gelenler döner, gidenler dönmez
bi de şu var, ben öldükçe çoğalırım
Printable View
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
“Dün toplam 666 ton insani yardım malzemesi taşıyan sivil gemimiz yola çıktı. İnşallah bugün El Ariş Havalimanı'na varmış olacak.”
666 ton tesadüf mü?
Daha önce Erdoğan
Covid-19 tedavi yapan hastanelere hasta başına 666 TL ödeme yapıyoruz!.. demişti
Diğer Erdoğan açıklaması
Yıl sonuna kadar alınacak her işçi için 666 TL prim desteği verilecek..
NOT
666 sayısı yıllardır*şeytanı temsil etmesiyle bilinir. Kitâb-ı Mukaddes'in Vahiy bölümünde 666'dan "canavara ait sayı" olarak bahsedilir.
666 aşkı nedir?Bu rakam ve sembolleri herkesin gözünün içine soka soka yapmalarına ne demeli?
Sohbet odalarından aklımda kalanlar
- Devleti Enver Paşacı ekip ele geçirmiş, politikalar da ona göre şekilleniyor dendi.
- Bir üstad, diğer üstadları fon yöneticisiyim deyip yıllardır kandırmış yüklü alım yaptırmıştı. Bugün hisseleri GWIND, ISMEN, TOASO olarak söylediler. Zamanında kazandırdıklarına sayıyorlarmış.
- Dikkatimi çeken geçen aylarda varlıklar çok konuşulurken, en büyüklerdenim denirken son dönemde bizim borsada işimiz az, borcumuz yüksek filan denmeye başladı. Borsa düşer ise biz de kaybettik denecek bence.
- Bekleyen kazanır çok daha fazla söyleniyor oldu pek ümit kalmamış gibi.
Bir de şunu anladım, bu borsada ne kadar çok biliyorsan kaybetme ihtimalin o kadar yüksek. İşlem yapanların büyük kısmı teorik ve kitabi bilgiye göre işlem yaparken karşı taraf para ile iş yapıyor, hayat tecrübesi, risk alma becerisi, insider bağlatılar akademik bilgiyi yeniyor.
Ariston hocam bu Sait ürünlü mevzusu neymiş o da mı dolandırıcı mı çıktı ?
Benim sohbetlerden anladığım kitabi bilgilere göre işlem yapan batı eğitimli hem iş adamı hem de eski borsacı. Arbitraj filan o işlerden para kazanmaya çalışıyor, mecburen rakamlar yüksek ama kazanç ve risk sınırlı oluyor.
Dolandırıcıların (patronlar hariç) normalde borsa ile işi olmaz, yani sayılar vs kafa yorucu oluyor çok zaman alıyor harcamaya da zaman kalmıyor.
Öte yandan bu borsa sayısal zekası olan insanların ilgisini çekiyor, dolandırıcılarda ise genelde sosyal zeka çok oluyor.
Öbür kişi de bence dolandırıcı değil, vardır bir nedeni. Bazen bir insan sosyal baskı ile bir kimlik üretiyor sonra mecburi devam ettiriyor olabilir. Burada işden çıkmıştır yurt dışından teklif aldım deyip devam ettirmiştir.
İşin doğrusunu bilip yanlış yönlendiren ile yanlış bilip insanları inancı ile yönlendirenleri ayırt etmek lazım.
Dolandırıcılar neyin ne olduğunu vs çok çok iyi biliyor ve insanları nasıl yönlendireceklerini de çok iyi biliyor.
Mesela adam dünyanın düz olduğuna inanıyor onlarca kanıt getiriyor, onları dolandırıcı kabul etmem adam ona iman etmiş. Benim de arkadaşım var, benim için sorun yaratan bir konu değil.
Orhan Kemal'in güzel bir romanı var, Müffettişler Müfettişi orada dolandırıcı güzel anlatılıyordu.
https://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%B...BCfetti%C5%9Fi
Borsada onbinlerce göz var, üstad-ı muazzam olman lazım ya da doğuştan meczupsundur.
Borsada uyanıklar veya tiyatro oynayanlar olabiliyor, onlara dolandırıcı yerine ucuz üçkağıtçılar denebilir uzun süre ayakta kalmaları zor.
Bir kişiyi hep kandırabilirsin, herkesi bir kere kandırabilirsin ama herkesi her zaman kandıramazsın diye bir söz vardı.
Bizim oyuncu dediklerimiz bizden daha fazla şikayetçi, kaç kere battım biliyor musun, şu hisseyi tutsaydım şu an sayılı zenginlerden olurdum vs en çok onlar söylüyor.
