmuş, can can pakistan
*Londra’ya bakıyorsun 2020’den sonra mülteciler daha da dolmuş ülkeye beyaz döşeklerle londrada yatıyorlar, mangal yapıyorlar ortada. Eski londra yok.
*Amerika’ya bakıyorsun adamlar gucci’yi , apple’i soyuyor gündüz gözüyle
*Hollanda’ya bakıyorsun arabaların tüm lastiklerini çalıp kuş gibi havada bırakıyorlar
Hiç mi güvenilir yer kalmadı ?
Monaco, Dubai
Twitter'da paylaşmışlar, baktım şimdi bulamadım, 2015 model Passat'ı burada satıp dolara geçip, yurt dışına gidilirse aynı parayla 7 tane aynısından alınabiliyormuş....
Tenhada kıstırmaya görsünler, otomobil, cep telefonu, akaryakıt, doğalgaz, elektrik haşırt the blackboard.
Son 10 yılda silinen vergi borçlarının toplamı ne acaba, dolar olarak veya enflasyon bazlı reel değeri...
Seneye de MTV yi 3x toplasınlar, ihracaatçılar şaapamazsa da 4x yapsınlar...
İhracaatçı yeter ki şolmasın...
Ulan bu kadar parasal genişlemeye gideceğimize, KKM yle doları baskılayacağımıza, dış ticaret açığını zortlatacağımıza, direk elden ihracaatçılara 10-20 milyar dolar bağış yapsaydık, al ödeme anasını satayım senin olsun çevir işte bu parayı deseydik, muhtemelen çok daha az zarar yazardık...anadın mı...
Denk geldi, paylaşayım dün bahsettiğim mevzu;
https://i.hizliresim.com/4ief8w4.jpg
Bunu anayasa mahkemesi değil, danıştay iptal etmişti.
https://i.hizliresim.com/fu2521a.jpg
Teyyare vergisi otomobilden alınmaz diye, o zamanlar biraz hukuk falan vardı.
Artık değişik bir ülkede yaşıyoruz,sosyoloji değişik kurallar değişik her şey farklı.Bizim yaş grubu bir anda sihirli bir el değecek bir şey olacak fabrika ayarlarımıza döneceğiz sanıyoruz.Yok öyle bir şey,bu ülke doğup büyüdüğümüz alıştığımız oluştuğumuz ülke değil,bizim mi o bile tartışmalı,artık melez sayılırız,o kadar mülteciyi bu kadar hevesle entegre ettikten sonra onlarla ortağız demektir.Kaderimiz aynı.Allah cümlemize kolaylık versin.
Velhasıl birinin selâsını huşu içinde dinlemeden, bize rahat yok.:yes:
Kim o birisi derseniz söylemem sırdır, kendiniz bulun.:kahkah:
Zaman zaman Youtube'de görüyorum ahaaa... bu sefer tamam diyorum, yarına hadi en geç haftasına tamam diyorum, sonra manda boku gibi yayılıp kalıyorum.:oleyo:
amerikanın migrosu olan costco'da altın bar satmaya başlamışlar
millet dalga geçiyor alana yanında pizza da veriyorlar diye, ah sarıkız bu hallere düşecek metal miydin sen..?
https://twitter.com/Fxhedgers/status...65006117462272
Valla bir türk Youtuber Kuzey Kore' ye gitmiş, valla hiç bize anlatıldığı gibi değil diyor.
Bunun bir örneğini de Ingiliz asıllı Amerikan mankenden duydum (70 Yaş-> üzeriydi bayan) Iran için bir belgesel çekimine gitmiş, o da Iran hiç bize anlatıldığı gibi değil diyordu.
Bundan sonra, herhangi bir ülkeyi ortaçağa döndürürken, iki kere düşüneceklerdir, ulan bunlar şimdi cümbür cemaat kalkar buraya doluşurlar diye...
Haitililer....Almanya'ya gitmişler kaçak, yakalanmışlar, biz Türkiye'den geldik deyince de, alayını toplayıp Kayseri' ye yollamışlar...
Şaka gibi...ortadoğunun mülteci toplama kampı olduğumuz yetmedi, dünyaya açıldık.
ABD nin Taliban'la savaşsın diye eğittiği şu ordu....ABD nin çekileceğini anlayınca kaçarak maraton koşusuyla engelleri aşarak Türkiye'ye gelenler....Hani şu geçen sahilde sabah sporu yapanlar yaw....Onlardan bi paralı ordu kursalardı bari, Wagner gibi, Libya'ya, Suriye'ye, olmadı Yunan sınırına koyardık...Osmanlı da öyle yaparmış ya...savaşlarda önden yollarmış bunları, sonra Tımarlılar, sonra Yeniçeriler...hazır eğitimli de ordu, biraz tırsak mırsak olacak artık o kadar...Sahilde dolaşacaklarına..
VW fabrikalarda üretimi durdurmuş...yazılım mazılım arıza ayağına...otomotiv sektörü cortlayacak sanırım...Havacılıkta da ilk mort sinyalleri gelmeye başladı...
