kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
“Dün toplam 666 ton insani yardım malzemesi taşıyan sivil gemimiz yola çıktı. İnşallah bugün El Ariş Havalimanı'na varmış olacak.”
666 ton tesadüf mü?
Daha önce Erdoğan
Covid-19 tedavi yapan hastanelere hasta başına 666 TL ödeme yapıyoruz!.. demişti
Diğer Erdoğan açıklaması
Yıl sonuna kadar alınacak her işçi için 666 TL prim desteği verilecek..
NOT
666 sayısı yıllardır*şeytanı temsil etmesiyle bilinir. Kitâb-ı Mukaddes'in Vahiy bölümünde 666'dan "canavara ait sayı" olarak bahsedilir.
666 aşkı nedir?Bu rakam ve sembolleri herkesin gözünün içine soka soka yapmalarına ne demeli?
Son düzenleme : keremalkm; 11-11-2023 saat: 23:33.
Sohbet odalarından aklımda kalanlar
- Devleti Enver Paşacı ekip ele geçirmiş, politikalar da ona göre şekilleniyor dendi.
- Bir üstad, diğer üstadları fon yöneticisiyim deyip yıllardır kandırmış yüklü alım yaptırmıştı. Bugün hisseleri GWIND, ISMEN, TOASO olarak söylediler. Zamanında kazandırdıklarına sayıyorlarmış.
- Dikkatimi çeken geçen aylarda varlıklar çok konuşulurken, en büyüklerdenim denirken son dönemde bizim borsada işimiz az, borcumuz yüksek filan denmeye başladı. Borsa düşer ise biz de kaybettik denecek bence.
- Bekleyen kazanır çok daha fazla söyleniyor oldu pek ümit kalmamış gibi.
Bir de şunu anladım, bu borsada ne kadar çok biliyorsan kaybetme ihtimalin o kadar yüksek. İşlem yapanların büyük kısmı teorik ve kitabi bilgiye göre işlem yaparken karşı taraf para ile iş yapıyor, hayat tecrübesi, risk alma becerisi, insider bağlatılar akademik bilgiyi yeniyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Ariston hocam bu Sait ürünlü mevzusu neymiş o da mı dolandırıcı mı çıktı ?
Benim sohbetlerden anladığım kitabi bilgilere göre işlem yapan batı eğitimli hem iş adamı hem de eski borsacı. Arbitraj filan o işlerden para kazanmaya çalışıyor, mecburen rakamlar yüksek ama kazanç ve risk sınırlı oluyor.
Dolandırıcıların (patronlar hariç) normalde borsa ile işi olmaz, yani sayılar vs kafa yorucu oluyor çok zaman alıyor harcamaya da zaman kalmıyor.
Öte yandan bu borsa sayısal zekası olan insanların ilgisini çekiyor, dolandırıcılarda ise genelde sosyal zeka çok oluyor.
Öbür kişi de bence dolandırıcı değil, vardır bir nedeni. Bazen bir insan sosyal baskı ile bir kimlik üretiyor sonra mecburi devam ettiriyor olabilir. Burada işden çıkmıştır yurt dışından teklif aldım deyip devam ettirmiştir.
Son düzenleme : ariston; 12-11-2023 saat: 07:24.
İşin doğrusunu bilip yanlış yönlendiren ile yanlış bilip insanları inancı ile yönlendirenleri ayırt etmek lazım.
Dolandırıcılar neyin ne olduğunu vs çok çok iyi biliyor ve insanları nasıl yönlendireceklerini de çok iyi biliyor.
Mesela adam dünyanın düz olduğuna inanıyor onlarca kanıt getiriyor, onları dolandırıcı kabul etmem adam ona iman etmiş. Benim de arkadaşım var, benim için sorun yaratan bir konu değil.
Orhan Kemal'in güzel bir romanı var, Müffettişler Müfettişi orada dolandırıcı güzel anlatılıyordu.
https://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%B...BCfetti%C5%9Fi
Borsada onbinlerce göz var, üstad-ı muazzam olman lazım ya da doğuştan meczupsundur.
Borsada uyanıklar veya tiyatro oynayanlar olabiliyor, onlara dolandırıcı yerine ucuz üçkağıtçılar denebilir uzun süre ayakta kalmaları zor.
Bir kişiyi hep kandırabilirsin, herkesi bir kere kandırabilirsin ama herkesi her zaman kandıramazsın diye bir söz vardı.
Bizim oyuncu dediklerimiz bizden daha fazla şikayetçi, kaç kere battım biliyor musun, şu hisseyi tutsaydım şu an sayılı zenginlerden olurdum vs en çok onlar söylüyor.
Şu hisseyi şu kadar tutsaydım şu kadar kazanırdım hikayeleri bana hep anlamsız gelmiştir. O hisseyi sana o kadar tutturmazlar dolayısıyla da o kadar kazanamazsın. Kafana silah dayayamazlar ama öyle bir grafik çizerler ki hareket başlayana kadar görece ciddi zarar yazdırırlar ve sattırırlar. Zaten o noktada mantıklı olan da satmaktır. Bu söylediğim 5 lot 100 lot için geçerli değil tabi. Tahtada yüzde olarak yer işgal eden değerler için konuşuyorum. Tahtacı malının %0,1 ini bile kaptırsa o gece huzurlu uyuyamaz. Borsada hisse fiyatları her ne kadar sürekli artma eğiliminde olsa da hisse adeti olarak baktığınızda zerosum gamedir. Kimde ne kadar hisse var adamlar biliyor. Tahtada ciddi yer işgal ediyorsanız adamlar nereye hangi vadede ne kadar borcunuz olduğunu dahi biliyorlar. Geçsinler satmasaydım şu kadar param olurdu geyiklerini.
Yer İmleri