Şu hisseyi şu kadar tutsaydım şu kadar kazanırdım hikayeleri bana hep anlamsız gelmiştir. O hisseyi sana o kadar tutturmazlar dolayısıyla da o kadar kazanamazsın. Kafana silah dayayamazlar ama öyle bir grafik çizerler ki hareket başlayana kadar görece ciddi zarar yazdırırlar ve sattırırlar. Zaten o noktada mantıklı olan da satmaktır. Bu söylediğim 5 lot 100 lot için geçerli değil tabi. Tahtada yüzde olarak yer işgal eden değerler için konuşuyorum. Tahtacı malının %0,1 ini bile kaptırsa o gece huzurlu uyuyamaz. Borsada hisse fiyatları her ne kadar sürekli artma eğiliminde olsa da hisse adeti olarak baktığınızda zerosum gamedir. Kimde ne kadar hisse var adamlar biliyor. Tahtada ciddi yer işgal ediyorsanız adamlar nereye hangi vadede ne kadar borcunuz olduğunu dahi biliyorlar. Geçsinler satmasaydım şu kadar param olurdu geyiklerini.
İlk zamanlar mal gibi birde hissenin sayfasına yazıyordum:he:
Yakınlarda da çok güçlü bir ekip oldugunuda biliyom,
Buralarda yani,uzakta değil:drunk:
Kredi ile takılmıyorsanız, özellikle gerçek değeri ile ilgili az buçuk fikir sahibiyseniz, psikolojiniz sağlamsa , o andaki fiyat çok sizi enterese etmiyorsa gitmez dediğiniz tahtayı eşşek gibi götürmek zorunda kalıyorlar ve hülyalara dalmazsanız, siz de malı çakıyorsunuz. O yüzden tam tersi tahtadakini rahatsız edecek ölçüde alabiliyorsanız alın. Asıl kazanç orada
Bende bazen bilanço,ilerisi,gelecek felan eveler gevelerim,asolan patronlar,ötesinide birazcık siz verin,ogrenek,
Bilgi yi paylaştıkça kazanacug:)
SON DAKİKA;Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'ye yatırımcı GÜVEN'i geri geldi.
Türkiye'nin kredi risk primi (CDS), mayıstaki 700 baz puan seviyesinden 400 baz puanın altına indi.
Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda yani yatırımcı güveni geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak." dedi.
BİR YORUM DA da denilmiş ki; Gösterge faiz 8 den 33,5 yükselmesi CDS'nin düşmesine sebep olur Matematikte deniliyor …
boğalar ve ŞORT24 part 2 :
https://www.youtube.com/watch?v=niJAYXOSvQ8
gerçek adımın MUSTAFA olmasıda manidar... :oleyo:
en son akşam seansında MERT ABİ'yi furuyorum :kahkah:
Bunun sebebi anormalliği, normalleştirmemiz.
Aslında yüksek olan anomalileri çok olası bir şey olarak kabulleniyoruz..
Mesela dolar yarın 20 liraya düşse bu kahramanlık türküleri eşliğinde anılır.
Ama kimse nereden nereye nasıl ve daha önemlisi NEDEN geldiğini konuşmaz...
şu konuya değinelim :
bende 2 anlamı var...
1. si :
49/HUCURÂT-6: Yâ eyyuhellezîne âmenû in câekum fâsikun bi nebein fe tebeyyenû en tusîbû kavmen bi cehâletin fe tusbihû alâ mâ fealtum nâdimîn(nâdimîne).
Ey âmenû olanlar! Eğer bir fasık size bir haber getirirse, o zaman araştırın.
Yoksa cahillikle, bir kavme kötülük edersiniz de sonra yaptığınız şeye pişman olursunuz.
umarım pişman olduklarında; elimizde bir devletimiz kalmış olur.
2. si :
'' EEY İSRAİL... şeytanın adamları olduğunuzu biliyoruz...'' dimek olabilir, de
covid olayı işi karıştırıyor :whistling:
birisi yanıma çay içmeye gelip sohbet ederken faiz sebep enflasyon sonuç dese bir daha söylediği hiç bir şeyi ciddiye almam.
İşi bu tarafa gitmesi normal. Hayat çokkkkkk zor ..Özellikle gençlere Allah kolaylık versin..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...94bafdbec9.jpg
KAranlıklar prensi ve Dünyanın Efendisine selam gönderiyor olmasın?
Her zaman yanındayız..Ey İblis..!!:)
(Kendisinin ezoterik bilgiden haberi falan olduğunu da sanmıyorum..
O kapasitede biri değil.. VEr okusun ,eline yazılanı..
20 senedir ekranda herhangi bir lider ya da karşıt görüşlü gazeteci ile gören olmadı..
oligarşi böyle bir şey herhalde..
Öğreniyoruz..
Darbeci KEnan Evren'i gördük ama böylesi İLK!!)
kerem abi
sen hiç
''travik arabayı alacaktı elimizden.. '' diye korkmuyormusun :plc:
https://www.youtube.com/watch?v=WNzG9O5IPEs
Sabah koc ve froto ya büyük ihtimal satış gelir. Yatırım iptali haberi sebebi ile. Elinde olupta konuyu bilmeyen varsa dikkat etsin.
Thy yi yarın büyük ihtimal kaldırırlar. Hem yeni yatırım haberi düştü,hem de cuma dediğim gibi Citi son 1 haftada çok mal aldı.
Mühendislik planı yarın için yaklaşık bence bu..