Çaynaaa....dağ taş her yere ev yapmışlar, içleri boş...koskoca bir şehir semt misal, bomboş....2008 Mortgage den sonra 2023 Mortgage de vurmasın dünyayı...Demir çelik düşerse misal...
2-3 hafta önce herşey güllük gülistanlıktı finans haberlerde ABD-Avrupada, ula bu SP500 abarttı mı yaw, neredeyse zirveyi görecek filan...yok herkes iyimser...yok long short poz durumu yukarı diyor...yok bi daha faiz artmaz bu iş bitti filan...kaldırıp nassı yukarıdan çaktılarsa malı artık...şimdi sıkıntılar dillendirilmeye başladı TV lerde....2-3 hafta içinde oldu tüm bu sıkıntılar ya...yersen kırşen...herkes mi bize karşı, herkes bize karşı anasını satayım, borsada ektra paranoyadan zarar gelmez...anadın mı..
Iran ~ 45 yıldır Kuzey Kore ise ~ 70 yıldır keza Kübada öyle, ambargo altındalar.
Hadi Iran'ın petrolü var bir şekilde yürütür işlerini, fakat Küba ile Kuzey Koreyi takdir etmek lâzım.
Bence kuzay kore nin arkasında başka işler var.O kadar yıl dünyadan uzak kal.O kadar teknoloji gelişsin.Sen tüm gelişmelere uzak kal, gene de tüm dünyaya tehdit ol falan.Bana pek mantıklı gelmiyor.O ülke bilerek ayakta tutuluyor .Bir rolü vardır.O güne kadar ayakta kalır.Aksi senaryoya benim pek aklım ermiyor.
Küba başka hikaye,bak ona saygım var.Tehdit falan iddiası yok genel olarak fakirler ama onurlular.Onlara saygım elbette var.
O video otto warmbier ın hikayesini anlatıyordu.Google a adı yazılırsa o hikayeyi anlatan onlarca video bulunacaktır.Çok hazin bir hikaye.
Onu diyorum ya ,rusya nın ukraynaya ,çin in taıwan a tahammulü yok ama bu kuzey kore baya baya özerk bir şekilde yıllardır var,hep tehdit falan.E rusyanın bunlara neden ihtiyacı olsun ki istese dünyayı kendi de tehdit eder,zaten ediyor da.Çin başka ülkelere veya azınlıklara göstermediği toleransı maksimum seviyede bunlara gösteriyor.İlginç bir ülke.
Bugün Bademhavayollarını kaldırıp Bademcelle döşediler..
Yarın da hafif salıp, Bademcelli teptirirler, Bademhavayollarına veya onu gene tutup başka bi yerlere döşerler...
1 Ekimde de endeksler değişiyormuş, tamam artık, tuttu frutti mucize-i guyem, yeşil enerci....kırmızısını hallettik de sıra yeşiline geldi..
Bademle bağlan hayata,
Hayata bağlan bademle,
Bağlan hayata bademle...
Teper gibi de, üst yapı ne, 1-2, 1-2 mi, flat mı, bir kompleks mi...Bademcell beleş piyasa değeriyle endeks mühendisliği aday adaylarımızdan...belki şimdi...belki diğer tura kalır...bilemem...
Karamehmet öldü mü yaw...yok ortalıkta...neyse..kaçenzi...
https://i.hizliresim.com/kdawnyd.PNG
Iran ile geçmişte-23 yıl önce- biraz ticaretim olmuştu...
Kısaca Halkın durumu pek iyi değildi ama sistemin sahipleri villalarda yaşıyordu. Hayat çok ucuzdu en azından bize göre gıda ve ulaşım bayağı ucuzdu.
Şimdi nasıl bilemiyorum ....
Near death experience diye bir program var Youtube'da.
Orada birine gelecegi bildirmisler.
3.Buyuk savas Guney ve Kuzey Kore arasinda 2043'te baslayacak, 2052 de sona erecek, dunya nufusu 1 Milyar'a inecek diye anlatiyor.
Tabi siz inanmayin, kim gitmis de donmus degilmi.
Izleyin bakalim, batmis mi batmamis mi.
https://www.youtube.com/watch?v=ACnS...nnel=ErkAcarer
https://i.hizliresim.com/fpspby1.jpg
Para, lisan ve göt olacak, Finlandiyadan veya Norveçten Rusyaya gireceksin, kaç bin kilometreyse katedip Kuzey Koreye gireceksin, orada arabayı bırakıp teyyareylen döneceksin.:oleyo:
Deneyen olmuşmudur bilmiyorum.:notr:
Not: Google maps veya Yandex böyle bir yol haritası çizemiyorlar.:he:
Tahminim ~ 10 bin km. civarı günde 300-500 km. arası yol yapılsa 1 ay sonra Kuzey Koredeyiz.:yahoo:
blue peso record 790
Asıl Küba tüm dünya görsün diye bu halde bırakılıyor yıllardır. Hoş gerçi ambargolar kaldırılacak falan deniliyor hala da. Aramızda başka gidenler de olduysa, fakirlikten nefes alamayacak durumdalar, sağlık sistemi şöyle iyi falan hikaye... Tamam bilimsel olarak iyi olmak ayrı da... Bilmem kaç yıl önce hiybe edilen tıbbi cihazlar, halk hasta olmamak üzerine yaşamaya çalışıyor, ağrı kesici bile bulamıyorlar zaman zaman... Her ay devlet tarafından ailebaşı dağıtılan zorunlu ihtiyaç ve temel gıdaları alıyorlar. Mahalle mahalle dağıtılıyor, o da devlet tarafından bir şekilde (ülke içi üretim ve bazı ülkelerle takas yoluyla) temin edilebildiyse. Meksikadan Kübaya geçeceksen çoğu zaman bavullarına ertesi gün kavuşuyorsun, çünkü yolcu uçaklarıyla fayansına, çimentosuna kadar yüklüyorlar, bizzat gördüm. Bunu ambargocular görmüyor mu, görüyor ama o sefaleti tüm dünyanın görmesi için o halde bırakılıyor. Tütün üreticileri, çiftçiler falan artık devlete, ürettiklerinin çok azını veriyor, hatta ekmiyor çoğu zaman. Sokakta gördüğüne diş macunu, şampuan hatta çorap ver sevinçten bayılıyorlar. Evlerin çoğu yıkıldı yıkılacak, insanlar evlerinde durmak istemedikleri için sürekli ev dışında oturuyorlar, yoksa meşhur pozları vermek için değil... Turizm geldikçe para görüyorlar, vatandaşların da harcama kartı oluyor, ama en son bildiğim kadarıyla euro yükleyebiliyorlardı,değiştiyse bilmiyorum, vatandaşa bir yerlerden euro bul koy hesabı.Aşırı derecede fuhuş var, erkekler rahatlıkla çat pat ingilizceyle afedersiniz annelerini, kızlarını, kardeşlerini sana pazarlamaya çalışıyorlar. Gençler paraya ulaşıp uçak, bileti almaya çalışıyorlar, ülke dışına çıkış yasak değil ama parasızlıktan zaten çıkamıyor normal halk. Ülkede ellerine silah ulaşsın gör bak o küba halkı sistemi nasıl yıkmaya atlayacak hevesle. Şu an Amerika tehdit olarak gördüğü için değil, sadece kapalı bir insanat bahçesi niyetine, dünya görsün diye süründürtüyor orayı.
Küba hakkında tüm yazılanlar elbette doğrudur.Benim dikkatleri çekmek istediğim nokta başkaydı.Küba komunizm kötüydü ondan bu haldeler işte denilsin diye orda bırakılmış olabilir,işlevi de sadece budur.Kuzey kore için farklı bir imaj çiziliyor,aynı ambargoyu yemiş bir ülke olmasına rağmen,onlarca yıldır (her türlü eğitim gelişim imkanları olmamasına rağmen) hala nasıl dünyayı tehdit edecek bir orduya nükleer güce sahip olabiliyorlar.Yani nükleer bombayı bir kez ele geçirdin mi sonsuza kadar onu her yere atabilme kapasiten mi oluyor o bombayı atacak füze havada vurulamıyor mu.O konuda biraz cahilim.Mühendis arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.Ordusunun nükleer güç dışında ise koca bir sıfır olduğundan eminim..Böyle olduğu halde tüm dünyada kuzey kore gene tehdit etti haberlerinden geçilmiyor,bu korku pompalanıyor.Orda kübadan daha ilginç ve korkutucu bir senaryo var gibime geliyor.Yoksa bu kadar yıl kendini dünyaya kapatan bir ülke çoktan sıradan bir afrika ülkesi düzeyine düşmüş olmalıydı.
Osmanlı imparatorluğu 1919 da yıkıldı,çarlık sistemi 1917 de bitti.Aslında çarlık rusyası da osmanlı imparatorluğu da onlarca yıl önceden bitikti.Nedeni bilinmez bir akıl yüzlerce yıldır yaşayan iki imparatorluğu iki yıl arayla yıkıp yeni sistemler kurdular.Bu senkronik yıkım tesadüfmüydü.Aslında isteseler çok daha önceden yıkmazlar mıydı abdülhamitin dahice denge politikası sayesinde mi yıkımdan yıllarca korunduk.Yoksa bir senaryo var o senaryonun zamanı geldiğinde mi olaylar hayata geçiriliyor.Misal condoliza rice ın ortodoğuda 22 ülkenin sınırları değişecek lafından sonra ırak suriye iran türkiye sırlamasıyla bir şeyler mi oluyor.Henüz sıra irana ve bize gelmediğinden mi hala güvendeyiz.Bop un iran ve bize dokunulmadığı dönemindemiyiz,misal 1890 ların çarlık rusyası ve osmanlı imparatorluğunda yaşayan insanlar gibi çarın ve padişahın sonsuza kadar başımızda kalacağından ve sistemimizin devam edeceğinden emin olan insanları gibimiyiz.