Türkiye CDS 5 Yıllık USD 368,40, -1,02 (-0,28%)
Bakan Şimşek'ten CDS açıklaması: 'Yatırımcı güveni geliyor'. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda yani yatırımcı güveni geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak" dedi.
400 puanın altına 368,40 puana düşmüş ama CDS primi 300 baz puanın üzerindeki ülkeler aşırı kırılgan ekonomiye sahip olarak değerlendiriliyor.
Bilançolar bitti benim gördüğüm borçlu şirketlerin kârı faize görmüş. Bu süreçte çok fazla şirketin bilançosu şuan almak için yeterli değil. Ama USD kuru vs bir değişik birşeyler olursa o zaman değerlendiririlir. Ariston abiden bu konuda bor değerlendirme istiyorum
seyyid nesimi ..
vahdeti vucuttu biraz abartmış en büyük şair.. zaten dizilerde şiirleri çaktırmadan aşılanıyor.
birtanesi " ben bu cihana sığmazam" şiiri
tasavvufta bir türlü anlaşılamamış anlaşılsada yanlış anlaşılmara maruz kalındığından korkulduğu için gizlice yürütülen böyle gizemli bir şey
tabi bu işin çoook eski dedeleri.. nesimi gibi şairleri kuranı kerimden örneklerle desteklemiştir.
bizimkiler geri kalırmı ..
buna göre.. derlerki..
ayette " biz insanı en güzel şekilde biçimde yarattık" der..
en güzel şekil ve biçim tanrının kendisi olacağından.. insanlar tanrının bizzat vucut bulmuş halidir.
o nedenle bazı parti liderlerine... tanırının tüm vasıflarını taşıyor gibi yakıştırmalar yapılıyorken aslında ne demek istedikleri açık ve net.. tabi anlayabilene.
dinsiz kalmayın diye fazlasını yazmayalım..:drunk::drunk:
lakin konu derindir..
kimine göre zalim olan kişi / kimseler.. kiminin gözünde tanrıdır..
:drunk::drunk:
yine..
1 olacağız ..
buradaki 1 de.. yine vahdeti vucuttan örneklerdir..
aslında herşeyin bir den ibaret olduğdur..
tanrı dahil.
çünkü tanrı bu 1 olan kainatın içinde olmak zorundadır.. dahasını anlatırımda gerenk yok dayu..
herkes bişeylere inanıyor işte.
:drunk:
Yarinin endeks muhendisligi hazir bence.. kochol froto ve koc gurubuna biraz satis.. bankalar ve thyao alis ile gider gun
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tasavvuf, tarikatların islama verdiği zararı gayrimüslimler veremez.Islamdaki anlayışı, muhakemeyi,inanç esasını bozar.ŞÎRK ve Şehvet yuvası olmuşlardır.
RABITA,budizmden gelir ve kıçı boklu şeyhi kutsallaştıran ve bunu düzenli telkinle bilinçaltına yerleştiren sapikca uygulamadir.
Cemaat mi...islamda kollektif hareket etmenin özüdür.Bir kötü örnek çıktı diye külli iyiliği olan bu birlikteliklere karsi çıkamam.Sekuler toplumda rüzgar kuvvetlice ,her yönden karşıdan eser...Bu tür durumda azınlık olan düşüncenin kendini şarj ederek korumasi ancak bu tür bir AKILCI TOPLULUK sayesinde olur.Yoksa kurbağa olayı gibi dominant yapı YAVASCA seni kendi eksenine çeker..
Buda benim düşüncemdir...
nesiminin de cemaati vardı abka :))
iranda.
asıl cemaati iranda zaten .
bu anlayışın..
tasavvuf dediğime bakma. ( bizdeki ismi tasavvuf alemi ) :drunk:
Vahdet-i vücut...
AYNADA GORUNEN GÜNEŞ ile Güneşi bir tutmaktır...
Insanda Allahın belli isimleri tecelli eder,yansır.
Gormek,hayat,merhamet vs
BUNLARA BAKIPTA o yansıma güneştir ,demek ne kadar akıl dışı ise vahdeti vucutta oyle bir sacmaliktir.
saçma veya değil beni ilgilendirmiyorki..
inanç bu...
ne bilem öyle inanlara öyle söylemlerde bulunanlara... nesiminin şiirlerini tv de aşılayanlara diyon heral ?
Emlak cemaat,topluluk demek...Her yerde vardır.😀3 kişi bir araya geldimi cemaat olmuştur.
+ yukarıda yazdığın benzetmede zaten senin bakışını yansıtır..
allahın kelamı ile .. güneş ayna benzetmesi ne kadar doğru olabilir.
senin yaptığın şeyde şuan tasavvuf. ilmi ...
her neyse..
ülke şehyten muridden geçilmiyor zaten birde biz çıkmayak ortalığa :he:
O değilde Evrimi sonuca bağlayamadık...😀
Bu konuda varmı yeni bir fosil,keşif ..
inanmayacak olana 1 değil 150 milyon tane fosil bulsak..
kar etmez :he: